Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Én már pár éve írogatok ide csak nem rendszeresen. Most éppen amiatt, mert gitárt készülök vásárolni.
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
- lehet hajlítani, torzítani, nyûni-tekerni
- többet gyakorolsz ezek miatt és hamarabb fejlõdsz
- fiatal vagy, majd ráérsz 40 évesen akusztikuson etûdöket molyolni 😄DDd
...vágod?
A komolyabb erre fejlesztett kártyák rendelkeznek külön DSP hangprocesszorral, de ezekért meg is kérik az árát.
Ha olcsón meg lehetne úszni, akkor senki nem venne erre alkalmas hardvert.
Maga az ASIO, az csak egy funkció felület, olyan mint az API, DirectX, GLide, ilyesmi, csak hangprocesszorhoz.
Léteznek emulációk is, ezek nem egyenértékûek az igazival.
Olyan mintha megpróbálnád emulálni, a 3d gyorsító kártyádat a processzoron. Lehet hogy tudja ugyan azt a képminõséget, csak közben olyan lassan, hogy tíz percenként készül el egy képkocka, ez idõ alatt, meg már százszor meghaltál a játékban.
Ugyan ez asio-val, ezért van a hallható latency jelenség a szoftveres megoldásoknál.
...vágod?
+ az,hogy nitro lakk van rajta még külön javít a hangján
(Eric Johnson és John Mayer gitárján is ilyen van😊
és ár/érték arányban jobb mint a késõbbiek 😄
és vagy 10-15 stratot végigpróbáltam mire azt vettem meg, hibátlan!
a híd pickup az egyetlen gyenge pontja, de úgyse rockolok vele annyit.
Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.
FERNANDES SUSTAINER
Persze mûködhet tökéletesen, csak éppenséggel késik a hang pár milliszekundumot. Persze nem mindenkit zavar, akinek eleve rossz a hallása az le se szarja. =)
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Gitár gépre kötése: lehet kapni olyan usb cuccot, aminek a másik vége gitárba megy. Standard usb hangkártyaként látja a gép. Olyan 20-as körül van, azt hiszem. Nem tudom milyen minõségû.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Jók azok az ibanezek, RG és felfelé.
De olcsót nem érdemes belõle venni.
Milyen gitár ez?
Amúgy én énekelek és gitározok😄
Szerintetek errõl hol ejtsek meg híredést? Milyen oldalakon?😊
Igazából nem most vennék csak kiváncsiskodom
Tényleg... szerintetek sokat számít, hogy pl egy Fender nem amerikai, hanem mexikói vagy japán?
pl. a Fender Blues Junior ára valójában 129e Ft,
egy USA HWY1 strat ára pedig 149e
Hogy a gitárt bedugjátok a hangkártyába, és zúztok.
Nem tom, lehet, hogy csak én vettem észre, hogy ez így egy hatalmas baromság.
Az a jel ami kijön a gitárból az túl kicsi ahhoz, hogy azt simán bedugd a line-in-be. A mic-in-be meg túl erõs elvileg, és teljesen mások az ellenálások, és jelszintek is. Feszültésg stb.
Ha azt akarjuk, hogy szépen szóljon a dolog, akkor valahogy így kéne csinálni, szerintem.
Gitár -> wah pedál -> több sávos analóg padló equ -> egyébb analóg effektek amiket nem akarsz modellezni -> DI-box -> jó minõségû asio driverrel rendelkezõ hangkártya, valami jó DSP processzorral -> Akár Hi-Fi rendszer is.
A di box azért kell, mert a gitár és a hangkártya jelei abszolute nem illeszthetõek. A gitár analóg jelére, hatalmas dinamika tartomány jellemzõ, a jelet erõsíteni kell, kondicionálni, és szimmetrizálni, akkor a di box-okat lehet használni galvanikus leválasztásra ha jól tudom, állandó elektromos zajt is kiszûri. Kiszedi a sub-sonic zörejeket.
Zaj-kártyának ajánlani tudom az EMU-1212 és testvére féle kártyákat.
Asiosak, alacsony késleltetsé, 2 ms. Különálló hangprocesszorral rendelkeznek. A 1212-es 120 dB -es A/D, D/A konverterekkel rendelkezik.
Mastereléshez studiókban is használják a kártyát. Tökéletes, és otthonra is olcsó.
Kezdõ gitárnak tudok ajánlani egy olcsó strató squiert. Olcsó de alapgitárnak tökéletes, jó ár/értékkel.
Gitár erõsítõt ne vegyél, ami kijön jel a hangkártyából az már a Hi-Fi rendszerekre van illesztve. Rigbe, tubeba vannak erõsítõ modellek, amiket egy külsõ különálló erõlködõvel csak elrontanál.
Inkább kell egy nagy dinamikával rendelkezõ, széles jel-spektrumú hi-fi.
Legyen nyers, teljesen lineáris hangja, és akkor hûek és pontosak lesznek az effektek is, és modellek is.
Szerintem. Ezek csak az én egyéni véleményeim. Persze olyan helyzetre, ha te mondjuk a nappaliban akarsz zenélni, vagy a szobádban a pc mellett. A már meglévõ hangrendszereddel.
Egyébként mi a véleményetek az Ibanez RG 370-esrõl???