Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rockshow
Menj tanárhoz ha teheted, gyorsabban fogsz fejlõdni, nem rögzõdnek beléd késõbb nehezen javítható rossz technikák, (persze ha a tanár is olyan)!

Cort jó választás, Vorsont inkább ne vegyél (késõbb nem tudod eladni ha kinõtted), inkább a gitárra költs, aztán jöhet késõbb az erölködõ, addig meg pc + vmi szoftver (pl. guitar rig) hogy legyen hangja a fának (persze alkalmas pc is kell)! Nézz itt körül és olvass bele a fórumba is, 40-ig lehet jó kezdõ hangszereket venni. Ha be mered vállalni a használtat (ehhez nem árt egy hozzáértõ segítség, bár az újhoz se) akkor pedig ezen az oldalon bogarásszál.

Ebben a kategóriában majdnem mindegy milyen a pickupok elrendezése, de metálhoz a dupla humbi dukál inkább!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

trogerzsiger
Hali!

Szalagavatón kísérnünk kell 4-enh gitárral kb 100 embert miközben énekli Roy -és Ádámtól az otthon itthon van címû dalt. Találtam egyetlen tabot de ez nem valami jó sztem.
Ninsc valamelyikõtöknek egy akkordsora a dalhoz vagy amin rajta van mondjuk a szöveg felette az akkordok és egy kíséretmód? :-)
Ha van elõre is köszönöm ! :-) Ha nem hát ez van nemtudok mit tenni :-)

mumpic
Egy 30ezer forintos gitárban elég sok mindent el tudok képzelni, pl simán elõfordulhat hogy a humbucker két felének nem egyforma a menetszáma.
Azt elhiheted, hogy egy 200ezres strato jobban fogja bírni a szénné torzított metált mint egy kezdõ gitár, bármilyen humbival.

Szóval, elsõ körben inkább olyan gitárt keress, ami szól, a nyaka pontos, nem hibás, jó a húrlába, és nem tekeredik le a hangolókulcs ha nyújtod a húrt. Ezek fontosabb dolgok egy kezdõ gitárnál, mint hogy milyen elosztásban vannak a hangszedõk, és van-e 3 sávos Eq az erõlködõben. A tremolót meg felejtsd el, csak a szívás van vele.

KILLER2
És amúgy úgy hangzásban mi a különbség pl az 1 humbucker, 2 humbucker vagy 1 humbucker + 1 single-coil között? És akkor már a csak single-coil? És azon belül, hogy 1 vagy mondjuk 3 van?
Érdekelnének, hogy hogyan is vannak ezek, de sehol sem találtam eddig leírást róla.

Töltsük le az internetet!

KILLER2
Amúgy mi a vélemény az erõsítõrõl? Elég a 2 sávos EQ vagy jobban járok a 3 sávossal?

celza8807
(epiphone.) <#lama>

A#1

celza8807
hello
mennyire tartotok egy jó kis japán epiphon sg-t? (:

A#1

KILLER2
Aha, értem. Az a gond, hogy most nem igazán fér bele több, 50-60e Ftot meg végképp nem tudok rászánni, meg azért így elsõre soknak is tûnik. Varson EDG-46 se lenne jó? Az 29e Ft, ennyi még talán beleférne. Persze nyilvánvaló, hogy nem olyan jó, mint egy drágább, de tényleg olyan szar lenne? Az 2 humbis, bár ez sem fix hidas.

Hecker007
én még gyûjtenék a helyedben, az olcsó gitárral legtöbbször csak a szívás van

HTS s3rg1nh00
no,hát akkor egyrészt neked mindenképp dupla humbis gitár kell,másrészt valami strapabíróbb,mert(gondolom tudod)ugye õk B-be hangolnak E helyett,egy icipicit lejjebb.elõször majd csak 10-es húrokat rakj a gitárra,aztán ha már standard E hangolásban megtanulsz játszani,jöhet a 12-es(vastagabb) és tolhatod a slipknotot is(bár E-ben is,csak kicsit érdekesen hangzik,tudom,mert már próbáltam😄)
az olcsóbb kategóriában a Cort jó ár/érték arányú gitárokat gyárt,bár könnyen lehet az neked így elsõre drága lesz,erõsítõvel együtt...tegyük fel valami olcsó kis gyakorlóerõsítõt találsz 10-bõl,marad 30 gitárra...abból meg elég nehéz gondolkozni,persze lehet venni mondjuk Cort X1-et,csak tremolós,és kezdõnek nem ajánlanám,mert eléggé hangolódik,legjobb lenne egy fix hidas...az x5 és a KX5 már elég jó balta,de ezek már a 60at súrolják alulról(viszont minõségiek is,amennyire ennyi pénzbõl lehet😊)
szóval rajtad áll,hogy választasz valami olcsóbbat,amivel lehet több nyûgöd lesz,esetleg gyûjtesz még és egy biztosabb alapon indulsz el...én az utóbbit választottam,és megérte,csak ha nem így lett volna,akkor azért szidtam volna magam,hogy minek adtam ki ennyi pénzt...😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

KILLER2
Bocsi, kimaradt, pedig akartam írni 😊
Metálos gyerek vagyok, szóval mondhatni kb célul ki van tûzve, hogy én bizony Slipknot-ot fogok játszani gitáron, esetleg Children of Bodom, Stone Sour, Metallica, Rammstein, Nightwish, meg ilyesmik, ami megtetszik épp, de ilyesmi stílusúakat.

HTS s3rg1nh00
legelõször mindig azt kérdezzük,milyen zenét szeretnél rajta játszani...vagy miket hallgatsz😊

KILLER2
Sziasztok! Szeretnék megtanulni gitározni és ehhez lenének kérdéseim.
Rögtön az elsõ, hogy ugyebár van a neten egy rakás leírás, ami alapján elvileg meg lehetne tanulni tanár nélküli is gitározni. Errõl mi a véleményetek? Személy szerint mivel régebben zongoráztam, ezért megvan a zenei alaptudásom, szóval nagyon alapokat zeneileg tudom. A kérdés, hogy maga a hangszer elsajátítható leírások alapján vagy szerintetek szükséges a tanár? (sokat gondolkoztam ezen, de inkább kikérek több véleményt).

A másik, hogy mivel elektromos gitáron szeretnék megtanulni, ezért azt akarok venni, de hát nem egyszerû a választás. Valamennyire utánanéztem már a hangszedõknek meg úgy általában, hogy hogy is van ez, de nincs mihez viszonyítanom, nem tudok semmi konkrétat semmirõl. Ebben kérnék segítséget.
Nem szeretnék sok pénzt elkölteni rá, szóval úgy 30-40e Ft a max. Találtam egy szettet, amiben van minden 32e Ft-ért (lajko-hangszer.hu). Egy 10W-os Powerstate erõsítõ van benne, de csak mély és magas EQ van benne. Érezném hiányát, hogy a közép nem szabályozható? A gitár pedig egy Baltimore BS-2 3db single-coil-al. Ezzel van igazán a gondom. Elõször is, hogy megéri-e egy ilyen? Mennyire jó/rossz? Azt hallottam, hogy kezdésnek egy Vorson nagyon jó, de Baltimore-ról sehol nem láttam semmit. Valamint van ez a 3 single coil. Hallottam, hogy bezavarhatnak neki más jelek, stb meg hogy más a hangja, mint a humbuckernek, de ez mennyire gáz? Milyen hangot adna ez egyáltalán?
Vagy esetleg jobban megérné-e egy Vorson EDG? És akkor abból milyet? Van olyan, amin van 1 db humbucker, van olyan, amin egy humbucker és 1 single-coil és van, amin 2 humbucker. Melyik a legjobb és miért?
Hát ilyen kérdéseim lennének. Tudom, hogy sok, de nagy segítség lenne, ha írnátok nekem néhány sort. Köszi.

Nekem még a mai napig is ilyenem van, bár már én 5 éve vettem. Nagyon jól remekel, bár csak felvételek elõtt használom, mert amúgy lusta vagyok, fülre is megvan és azt gyorsabb..😊
Nitramk
kösz, kipróbálom õket.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Én az AP guitar tuner-t használom... nagyon jó, jó szólógitárra, basszusgitárra egyaránt😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

mumpic
Nekem ilyen volt. Ez most 4400, nem emlékszem mennyi volt amikor vettem 4-5 éve. Szerintem amúgy már 2000-ért is lehet venni.
Vagy ha csak otthonra kell, akkor van hangoló program is. Én a gtkguitune-t használom, de az linuxos, viszont ingyenes. Lehet hogy van vindózra is, nemtom. De ha penge vagy C-bõl, töltsd le a forráskódot, és fordítsd le winre 😊.

Nitramk
http://www.gitarshop.hu/index.php?tart=sitegaleria_reszletek&sa=11

Itt van a hangoló mobilra 😊
Amúgy egy rendes hangoló mennyibe kerül nagyjából?

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

HTS s3rg1nh00
ezt megpróbálnám lealkudni a helyedben,a Seymour Duncan az igen nagyot tud ütni(plusz-ugyan "csak" a kistesó,avagy KX1Q tapasztalatából,de az átmenõ húrozás igazán ász)
az Ibanezzel az a baj,hogy az ócóér kategóriában nem a legjobb az ár/teljesítmény aránya,ott a Cort gyártja az egyik(ha nem a)legjobb gitárokat,no meg Ibanezbõl RG és S széria az ami nagyon jó,a többi inkább csak átlagos*
*de ezt majd mindjárt valaki megcáfolja😊

ERykk
Az mintha olcsóbb kategória lenne, de ma lenézek pár helyre itt Pesten, aztán úgyis neten rendelek.
<#integet2>

HTS s3rg1nh00
Cort KX5öt is nézd meg ebben az árkategóriában(ha még tudok számolni)
amúgy szeva<#integet2>

mumpic
A kommentek és a pontok meggyõzõk, egy kipróbálást megér. Az nekem külön tetszik hogy a pickupselector lent van, a fentibe mindig beleütközöm, fõleg tappingnél.
Az aktív hangszedõk nekem nem hiányoznak, de lehet hogy jól szól.

ERykk
Jajj, rossz linket toltam, ez a mostani gitárom (amúgy eladó). Tényleg csak jót tudok mondani amúgy a Samick-okról, ténylegesen megérik az árukat és sokáig bírják.

Erre gondoltam egyébként.

Metalmilitiakid
hagyjad ez egy idióta állat 😄
nekem ez a kedvencem

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Nekem Samick basserem van , használtan vettem (nemtom mennyit volt használva) azóta 2 éve nyúzom , elpusztíthatatlan! Nemtom mennyire számít de Indonéz gyártmány . Elektronikával semmi bajom nincs benne , kis erõsítõ overdrivével a tappinget is jól adja , pedig basser 😄 Ja és 20 k volt használtan .

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

csokalaci
állat 😄

http://facebook.com/musicleander

RatBaG
2:35nél r2d2 odabasz <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

mumpic
Nekem Samickem van, ötödik éve nyúzom. Az elektronika bajlódik, de a többi rendben van. A nyaka pontos, a húrlábak jól beállíthatóak.
Ha most vennék elsõ gitárt, azért az nem Samick lenne.

ennyiert adok neked sokkal jobbat. szolj, ha erdekel

LYONESS - Your Cashback Company

nekem LTD MH-400am van, meg vagyok vele elégedve, de mégis az ibanez felé hajlanék a választásban.

Samickról meg sok jót nem tudnék mondani, legalábbis amikkel eddig találkoztam, nem igazán ajánlanám

ERykk
Szerintetek? Kipróbáltam, a fogása tetszett, hangja sem volt rossz, valakinek van bõvebb tapasztalata? Ilyen árban keresek gitárt, fõleg jazz-metál vonalon mozgok.

Hecker007
srácok köszi mindenkinek így már kicsit könnyebben eligazodok,
még annyi lenne hogy két gitár között gondolkozok mégpedig az Ibanez RG370DX és az ESP/LTD M-200FM között, szerintetek melyik a jobb?
Leginkább az IronMaiden és az Ossian stílusú zenét próbálom játszani, esetleg Santana és Joe Satriani-t szoktam még próbálni habár az õ számaikhoz még van mit tanulnom rendesen.

HTS s3rg1nh00
és még ha fix húrlábas testen átmenõ húrozású,akkor aztán az igazi jóság<#finom><#ravasz1>

mumpic
Az átmenõnyakas gitárokat a rezgési tulajdonságaik miatt részesítik elõnyben, szebben szólnak egyesek szerint, és a hangot is könnyebb velük kitartani.

Nitramk
Vagy mint a Fender Stratocaster. Az is csavarozott és mident elérsz rajta. 😄

HTS s3rg1nh00
egyértelmûen jobb az egybenyakas szvsz,bár az tény,hogy csavarozott és csavarozott is van különbség(haver basszusa is csavarozott nyakú,mégis nagyon kényelmesen el lehet érni majdnem az összes bundot,viszont fogtam már olyan elektromost,ahol már a 15.elérése is kínszenvedés volt)

Hecker007
és érdemes ilyen gitárt venni vagy jobb a csavarozott nyakú?

HTS s3rg1nh00
valszeg azt,hogy egybenyakas,mint a KX1Q-m(vagyis a gitártest hátlapja és a nyak hátsó része 1 fából van)

Hecker007
üdv, szerintetek ez: Neck-Thru-Body mit jelent? sajnos az angolom nincs a toppon:S
Az ESP m-200FM-nél írják ezt a tulajdonságainál és ezt az egyet nem értem:S
amúgy valakinek van valami tapasztalata az ESP/LTD gitárokkal?

Froopy
Helló, off.

Tudtok Amerikában valami megbízható ipsét, aki küld csomagokat Magyarországra? Mintha itt találkoztam volna hasonló dologgal. Valaki gitárt akart venni kint, és elküldték neki. Ha rosszul rémlik, sry. Nem gitárt, hanem Zippo Hand Warmer-t szeretnék venni, de kizárólag ott forgalmazzák:S Vagy, ha közülletek vki mostanában megy ki Amerikába, az szóljon😄 on

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

mumpic
szerintem alkalmas, de programot nem tudok mondani :]

Ilyeneket nézegettem én is, van klasszikushoz is, csak érdeklet volna, hogy a telefonom mennyire alkalmas hangológépnek.

mumpic
Nem nagyon függ az érzékenységétõl 😊
Egy frekvenciát azért el tud találni. Amikor az érzékenységrõl van szó, akkor arról a sávról beszélünk, ami a mikrofon által érzékelt legméllyebb és legmagasabb frekvencia közötti tartomány.

HTS s3rg1nh00
hát spec elektromoshoz tudok ajánlani,ilyet vettem én anno,és jó basszushoz meg villanyoshoz(😄) is...viszont ha akusztikushoz vagy klasszikushoz keresel,akkor kicsit nehezebb a dolgod...😊

Erre nem is gondoltam. Lehet kapni kisméretû hangolókat, ezek szerint abban érzékenyebb a miki?

HTS s3rg1nh00
valami esély lehet rá,inkább a probléma azzal van,hogy a mikrofon nem valami jó minõségû,tehát fogalmam sincs mennyire fogja eltalálni a 440Hz-et A hangnak például...

Üdv!
Telefonomra (SE S500i) keresek gitárhangoló programot.
Szerintetek esélyes?

HTS s3rg1nh00
én inkább egy Mesa Mark V-ért mennék ki,de az a baj,hogy elég hamar utolérnének vele<#hehe>

Sziasztok!
Tervezem egy elektromos gitár vételét a közeljövõben. Mindenképp Les Paul formát szeretnék. Kinéztem egy Invasiont 56e-ért, ill. egy Epiphone Les Paul 100-at 60e-ért. A kérdésem az lenne, hogy az Invasion mennyire jó, ill. hogy a kettõ közül melyiket érné meg jobban megvenni?

Beast Machine
Én tervezek elmenni, remélem lesznek kiállítva Line 6 cuccok, kíváncsi vagyok az új Spider IV-es szériára.

...vágod?