Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Pécsett ott a Tajti Musik. Ha kimész Pellérdre, ott nagyobb üzletük is van a Vasút utcában 😉

angelslie
Igazából nagyon régóta szeretnék már egy gitárt, csak egy ilyen egyszerübbet, és most elvileg lesz rá lehetöség.
Valahogy úgy elvarázsol ha játszhatok a gitáron, szóval ez egyelöre csak saját szórakozás lesz 😊

Igazából így netröl gondoltam a rendelést, még nem néztem a honlapon annyira körül, de nem hiszem hogy van Pécsen üzletük szóval nem tudnék elmenni érte személyesen.
De Pécsen van egy hangszerüzlet ami mellett nap mint nap elmegyek, talán majd benézek oda és megkérdezem hátha van nekik ebböl a tipusból 😊

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

mumpic
Szép gitár, nem is drága, szerintem jó lesz neked. Ha nem vagy jártas a témában, akkor úgy sem arra figyelsz, hogy két gitár hangszíne milyen nüansznyi eltérést mutat, hanem hogy szól-e, és hogy neked tetszik.
Ha van rá lehetõséged, vigyél magaddal gitáros ismerõst, aki ért hozzá annyira, hogy megnézi hogy pl nem hajlik/görbül-e a nyak, jól állnak-e a bundok, stb.

Kéne valami linket raknunk ide felülre, hogy kezdõ gitárosoknak, vagy ilyesmi, nagyon sokszor írjuk le ezeket. 😊)

angelslie
Hali.
Szeretnék hamarosan beszerezni egy akusztikus gitárt. Nagyon nem vagyok még jártas a témában, úgyhogy nem tudom milyet lenne érdemes venni, valami elfogadhatót szeretnék, de nem is túl drágát.
http://hangmester.hu/start.php?page=szeria&szeria=476 <-- Itt kinéztem fentröl a 3.-at (Cort CAP830 NS), de nem tudom ez mennyire jó.
Vélemények?
Esetleg írhatnátok valami más tipust is, ami ennél jobb, mert tényleg fogalmam sincs róla, hogy milyet lenne érdemes venni.

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

KILLER2
Igazából most részben ezért is vittem hangszerészhez. Mondjuk nem tökéletes most sem, de mivel amplitube hangolóját használom úgy, hogy a gitár jele alapban zúg, így nem az igazi. Addig már nem állítgatom a húrlábakat, ameddig nem lesz valami olyan eszközöm, amivel valóban tisztán kapja majd a gép a gitár jelét.

Töltsük le az internetet!

mumpic
Nem lesz gáz. Akkor nem lesz eltolódva az oktávod, ha a nyeregtõl a húrlábig kétszer akkora a távolság, mint a 12. bundtól a húrlábig. Vagyis, a húr rezgõ részének a hosszúsága számít, hiszen fele akkora lesz az állóhullám hullámhossza.
Amúgy ezt te is be tudod állítani, ha van egy jó hangolód. Behangolod a kérdéses húrt, majd lefogod a 12. bundnál is, és ha eltérést mutat a hangoló, akkor a húrlábat egy csavarhúzóval állítva tudod elõre hátra mozgatni. Ha állítottál rajta, akkor megint hangold be, és megint ellenõrizd, addig ismételgetve, amíg jó nem lesz.

KILLER2
A zörgésre tudom, hogy lehet számítani, de egyenlõre nem akarok húrokat cserélni. Inkább csak az a lényeg, hogy ha más a hangolása, akkor is ha lefogom a 12. bundnál, akkor egy tiszta és nem egy hamis hang fog megszólalni, merthogy eddig ott kb fél hangot elcsúszott és elég szar volt.

mumpic
Kicsit zöröghet. Ha zavar, próbáld meg nagyobb húrkészlettel, pl 12-es.

KILLER2
Ma végre beállíttattam a gitáromat, így azért mindjárt jobb. Viszont. Nem tud valaki valamit errõl? A boltban ezt ajánlották a gitár gépre kötéséhez. Állítólag nem késik, de vajon a zúgást is megszünteti? Ez 7000 Ft. Vagy van esetleg ilyen árban egyéb ilyen eszköz?
A másik:
Most be van állítva a gitár, hogy a húrokhoz képest jó helyen legyenek a bundok. Ha én áthangolom Drop C-be, akkor ez ugye nem állítódik el?

sz4bolcs
Ja, az nem ártana neki. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Beast Machine
Meg megoldani, hogy ne legyen túlvezérelve a végfok, mert nagyon recseg😛 Amúgy tényleg jól szól.

Ma próbáltam vmi dögös hangzást összehozni POD Farmban, két modellsor párhuzamosan, pan potik 50%ra állítva egyik jobbra másik balra remélem tetszik: íme

...vágod?

már csak be kéne hangolni <#wink>

sz4bolcs
Itt van :-) Rohadt jó hangja van.

Nitramk
kösz

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

sz4bolcs
köszi

Hell boy
Component-->Tools-->Loop Mashine beteszed legalulra, felveszed a gitárt, ha kész akkor EXP MIX gomb és elmenti efektel együtt wav-ba. Legalább is nekem így mûxik.

sz4bolcs
Én késést nem vettem észre, és a guitar rig egybõl tudta kezelni, csak aisora kellett állítani.

Adatok guitar rigbõl:
input: 10.7 ms
processing: 5.3 ms
output: 32.2 ms
overall: 48.2 ms

Én hang alapján nem veszem észre, hogy lenne késés, ezért nem állítottam semmit, de megnéztem a beállításokat, és van egy jó pár lehetõség állítgatni tetszés szerint, hogy gyorsabb legyen, vagy minõségibb..

sz4bolcs
Õ az. Windows felismerte usb eszközként, van hozzá cd, arról fölraktam a drivert. A cd-n van még valami guitar rig féle program, de azt nem tettem föl, a guitar rig nekem nagyon tetszik.

12-ért odadták.

Úgy mentem be a hangszerboltba, hogy elmondtam, hogy hangkártyára akarom kötni a gitárt úgy, hogy jól szóljon, és hogy di-boxot szeretnék venni erre a célra, mert ezt tanácsolták.
Azt mondta a boltos hapi, hogy az nem fog segíteni, do-box másra kell, és ezt ajánlotta.

És csodálatosan mûködik, ha rájönnék végre hogy effekttel együtt hogy kell elmenteni guitar riggel, akkor tennék föl mintát.

KILLER2
Ez engem is érdekelne, mert ma bementem hangszerboltba beállíttatni a gitáromat, meg megkérdeztem, hogy mennyi lenne di-box, de majd csak holnap tud rá árat mondani, viszont ha nem drága egy ilyen, akkor jöhet ez is.
Amúgy ASIO4ALL-al meg ilyenekkel sem kellett szórakozni? Simán késés nélkül megy alaplapi kártyával?

mumpic
Ja meg nem kellett hozzá installni semmit?

mumpic
?

Mennyi vót? 😊

sz4bolcs
Nem di boxot vettem, hanem guitar link ucg102 nevû jelerõsítõt, és most rohadt jól szól, nem is késik, nagyon király. 😊)

mumpic
Erõsítõépítéshez tervezni kell. És most nem olyanra gondolok hogy "hatsávos eq legyen benne, meg crunch, meg metáltorzítás" 😛

Ha meg kapcsolási rajz alapján kezdenéd el összelegózni, akkor akár még sikerülhet is. De ha meg sem szólal, akkor meg csak nézel, mert nem tudod hogy láss neki a hibakeresésnek.

Tapasztalat nélkül lehet hogy beleölnél annyit, amennyibe egy olcsó bolti kerül.

HTS s3rg1nh00
hangmester fórumon van erõsítõépítés topic,ott van 1-2 expert is biztos😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Nitramk
Valaki nem tudja véletlenül hogy gitár erõsítõbe kell-e valami speciális elõerõsítõ? Meg milyen power amp (mi ez egyáltalán magyarul? 😄 ) kell bele? Gondolkoztam rajta hogy építek egy erõsítõt magam, többnyire tapasztalatszerzés maitt. Szal egy régi hangszóróból ki tudom szedni az elõerõsítõt, lehet raja álítani hangerõt, hangmélységet, basszust. Szal ez ugye felerõsíti vonal jelre a gitár jelét.

Ezután jö a gebasz, mert innentõl teljes homály van elõttem hogy hogyan mûködik az egész. Annyit tudok csak hogy Elõerõsítõ -> erõsítõ -> hangszóró. Arra lennék kíváncsi hogy milyen erõsítõ kell bele, meg hogy a torzítást, hova kellene tenni.

Milyen könyv tudna nekem ilyesmiben segíteni? Meg valamennyire fel tdnátok világosítani hogy hogy is van ez az egész? 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

CopyKing92
valaki hallotta innen az új slayer-t? érdemes meg venni? jobb lett mint a Christ Illusion?

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Frayer
Akkor sem szól tökéletesen. Csak nincs viszonyítási alapod, nem tudod, hogy milyen lenne az ha tökéletesen szólna.
Általában a mikrofon bementhez erõs a gitár, a vonal bemenethez meg nagyon gyenge, és halk is.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

sz4bolcs
Gyors kérdés:

Ha tényleg az a baja, amit mondtok, akkor mitõl van, hogy ha nem rakok rá effektet, akkor tökéletesen szól hangkártyára dugva?

Frayer
Én az Eddától keresem az Egyedül Blues c. számának a tabját, már nagyon régóta.

Metalmilitiakid
ha valakinek meglenne ennek a Piramis számnak a tabja bármilyen formában bármely hangszerének , azt igen szívesen venném : Piramis - Égni kell
ha megvan valakinek akkor elõre is köszi a segítséget

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Sziasztok!

Eddig klasszikussal nyomtam, de elkezdtem elektromossal, de lenne egy gondom. Ezzel kezdeném 😄, mert a Led Zeppelin a kedvenc zenekarom, csak lenne egy gondom. Egy Behringer gitárom van, de amikor 3 húrt (E5) megpengetem, sokáig "szól", de nem úgy kéne. Ötlet? Bár, be lehetne hangolni a gitárom, egy két húr laza <#hehe>
Guitar rig😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

KILLER2
Gondolom én a di-box.

sz4bolcs
mármint mi a tökéletes basszerhoz?

nekem basszerhoz tökéletes... jobban szól mint a kombóm...

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Hecker007
hangszer boltban általában akad, legalábbis én Debrecenben a Fejes-ben láttam már egy párfélét

sz4bolcs
Milyen boltban tudok ilyen cuccot venni?

sz4bolcs
amúgy azt sem tudom, mi az a di-box, bocs, newbi vagyok a témában. 😊

Frayer
Ha jó di boxot veszel akkor jó lesz.
De nem mindegyik di box erõsíti fel a gitár gyenge és sérülékeny jelét vonal szintre.
Általában amelyikbe lehet tenni 9 v-os elemet azok már jók.
De azért majd kérdezz rá amikor megveszed.

Ilyen doboz nélkül akármilyen hangkártyán is próbálod a gitárt, nem fog úgy szólni mint ahogy kellene.
Egyszerûen a gitár hangszedõje nem vonal szintû jelet ad ki, a hangkártyák ~0,775V jelet várnak.
A gitáré ennél sokkal de sokkal gyengébb, és itt veszik el a dinamika is.

sz4bolcs
Jó jó, bocs, nem olvastam a hsz.-eid. És azt a di boxot rádugom az integrált hangkártyámra, és azzal jó lesz? Ne is vegyek új hangkártyát?

Frayer
bakker..nem olvasod a hsz-eimet?
Egyik hangkártya sem jó ehhez.
Mindegyikkel ótvarul szól a gitár, ha közvetlenül dugod össze õket.

Vegyél egy ócsó Di-Box-ot.
4 ezerért is van már.
Abba bedugod a gitárt, a di boxot meg a hangkártyába, és szebben fog szólni mintha egy fél milliós stúdió kártyába dugtad volna be közvetlenül a gitárt.

A közvetlen illesztés miatt a gitár jele torzul mert nincs kondicionálva, és a dinamikája is elvész, jó esetben is csak közelíti a szokol rádió hangminõségét.
Egy ilyen jellel dolgozni, torzítani rémálom.

Hallgass rám, nem véletlenül találták ki a di-boxot.
Legalább nézz utána, hogy miez.

sz4bolcs
Creative Sound Blaster Audigy SE - ez occsó, szerintetek ezzel menni fog?

sz4bolcs
Hali, van kis gondom guitar riggel.
Egyik gépemen alaplapra integrált hangkártyával megy rendesen, kicsit kattog, de megfelel.
A másik gépemen viszont csak recseg össze-vissza (ugyanígy alaplapra integrált hangkártya).
Holnap megyek, és veszek egy normális hangkártyát a gépbe, azt szeretném kérdezni, hogy milyet érdemes venni? Melyik az a kártya, amivel tutira mûködik?

KILLER2
Hétfõn megyek úgyis hangszerészhez beállíttatni az egészet, majd szólok neki, hogy kezdjen vele valamit.

Hecker007
ha más nincs akkor tegyél vagy tettessél bele rugót pluszba, akkor nem húzza el a húr

sz4bolcs
Enyém nem.

KILLER2
Maga a kar nekem sincs fent, de a nem fix húrlábak miatt így is folyamatosan elhangolódik.

sz4bolcs
Elsõ volt, hogy leszereltem a gitárról a tremolót, pontosabban csak nem raktam vissza. Mire kellene nekem tremoló?

KILLER2
Nem is úgy értettem én, hogy rossz, hanem na érted 😊
Egyáltalán nem használom, de így is egy éjszaka alatt kb fél-egy hangot esik minden húr. Egyszer kipróbáltam, akkor minden húz -1,5-2 hang.

Hell boy
a tremoló maga az nem rossz dolog, sõt.. de az alsóbb kategóriás gitároknál akár rá is tehetnének egy "ne használd" matricát 😊