Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frayer
fasza, majd érdeklõdök, de személyesen ezért nem tudok bemenni.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Ajánlom ezt az oldalt. Fender kisker. Ha bemész és érdeklõdsz olcsóbb lesz, mint azt az árlistán írják.😊
Christiansen
újonnan vett Fendert csak 10 év után tudsz ugyanannyiért eladni.
de ha használtan veszel, akkor az bizony õrzi, és növeli értékét

húrokat meg érdemes havonta-kéthavonta cserélni, kivéve ha bulik vannak,
vagy Elixir van fenn..

Frayer
A húrok sem mindegy, hogy milyet használsz, meg az sem, hogy mennyire használtak a húrok. Egy idõ után szárítókötél hangjuk lesz mindeegyiknek, hiába hangolod te azt be.

Amúgy, már régóta akarok egy igazi fendert, csak túl sokba kerül egy igazán jó fender, szép hangszer.
Úgy tudom, befektetésnek sem utolsó egy ilyen fender.
Pár év múlva is el lehet passzolni ha vigyázok rá, ugyan annyiért mint amennyiért vettem, vagy még többért is.

Christiansen
60-70e Ft-ból már nagyon fasza CV Stratot lehet venni,
ami sokak szerint a mexikóiakkal is felveszi a versenyt elég rendesen!

a legfontosabb az alapvetõ pontosságon kívül (bundok, illesztések, kulcsok stb) a faanyag, ha bekötetlenül megpengeted és nem rezeg a test,
hamar elhalnak a hangok akkor azt hiába effektezed meg raksz bele hi-end pickupot akkor is vérszegény hangja lesz, és itt most nem a sustain-rõl van szó

kezdõ gitárnak meg majdnem mindegy mi van, ha pontos és jól hangolható

mumpic
Analóg pedálból nem érdemes szerintem ötnél többet venni. Milyen zenére kell?

Inkább add nekem a pénzt és jobb célra fordítom

Fender Jazz Bass<#idiota>

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Frayer
Nem tud valaki egy elfekvõben lévõ Fender NEW American USA Standard Stratocaster-t, olympic white, fehér színben.

Valami jó árban, 200 ezer körül megvenném.
Thanksz.

Mondjatok még jó effekteket, kinek mi jön be.
Elsõsorban analóg effektek, lábkapcsolós, vagy pedál effektek.
Esetleg jöhetnek guitar righez preset bankok.

Hecker007
azért 40-50 ezret rá kell szánni egy kezdõ elektromos gityóra, de még egy akusztikusra is...

mumpic
Egy kezdõ gitárt ha rádugsz egy nagyon fasza effektre vagy erõsítõre, akkor sem biztos hogy tetszeni fog amit kapsz.

jó én se így értettem hanem a kezdõ kategoriáknál... most nem tom h jön ide 100-200 ezer ft felleti értékû gitárok 😄 kinek van arra pénze
mumpic
Tökmindegy, mindenki azt mond amit akar. Egy 15 ezres gitárral koncertre kiállni nem is lehet, hacsak neked nem gáz hogy számonként újrahangolsz.
Ennyi pénzért azt venném meg, aminek hangszerész szemmel a legjobb az állapota, a hangja másodlagos, ha nem lehet rajta játszani, mert homorú a nyaka, és még rügyezik is.
Plusz, a mai zenészek nagy részénél az a helyzet, hogy a gitárjuk többre képes, mint amit õk ki tudnak hozni belõle. Igaz ez a külföldi zenészekre, és a magyarokra egyaránt.

félmilkás erõsítõn+ládán lehet sikerülni fog😄

HTS s3rg1nh00
akkor próbálj meg rendes hangot kicsikarni egy 15ks szarból meg egy KX5-bõl mondjuk...
(nekem 1ébként 100ezres gitárom van,szal ennyit errõl)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

mumpic
gitárboltba be, falról Les Paul le, penget, visszarak, kijön
<#wink>

még nem volt szerencsém kiprobálni egy gibsont 😄 sajnos
mumpic
Akkor próbálj ki egy Gibsont, meg egy szlovák Jolana-t, és majd utána mondj ekkora marhaságot.
Mintha egy versenybringán csak az áttétel számítana, az hogy milyen a kerék, mit bír a váz, meg mekkora a súlya az egésznek pedig nem is annyira fontos...

de electromos gitárnál az erõsítõ, effect, jobban dominál mint maga a gitár... én úgy tudom <#wink>
mumpic
De még mindig azt hiszi itt mindenki hogy majd egy 15 ezres gitárnál egy 25 ezres jobban szól. Meg merem kockáztatni, hogy 100ezer forintig alig lesz eltérés a gitár hangjának dögösségében. A különbség majd az lesz, hogy nem rétegelt lemezbõl lesz a gitár, hanem tömör fából, nem lesz 1-2 ezer menetszám eltérés két hangszedõ tekercselésében, nem kopik le a potméterekrõl az oxidréteg 1 év alatt, kisebb eséllyel fog vetemedni a nyaka, erõsebb kulcsok, erõsebb húrlába van egy százezres gitárnak. A hangja még mindig nem biztos hogy jó.
A vintage52-ben pengettem egy olyan sokba kerülõ ibanezt, ami ugyanúgy szólt egy Randall erõsítõn, mint az én kis Samickem a Vermonán. Csak akárhogy téptem nem hangolódott el, és nem volt különbség a hangszedõk hangerejében.

1 szer kérdeztem de újra felteszem 😄
egy Ibanez Gax 30 Tr utánzat mellé mit érdemes, inkább egy jó hangkártyát vagy egy jó erõsítõt effectet...
Metalmilitiakid
hát nemtom de sztem a white horse on se szóltál rosszul elég az hasonlításnak

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hecker007
elég nehéz szétvágni egy hangkártyát csak azzal hogy nagy bemeneti feszt adsz neki, annyi hogy a jel alja és teteje le lesz vágva, magyarul torzítani fog, de ehhez még egy aktív gitár meg egy effekt szerintem kevés, azért az erõsítõ kimenetét nem ajánlatos már csak úgy rákötni<#vigyor>

HTS s3rg1nh00
az a jó,ha mindkettõ kb egy szinten van...bár haver 15ezres baltája elég jól szólt egy Marshall fullcsõ fejen,nem próbáltuk hogy az enyém milyen...de biztosra veszem,hogy sokkal jobb hangja lett volna..

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

sambauer
na ez jól hangzik akkor lehet nemsokára egy gitárral gazdagodok meg 😄

Turn Me On Dead Man

mumpic
Aktív elektronikás gitárok jelszintje magasabb lehet mint a PCI busz tápfeszültsége, olyankor elõfordulhat hogy károsodik a hangkártya, de akkor sem valószínû, inkább csak torz lesz a hangja.

paul: Ha teljes kuss van akkor nagyon szépen beszól egy szobát erõsítõ nélkül pengetve 😊

Meg persze nem megy szét a keze az erõs pengetéstõl, hogy hangot is adjon ki erõsítõ nélkül😄

KILLER2
A hangfal kizárt, mivel hogy a géphez van kötve. Azt meg nem cseszheti szét. Max akkor, ha túlfeszültséget nyomat a line-inre, de nem hinném, hogy van gitár, ami csak úgy natúr leégetne egy hangkártyát. Viszont érdemes megnézni elõtte (én is ezt tettem, gitárt csak majd jövõ héten veszek és kezdem tanulni), hogy elég jó-e hozzá a gép. Mindenképp ASIO kell hozzá. Ez a legjobb egy rendes hangkártyával megy, de alaplapival is kivitelezhetõ, csak fontos, hogy a gép bírja csúszás nélkül a gitár hangját adni.

Töltsük le az internetet!

én úgy tudom úgy szarrá megy a hagfalad 😊 mondjuk attól függ milyen van... vagy nem tom én se nagyon értek hozzá... de nekem egy 10-20 ezres erõsítõm van és nagyon jól szolgál 😊 mondjuk már kezdem unni a hangzását 😄 így 2-3 év után 😄
mumpic
A hangkártyába bedugva is tudod a gitárt használni, csak line-in, vagy mikrofon bemenet kell.
Magában is lehet pengetni, érdemes is, de kizárólag erõsítõ nélkül tanulni nem szabad. Majd ha bedugtad erõsítõbe, akkor veszed észre, hogy mennyi olyan hangot fog kiadni, amit nélküle pengetve nem hallasz (pl csikorgások, véletlenül megérintett húr, elengedett húr, mind-mind máshogy szólnak erõsítve, mint anélkül).

sambauer
Sziasztok ! Érdeklõdnék hogy szerintetek elektromos gitárt erõsítõ nélkül használni reménytelen dolog ? Egy jó kis cserével tudnék magamnak szerezni egy ilyen gitárt, dehogy mikor lesz pénzem erõsítõre az még messze van. Tapasztalatom gitározás terén nincs, igazából én Pink floyd nótákat szeretnék tanulgatni rajta, de azokhoz lehet elég lenne egy akusztikus is (sõt). De ez a csere csak az elektromosra vonatkozik tehát bármilyen választ és segítséget szívesen fogadok. elõre is köszönöm.

Turn Me On Dead Man

sziasztok!
ha van egy Ibanez Gax 30 Tr utánzatom, de nagyon rosz erõsítöm van hozzá. ha veszek nagyon drágáért de jó erõsítõt meg mondjuk egy jó effectet hozzá akkor ugyan ott vagyok mintha veszek egy nagyon jó gitárt egy kevésbé jó erõsítõvel? 😄 végülis a lényeg h melyik a jobb egy szar gitár jó erõsítõvel, vagy jobb gitár szar erõsítõvel 😄
Takimate
Sziasztok ! Régóta keresem Demjén:Mikor elindul a vonat: tabját....
Vki tudna segíteni nekem ebben?
Köszi,

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

sz4bolcs
Nem nagy valami de halálian édibédi. <#szeret>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Hecker007
az audigivel meg a D1-el megy nekem is, de a hd-val valamiért nem, sose jöttem rá hogy mi baja...:S

pedig régen ment egy ac97-essel:/

KILLER2
Elõbb még kéne rá pénz 😊 Gyorsba eladok asszem mindent, amit csak tudok, mert szeretném, ha jövõ héten már zúzhatnék is, ha tudnék gitározni, de lényeg, hogy már lenne min 😊 (ha kell valakinek 8800GTS, xbox classic vagy jóféle torrentezõs router, írjatok 😊)

Hecker007
valószínûleg az asio miatt nem megy
ha van még egy hangkártyád esetleg akkor arról tudsz zenét hallgatni mellette

azt nem tudjátok miért van, hogy Guitar rig mellett nem tudok zenét hallgatni gépen?😄

Mert most kedvem támadt széteffektezni az agyam de így nem tudom:S
Realtek HD-m van

Rockshow
No akkor mehetsz gitárt venni! 😄

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Ne foglalkozz a számokkal
Ha jó, akkor jó😄

KILLER2
Megvan végre, csak az asio4all-al szoptam egy ideig, azt azt hittem, hogy van jobb. De most pl cubase4-el megy fasza 2ms-es latencyvel.

miva?😄
Felrakod asio4all
felrakod gitarig/amplitube
gitározol😄

KILLER2
Köszi, de asiot honnan szopjak én? 😊
Asio4all megvan, most ahhoz próbálok valami módon latency mérést csinálni, de nem akar összejönni. Van annál jobb, vagy elég az?

Rockshow
Ahogy Hellboy olvtárs mondja a hangkártya a lényeg, próbáld meg, az nem kerül semmibe, GuitarRig leszed valahonnan + telepít + asio, nekem mûködött alaplapin is, és nem késett a hang, bár kicsit tökölõs volt mire mindent frankón beállítottam.

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

felraksz egy ASIO4ALL nevû "programot" és tökéletesen menni fog nagy valószínûséggel😊
Pár hónapig én is így bõgõsztem még 1 éve😊

CopyKing92
a ritmus gitáros Báthory Zoltán ^^😄

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Elég ha nekik tetszik 😛

Hell boy
nem a gép a lényeg hanem a hangkártya. olyan kell aminek van asio támogatása.

CopyKing92
Nektek ez teccik?😮 - Bírom ahogy tolja a FlyingV-vel😄

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

KILLER2
Ha már PCnél tartunk (erre amúgy én is gondoltam). Hallottam, hogy késik a hang alaplapi hangkártyánál. Mondjuk ez már nem igazán zenei téma, de nem tudja valaki, hogy ez egy erõsebb gépnél mennyire igaz (core 2 duo 2.4 Ghz)?