37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#37098 Még 8k-t ér ez a kis kütyü? hmmm -
#37097 Van nekem elado behringerem 8k-ert! -
Gvik #37096 Illetve akkor érdemes, ha felvételt is akarsz készíteni jobb minőségben (vagy csak rádszakdt a lottóötös, és nem tudsz mit kezdeni a kötegnyi Deák Ferencekkel). -
#37095 ezaz! köszi :) -
#37094 Behringer UCG-102 vagy kínai másolata a legolcsóbb megoldás.(ha szebb magas hangokat akarsz akkor érdemes lehet Hi-Z bemenetes hangkártyát venni, de az meg már dupla ennyibe kerül, ennél többet viszont már nem érdemes rákölteni) -
#37093 hali..
szeretnék valami külső hangkártyát venni PC-hez amivel kis latencyvel lehet felvenni gépen zenéket (cubase-el pl).. volt itt korábban eszmecsere erről (valami 10e huf körüli cucc volt amit valaki ajánlott ha jól emlékszem) de nem találom a keresővel :/
tud ebben segíteni valaki, mit, hogy érdemes stb?
köszi -
#37092 Te inkább igyál két sört. -
Slinky Cyle #37091 jcm 2000 et ne csinálj.. nagyon bonyolult egy áramkör.. rengeteg minden van benne amiről nem is lehet tudni, hogy mit is csinál.
Inkább egy jcm 800 as 2203 kopit csinálj.. annak jobb a hangja is, és egyszerű megépíteni is. -
Slinky Cyle #37090 hát annyi kell neki..
nálam a jcm 2000 es doboza megvan 4 centi vastag is
elég masszív egy szerkezet ez a marshall.. elpusztíthatatlan.
Jim bácsi úgy tűnik a piramisokkal akart versenyezni mikor az erősítőit tervezte.
Igazából, csak a szürő elkók azok amik kiszáradhatnak az idő folyamával.. mondjuk olyan 30 évenként egyszer érdemes kicserélni őket, de az meg nem szól bele a hangzásba.
Más baja nem nagyon lehet ezeknek a fejeknek.. még azokkal a hatalmas 6550 es csövekkel is mennek, amik majd duplája áramot esznek mint az el34 ek. -
#37089 Nagyon asztalos függő, meg attól hogy miből akarod csináltatni, én biztos hogy legalább 2cm-es rétegelt lemezből csináltatnám, az bírja a strapát, koncertre is lehet vinni simán. -
Slinky Cyle #37088 Szerintetek mennyibe lenne egy fej doboz össze eszkábálása az asztalostól?
Csak a fa doboz kell... a bőr borítást, huzatot felrakom én rá.
-
Slinky Cyle #37087 Most próbálom kitalálni, hogy milyen módon tudnám majd átkapcsolni egymásba a 4 féle áramkört..
1987 és 1959 super lead áramkörök között a különbség csupán egy katód bypass kondi értéke.. ezt egy utas kapcsolóval meg is tudum oldani..
De a 2203 áramkörben elég sok az eltérés.. azt nehéz lesz relék nélkül megoldani azt hiszem.. =(
Figyi.. nem kell minden áron párba válogatott csöveket venned.
Teljesen felesleges.. nem hifi használatra veszed.. és a csövek használatuk során úgy is elcsúsznak az értékeik.. bias stb..
Spórolhatsz mindenen..csak a kimenőre figyelj, hogy az jó féle legyen..
mert ha az szar.. akkor az egész szar lesz. -
#37086 Ez két nagyon jó oldal, trafók sajnos aranyárban vannak, meg az össze válogatott csövek is :( mondjuk saját magam szívatása helyett inkább rászánom a pénzt ezekre e kényesebb darabokra.
Kíváncsi vagyok amit tervezel az hogy fog szólni, azt szívesen meghallgatnám majd élőben :D -
Slinky Cyle #37085 kapcsolást lehet találni a neten, több félét is.
Egy multiméter biztos kelleni fog..
Kimenő trafót muszáj normálisat venni.
Hálózatit meg érdemes szakemberrel tekercseltetni.. aki olcsón megtudja csinálni.
2 szekunderből meg lehet csinálni. Egy 6.3 V fűtésnek.
Meg nagy feszültségű az anódnak. Abból jön le a bias áramkör is.
Én a helyedben Rack fiókba építeném.
Kb a fiók 10 ezer ft..
A hálózati trafó, kijön 10-15 ezerből, ha találsz egy jó helyet
A kimenők azok drágák lesznek.. De majd utána kérdezek a hangmester forumon, van ott egy két arc akik foglalkoznak kimenők tekerésével is.
Megkérdezem még Mákost is.
Amit tudsz alkatrészeket vedd meg olcsón valamely elektronikai boltban.
Amit tudsz csinálj meg magad.. ha lehetséges.
A különlegesebb dolgokat, mint nagy feszültségű elkók, csatoló kondik, vedd meg speciális boltban mint..
http://www.etronic-parts.com/
http://www.banzaimusic.com/ -
#37084 Még egyelőre nincs meg a kapcsolás, olvasgatok, keresgélek. Gondoltam egy full JCM2000 kopira is, vagy csak a végfokára, de annyiféle kapcsolás van a neten hogy nem nagyon igazodok ki köztük.
Neked nincs véletlen hozzá valami? -
Slinky Cyle #37083 ebayen lehet venni ilyen mustár kondikat.. de ezek inkább a vintage erősítőkhöz használatosak. És nem egy kell, hanem minden cső után ilyet kell használni, illesztéshez, és ilyen kell tenni a katód bypasshoz is.
Azért mert egy kondi hatását még nem igen lehet hallani, de ha már több ilyen kondin megy át a jel mint a marshallokban, a hatások összeadódnak és az már nagyon jót tesz a hangnak.
Van már kapcsolási rajzod a végfokhoz?
Majd rápillantanék ha megvagy vele.. hátha tudok hozzászólni.
Kelleni fog legalább 4 kimenő cső, 2 ecc83 a fázisfordításhoz, és még egy az előerősítéshez.. de az lehet ecc81 is
A két kimenő trafó, meg a hálózati lesznek a legdrágábbak.
A kimenőket honnan akarod megvenni? Figyelj oda a kimenők primer ellenállására, hogy passzoljanak a power csövekhez amiket bele akarsz tenni.
-
#37082 Merre lehet ilyet kapni? A helyi boltba úgy néztek rám mintha a marsról jöttem volna mikor kérdeztem hogy ilyen van-e nekik :D
Van pár csöves tv-ből és rádióból való ellenállásom én azokat akarom majd felhasználni a többi részhez és hardwiredben akarom építeni az első csöves szerkezetem. Ami úgy néz ki hogy egy 50/50-es stereo végfok lesz a HD500-hoz. -
#37081 Nem Marshall/Vox/Fender kaliberu nevre gondoltam. Mar csak kishazankban is rengetegen foglalkoznak erosito epitessel - Greg, Silverblade, SL amps, Makos, hogy csak az ismertebbeket emlitsem. MO nagyon kis piac, es eros a konkurrencia, a penzesebb orszagokban meg csak nagyobb lehet. Szerintem nem fogsz egybol profitot termelni, legyen barmennyire is jo az erositod.
De a legfontosabb, hogy mar vegre dobj is ossze egy mukodo erositot, mert evek ota hajtogatod, hogy mi mindent lehetne epiteni... -
#37080 Virslihez jó vagy inkább Globust vegyek ? -
Slinky Cyle #37079 itt vannak a mustár kondik.. ilyenek kellenek a plexi marshallokba
-
Slinky Cyle #37078 A marshall 15 év alatt küzdötte fel magát arra a szintre hogy már majdnem minden színpadon jelen voltak az erősítői.
Dehát akkoriban nem is volt túl nagy választék erősítő téren.
Volt vox, Fender, Marshall, meg egy két említésre sem méltó próbálkozás amik elhaltak. Nem volt nehéz akkoriban újat alkotni.
Később bejött a Hiwatt, Dr. Z, kis Gibson kombók..
majd berobbant egy csomó új márka, amik egymást másolták.
Nagy névre nincs értelme törekedni... arról már lekéstem.
Kb olyan 100 ezer Ft körül van az anyag költség.. már csak össze kell szerelni a dolgokat, és valamennyi árréssel el is lehetne adni szerintem.
Szerintem az, hogy 4 különféle legendás Marshall erősítő áramkörének pontos reprodukcióját építeném meg.. amik átkapcsolhatóak egymásba.
Tehát nem arról van szó, hogy utánozom a hangzást, vagy modellezem..
Hanem, hogy 100% ban ugyan az az áramkör, és ugyan az a hangzás.
Még arra is figyelek, hogy az eredeti Mustár kondenzátorokat használjam fel. Amiknek különleges hangja van..a vintage plexi érában használták ezeket a kondikat. Az ellenállásokra nem nagyon kell figyelni, azoknak nincs saját hangjuk, max termális zajuk. De majd olyan huzal ellenállásokat használok majd amiknek van egy kis saját induktivitásuk, és ezért elnyomják a magas frekvenciás zajokat, sistergést.
Tehát 4 féle marshall erősítő egyben, plusz még rakok bele két-két gain erősítő fokozatot hogy fel lehessen boostolni Hi-Gainba az erősítőt.
Kettőt a normal, és kettőt a Lead csatornához..
Ebben az elrendezésben gyakorlatilag két pream hajtja meg a végcsöveket.. ettől az együtt működő két erősítő fokozat szerintem nagyon vastag hangot fog majd produkálni.
Nemsokára elkezdem építeni.. most még a tervezésnél vagyok, hogy mi hogy legyen pontosan és hogy milyen alkatrészeket kellenek majd.
NOS Mustard kapacitorokat sem könnyű szerezni =(
-
#37077 Egyes cegek a legegyszerubb Plexi masolatokat el tudjak adni, szal kereslet biztos lenne, inkabb az a kerdes, hogy hany evtized alatt tudsz magadnak egy nemzetkozileg ismert markat epiteni, hogy ne anyagar alatt kelljen eladnod az erositoidet... -
Gvik #37076 Kicsiben nem hiszem hogy túl sok anyagi vonzata lenne, de hát hosszú távon fene tudja... A kompakt megoldások mindig népszerűek, mert könnyebb egy erősítőt cipelni, mint 4-et, másfelől meg ott vannak pl a modellezős erősítők, amire sokan háklisak, és valóban, ha mellérakod egy olyannak amiről modellezték, tényleg markánsak a különbségek. Viszont ha belegondolsz, hogy tizedannyi-huszadannyi árból kapsz hasonló hangzásokat, mintha minden erősítőt eredetibe szereznél be, akkor nem nehéz elcsábulni, főleg ha nem egy kifejezett hangzást keresel, hanem szeretsz váltogatni a stílusok között. Amit te mondasz, az úgy hangzik, hogy hasonlít a modellezős ötlethez, csak kicsit magasabb szinten. Szerintem van benne fantázia, de az egész úgy is ott fog eldőlni, hogyha kész az egész konstrukció, és valóban mit tud (meg persze, marketing, egyebek, de ezekkel már csak akkor érdemes foglalkozni ha a termék kész van). Nem lehetetlen hogy sikersztori legyen a vége, pl ott vannak a Greg erősítők, amik mondjuk az egyedi hangra mentek rá inkább, de az szvsz valami bitang jó lett. -
Slinky Cyle #37075 figyi..
szerintetek lenne értelme olyan marshall copy erősítőt házilag gyártani ami kapcsolható
1987 super lead
1986 super bass
1959 JMP (Randy Rhoads) és
2203 master volume jmp között.. ez az áramkör van a jcm800 asokban is
ezeknek az áramköre nagyon hasonló.. pár kapcsolóval, könnyen átkapcsolhatóak egymásba..
Lehetne csinálni olyat, hogy egy erősítő tartalmazza mind a 4 különféle
legendás hangzást.
$1000 dollár körül vannak ilyen marshall másolatok az ebayen..
szerintetek lenne rá igény?
-
Slinky Cyle #37074 miau -
#37073 Meg az a helyzet, hogy ezek az olcsó fenderek, epi-k nembiztos hogy jobbak a hasonló árú kisebb nevűeknél...
nagyonmax 30-at adnék ki akusztikért, mert annyit nemhasználom, de azért amikor használom, jólenne, ha nem füzifán játszanék :D -
#37072 Megnéztem most, anno én 40ért vettem újat (cd60 ce)
Most ugyanez 55 a legolcsóbb helyen....kemény
-
#37071 50k-s gitár 20-ért, az azért durva :D -
#37070 már láttam 20 körül használtat -
#37069 Volt egy olyan kitétel, h. 20k huf körül.. -
#37068 fender cd 60 cutaway?
nekem adja! -
#37067 Am ha sikerült vmi jó cutawayt találnod, lécci írd ide. Én is töröm a fejem egy fémhúroson, szal érdekel, mire jutsz. -
#37066 Így van, nekem is baxxa. xD -
#37065 már ne haragudj meg, de ez a xar nagyon bassza a szemem, írjuk már le rendesen :D -
#37064 A csont cuccok nem javitanak rajta sokat ha xar, laminalt faanyagbol keszul meg xar a konstrukcioja... -
#37063 jaja, az lényeg lenne, mert egy sima dreadnought-akusztikom van, de kellene hogy elérjek feljebb is, ezzel a 14-es bund a max.
Nem kell egy martin szintűnek lennie, deazért a csont cuccokkal meg egy jó húrkészlettel lehet egész fasza gitárt csinálni szerintem ezekből is...
Persze lényeg legyen hogy ha lehet azért a nyaka ne legyen nagyon elmenve -
#37062 Jah, azt beneztem. :D -
#37061 Fejszével meg majd kivágja belőle a cutawayt. :Ð -
#37060 A satander uj, marcsak ezert sem foglalkoznek vele. >>Ez viszont egy igen jo cucc, en az elodjet, PR-100-qt hasznaltam, nagyon hangos es szep a hangja, ha lealkudod 18k-ra, jo vetel! -
#37059 Valakinek van tapasztalata soundstation, vagy santander akusztik cuccokkal?
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/188769/elado-soundstation-elektroakusztikus-gitar
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/131918/elado-santander-akusztikus-gitar
Ezeket néztem, kell egy cutaway akusztik, de olyan 20nál nagyon többet nem szánnék rá, mondjuk a húrláb, húrvezető meg a tüskék egyből ugranának le róla a húrokkal együtt, van itthon egy szett csont cuccom rá.
Nem feltétlen kell elektroakusztik, akusztikusan szóljon viszonylag jól az árához, megpersze ne legyen szanaszét a nyaka. Ha kell egy picit finomítani a bundokon, azsem gáz.