Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Beast Machine
Ha fel akarja normális minõségben venni a dalt, muszáj ^^

...vágod?

Christiansen
First 😄

sz4bolcs
A #25861 hozzászólásomnál pl. merre jártál?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

azt nem nyomná el az üvöltözõ tömeg igazad van😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

sz4bolcs
Nem tudom, talán hasonló érdeklõdési kör?
Én már pár éve írogatok ide csak nem rendszeresen. Most éppen amiatt, mert gitárt készülök vásárolni.

Nitramk
akkor meg veszel olyan mini erõsítõt amit fel lehet csatolni a gatyádra 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

mumpic
(hívj meg valakit a topikból sörözni, és mind felbukkanunk a kocsmában <#alien>)

Christiansen
(gyíkemberek vagyunk<#alien>)

Frayer
Hogy lehet az, hogy ahova én bemegyek topikba, írkálok, majd rövid idõn belül ti is felbukkantok???

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

sz4bolcs
De az elektromos meg sem szólalna. Vagy agregátor..? 😄

Christiansen
az akusztikust elnyomná a hõzöngés és a halálsikoly _😄D:d

sz4bolcs
De mi van, ha közeleg az energiaválság, és a lángoló rendõrautók mellett kell buzdító dalokat elõadni?

<#idiota>

Christiansen
vegyél elektromost, mert
- lehet hajlítani, torzítani, nyûni-tekerni
- többet gyakorolsz ezek miatt és hamarabb fejlõdsz
- fiatal vagy, majd ráérsz 40 évesen akusztikuson etûdöket molyolni 😄DDd

sz4bolcs
Szóval vegyük úgy, hogy nincs semmilyen gitárom. 😊

sz4bolcs
Jó, csak ennek sok köze nincs a hangszerhez.

Christiansen
vegyél elektromost, mert akusztikusod már van 😄

Christiansen
Hámoss'méér', sztem meg zenészember egyáltalán nem foglalkozik
semmiféle hangkártyával 😄_D:d

Beast Machine
Általában ami kártyának nincs ASIO támogatottsága, azzal zenészember nem nagyon foglalkozik, vagy csak szív vele. Pláne, hogy amit manapság a népek hangkártyaként emlegetnek az egy kis körömnyi chip az alaplapon, meg hozzá kapcsolt ki/bemenetek (Realtek HD és tsai).

...vágod?

sz4bolcs
Kéne egy új gitár a zenélõ fadarab helyett, és nem tudom eldönteni, hogy jobb fajta akusztikusat vegyek, vagy ilyen kezdõ elektromosat. Meg kéne intellektualizálni, hogy miért elektromosat. ;D

Frayer
Nem minden hangkártyának van hardveres asio támogatása, sok kártya csak szoftveresen emulálja a DSP processzort, és a központi procivalé végezteti a munkát. Ebbõl is jön egy kis késleltetés.

A komolyabb erre fejlesztett kártyák rendelkeznek külön DSP hangprocesszorral, de ezekért meg is kérik az árát.

Ha olcsón meg lehetne úszni, akkor senki nem venne erre alkalmas hardvert.

Maga az ASIO, az csak egy funkció felület, olyan mint az API, DirectX, GLide, ilyesmi, csak hangprocesszorhoz.
Léteznek emulációk is, ezek nem egyenértékûek az igazival.
Olyan mintha megpróbálnád emulálni, a 3d gyorsító kártyádat a processzoron. Lehet hogy tudja ugyan azt a képminõséget, csak közben olyan lassan, hogy tíz percenként készül el egy képkocka, ez idõ alatt, meg már százszor meghaltál a játékban.
Ugyan ez asio-val, ezért van a hallható latency jelenség a szoftveres megoldásoknál.

Beast Machine
Erre való a ASIO driver, ami megkerülve az OS kernelét, közvetlenül, és késlekedéstõl mentesen fér hozzá a processzorhoz.

...vágod?

Christiansen
(kulcsok, illesztések, bundok stb. full pontosak!!)

+ az,hogy nitro lakk van rajta még külön javít a hangján
(Eric Johnson és John Mayer gitárján is ilyen van😊

Christiansen
nekem olyan van. még a kisfejes, elsõ széria, amit félrepozícionáltak
és ár/érték arányban jobb mint a késõbbiek 😄
és vagy 10-15 stratot végigpróbáltam mire azt vettem meg, hibátlan!
a híd pickup az egyetlen gyenge pontja, de úgyse rockolok vele annyit.

bujcsik555
--- kb ennyi 😄

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Frayer

Frayer
Általában sokan vannak akik a nagy latency-re panaszkodnak, akik sima sound balstert használnak, vagy alaplapi hangot használják, vagy usb-s hangkártyát.
Persze mûködhet tökéletesen, csak éppenséggel késik a hang pár milliszekundumot. Persze nem mindenkit zavar, akinek eleve rossz a hallása az le se szarja. =)

Beast Machine
Nekem ilyenem van, tökéletesen mûködik 😛

http://line6.com/podstudiogx/

...vágod?

Driver függõ.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Frayer
igen csak nagy latency-je úgy tudom az ilyeneknek

Highway 1 strat-ot nem vennék, én egyszer ráfáztam. Nem azt mondom, hogy nem jó gitár, csak olcsó anyagból gyártják és mivel spórolnak a kézimunkán, nincsen szépen megcsinálva, a bundok vége kiáll, a nyak nincsen szépen kerekítve. A mexikói-t nem tudom milyen, viszont az amerikaiakban sem árt egy pickup csere alapból. Egy Fender keménytok meg 100 dolcsi, úgyhogy aki 40-et kér érte, az sima rabló.

Gitár gépre kötése: lehet kapni olyan usb cuccot, aminek a másik vége gitárba megy. Standard usb hangkártyaként látja a gép. Olyan 20-as körül van, azt hiszem. Nem tudom milyen minõségû.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Kinek van fémhúros akusztikus gitárja? Mekkora a távolság a bund és a húr között 14. bundnál?

Frayer
mint steve vai
Jók azok az ibanezek, RG és felfelé.
De olcsót nem érdemes belõle venni.

elvileg Ibanez párti a faszika😄

Frayer
Azt mondod sustain?
Milyen gitár ez?

Pesten is próbálgattam gitárt gyakran járok arra. De amúgy nem járnék fel Pestre zenekarozni.😊 Csak írtam..😊
csak ha kecskeméti boltban próbálgattál gitárt, akkor valszeg nem Pest közelében laksz😄

Mexicói fenderek szerintem jók. Én ajánlom õket. Próbálgattunk a kecskeméti e-zene boltba a gitárom és egy mexicóit meg az eladó saját maga tuningolt mexicóiját és túl nagy különbségeket nem fedeztünk fel.

Amúgy én énekelek és gitározok😄
Jah és még 1 kérdés... zenekarhoz keresnénk gitárost meg énekest
Szerintetek errõl hol ejtsek meg híredést? Milyen oldalakon?😊

köszi a válaszokat😊
Igazából nem most vennék csak kiváncsiskodom
Tényleg... szerintetek sokat számít, hogy pl egy Fender nem amerikai, hanem mexikói vagy japán?

Christiansen
(sztem legalább 20al olcsóbb mint a pl. Codaban)

Christiansen
regisztrálj a hangmester fórumon és kérdezd hunone-t a Fender topikban.

Fogalmam sincs, menj be, mondd mit akarsz és kérdezd meg mi a legolcsóbb megoldás. Vagy nemtom, lehet hogy elküldenek a faszba😄 Én az erõsítõmet is ott vettem és mindkétszer õ hozta fel, hogy akkor kell-e számla. Meg ez már 2 éve volt, lehet hogy azóta megváltoztak a dolgok..😊 Nemtom... De fendert akkor is a fender nagyker kiskereskedésétõl a legjobb venni nem?
és mennyibe kerülne így kb egy mexikói Fender JB?😊

Úgy, hogy megdumálod, hogy áfa nélkül viszed. Én 200ért vettem anno a American Series-t, bár keménytok nélkül, ami 40 rugó volt és akkoriban 260 volt az eredeti ára.
Christiansen
az a honlapon csak listaár.
pl. a Fender Blues Junior ára valójában 129e Ft,
egy USA HWY1 strat ára pedig 149e

érdekes nekem tök jól szól guitar riggel a bõgõm és amúgy elvileg ha már pedállal dugod a gépbe, azzal a gép nem tud mit kezdeni...

Frayer
Az elõbb a csatlakozásokról volt szó.
Hogy a gitárt bedugjátok a hangkártyába, és zúztok.
Nem tom, lehet, hogy csak én vettem észre, hogy ez így egy hatalmas baromság.

Az a jel ami kijön a gitárból az túl kicsi ahhoz, hogy azt simán bedugd a line-in-be. A mic-in-be meg túl erõs elvileg, és teljesen mások az ellenálások, és jelszintek is. Feszültésg stb.

Ha azt akarjuk, hogy szépen szóljon a dolog, akkor valahogy így kéne csinálni, szerintem.

Gitár -> wah pedál -> több sávos analóg padló equ -> egyébb analóg effektek amiket nem akarsz modellezni -> DI-box -> jó minõségû asio driverrel rendelkezõ hangkártya, valami jó DSP processzorral -> Akár Hi-Fi rendszer is.

A di box azért kell, mert a gitár és a hangkártya jelei abszolute nem illeszthetõek. A gitár analóg jelére, hatalmas dinamika tartomány jellemzõ, a jelet erõsíteni kell, kondicionálni, és szimmetrizálni, akkor a di box-okat lehet használni galvanikus leválasztásra ha jól tudom, állandó elektromos zajt is kiszûri. Kiszedi a sub-sonic zörejeket.

Zaj-kártyának ajánlani tudom az EMU-1212 és testvére féle kártyákat.
Asiosak, alacsony késleltetsé, 2 ms. Különálló hangprocesszorral rendelkeznek. A 1212-es 120 dB -es A/D, D/A konverterekkel rendelkezik.
Mastereléshez studiókban is használják a kártyát. Tökéletes, és otthonra is olcsó.

Kezdõ gitárnak tudok ajánlani egy olcsó strató squiert. Olcsó de alapgitárnak tökéletes, jó ár/értékkel.

Gitár erõsítõt ne vegyél, ami kijön jel a hangkártyából az már a Hi-Fi rendszerekre van illesztve. Rigbe, tubeba vannak erõsítõ modellek, amiket egy külsõ különálló erõlködõvel csak elrontanál.
Inkább kell egy nagy dinamikával rendelkezõ, széles jel-spektrumú hi-fi.
Legyen nyers, teljesen lineáris hangja, és akkor hûek és pontosak lesznek az effektek is, és modellek is.

Szerintem. Ezek csak az én egyéni véleményeim. Persze olyan helyzetre, ha te mondjuk a nappaliban akarsz zenélni, vagy a szobádban a pc mellett. A már meglévõ hangrendszereddel.

Egyébként mi a véleményetek az Ibanez RG 370-esrõl???

hh olcsóbb lesz?😄

Hecker007
Milyen effekt kell?
Én effektbõl pl Boss-t vennék ha analógról van szó, mondjuk multiból is..😄