37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Slinky Cyle #37138 mondtam hogy magyar petrucci még csak nem is ember
-
#37137 Lekéstem (John Petrucci) :D -
Slinky Cyle #37136 Alapi Steve..
Az Edda gitárosa.
Vele találkoztam, kezet fogtunk, meg beszéltünk pár szót.
Most egy hónapig nem mosok kezet =)
Hazajöttem, egyből jobban megy a gitározás, elég volt egy kézfogás :) -
#37135 Peta? -
Slinky Cyle #37134 arra is ügyelj oda, hogy annál a bundnál, amin dolgozol, a nyak alatt támaszd ki egy fával, vagy valami mással, és tegyél közvetlen a nyak és a támaszték közé egy többször összehajtott törlőrongyot, vagy kis törölközőt. -
Slinky Cyle #37133 amúgy vazze..
kivel találkoztam ma délután 2 fele a gitárcentrumban ami pesten a blahánál van?
Sikerült lekezelnem vele, még beszéltünk is egy két szót.
Annyit mondok csak, hogy szerintem itt magyarországon az első számú rock legenda.. és nem lagzi lajcsi volt az.. =) -
Slinky Cyle #37132 jah.. ha annyira félsz, akkor csiszolgasd pár óráig egy keményebb bőr szíjjal.
Amúgy attól függ, hogy mennyire nyomod rá a drótkócot.
Én azzal csináltam és jó lett..
csak nagyon oda kell ügyelni a maszkolásnál..
meg figyelni hogy a drót ne szakítsa ki a maszkot és ne sértse meg a fát.
Amúgy ha két fém anyag egymásnak dörzsölődik az eredmény egy nagyon sima felület lesz.
Nem kell erősen rá nyomni.. majd meglátod.
-
#37131 Ha annyira karcolna akkor sok embernél már lyukas lenne a tányér, meg a fazék, a kis egyenetlenségeket lekapja, érdemes először ezzel a fém mosogató cuccal végigmenni 1x aztán bőrszíjjal simára polírozni, vagy megfelelő célszerszámmal, de az ugye nem olcsó. -
nú #37130 Azért azt nem hinném, hogy a fémdrótkóc, aminek a kis drótjai már talán a B húrral is vetekednek, szépen kipolírozná, inkább szarrákarcolja, nem? -
#37129 köszi!
fémdrótkóc? az nem csinál a bundokba újabb barázdákat? -
Slinky Cyle #37128 A bundokon keletkeznek idővel barázdák, ha nem kemény acélból vannak.
Általában nem acélból, hanem puhább fémből vannak.
Kell hozzá, festékboltból maszkoló szalag, és vizes csiszolópapír.
Egy közepes durvább és a legfinomabb ami létezik.
A bundok között ki kell maszkolni a fát.. úgy hogy csak a bundok látszódjanak a nyakból, minden mást a csiszolandó terület körül maszkoló szalag fedje.
Majd szépen fel le csiszolod a durvább papírral gyengén, egyenletesen.
Majd a legfinomabb papírral meg készre csiszolod, szintén gyengén.
Ezt követően vagy fémdrótkóccal (mosogató kellék) vagy bőrszíjjal tükörsimára polírozod..
Érdemes a környezetét is hozzácsiszolni, hogy minden egy szintben legyen.
Kell hozzá tapéta vágó pengekészlet, amit fret rockernek lehet használni. -
#37127 halp!
Utóbbi időben vettem észre, hogy hajlításoknál megakad a húr, olyan, mint ha a bundokon barázdák lennének, amiben elakad.
Ez betudható a húrok elhasználódásának, vagy a bundokon kell csiszolni?
Ha a második, azt meg tudom oldani házilag, és ha igen, akkor pontosan mi kell hozzá? -
Fidolorous #37126 szép gitár -
Slinky Cyle #37125 -
#37124 Ha megpendited a kevert hurszettel, keletkezik egy hatalmas fekete lyuk ami mindent magabaszippant, mindmeghalunk. :S
Komolyra forditva a szot, nem lesz abszolut semmit gond, en a felso ket hurt szoktam a leggyakrabban cserelni, miattuk nem veszek egy uj elixir nanoweb szettet... -
ddany7 #37123 szerk: 36os A-m van itthon, így módosul a kérdés -
ddany7 #37122 mi történik ha elektromos gitárra 2különböző márkájú húrt teszek?
vettem most egy ernie ball cobalt slinky szettet, de 32es A elszakadt rögtön. hétfőig nem tudok beszerezni ilyet, viszont van itthon ugyanilyen vastagságú elixir húr. Szabad ilyenkor rátenni a másikat, vagy okozhat valami gubancot, vagy szimplán csak szr lesz a hangzása?
köszi -
#37121 Köszi! -
#37120 lábtartó/combtámasz
dikk1
dikk2
hirtelen ezeket találtam de persze biztos lehet kapni több helyen is -
#37119 Amazonon: Giutar support -
#37118 Valakinek van ötlete, mi lehet ez magyarul, esetleg hol kapható?
Guitar Leg Rest -
#37117 áháá.. köszi -
Slinky Cyle #37116 ha túl kicsi a buffer mérete..az rossz a hangminőségre..
mert ha túl kicsi.. olyan történhet, hogy tolod be a hangot a csőbe.. közben a buffer megteleik, de a gép meg még nem vette ki az adatokat belőle a másik oldalon, és olyankor az adatok kiesnek a másik végén, feldolgozatlanul.. és ezért a hang adatok egy rész elveszik, ami ilyen kattogás... zizis hangot eredményez.. ugrál össze vissza..szaggat -
#37115 akkor latency szempontjából gondolom jobb ha minél kisebb a buffer mérete(?) .. befojásol ez valamit még? mert hangminőségben nem hallok változást mondjuk a 128 meg 512 között -
Slinky Cyle #37114 a buffer mérete..
ezt úgy képzeld el mint egy két végű zsák.. egy cső
te az egyik oldalán beletolod az anyagot, a saját ütemedben.. ritmusodban
a másik oldalán meg a gép szedegeti ki és dolgozza fel, szintén a saját ütemében -
#37113 még egy kérdés.. sikerült letolni a latency-t 11ms-re úgy ha az Aiso buffer size-t letolom 128-ra.. igazából nem vágom hogy ez mi, tudja valaki hoyg ez milyen érték? -
#37112 a PC hangkártyájával botrányos volt.. van egy SB live 24bit kártyám is, de azzal se tudtam még csak a közelébe se menni annak amit most ezzel elérek.. (AMD 64 X2 Dual Core 5200+ 2,6GHz, 3GB RAM) -
#37111 a PC hangkarijaval nem probaltad? en audigy 4-el hasznalom line in-en, 4ms a latency. jobb mint az USB-s cuccok.
-
Slinky Cyle #37110 20 ms felett egy idő után olyan érzésed lesz, hogy valami nem stimmel..
15 körül már minden fasza..
nem is a leginkább a pengetéssel van baj, hanem ahogy érzed a gitárt ahogy rezonál, meg reagál.. és valahogy külön fázisban hallod a hangot mellé.. furcsa.
-
#37109 érthető.. akkor ennyi ;) -
#37108 Ha megveszed, igen, ha nem, sajnos nem er meg nekem semennyi faradozast... -
#37107 igazából csak a latency különbség érdekelne.. nyilván ennek is akkor van értelme ha nem kell átutazni a fél világon :) -
#37106 Ha neked jó a mostani, és már úgyis megvetted akkor fölösleges tesztelni szerintem. -
#37105 nem a használt dolog miatt (bár ott valóban a "garancia" érvényesítés kicsit macerás már), hanem mert már megvettem :)
mondjuk azért kíváncsi lennék a behringer és e közötti különbségre.. össze lehetne valahogy hozni egy tesztet? (persze ha nem probléma) -
#37104 Persze, hogy szerintuk jobb vetel a termek, ami epp raktaron van, mint egy masik, ami nincs, es beszerezheto mashonnan... Halvany emlekeim szerint meg a kinai behringer masolataimmal is kisebb latencyt ertem el.
No mindegy, abszolut megertem es nem itelem el, hogy egyesek idegenkednek a hasznalt dolgoktol... -
#37103 ezen én is filóztam, de max levágom és rakatok rá egy jack csatlakozót.. ha mákom van nem a tövénél megy tönkre :) -
#37102 Szerintem nem fog menni telefonon a felvétel. Alesissel meg az a baj, hogyha bármi van a kábel részével akkor dobhatod ki... -
#37101 Elmentem a mezzoforte-ba, ahol a gugli szerint kapható a behringer, de azt mondták h egyrész nagyon nehezen beszerezhető, másrészt túl sok garanciális probléma van vele, így rábeszéltek egy Alesis-re.. este kipróbáltam és elsőre hozza azt amire nekem otthon kell, nem zajos, latency is elfogadható (18-32ms).. uh #37097 köszi, de egyenlőre ezzel elleszek :)
másik kérdés, hátha van itt valaki aki már próbálkozott ezzel.. Androidos telefonon (Samu S Andvance) szeretnék felvételesdivel próbálkozni (laptop nincs és jól jönne mikor pár napig nem otthon vagyok).. láttam hogy van pár multitrack-es app és valahogy meg kéne oldani hogy a fülesen halljam a lejátszást, közben a mic bemeneten meg a gitár "menjen be".. egyenlőre nem mertem barkácsolni mert nem értek ennyire az elektronikához és nem akartam széttolni a telefont.. van valakinek tippje, tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
#37100 Akkor jól tartja az árát. 4 éve, mikor vettem, akkor volt 15(?) körül. -
#37099 Ujan 11-12k + szallitas...