Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jön valaki Hangpróbára Syma-ba?😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

mumpic
Én csak hallomásból ismerem õket, a nagyokat szokták dícsérni. Egy basszusgitáros ismerõsömnek is olyan van, azt mondja semmi extra karaktere nincs, de ha van egy jó multieffekted, (vagy pedálsor, tökmindegy, ebbõl most ne legyen ismét harc 😉) akkor szépen muzsikálnak a powerstate erõlködõk.
Az már más kérdés, hogy mondjuk két Boss kispedál kijön 30.000-bõl, erre 78ezer egy powerstate kombó, akkor már ott tartasz mint egy fender vagy egy marshall 100wattos kombó, és lehet hogy azok még jobban szólnak azért.

hopp ez nem a keresõ😊 ha már itt tartunk, kinek mi a véleménye ezekrõl az erõsítõkrõl? személyes tapasztalatom csak egy kis 10 wattossal van, de az valami borzalmas. Viszont azt hallottam, hogy a pgt 100as elõfokcsöves kombó egész jó.
powerstate
Nah a Rush az, ami kurvajó zene csak az énekes hangját nem bírom😄

mumpic
ha már..
Geddy Lee és a basszusszóló

nem rossz, de rájöttem, hogy már kezdek "kinõni" az effajta zenékbõl😄

Legalábbis az ilyen sötétebb hangzásvilág (pl:black-death-trash) már nem vonz annyira
Viszont ma megismertem egy nagyszerû muzsikát
Ska-punk de iszonyat komoly... és ha már basszustéma... hallgasd csak meg ennek a walking bassline-ját😄

CopyKing92
Ez sztem tecceni fog.😊<#alien2>

<#alien2>

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Jobban szeretek angolul mindent.. Amúgy nincs gáz a kiejtéssel (kivéve egykét helyen..😄), meghallgattattam angolokkal, aztán csak az everything-et szidták, hogy F-nek mondjam a th-t és kész..😄
mumpic
Nem rossz, viszont ettõl a kimûvelt kiejtéstõl visongok 😛 Miért nem magyarul van? Akkora a rajongóbázis hogy nem lehet? 😄

CopyKing92
az a baj hogy engem köt a Death..mivel érzelmekfüznek hozzá 😄

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Poén volt a "semmi".
Természetesen valaminek azért kell ott lennie. De én már öreg vagyok, nem tudnak ezek már meglepni 😊
Tizenévesen persze, hogy death meg thrash metalt hallgattam. Nincs ezzel semmi baj. A gitározás jó alap lehet, hogy késõbb táguljon a látóköröd, megismerj más zenéket is.

Ez kurvajóó!

Véleményezzétek, fontos és tanulságos lenne nekem nekem!😊 Köszcsipuszcsi!
mumpic
Basszus? Prímet én is tudok pengetni végig.
Mitõl technikás?
Ez pl technikás:

Kvinteket tologatni és hörögni rá nem az.

CopyKing92
De ez most télleg jóó ha az elözõ nem volt jó😊 Magyar Zene😛 a Basszus valami rohattjó😄

CopyKing92
és ez? :/ azért szeretem a DeathCoret mert teknikásos😄

Tesztoszteron-szintet emeli.
Zeneileg semmi. 😛

Hecker007
csatlakozom
a legdurvább amit meghallgatok még az a Slipknot, ez már nekem is sok... :]

Hát énse...
mumpic
Sosem fogom megérteni hogy mi a jó az ilyen zenében. :]

CopyKing92
Ezt de csípem :awww baszod a legjobb köbö a mostanirol (2009) 😄

DummyBoy
Hali!

Nekem van egy Roland MicroCube-om eladó, ha érdekel, az pont szobába való 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Beast Machine
rokk.

...vágod?

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

SD456
Értem, kösz a választ!

PS3 ID: SDani456

Beast Machine
Ha bármi különleges alkatrész kell a pickup beszereléséhez, azt általában adják vele.

Én, amikor az EMG 85-ösömet vettem, volt benne 2 poti, meg egy jack aljzat is, mert másmilyen kellett belõlük, mint amit egy passzív pickuphoz használatosak.

...vágod?

SD456
Hi all!

Szeretnék venni egy GFS VEH pickupot. Ha megvettem csak annyi lesz a dolgom, hogy beforrasztom a pickupot a helyére és aztán zúzhatom is, vagy elõtte nézzek új potikat a gitáromba ? Egyszer valahol azt olvastam, hogy nagyobb potik kellenek az erõsebb pickupokhoz. (Valaki rendelt már egyébként a GFS-tõl?)

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

Múltkor kértétek, hogyha van új szám akkor prezentáljam, hát tessék😊
Blake and the Broken Bike
Hecker007
Aljas Kúszóbab-tól a köv. számokhoz nem tudtok gp-tabokat:
Buszozunk, Esze semmi, Rock 'n' Roll játék?

Hecker007
gyorsabb mert nem kell az analóg jelet digitálisra utána meg vissza alakítani

CopyKing92
nemtom, vezetéken még mindig gyorsabban megy a jel.. nem?:/

Borgi

porki fagyok fállalon

CopyKing92
amúgy 2 év garancia 😮

Borgi
mondjuk ha nagy erölködömbe rakok kisjack nagyjack átalakítót és abba dugok fejhallgatót, annak borzalmas hangja van. valami olyasmire gondoltam, hogy fülhallgatón normális hangja legyen a gitárnak: pl haveromnak van ilyen jack-bõl usb-s átalakítója, amibe alapba belemegy egy fülhallgató és a gépen mindenféle hangszín közül lehet váltogatni csak késik a hangja, ami nagyon nem tetszik benne. valami ilyesmire gondoltam valami jobba. nem tudtok ilyenrõl?

porki fagyok fállalon

mumpic
Ott voltam pár éve, amikor haverom ki akart próbálni egy gitárt a helyi boltban, és az eladó azt mondta hogy pengetõt nem használhat. Azóta én bármit el tudok képzelni.

olyan nincs hogy nem nézheti meg😄
70ezret randomba költeni durva lenne

mumpic
Ja meg nem tudom hogy rendeled, vagy a boltban veszed-e át, de ha nem engedik kivenni a csomgaból hogy megnézd, akkor szintén ne vedd meg, mert akkor az zsákbamacska.

mumpic
Ha jó a gitár, akkor nem rossz ez a csomag. Meg kell nézni, hogy:

-Egyenes, vagy közel egyenes-e a nyak. Ha csak homorodik, vagy domborodik, akkor még a pálcával lehet segíteni, jobb boltban ezt meg is csinálják neked rögtön. Ha viszont csavarodik a nyak, akkor nem szabad megvenni, mert azon nem segít semmi, és idõvel csak rosszabb lesz.

-Mennyi játékot engednek a húrlábak, lehet-e még az oktávon állítani? Ha tökig be vannak csavarva, vagy ki vannak engedve, és még így sem jók az oktávok, akkor én nem venném meg.

-Ha a nyakon van repedés, akkor tilos megvenni.

-Bundok rendesen állnak-e, kilógnak-e oldalt, nem túl alacsonyak vagy magasak, stb.

-Kulcsok rendesen tartanak-e, ha erõszakosabban pengeted, és nagyon gyorsan elhangolódik, akkor még lehet hozzá venni jobb kulcsokat, de olcsó gitároknál nem éri meg, szóval eleve meg sem venném.

-Erõsítõbe bedugva ki kell próbálni, hogy mindkét hangszedõ szól-e rendesen. Ha az egyik halkabb sokkal mint a másik, akkor nem venném meg. Ha a potik recsegnek, azon még lehet segíteni, de ha van olyan állása akár a potiknak, akár a hangszedõkapcsolónak, ahol biztosan recseg, vagy nem szól, akkor azt nem venném meg.

-Ha a bundok zörögnek, az még nem tragédia, de ha elviselhetetlenül zörög, van ahol nem is szól, mert a mögötte lévõ bund lefogja a húrt, vagy mindehol zörög a nyakon, akkor nem venném meg.

Most kb ennyi jutott eszembe, amit minden gitáron megnéznék, függetlenül attól hogy új, vagy használt. Mivel ez csomagban van, az erõsítõt is meg kell nézni, mert azért veszed meg hogy használd. Ha recseg, ha szar, ha nem szól, vagy ilyesmi, akkor ne vedd meg.

CopyKing92
ha már itt tartunk ezzel hogy állnuk? 5 csillagbol kezdöknek hány csillag?😄

EZ😄

CopyKing92
csipcsirip^^ mint valami nintendó hangszóró :Ð

mumpic
Olyan 10 wattos erõlködõ, amin van fejhallgató kimenet, + egy fejhallgató 😊
Az ilyen ciripelõ vackokat én hülyeségnek tartom.

Borgi
srácok ilyenbõl melyik a legolcsóbb márkájú? vagy esetleg tudok ajánlani valami más eszközt amivel tudok másokat nem zavarva gyakorolgatni?

porki fagyok fállalon

Nekem az volt a bajom mindig is az énekórákkal, hogy csak népdalokról, meg klasszikuszenékrõl szólt...
Ami ok, érdemes ismerni, de nem ad egy olyan alapmûveltséget, ami használható is
pl ilyet hogy hangok abc-s nevei csak a falon láttam plakáton😄

Nah meg a 20. sz-i zenékrõl 2 évig hallottam 2-2 hétig... azaz 1 év alatt 2 alkalom erejéig😄

CopyKing92
akkor jó hogy nem figyeltem ? ^^

mumpic
Hát, szerintem amit énekórán tanítanak, annak a nagyrésze semmire sem jó, és (szigorúan) a saját véleményem az, hogy a Kodály módszer az egy nagy lófasz. Csak összezavarja a gyereket.

CopyKing92
tudom. vissza sírom a zenei álltalános iskolmát hogy énekorán miért nem figyeltem XDDD

tigeroo
<#eljen>
mumpic
Mi csak a zenei alulmíveltség csábító fertõjétõl akarunk megóvni. <#kuss>

CopyKing92
az tény. hogy ott eléggé hasznos de én inkább Cannibal Corpse szerü zenék kedvelõje vagyok 😄 és ilyes félékben szeretnék basszerozni 😄

engem a Reggae világított rá, hogy a bassgitár mennyire qrvajó hangszer
Azóta leginkább funk-rockot játszok😄