Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát ilyen névvel jogokat adni valakinek 😊

HTS s3rg1nh00
mondjuk én is bevállalnám😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

mumpic
felõlem is lehetsz házigazda

Nekem nincs ellenvetésem.
Hecker007
Nah ha mindenkinek megfelel akkor elvállalom a házigazda jogát a topiknak, de csak akkor hogyha senkinek nincs ellenvetése, vagy ha tudtok olyan embert aki megfelelõbb lenne erre a posztra akkor szavazzuk meg hogy ki legyen!

http://www.youtube.com/watch?v=KlSpAw8wMgs
..ezt érdemes megnézni !
LOL<#wow1>...Csá muszáj itt is <#gonosz1>
http://www.youtube.com/watch?v=Zu62tYmYPvk
Nekem készített egy szett pick-up-ot a stratomba. Igaz egy weboldalt gyártottam neki cserébe. (turcsak.com, de az intro csak erõs idegzetûeknek ajánlott...) Viszont azóta igencsak harapós a gitár hangja.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

...ez így egy kicsit költõi túlzás, hogy hamisított, de kihasználta a szocializmus hiánygazdálokdásából adódó kiskapukat!
Turcsáknak hívták és az Egressy, Stefánia sarkánál rendelt.
Ma a Ferenc téren van(IX.)
Õ csinálta a P-emil zenekar Magyarország gitárját...
Sokan csinálnak a világban hasonló copy hangszereket, de ez néha jobb mint az eredeti..www.ranguitars.com
Meg azoknak van a "legteltebb" hangjuk.
Hecker007
ahhoz hogy valagi házigazda legyen, a topikba nagyjából rendszeresen járóknak meg kell szavazni

mumpic
Van egy Kovács Sándor Pál nevû hangszerkészítõ, KSP néven csinál gitárokat, és másol is, rendelésre. Egy 6 húros ksp basszgitárt láttam közelrõl, nagyon szép volt, és a hangja is dögös.

Van egy magyar hangszerész, aki a hetvenes-nyolcvanas években Gitison néven hamisított Gibsonokat. A t meg az i egymás mellett szinte b. Amúgy meg jobbak a gitárjai, mint a gyáriak.

A legtöbb modern humbucker úgy készül, hogy a két tekercs külön-külön ki van vezetve. Push-pull potival meg lehet oldani, hogy lehessen single-coil és humbucker között váltani. Aki széttorzított zenét játszik az mondjuk sokra nem megy a humbucker nélkül, mert búgni fog neki, mint egy jobbfajta dízelmozdony.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

A les paul gitár történetét elvileg a nemrég elhunyt névadójáról eredeztetik, de elvileg jazzgitárnak szánták... Jellemzõje valóban a humbucker hangszedõ,de ez tényleg mem általános, mivel inkább a formájáról jellegzetesebb.
Hangszedõnként külön hangerõ, illetve hangszín potival, ami manapság nem túl praktikus, mivel ha esetleg a gazda megfeledkezik a hangerõpoti feltekerésérõl, érhetik meglepetések bulin, hangszedõ kapcsolgatásnál...
Elvileg ragasztott a nyaka, de manapság az árversenyben a csavarozott nyak a gyakoribb a másolatoknál (ez egy olcsóbb és gyengébb technológia, sustain tekintetében), ezért az igazi les paul fan elsõsórban a ragsztott irányzatott kedveli...
Valóban a stratók jellemzõi a single hangszedõk, de erre találta ki a 70-es években (Jackson) a superstratokat .. Ez valójában a les paul, illetve a hagyományos stratocaster összegyúrása.
Ezeknél a hangszereknél is három kategória van, csavarozott, ragasztott, és átmenõ nyak.
Az igazi les paul hangszer mahagónyból van, így annak igazán dögös mély a hangja , ellentétben a más anyagokból készûlt másolatoktól..
Stratók más anyagokból készûlnek,(kõris, jávor..stb.) így azoknak más a hangjuk alapból.
Vannak les paul hangszerek single hangszedõvel is (Gibson-Nighthawk, 90-es évek), de ezek a az igazi les paul faniknál nem arattak igazi sikert, ahogy a Floyd-os típusok sem...
Ezért figyelemreméltó a BIGSON gitár,bár a neve tényleg töketlen...
mumpic
Én nem értek a lovakhó'
Akkor valaki szóljon hogy házigazda akar lenni, mert a témaindító nem lépett be 3 éve.

Ez nem közös jellemzõje a "les paul féléknek", még az eredetiknek sem, mert van single coillal szerelt is. A koppintások mondjuk jórészt tényleg humbuckeresek, mert többnyire a népszerû Standard változatot másolják.

Általában a Les Paul gitárokat, legyen az Gibson vagy távolkeleti koppintás, a formával azonosítják. Ezen belül kismillió alkatrészbõl és anyagból készülhetnek.

Hecker007
Egy házigazda kéne ide és akkor az tudná szerkeszteni, szerintem az úgy egyszerûbb lenne.

mumpic
Nem akarunk (akar valaki) beszélni egy modival, hogy kapjunk a banner alá kis szerkszthetõ info-dobozt?
Tényleg beleírhatnánk olyanokat hogy mire érdemes figyelni új és használt gitár, erõsítõ, effekt, stb vásárlásakor, mit hogy érdemes, mit hol érdemes, mit mennyiért, ilyesmi. Na?

Azt gondoltam hogy el kell mennem és probálgatni a gitárokat. Csak hogy mire érdemes odafigyelni?
Metalmilitiakid
Szevasz Dani , hogy megy az AllStar Band ? 😄 Vanyó papírosztása már nem volt elég ? itt is hirdetsz 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Üdv Mindenkinek!!!
Basszusgitár oktatást vállalok kezdõk és haladók részére. Bármilyen stílusba(jazz, bluz, metal,punk, stb..). Az órák helyszíne Szirmabesenyõ (Miskolctól 15 perc busszal). Az órák ára 1000 HUF/ óra és megtanulhatod az elméletet és a gyakorlatot(slap,finger, tapping, stb...) egyaránt.
Érdeklõdni lehet:
Telefon: 06 30/859-9837
E-mail: [email protected]

Minden Jót.
Maximális tisztelettel Tóth Dániel.
Nitramk
Azért abban is h mondjuk humbis hangszedõje van a stratokkal ellentétben. Csak hogy egy dolgot mondjak.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Oo

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

"les paul féle gitárok miben különböznek a többitöl"

Alakjukban.

Rockshow
Menj el egy hangszerüzletbe és próbálj ki néhány gitárt, abból talán kialakul hogy mi tetszik jobban egy papírvékony gyors nyakú superstrato, vagy egy zömökebb vastagabb hangú lp, esetleg vmi strato jellegû...

Semmiképpen ne mások véleménye alapján dönts, és ha lehet a külsõségek se befolyásoljanak, csak azért ne vegyél nem neked való hangszert, mert az látványra jobban tetszik.

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Sziasztok!

Már jo idelye gitározom aqusztikus gitáron. Nem vagyok már kezdõ. Most
elektromos gitárt szerenék venni. A gond hogy még sosem volt egysem a közelembe. Semmi viszonyítási alapom sincs és nem tudom merre induljak a keresést illetõen. kb 100e lenne rá.
Örülnék ha valaki segitene kicsit hogy mik is a lényeges különbsegek az elektromos gitárok közt az áukon kivül.
Amit kapásbol nem értek, hogy a les paul féle gitárok miben különböznek a többitöl ?
Hecker007
oké, köszi a segítséget, nekem most van ill. holnap már csak volt S.I.T. a gitáron, de valahogy nem jött be, nagyon gyorsan elkezdett feketedni meg a hangja is olyan mintha a szárítókötelet pengetném..:S
DR-t csak akusztikusra próbáltam abban nagyon jó volt fõleg a zebra csíkos dobozú, de elektromosba nem tudom milyen lehet inkább nem vállalom be így😄 marad így a D'Addario az árban is elég barátságos, remélem egy-két hónapot kibír

a Dadario az elég jó, nem is kell más😊

Beast Machine
D'Addario, másik kettõrõl nem is hallottam.

...vágod?

Hecker007
Szerintetek melyik húr a jobb ezek közül: D'Addario, Optima vagy DR?

Hecker007
szerintem jó, csak a dob egy kicsit hangos a többi hangszerhez képest 😊

KILLER2
Akkor csak ennyi. Úgy tudtam, hogy akkor nagyon szar hangot ad majd, de akkor csak túl erõs lesz. Akkor nem szóltam 😊

Töltsük le az internetet!

Köszi srácok!
jaja, semmi baj nincs, ha micbe kötik, csak nem kell feltekerni maxra a hangszórókat😄

HTS s3rg1nh00
nekem még a laptop hangkarija él és virul,pedig volt már rákötve a cucc miki helyére,line-inbe nem is tudnám,mert olyan nincs😊

HTS s3rg1nh00
6,3-ast 3,5-esbe átalakító kell.

ty, akkor az 5,5 mm-est kell 2,8-ra? (Vagy mekkorák)
KILLER2
Nem inkább a linein-be? Mikrofonban úgy tudom, hogy érdekes dolgokat mûvel.

Töltsük le az internetet!

HTS s3rg1nh00
kell hozzá egy gitárkábel,a végére egy jack átalakító hogy be tudd dugni a mic in-be,aztán meg guglizol valami progit ami tud gitárt hangolni,vagy guitar pro 5-ben is van beépítve.

Gépen? Kébre hogy lehet kötni csak hangolás szempontjából?
HTS s3rg1nh00
szerintem kezdõként tökéletes a KX5,semmivel több nem kell...
tanuláshoz van pár gitáros oldal,például a gitarozz.hu vagy a pénzes-féle gitáriskola...viszonylag jók,teljesen nem pótolják a tanárt,de egy kezdõnek megteszik.
kis szobába mindenképp 10-15 watt környékén érdemes gondolkozni,igazából annyira sok különbség nem lesz a cuccok közt,de érdemes lenne elõtte meghallgatni õket...amennyiben lehetséges...
húrban van elég sok,én pl.Ernie Ball-t használok,és elég jó,meg viszonylag olcsó is
hangolni lehet pcrõl,bár nem hasonlítottam össze a rendessel mennyire pontos...nekem van egy,5k volt,nem egy hatalmas tétel,késõbb meg már kb megy fülre is...

Sziasztok!

Már régebben is szerettem volna gitározni de fõleg az anyagiak miatt nem volt rá lehetõségem viszont már nem Magyarországon lakok (<#hamm>) így most talán elkezdhetem. Játszani fõleg elektromoson szeretnék fõleg rock zenét (de sok mást is) és - bár eddig csak az elsõ 20 oldalt olvastam itt végig - erõsen a Cort KX5 BKM-re szavaznék ha már kásõbb úgyis ez irányba mennék. (kb 60k)

Teljesen kezdõ vagyok tehát mi a véleményetek, jó lesz ez nekem? Valamint ami kicsit csökkenti az elszántságomat hogy tanárra igazán lehetõségem nincs. Sok magyar nincs errefelé és hiába kérnék itteni tanár segítségét ha magyarul se tudom mit hogy hívnak hiába magyarázza nekem <#hehe>
Eléggé kitartó és elszánt ember hírében állok így talán ez mégsem akkora gond mivel fellépni nem szeretnék sehol, csak hobbira kellene.

Mivel itt nem igazán találtam valami link féleséget kezdõknek, ezért az is kérdésem lenne még hogy tudtok-e olyan netes oldalt ahol nagyjabol lehet tanulni az alapokat (ha nem túl drága akkor akár fizetõs is lehet ami már lehet angol vagy német is) aztán majd magamtól a többit remélem 😊

További kérdés hogy milyen erõsítõt vegyek ha csak kis szobában fogok próbálkozni (ne legyen túl gagyi se túl drága)

Milyen di boxot érdemes venni ha csak alaplapi hangkártyám van ? (van asus xonar hangkártyám is csak a fránya 2 slotos vga elfoglalja a pci-e slotot ... )

Valamint hogy húrt érdemes-e egybõl venni vagy úgy általánosságban melyik itt is az a nem túl gagyi márka ami elfogadható árban is?

Hangolót érdemes-e venni vagy hangoljak pcrõl ?

Most így hirtelen ennyi, bármi tanácsot szívesen olvasok 😊

mike0013
pénteken vettük fel...😊
egy véleményt szeretnék kérni róla😊
HammerFall - Riders of the Storm

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

mumpic
Véleményem egy határozott talán.
(kb 20an írunk a topikba, vagy annyian sem, ha eddig senkinek sem volt ilyen gitárja, áh be sem fejezem...)

Még mindíg nincs vélemény?

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

Nekem az a rossz tapasztalatom a tényleg olcsó darabokkal, hogy nem bírják a játékstílusomat. A stratocastert elég alaposan kell kenni ahhoz, hogy harapjon, és ha nem jók a kulcsok meg gyengék a rugók, akkor fél perc alatt lehangolódik. Ez volt a gond a highway 1-nal is.

Én a Behringer-t 40-ést vettem erõsítõvel együtt, megnéztem amit stain írt, hogy kiállnak-e a bundok, de csak 1 helyen találtam, ott sem vészes... hangzása tetszik, majd lehet tuningolok rajta, de erre volt pénzem...
HTS s3rg1nh00
vagy az ibanez grg széria is olyan ami 30at érne
viszont a KX5 még mindig megéri az árát