Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a hangkártya gitározásra alkalmatlan. Behringer UCG-102 Guitar Link vagy a kínai másolata(kb 10k és 5ks áron) ami használható.
Sziasztok!
Köztetek ki van olyan, aki gépre kötve gitározik? Van egy fasza effektes programom, de az a baj, hogy egyrészt a hangminõség se az igazi a mostani hangkártyámmal, másrészt a latency nem engedi meg a gyorsabb számokat. Meg mondjuk a lassabbat se igazán 😊
Egy Creative X-Fi Xtreme PCI-os kártyám van, meg win7 64 bit. Aki esetleg jártas ilyenben, tudna tippet adni, hogy mit kéne változtatni? Hallottam olyan oprendszerekrõl, ami lehet inkább közelebb áll a zenéléshez és lehet azt is fel kéne rakni a gépre és mindjárt megoldódna minden bajom. Avagy a kártya is bõven kevés? Úgy érzem igen. Mit tudnátok ajánlani?
Van még mondjuk egy alap erõsítõm (Laney LX-12). Szép csilingelõs hangja van, csak igazából nem sokat használom, annyira nem nagy hobbim a gitározás, hogy effektpedálokra költsek, így ez magában kevés. (mellékesen eladó, ha valakit érdekel).
Köztetek ki van olyan, aki gépre kötve gitározik? Van egy fasza effektes programom, de az a baj, hogy egyrészt a hangminõség se az igazi a mostani hangkártyámmal, másrészt a latency nem engedi meg a gyorsabb számokat. Meg mondjuk a lassabbat se igazán 😊
Egy Creative X-Fi Xtreme PCI-os kártyám van, meg win7 64 bit. Aki esetleg jártas ilyenben, tudna tippet adni, hogy mit kéne változtatni? Hallottam olyan oprendszerekrõl, ami lehet inkább közelebb áll a zenéléshez és lehet azt is fel kéne rakni a gépre és mindjárt megoldódna minden bajom. Avagy a kártya is bõven kevés? Úgy érzem igen. Mit tudnátok ajánlani?
Van még mondjuk egy alap erõsítõm (Laney LX-12). Szép csilingelõs hangja van, csak igazából nem sokat használom, annyira nem nagy hobbim a gitározás, hogy effektpedálokra költsek, így ez magában kevés. (mellékesen eladó, ha valakit érdekel).
ehun e
akit érdekel lesse, mentsétek el, bármikor kellhet ha pickup cserében vagytok

akit érdekel lesse, mentsétek el, bármikor kellhet ha pickup cserében vagytok

Úgy értem, önmagában a bármilyen gitárállvány kb. kiküszöböl 40% veszélyforrást, akkor az, amirõl itt szó van hozzáad még ehhez 3%-ot...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
500k-s gitár is csak büdöset szarik, nehogy már azért kelljen elsõdlegesen gitárálvány, merthogy elferdül a nyaka, ha épp a falnak van támasztva ~75 fokban.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
jó...
egy kis fizika + képzelõerõ tartsd a kezedben a gitárodat. érzet mekkora erõvel nyomja a nyak kezedet + fordítva, most kb 60-70- fokban ahogy az álványon is van, kis ujjal meg tudod tartani. nem a terheléstõl görbül a nyak, hanem mert folyamatosan ugyan úgy kapja, ha játszol rajta sokkal nagyobb terhelést kap a nyak. szerintem attól ferdül. bár ki tudja.
egy kis fizika + képzelõerõ tartsd a kezedben a gitárodat. érzet mekkora erõvel nyomja a nyak kezedet + fordítva, most kb 60-70- fokban ahogy az álványon is van, kis ujjal meg tudod tartani. nem a terheléstõl görbül a nyak, hanem mert folyamatosan ugyan úgy kapja, ha játszol rajta sokkal nagyobb terhelést kap a nyak. szerintem attól ferdül. bár ki tudja.
http://www.tenke.hu
vannak olyan kis állványok amiket én is használok, amik nem a nyaknál, hanem a gitár testét támasztja meg.
Viszont ez nem helytakarékos, ha több gitár is van.
Nekem az az állvány tetszik még, aminél úgy lehet lerakni a gitárt hogy egy minimálisat támaszt csak a nyak, az élével..
az éle mentén szerintem sokkal nehezebben vetemedik..
és ha arra is vetemedne..az nem sokat szólna bele a bundok állásába sem
nem sokat számítana, ha a nyak éle mentén egy pár század mm t meghajlana.
Viszont ez nem helytakarékos, ha több gitár is van.
Nekem az az állvány tetszik még, aminél úgy lehet lerakni a gitárt hogy egy minimálisat támaszt csak a nyak, az élével..
az éle mentén szerintem sokkal nehezebben vetemedik..
és ha arra is vetemedne..az nem sokat szólna bele a bundok állásába sem
nem sokat számítana, ha a nyak éle mentén egy pár század mm t meghajlana.
Nem, csak szerintem ez nem így van, az állvány a legutolsó dolog amitõl baja lehet a nyaknak. De ha van valami ötleted hogy hogy lehet elkerülni hogy az állványtól elferdüljön a nyaka akkor írd le nyugodtan és akkor tudok vigyázni a gitáromra.
így van.. állvány nélkül is megtörténhet.
és most akkor ezért szarsz bele a nyakába ??
ez olyan mintha azt mondanád, hogy lakott területen veszélyes 50 el menni..mert hogy úgy is történhet baleset..
de ha már veszélyes..miért ne hajtsunk 200 al??
azon az alapon, hogy így is úgy is veszélyes autóval közlekedni
és most akkor ezért szarsz bele a nyakába ??
ez olyan mintha azt mondanád, hogy lakott területen veszélyes 50 el menni..mert hogy úgy is történhet baleset..
de ha már veszélyes..miért ne hajtsunk 200 al??
azon az alapon, hogy így is úgy is veszélyes autóval közlekedni
bazmeg valós a veszély..
Ellenõrizd a bundokat FretRocker rel..
Látni fogod, hogy billegni fog a mérõeszköz a bundokon.
Én a napokban csiszolom tökéletesre a gitárjaim bundjait.
és itt 0.05 mm pontossággal dolgozok.
Ez a legkisebb lap a résmérõmõn.
és ezt az eltérést a fret rockerem is kimutatja.. érzem.. hallom hogy ropog.
Persze ezeket a tartományokat szemmel, vonalzóval soha nem érzékelnéd.
Viszont a húr magasság, nyak relief szempontjából ezek a kicsi értékek határoznak meg mindent. .. mert összeadódnak.
és nem mindegy, hogy 1.2 mm es húrmagasságon játszok, tisztán, zörgés mentesen.
Vagy 2.5 mm kell játszanom és mégis csörömpöl a gitár.
Ellenõrizd a bundokat FretRocker rel..
Látni fogod, hogy billegni fog a mérõeszköz a bundokon.
Én a napokban csiszolom tökéletesre a gitárjaim bundjait.
és itt 0.05 mm pontossággal dolgozok.
Ez a legkisebb lap a résmérõmõn.
és ezt az eltérést a fret rockerem is kimutatja.. érzem.. hallom hogy ropog.
Persze ezeket a tartományokat szemmel, vonalzóval soha nem érzékelnéd.
Viszont a húr magasság, nyak relief szempontjából ezek a kicsi értékek határoznak meg mindent. .. mert összeadódnak.
és nem mindegy, hogy 1.2 mm es húrmagasságon játszok, tisztán, zörgés mentesen.
Vagy 2.5 mm kell játszanom és mégis csörömpöl a gitár.
Arra celoztam, hogy egy Gibson LP-t jobban feltenel...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Egyébként ez a tartó egyenletesen tartja a nyakat, szóval nem csavarodhat meg ettõl, amúgy meg a merevítõpálca tartja szóval nem hiszem hogy erre ennyire oda kéne figyelni.
Nem vagyok annyira optimista hogy 40 évre elõre tervezzek, amúgy igen mahagóni mind, van 4 kilónál nehezebb is. Kizártnak tartom, hogy ez a minimális terhelés, hogy a nyak hozzádõl a tartóhoz befolyásolja a nyakat. Amúgy meg ha nem kéne nyaknál megtámasztani akkor hogy? Mert még a keménytok is tartja valahol a nyakat. Szerintem olyan megoldás nincs ami teljesen levenné a nyakról ezt a kis terhet és gyakorlatban használható is, szóval én nem aggódok.
Mindenfele egymasnak ellent mondo infot, egyesek szerint nem kene a nyakatol megtamasztani, masok szerint meg kutya baja sem lesz...
"nekem minden gitár csak a sarokban van, volt amelyik mindenféle tartó nélkül csak oda volt támasztva és mindnek tökéletes volt a nyaka"
Esetleg van a "minden gitár" kozott olyan is, ami nehezebb 4 kilonal, a nyaka mahagonibol van, es valamiert FONTOS szamodra, hogy 40 ev mulva is hasznalhato legyen..? <#ravasz1>#ravasz1>
"nekem minden gitár csak a sarokban van, volt amelyik mindenféle tartó nélkül csak oda volt támasztva és mindnek tökéletes volt a nyaka"
Esetleg van a "minden gitár" kozott olyan is, ami nehezebb 4 kilonal, a nyaka mahagonibol van, es valamiert FONTOS szamodra, hogy 40 ev mulva is hasznalhato legyen..? <#ravasz1>#ravasz1>
Azért ennyire nem durva a helyzet, nekem minden gitár csak a sarokban van, volt amelyik mindenféle tartó nélkül csak oda volt támasztva és mindnek tökéletes volt a nyaka😮
elvileg ha az élével támasztod meg a gitárt..úgy hogy minimális teher nyomja az élét..akkor így ebben a formában nem lesz szerintem vészes a vetemedés.
Azt tudni kell, hogy a fa vetemedik minden féle módon, és minden féle dologtól.
dõjárás, páratartalom, hõmérséklet, hosszabb ideig akármilyen kicsi erõhatás..már attól is megcsavarodhat, ha csak rosszúl nézel rá =(
A merevítõ pálca jó dolog.. de sajnos a vetemedéstõl nem véd.. meg a hullámoktól, meg az S betûktõl sem.. meg a csavarodástól sem..
Azt tudni kell, hogy a fa vetemedik minden féle módon, és minden féle dologtól.
dõjárás, páratartalom, hõmérséklet, hosszabb ideig akármilyen kicsi erõhatás..már attól is megcsavarodhat, ha csak rosszúl nézel rá =(
A merevítõ pálca jó dolog.. de sajnos a vetemedéstõl nem véd.. meg a hullámoktól, meg az S betûktõl sem.. meg a csavarodástól sem..
Az imént említett támaszok leginkább koncertekre, stúdiózásra lettek kitalálva, hogy amelyik hangszer kell, gyorsan kéznél legyen.
Én minden gitáromat keménytokban, szekrényben tárolom, ha éppen nem használom.
Én minden gitáromat keménytokban, szekrényben tárolom, ha éppen nem használom.
De mit olvastál? Nagyon minimális plusz terhelés kerül a nyakra ha hozzátámasztod valamihez, a merevítõpálcának ez semmit nem számít.
En is idegenkedek nagyon a gitar nyakanak megtamasztasatol, mar olvastam mindenfelet errol. >>Ez erdekesnek tunik, de errol oldaliranyba meg mindig eldolhet a gitar.
Engem meg a padloszinten valo tarolas is zavar, ha telen szelloztetem a szobat, akkor eloszor ott fog erzodni a nagy homerseklet ingadozas...
Engem meg a padloszinten valo tarolas is zavar, ha telen szelloztetem a szobat, akkor eloszor ott fog erzodni a nagy homerseklet ingadozas...
szerintem nem kell agyonbonyolítani a dolgot
Valamiilyesmire konstrukcióra gondoltam, csak hogy nagy vonalakban érthetõ legyen mirõl zagyválok...
próbateremben ilyenek vannak, a gumírozás miatt nagyon jó, stabil, de több gitár hajlamos néha összeakadni.
Amúgy meg próbáld meg elõre/hátra dönteni valahol a hangolókulcsoknál fogva a gitárt(úgy hogy mondjuk alulról az állvány tartja), érezni fogod, hogy nagyon könnyen mozog, tehát ha a nyaka rá is dõl valamire akkor sem terheli nagyon a nyakat. Keress rá a forgatónyomatékra ha bõvebben érdekel.
Szóval úgy gondolod, hogy a ~60kg terhelést amit a húrok okoznak lazán elbírja a nyak(van ám benne merevítõpálca), viszont ha már hozzádõl a nyak egy ilyen állványhoz akkor attól el fog görbülni?😮 Nekem ilyen állványom van(nem pont ez, ránézésre ennél jobb minõségû, bár csak 3 ezer volt), a gitár súlyát alulról tartja(nyilván), a nyakra semmiféle plusz terhelés nem kerül, csak éppen hogy hozzádõl az állványhoz.

Nektek mi a véleményetek az ilyen fajta gitártartókról/állványokról?
Azért kérdezem csak, mert kezdek eléggé szûkösen lenni a szobámban, és helykihasználás szempontjából jobb lenne egy ilyesmi (falra szerelhetõ tartók nem jöhetnek szóba, mert az egyetlen szabad fal gipszkarton, ami valszeg nem elég erõs erre a célra, meg különben is jobban szeretem a hangszereket padlószint közelében tartani…😉
Nekem anno nagyon az eszembe vésték tapasztaltabb kollégák, hogy a hangszert soha ne támasszam semminek a nyakánál fogva, mert így a gitár súlyának nagy része a nyakra nehezedik, ami jobb esetben huzamosabb idõ után görbületet, rosszabb esetben meg ragasztott nyaknál akár elválást eredményezhet a testtõl. Emiatt én mindig ilyesmi tartókat használtam, amik nem a nyakat támasztják meg, hanem csak a testet, a nyak „szabadon” marad:
Viszont ezek ugye közel sem olyan helytakarékosak, mint az elsõ megoldás. Próbálom gyõzködni magam, hogyha tényleg ennyire nagy veszély lenne a nyakgörbület-okozás, akkor biztos nem gyártanának ilyen termékeket, meg amúgy sem használná senki sem – mert azért valljuk be, a zenészek nagytöbbsége nem arról híres, hogy igénytelenül bánna szeretett hangkeltõ eszközeivel. Egy másik kritika, amit megfogalmaztak az ilyen sokgitáros-állványoknál, hogyha nem óvatos az ember, a gitárok könnyen egymáshoz ütõdhetnek be, illetve kivételkor, valamint többségüket elég labilisnak titulálják, egyszer találkoztam már ilyen helyzettel koncerten, és a frász kerülgetett az ingó-gitártartó látványától, pedig nem is az én gitárjaim voltak rajta. Mindenesetre utóbbi probléma valszeg abból adódik, hogy ezeket az állványokat összecsukhatóra tervezik, a könnyebb szállítás érdekében, de ha sikerül kimerevíteni ezt a problémát áthidalhatjuk, elõbbire meg (gitár-egymásnak-ütödés) a K&M cég kreált egy tök jó megoldást (gumi, merevítõk a hangszerek között, de aztán láttam hogy ez legolcsóbban is 50 Mátyás király feletti összegért mégsem olyan vonzó ajánlat.
Így amikor már végképp frusztrálóvá vált ez az egész, egy kedves ismerõs felajánlotta (fémmegmunkálóként), hogy épít nekem egy ilyet, totál ingyen, csak az anyagköltséget kell állnom, meg megtervezni az állványzatot. Közben nézegettem az interneten, hogyan csinálják ezt mások házi barkácsolás szinten, van aki pvc csövekbõl és csatlakozókból készített ilyet, ami elsõre megint jó ötletnek tûnt, mert könnyen összelegozható és egyedi méretre alakítható a dolog, de hogy egy normális modellt elkészítsek, az is tízezres nagyságrend lenne. Meg ha már lehetõség van rá, gondoltam áttervezem valahogy, hogy az állványzat ne a nyakánál támassza a gitárt, hanem valahogy a testénél. A nyaktámasz részt, ami eredetileg tartja a gitárt, meg kicsit elcsúsztatnám,valamint lezárnám egy akasztóval, így gyakorlatilag, egy gyûrûként ölelné körül a gitár nyakát, úgy hogy nem ér hozzá, ami így megakadályozná, hogyha véletlen meglököd a hangszert, ne essen ki az állványzatból.
Naaaaaa, tehát végül is ez a szép hosszú felvezetés azért volt, hogyha valakinek van valamilyen típusú, az elsõ képen látható állványa, és szépen megkérem priviben, akkor hajlandó lenne e lemérni nekem pár adatot az alkatrészek nagyságát tekintve, hogy, hogy komolyabban is nekiállhassak a tervezésnek/modellezésnek?
Azért kérdezem csak, mert kezdek eléggé szûkösen lenni a szobámban, és helykihasználás szempontjából jobb lenne egy ilyesmi (falra szerelhetõ tartók nem jöhetnek szóba, mert az egyetlen szabad fal gipszkarton, ami valszeg nem elég erõs erre a célra, meg különben is jobban szeretem a hangszereket padlószint közelében tartani…😉
Nekem anno nagyon az eszembe vésték tapasztaltabb kollégák, hogy a hangszert soha ne támasszam semminek a nyakánál fogva, mert így a gitár súlyának nagy része a nyakra nehezedik, ami jobb esetben huzamosabb idõ után görbületet, rosszabb esetben meg ragasztott nyaknál akár elválást eredményezhet a testtõl. Emiatt én mindig ilyesmi tartókat használtam, amik nem a nyakat támasztják meg, hanem csak a testet, a nyak „szabadon” marad:
Viszont ezek ugye közel sem olyan helytakarékosak, mint az elsõ megoldás. Próbálom gyõzködni magam, hogyha tényleg ennyire nagy veszély lenne a nyakgörbület-okozás, akkor biztos nem gyártanának ilyen termékeket, meg amúgy sem használná senki sem – mert azért valljuk be, a zenészek nagytöbbsége nem arról híres, hogy igénytelenül bánna szeretett hangkeltõ eszközeivel. Egy másik kritika, amit megfogalmaztak az ilyen sokgitáros-állványoknál, hogyha nem óvatos az ember, a gitárok könnyen egymáshoz ütõdhetnek be, illetve kivételkor, valamint többségüket elég labilisnak titulálják, egyszer találkoztam már ilyen helyzettel koncerten, és a frász kerülgetett az ingó-gitártartó látványától, pedig nem is az én gitárjaim voltak rajta. Mindenesetre utóbbi probléma valszeg abból adódik, hogy ezeket az állványokat összecsukhatóra tervezik, a könnyebb szállítás érdekében, de ha sikerül kimerevíteni ezt a problémát áthidalhatjuk, elõbbire meg (gitár-egymásnak-ütödés) a K&M cég kreált egy tök jó megoldást (gumi, merevítõk a hangszerek között, de aztán láttam hogy ez legolcsóbban is 50 Mátyás király feletti összegért mégsem olyan vonzó ajánlat.
Így amikor már végképp frusztrálóvá vált ez az egész, egy kedves ismerõs felajánlotta (fémmegmunkálóként), hogy épít nekem egy ilyet, totál ingyen, csak az anyagköltséget kell állnom, meg megtervezni az állványzatot. Közben nézegettem az interneten, hogyan csinálják ezt mások házi barkácsolás szinten, van aki pvc csövekbõl és csatlakozókból készített ilyet, ami elsõre megint jó ötletnek tûnt, mert könnyen összelegozható és egyedi méretre alakítható a dolog, de hogy egy normális modellt elkészítsek, az is tízezres nagyságrend lenne. Meg ha már lehetõség van rá, gondoltam áttervezem valahogy, hogy az állványzat ne a nyakánál támassza a gitárt, hanem valahogy a testénél. A nyaktámasz részt, ami eredetileg tartja a gitárt, meg kicsit elcsúsztatnám,valamint lezárnám egy akasztóval, így gyakorlatilag, egy gyûrûként ölelné körül a gitár nyakát, úgy hogy nem ér hozzá, ami így megakadályozná, hogyha véletlen meglököd a hangszert, ne essen ki az állványzatból.
Naaaaaa, tehát végül is ez a szép hosszú felvezetés azért volt, hogyha valakinek van valamilyen típusú, az elsõ képen látható állványa, és szépen megkérem priviben, akkor hajlandó lenne e lemérni nekem pár adatot az alkatrészek nagyságát tekintve, hogy, hogy komolyabban is nekiállhassak a tervezésnek/modellezésnek?
szerintem a digitális cuccoknak nagyon ehhez nincs közük, inkább a kapitalista gazdasági rendszernek hála, több tízezer négyzetméteres gyárakban nyomják percenként elektronikus kártyák, berendezések ezreit, nézz fel az ebay-re, guitarrig-ek telefonok, videókamerák pár ezer forintér... mennyi lehet az elõállítási költsége? ezért nem érdemes hobbiboltot nyitni, mert ahogy a neve is mutatja hobbi... csak az rak össze saját erõsítõt, effekt pedált stb akinek kedve van hozzá. mert meg nem éri az tuti.
Tudom ezt tanulom 😄 , viszont ha otthon akarsz építeni akkor nem egyszerû hozzájutni, fõleg ha nem tudod hogy hol keresd.
Régen még a 90 években voltak rendes elektronikai boltok ahol minden hozzávalót megvehettél még, utána ezek kezdtek megszûnni hála a digitális cuccok egyre nagyobb terjedésének.
Régen még a 90 években voltak rendes elektronikai boltok ahol minden hozzávalót megvehettél még, utána ezek kezdtek megszûnni hála a digitális cuccok egyre nagyobb terjedésének.
mármint a zárójel külön gondolat. nem arra gondoltam hogy ezek digitálisak lennének! amúgy mondom. keress fel egy öreg szakit valami kerte sház mûhelyében, ha kifogsz egy rendes ürgét megcsinálja neked olcsóé...
Hecker: a transzformátor az egyik legjobb hatásfokú villamos gép, a digitális technológiában ugyan úgy szügség van tekercsekre. (villanymotor, transzformátor, induktivitás)
hogy ne foglalkozna, itt az utcánkban is van tekercselõ... ha elég pénzt adsz neki összemaszekol neked akár milyet.
Csináltatni lehet, de nem olcsó. Ez egyébként nem csak nálunk van így, külföldön se egyszerûbb ezeket beszerezni, az analóg elektronika már a végét járja a sok digitális meg integrált cucc miatt.
Még azt érdemes megpróbálni hogy bemész valamilyen elektronikai boltba ahol lehet alkatrészeket meg esetleg kész trafókat kapni és ott megkérdezed hogy van-e vasmag, meg hozzávaló.
Még azt érdemes megpróbálni hogy bemész valamilyen elektronikai boltba ahol lehet alkatrészeket meg esetleg kész trafókat kapni és ott megkérdezed hogy van-e vasmag, meg hozzávaló.
még mindig levagyok ragadva a vasmagnál..
most már toroidra akarok tekerni..
de még azt sem találok.
ilyen szerencsétlen nem lehetek.
A magyarok találták fel a transzformátort, és tiszta szégyen, hogy egy magyar cég sem foglakozik transzformátorral.
Sehol nem lehet venni ilyesmit.
most már toroidra akarok tekerni..
de még azt sem találok.
ilyen szerencsétlen nem lehetek.
A magyarok találták fel a transzformátort, és tiszta szégyen, hogy egy magyar cég sem foglakozik transzformátorral.
Sehol nem lehet venni ilyesmit.
maga a végfok eszméletlenül variálható lesz majd..
minden féle csõvel hajlandó lesz mûködni, el34, 6l6, 6550
bármilyen mûködésre át lehet majd állítani
minden féle csõvel hajlandó lesz mûködni, el34, 6l6, 6550
bármilyen mûködésre át lehet majd állítani
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Cool, Feelinges, szépen fejlõdsz ahogy hallom.
<#taps>#taps><#worship>#worship>
jólvan akkor belekezdek..
amúgy is.. saját magamnak úgy is kell építenem egyet.
Az alapáramkör a JCM800 as végfoka lesz.
Ezt agyon tuningolom minden féle jóval.
Kapcsolható, és állítható feedback looppal, a variálhatóság miatt.
A táp és rectifier részleg kapcsolása meg a mesa boogie tól lopva..
mert annak nagyon jól variálható ez a része..
és tényleg nem mindegy a hangzás szempontjából sem, hogy csöves vagy félvezetõ diódás egyenirányító van közvetlen a végcsövek és a kimenõ transzformátor elõtt.
amúgy is.. saját magamnak úgy is kell építenem egyet.
Az alapáramkör a JCM800 as végfoka lesz.
Ezt agyon tuningolom minden féle jóval.
Kapcsolható, és állítható feedback looppal, a variálhatóság miatt.
A táp és rectifier részleg kapcsolása meg a mesa boogie tól lopva..
mert annak nagyon jól variálható ez a része..
és tényleg nem mindegy a hangzás szempontjából sem, hogy csöves vagy félvezetõ diódás egyenirányító van közvetlen a végcsövek és a kimenõ transzformátor elõtt.
Amíg nem hallja senki hogy hogyan szól a cucc addig semmit nem ér, meg kell építeni 2-3 darabot és megkeresni zenészeket/zenekarokat hogy próbálják ki a cuccot, ha tetszik nekik akkor lehet bizniszelni hogy reklámozzák esetleg 1-2 fellépés erejéig használják.
=(
jólvan akkor legalább azt mondjátok meg, hogy másoknak kb mennyit érne meg egy ilyen cucc, akiknek szükségük is lenne ilyesmire??
Nem akarok belevágni, ha csak olyan áron tudnám eladni, amin csak veszteséggel tudnám eladni.
jólvan akkor legalább azt mondjátok meg, hogy másoknak kb mennyit érne meg egy ilyen cucc, akiknek szükségük is lenne ilyesmire??
Nem akarok belevágni, ha csak olyan áron tudnám eladni, amin csak veszteséggel tudnám eladni.
piackutatást végzek.. léci segizzetek.
Mennyit érne meg nektek egy ilyen dolog külön külön.
Rackes, 2U magas csöves végfok.
1x50 W, 2x EL34, 1x ecc83, és 1 5U4 egyenirányítócsõ.
Választható félvezetõs és csöves Rectifier (mint a mesa dual rectifiernél)
Gyakorlatilag ez is kettõs rectifierrel rendelkezne mint a drága nagytesó.
Kapcsolható 3 féle B+ Anódfeszültség.. mint a mesa dual rectifiernél..(ott kettõ van)
Sponge / Normal / Bold
Kihat a hangra ez is..
Hangerõ, Presence, Resonance, és Feedback lekapcsoló
3 féle csõvel mehet.. EL34, 6L6 és 6550
Ez elég széles spektrum... mindent lefed szinte.. minden igényt ki kell hogy elégítsen.
Ebbõl akár lehet 2x 50Wattos.. 4 végfokcsõvel, vagy 1x 100W os.
Egy ilyen 50w os csöves végfok mennyit érne a piacon???
2 U magas..rackben. A rack fiók elõlapját szakmûhelyben CNC maróssal kimaratnám valami ütõsre.
ugyan így 1U magas csöves elõfok.. igény szerint
Mennyit érne meg nektek egy ilyen dolog külön külön.
Rackes, 2U magas csöves végfok.
1x50 W, 2x EL34, 1x ecc83, és 1 5U4 egyenirányítócsõ.
Választható félvezetõs és csöves Rectifier (mint a mesa dual rectifiernél)
Gyakorlatilag ez is kettõs rectifierrel rendelkezne mint a drága nagytesó.
Kapcsolható 3 féle B+ Anódfeszültség.. mint a mesa dual rectifiernél..(ott kettõ van)
Sponge / Normal / Bold
Kihat a hangra ez is..
Hangerõ, Presence, Resonance, és Feedback lekapcsoló
3 féle csõvel mehet.. EL34, 6L6 és 6550
Ez elég széles spektrum... mindent lefed szinte.. minden igényt ki kell hogy elégítsen.
Ebbõl akár lehet 2x 50Wattos.. 4 végfokcsõvel, vagy 1x 100W os.
Egy ilyen 50w os csöves végfok mennyit érne a piacon???
2 U magas..rackben. A rack fiók elõlapját szakmûhelyben CNC maróssal kimaratnám valami ütõsre.
ugyan így 1U magas csöves elõfok.. igény szerint
Ezeket az tudja "beszerezni" olcsón aki javít vagy szervizel és van bontott/leégett, az új alkatrészek nem olcsók, sajnos már nem azok az idõk járnak mikor még olcsók voltak az elektronikai alkatrészek 😞
Én lomtalanításnál szoktam figyelni, hogy nem-e rakott ki valaki régi tv-t, monitort, rádiót vagy valamit, azokból ki lehet menteni elég sok mindent, a többi meg mehet vissza ami használhatatlan. Elég csöves megoldás, de ennél olcsóbb nincs <#idiota>#idiota>
Én lomtalanításnál szoktam figyelni, hogy nem-e rakott ki valaki régi tv-t, monitort, rádiót vagy valamit, azokból ki lehet menteni elég sok mindent, a többi meg mehet vissza ami használhatatlan. Elég csöves megoldás, de ennél olcsóbb nincs <#idiota>#idiota>
csak nagyon drága.. ennek filléres dolognak kellene lennie..
ha ezeket megrendelem az ebayrõl, kb ott vagyok, mintha vennék egy komplett trafót..
ha ezeket megrendelem az ebayrõl, kb ott vagyok, mintha vennék egy komplett trafót..
pont ilyet