Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Részben osztom is a gondolatmenetedet!
Olcsó hangszereknél mindíg azt érdemes megfontólni, hogy az ember pénzéért mit vár el.
Naívság azt elhinni,hogy egy 20-30 ezres hangszer minõségileg hozza a drágább társaik színvonalát,így az értékelésnél azt szokták kíírni, hogy egy "megfelelõ ár értékarányos hangszert vihet haza valaki... " Gyakorlatilag ezek a szériák arra jók, hogy valaki elkezdhesse az ismerkedést a hangszerekkel és az árától nem gatyásodik le..
A szomoró dolog az, hogy a nagyobb gyártok, hasonló kivítelû "olcsó" hangszereket árúlnak a kis márkákhoz képest dupla áron, sok esetben egy azon gyártósorról... Mégis a kis márkákat szidják gyakrabban.
Példaként említhetem az epiphone olcsó les paul-ját, 50-ért ezt megkapod Vorsonban 29-ért hasonló kivítelben, csak más felírattal.
Azért az elmondható, hogy az olcsó gitárok között csak elvétve lehet jót találni, és gyakorlatilag mindegyikre ráfér egy pick-up/kulcs csere. Ez azért sokszor megéri, én is turbóztam így fel olcsó ibanezt, és egy kellemes gitár lett belõle. A márkásabb gitároknál annyi az elõny, hogy általában stabil a minõség egy sorozaton belül. De Fender és Fender között is lehet annyi különbség, mint Vorson és Fender között. A múltkor volt szerencsém végigpróbálni az összes szériában gyártott telecastert a távolkeletitõl a vintage 52-ig, és hát mire elér az ember a végére teljes a sokk 😊 Az számít nagyon sokat, hogy a nyak kézzel van-e kialakítva, vagy csak lelakozzák, ahogy lejött a marógéprõl. Egy szépen befejezett nagy, ahol nem állnak ki a bundok a szélen és pont jó a görbülete annyira másképp áll a kézben, hogy szinte álom rajta játszani. A pick-up-ok és a többi hardver meg tényleg csak pénz kérdése, mert azt a gitárgyártók mind külsõ gyártóktól veszik.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Én javasólnám,hogy pár neked tetszõ hangszert vegyél kézbe és ennek megfelelõen alakítsd ki a döntésedet!
Valószínûleg konszenzus nem fog kialakúlni, ha arra vársz, hogy ki mit mond adott márkáról..
Mindenkinek más jöhet be és sajnos az emberek (magyarok)hajlamosak arra, hogy leszólnak márkákat és ez nem csak gitárokkal van így, úgy, hogy csak innen-onnan beszívárgó információkat vesznek alapúl.
Mindenképpen próbálj ki, akár Vorson gitárokat is, mivel ezzel nem vesztesz semmit!
Tudom páraknál ,nem túl népszerû márkáról van szó, de ha már nem keresnék az országban, már rég nem árúlnák és nem adnák el tömegével..
Egy "népszerû" Ibanezt is kínaiak vagy esetleg Indonézek raknak és sok gitár úgy van "összeszögelve" rétegelt anyagból "aktív" elektronikával, hogy valahogy megszólaljon !- de az ugye mégis csak Ibanez és a "mindenekfeletti" gitár
Nem okoskodni akartam, csak arra felhívni a figyelmet, hogy nagyobb márkák a nevükkel el tudnak adni mindent, gyenge anyagokkal, sok pénzért.
Én alsókategóriánál (olcsó) biztos nem nagy márkát választanék,mert ott érhetik meglepetések az embert sok esetben...
Akkor még fadobozt tudnak szögelni kínában ;-)

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

mumpic
Ismerõseim használnak Behringer ládákat (pl powerstate fejekkel is), és azok jól szólnak. De tény, hogy a bonyolultabb cuccaik nem a legjobbak.

Ha kiülsz az aluljáróba bitliszt játszani, akkor hamarabb összejön.

Az összes behringer keverõ rossz volt, amivel eddig találkoztam. Hulladék alkatrészbõl hegesztik úgy, hogy a munkások ki sem látnak rendesen a résen, ami a szemükön van. Én is beszívtam, mert van egy 802-esem, és a kivezérlés jelzõ ledek közül már csak az egyik sor mûködik, a baloldali behalt. Mondjuk ez a hangját nem befolyásolja, azt majd az fogja, ha elkezdenek recsegni a potik.

mumpic
Ezen a fórumon ne nagyon emlegesd a Vorsont 😄

fecska
És a Vorson EDG 45-46-47?
Vagy Vorson SM-1 SB LH, Vorson VS-90 SB LH?
Mit szóltok hozzá?

Nem te linkelted be az oldalukat?
XIII.Herzen u. 6.
az Oroszlánbarlang , illetve a Vintage-52 szomszédságában vannak..
Ty.
Keverõkrõl hallottam már jókat, + erõsítõkrõl.
Hecker007
Én Behringer keverõvel már találkoztam az nem volt rossz, másról nem tudok nyilatkozni... =)

fecska
powerstate-eket hol lehet kipróbálni?

Nitramk
Bár nekem mondaná ezt... én vagyok elég elszánt 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Én is erre gondoltam. <#hehe>
Hell boy
akkor sose lesz gibsonod XD

És a Behringer márkáról mit gondoltok? Egy olyat vettem kezdésnek, fater azt mondta vesz nekem Gibson Les Paul-t ha megtanulok úgy gitározni, mint Jimmy Page. <#hehe>
..ezzel kapcsolatos információim nincsenek!
Ki kell próbálni és utána te is eldöntheted ezt.
Ha esetleg használható, ebben az árban külön nincs torzító pedál az biztos, bár én nem vagyok feltétlen híve a beépített kütyüknek...

Egy hangszert kézbe kell venni és utána érdemes véleményt alkotni.
Sok hangszert, erõsítõt leszólnak úgy, hogy még csak ki sem próbálják.
A powerstatékat is leszólták mások különbözõ fórumokon, én kipróbáltam azért és nem tettem rosszúl, mivel amire én kerestem megfelelt...
fecska
és igaz a gitárba épített torzító egy kalap szar? http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=7&&ter_id=691

fecska
oké köszi!
megmentettél egy jó hosszú kereséstõl!

tigeroo
<#eplus2>
Helló !
Szerintem ezért a pénzért nem roszz választás lenne, bár ebben a márkában
csak az erõsítõket ismerem..
Életem legrosszabb döntése vólt, amikór egy Pgt-100 elõfok csöves erõsítõt elkótyavetyéltem és vettem egy Marshallt.
Magyar srácok tervezik és nagyon rendesek éppen most jöttek ki egy új csöves erõsítõvel és veri az összes itthon beszerezhetõ hasonló cuccot.
Szerintem próbáld ki a gityót !
Froopy
Hm, majd lehet kipróbálok egyet. Nem gondoltam volna😛

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

és gondolj csak bele... valaki kérdezi milyen gitárod van, azt mondod Bigson... õ félreérti, azt hallja Gibson és máris milyen menõnek fog tartani<#idiota>

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

fecska
Hello!
Szeretnék elektromos gitárt venni: ezt néztem ki.
Mit szóltok hozzá?
És még annyi hogy a különbözõ hangzásokat is belehet minden gityón állítani? pl.:ilyet
Válaszotokat elõre is köszi!

Valóban fura név, már csak a Bigson-Gibson szójáték miatt is, de szerintem egy idõ után megszokható...
Egy kicsit a kinai hamis pacsulik jutnak eszembe..Dugo Boss és társai.
mumpic
Így máris érdekesebb a történet 😊
Én azért akkor is hanyagoltam volna ezt a nevet, akármennyire frappáns.

..én is egy kicsit meglepõdtem a neven, de miután lementem az üzletben még az állam is leesett !BIGSON
Szerintem a név elég fura,de felvilágosítottak, hogy egy szójáték az-az
Nagyfit jelent (Nagyfi Laci,Omen,ex-Pokolkép)
Azért esett le az állam, mert az árához képest igen jó hangszerek a felhasznált anyagok tekintetében! Mahagóny, EMG hangszedõ, Grower kulcsok.Egy hasonló kivítelû hangszer a legjobb tudomásom szerint a dublájába kerül. Én valószínûleg karácsonyra beszerzek egy les pault.
Kár,hogy goldtopjuk nics..
Nitramk
Nemtudom már, régen volt infó óra, idén nincs is 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

és egy ilyen S kanyar volt a nyakban?😄

Nitramk
Utoljára ilyet egy flash játékban láttam ahol a Fender helyett Bender volt 😄

Metalmilitiakid
nekem meg a bison esett le , ami meg bölény , ami a logóhoz menne 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

ezen felnevettemXD

Froopy
Sziasztok! Hallottatok már a Bigson gitárokról? Most találtam ezt a márkát a Gitárcentrumban. Google, wiki nem látott ilyet. Elõször arra gondoltam, h a Gibson "leányvállalata", de már nem vagyok benne biztos. A logók között azért van egy kis hasonlóság😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

hupsz bocsi vmi elszúrtam 😊
szóval egy ilyet : http://www.gitarshop.hu/index.php?tart=apro_hirdetesek_rapattanok&erdekel=64004
mennyivel lenne dögösebb hangja és megérné-e ennyi pénzt belekölteni
sziasztok
nekem is egy gax30 asom van 😊 csak nekem nincs sok pénzem venni másik gitár meg erõsítõt is :S ha berakok a gax30 ba egy ilyen [url=pick up]pickup-ot+ egy jó erõsítõ elérném a kívánt hatást? 😄 h egy picit dögösebb legyen a hangja és megérné e belevenni ennyi pénzért
a hozzászólásokat elõre is köszönöm!
Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok:
Perpill egy Ibanez Gax30am van, lassan 3 éve h megvettem. Kicsit zúzósabb vizekre eveznék, és h ne kelljen áthangolgatni, új gitárt szeretnék. Jelenleg egy B.C. Rich Kerry King Wartribe-on gondolkozok (valami ilyesmi a pontos neve😊), van valaki aki ezt használja/játszott már rajta, és tudna véleményt nyilvánítani? elõre is köszi😊

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

Beast Machine
köszi, elszórakoztam vele egy ideig 😊

...vágod?

mike0013
köszi szépen😊 ez nagyon vad😄 nagyon jó lett😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

ViniSoundz
hazaérek aztán küldöm is a képet.
mumpic
Akkor valami S szériás lehet. Csinálj róla képet, és kitaláljuk.

ViniSoundz
hát most fejbõl nem vágom 😊 ilyesmi csak lekerekített mindenhol, nem szögletesek a szélek. Ennyi a különbség.
egy típust mondhatnál

ViniSoundz
szóval eladó, ami eladó. lol milyen fogalmazást írtam, bocsesz 😊
ViniSoundz
Sziasztok!

Van egy eladó Ibanez rock gitárom, ami eladó. Képet most nem tudok mutatni róla, de fekete, lekerekített limited edisön. Annyi a gondja, hogy kicsit kontaktos a hangerõpotija, néha sistereg és nincs kedvem most megcsinálni 😊

45ér viheti bárki, akit érdekel. Csak írjon egy pm-et. Egy szem karcolás nincs rajta és dupla pick up-os. Csak én nem haszálom, akusztikus párti lettem 😊
mumpic
Szól az csak halkan.
Vagy elõre feljátszott backing tracket játszik le a gépén.

Sziasztok!

Sokszor látom a youtubeon, hogy ha játszik valaki egy számot, akkor az a sáv amit nem szól. Ezt, hogy csinálják?
Beast Machine

...vágod?

Most Behringer gitárom van + erõsítõ, de az ócskásnál van egy Fender erõsítõ, szerintetek megvegyem?<#crazya>
mike0013
jól szól😊
felraknád valahova ezt a beállítást légyszi?! ilyesmi hangzást akarok én is összehozni podfarmban, de nem nagyon jön össze:S

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May