Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
..ezt érdemes megnézni !
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Turcsáknak hívták és az Egressy, Stefánia sarkánál rendelt.
Ma a Ferenc téren van(IX.)
Õ csinálta a P-emil zenekar Magyarország gitárját...
Sokan csinálnak a világban hasonló copy hangszereket, de ez néha jobb mint az eredeti..www.ranguitars.com
A legtöbb modern humbucker úgy készül, hogy a két tekercs külön-külön ki van vezetve. Push-pull potival meg lehet oldani, hogy lehessen single-coil és humbucker között váltani. Aki széttorzított zenét játszik az mondjuk sokra nem megy a humbucker nélkül, mert búgni fog neki, mint egy jobbfajta dízelmozdony.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Hangszedõnként külön hangerõ, illetve hangszín potival, ami manapság nem túl praktikus, mivel ha esetleg a gazda megfeledkezik a hangerõpoti feltekerésérõl, érhetik meglepetések bulin, hangszedõ kapcsolgatásnál...
Elvileg ragasztott a nyaka, de manapság az árversenyben a csavarozott nyak a gyakoribb a másolatoknál (ez egy olcsóbb és gyengébb technológia, sustain tekintetében), ezért az igazi les paul fan elsõsórban a ragsztott irányzatott kedveli...
Valóban a stratók jellemzõi a single hangszedõk, de erre találta ki a 70-es években (Jackson) a superstratokat .. Ez valójában a les paul, illetve a hagyományos stratocaster összegyúrása.
Ezeknél a hangszereknél is három kategória van, csavarozott, ragasztott, és átmenõ nyak.
Az igazi les paul hangszer mahagónyból van, így annak igazán dögös mély a hangja , ellentétben a más anyagokból készûlt másolatoktól..
Stratók más anyagokból készûlnek,(kõris, jávor..stb.) így azoknak más a hangjuk alapból.
Vannak les paul hangszerek single hangszedõvel is (Gibson-Nighthawk, 90-es évek), de ezek a az igazi les paul faniknál nem arattak igazi sikert, ahogy a Floyd-os típusok sem...
Ezért figyelemreméltó a BIGSON gitár,bár a neve tényleg töketlen...
Akkor valaki szóljon hogy házigazda akar lenni, mert a témaindító nem lépett be 3 éve.
Általában a Les Paul gitárokat, legyen az Gibson vagy távolkeleti koppintás, a formával azonosítják. Ezen belül kismillió alkatrészbõl és anyagból készülhetnek.
Tényleg beleírhatnánk olyanokat hogy mire érdemes figyelni új és használt gitár, erõsítõ, effekt, stb vásárlásakor, mit hogy érdemes, mit hol érdemes, mit mennyiért, ilyesmi. Na?
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Basszusgitár oktatást vállalok kezdõk és haladók részére. Bármilyen stílusba(jazz, bluz, metal,punk, stb..). Az órák helyszíne Szirmabesenyõ (Miskolctól 15 perc busszal). Az órák ára 1000 HUF/ óra és megtanulhatod az elméletet és a gyakorlatot(slap,finger, tapping, stb...) egyaránt.
Érdeklõdni lehet:
Telefon: 06 30/859-9837
E-mail: [email protected]
Minden Jót.
Maximális tisztelettel Tóth Dániel.
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Alakjukban.
Semmiképpen ne mások véleménye alapján dönts, és ha lehet a külsõségek se befolyásoljanak, csak azért ne vegyél nem neked való hangszert, mert az látványra jobban tetszik.
I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.
Már jo idelye gitározom aqusztikus gitáron. Nem vagyok már kezdõ. Most
elektromos gitárt szerenék venni. A gond hogy még sosem volt egysem a közelembe. Semmi viszonyítási alapom sincs és nem tudom merre induljak a keresést illetõen. kb 100e lenne rá.
Örülnék ha valaki segitene kicsit hogy mik is a lényeges különbsegek az elektromos gitárok közt az áukon kivül.
Amit kapásbol nem értek, hogy a les paul féle gitárok miben különböznek a többitöl ?
DR-t csak akusztikusra próbáltam abban nagyon jó volt fõleg a zebra csíkos dobozú, de elektromosba nem tudom milyen lehet inkább nem vállalom be így😄 marad így a D'Addario az árban is elég barátságos, remélem egy-két hónapot kibír
Töltsük le az internetet!
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Töltsük le az internetet!
tanuláshoz van pár gitáros oldal,például a gitarozz.hu vagy a pénzes-féle gitáriskola...viszonylag jók,teljesen nem pótolják a tanárt,de egy kezdõnek megteszik.
kis szobába mindenképp 10-15 watt környékén érdemes gondolkozni,igazából annyira sok különbség nem lesz a cuccok közt,de érdemes lenne elõtte meghallgatni õket...amennyiben lehetséges...
húrban van elég sok,én pl.Ernie Ball-t használok,és elég jó,meg viszonylag olcsó is
hangolni lehet pcrõl,bár nem hasonlítottam össze a rendessel mennyire pontos...nekem van egy,5k volt,nem egy hatalmas tétel,késõbb meg már kb megy fülre is...
Már régebben is szerettem volna gitározni de fõleg az anyagiak miatt nem volt rá lehetõségem viszont már nem Magyarországon lakok (<#hamm>#hamm>) így most talán elkezdhetem. Játszani fõleg elektromoson szeretnék fõleg rock zenét (de sok mást is) és - bár eddig csak az elsõ 20 oldalt olvastam itt végig - erõsen a Cort KX5 BKM-re szavaznék ha már kásõbb úgyis ez irányba mennék. (kb 60k)
Teljesen kezdõ vagyok tehát mi a véleményetek, jó lesz ez nekem? Valamint ami kicsit csökkenti az elszántságomat hogy tanárra igazán lehetõségem nincs. Sok magyar nincs errefelé és hiába kérnék itteni tanár segítségét ha magyarul se tudom mit hogy hívnak hiába magyarázza nekem <#hehe>#hehe>
Eléggé kitartó és elszánt ember hírében állok így talán ez mégsem akkora gond mivel fellépni nem szeretnék sehol, csak hobbira kellene.
Mivel itt nem igazán találtam valami link féleséget kezdõknek, ezért az is kérdésem lenne még hogy tudtok-e olyan netes oldalt ahol nagyjabol lehet tanulni az alapokat (ha nem túl drága akkor akár fizetõs is lehet ami már lehet angol vagy német is) aztán majd magamtól a többit remélem 😊
További kérdés hogy milyen erõsítõt vegyek ha csak kis szobában fogok próbálkozni (ne legyen túl gagyi se túl drága)
Milyen di boxot érdemes venni ha csak alaplapi hangkártyám van ? (van asus xonar hangkártyám is csak a fránya 2 slotos vga elfoglalja a pci-e slotot ... )
Valamint hogy húrt érdemes-e egybõl venni vagy úgy általánosságban melyik itt is az a nem túl gagyi márka ami elfogadható árban is?
Hangolót érdemes-e venni vagy hangoljak pcrõl ?
Most így hirtelen ennyi, bármi tanácsot szívesen olvasok 😊
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
(kb 20an írunk a topikba, vagy annyian sem, ha eddig senkinek sem volt ilyen gitárja, áh be sem fejezem...)

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178