Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fincsíí
<#finom>

18 feletti..festet vörös haja van..szõke melírral..
de képet nem adok

Hugod hány éves?
Ha 18 feletti akkor képet a közönségnek.

most hozatok hugommal egy 64 es húrt pestrõl..
az már csak jó lesz B és drop B hez..
kiszámoltam, hogy a 64 es húr B hangon.. kb ugyan olyan feszes mint a 48 as E hangon.
Akkor nem lehet rossz.
Ugyan ilyen 64 es húrt használ Dino Cazares B hangoláson.
És az õ hangzása nagyon feszes és brutális... <#eplus2>

Galy
adja
ZZYZX
ja nem tûnik rossznak ez a kábel..
majd veszek belõle

Fehercsoki
Ez egy út USA-ban, azért ez a neve hogy ABC sorrendben az utolsó legyen.

ZZYZX milyen márka ez már..
biztos a cégalapító gondolkodhatott jó ideig a cégéren, de biztos nem jutott semmi sem az eszébe, ezért lett ez a neve

Hecker007
Az hogy hangban mi a különbség azt nem tudom, de elõtte akármilyen kábelt próbáltam mind megtört, megszakadt valahol, illetve nem voltak normálisan árnyékolva. Megvettem a legolcsóbb ZZYZX kábelt, ez 3. éve hibátlanul mûködik, pedig átgurultam egy párszor a székkel is rajta, gitárból csak akkor húzom ki ha muszáj ill az erõsítõbe is be van dugva. A csatlakozója aranyozott és nem kopott le 1-2 hét múlva mint általában szokott. Én csak ajánlani tudom, planetwavesnél kb 500Ft-al volt drágább.

Ezt saját tapasztalat is alátámasztja?
Milyen a hangja a hagyományos kábelhez képest?
Nincs jelentõsebb veszteség vagy kiemelés adott frekiken? Mármint úgy értem, hogy füllel is nyilvánvalóan észrevehetõ. Gondolkoztam rajta én is egy idõben, mert több gitárnál nagyon praktikus, fõleg színpadon, de végül maradtam az sztenderd kábelnél.
Planet waves-em volt nekem is elõszõr, másfél évig bírta, akkor megtört valahol, aztán vettem a helyi hangszerboltban egy no-name kábelt, (legalábbis semmi nincs ráírva), ezzel már lassan a negyedik éve húzom. Mondjuk lehet azért, mert ennél már megtanultam hogyan kell rendesen feltekerni.
Pistike 007
Gyõrben, Sopronban vagyok jártas és bárhol kapni külön húrt 😊

Fehercsoki
Én ennél sokkal jobbat találtam egyszer, ha megtalálom újra belinkelem.

ez is nagyon érdekes kis oldal
GAUGE & TENSION CALCULATOR

kemotox
Blahától egy megállóra a Rákoczinál ott van a Coda, ott láttam egyszer hogy egy afro magyar csávó egy darab húrt akart venni, hogy kapott-e arra már nem emlékszem 😄

when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

pesten a keleti vagy blaha környékén nem tudtok valami boltot ahol egy darab húrt is megvehetek?

szükségem lenne egy .64 es húrra B hangoláshoz..
a 60 as nem valami feszes nekem

Hecker007
ZZYZX én csak ennyit mondok erre a kábel témára, szerintem a legjobb választás!

tenkenorman
Slinky: a legolcsóbb kábel, megvan egy éve kbnagyszobába tökéletes, pedig sokszor úgy rakom le a gitárt hogy a jack ki sincs húzva
Hecker: A schecter-re figyelek, a másik kettõ nem ér annyit hogy a külsejével törõdjek, házibuliba részegen úgy is összetöröm õket elõbb vagy utóbb😄

http://www.tenke.hu

ugyan olyan planet waves kábeled van mint nekem..
nekem egy ilyen már bedöglött mert nem nagyon bírja a mozgást..hajlongást

Hecker007
Jól néz ki nagyon!
De a gitárt ne falnak támaszd!!!!!4444nééégy<#banplz><#eplus2>

de szépen néz ki a háttérben az a 800 as fej istenem.
de igazán megérdemelne egy igazi 1960 as B öblös ládát, mondjuk 2 greenbackkel meg 2 v30 vintage szóróval megtöltve

a 800 as elé, meg egy fulltone OCD, vagy egy maxon od9 rakva, és jól megküldve velük az elõfokcsöveket

tenkenorman
3-vagy 4000 forint volt a gitár peavey hevederrel 😊

tenkenorman
nesztek jól neki van döntve a falnak / erõlködõnek 😛

tenkenorman

Hecker007
kérjük harmadjára is, mert nem látszik 😄 esetleg link formájában 😊

tenkenorman
mégegyszer:

tenkenorman
Sziasztok! Kaptam egy Johnson Balltimore-t kb egy éve. össze volt matricázva, karcolva, a fej telibe lefestve filctollal, egy porcelán ökörfej volt ráragasztva ami a leszedésnél hozta magával a laminált réteget is. az elektronikája egy az egyben kuka volt.

a héten kicsit kezelésbe vettem ez lett a vége:

List of guitar tunings
akár ezt is be lehetne rakni a fejlécbe..
benne van minden hangolás, és példákat sorol fel, hogy milyen bandák használják leginkább ezeket a hangolásokat

Yoghurt
Köszi, ha tényleg nincs beragasztva, az eléggé leegyszerûsítené a dolgot. Ha találok megfelelõ anyagot, kézi maróval készítek oda valamit.

@feher-csoki: nem szeretnék vele törõdni, de ha egyszer hallom... 😊
(Elõbb hallottam, és csak utána mértem meg, nem fordítva.)

Fehercsoki
1%al ne törõdj.

Pistike 007
Elméletileg nincsen beleragasztva, könnyen kézzel (vagy fogóval) ki tudod húzni, ha levetted a húrokat. Vidd el egy hangszerészhez, Õ szépen és szakszerûen meg tudja csinálni, persze mérlegelni kell, hogy ér-e ennyit a gitár 😊

Yoghurt

Pistike 007
Már mondtuk, hogy csinálj egyet, aztán csinálj vele egy kis tesztet!

B és drop B hangoláshoz most dobtam fel egy 60-13 as húr szettet..
de nekem még ez is egy kicsit lazának tûnik. pedig ez már brutál vastag húr. és ezek a dunlop húrok feszesebbek mint a slinky-k. ez a 60 as kb megfelel egy 64 esnek az earnie balltól.

Szerintetek B hez milyen húrok lennének jók?

kell innen valakinek csöves végfok, vagy elõfok?
Csinálok magamnak..
ha érdekel valakit neki is csinálhatok occóé

Elõbb a munka, aztán a szórakozás. <#crazya>

Ám itt mindenki csak gitárt épít és senki sem gitározik?😊
Olyan itt mint vmi barkácsfórumon<#eplus2>

kurva jó ez a film.. én szeretem

sz4bolcs
Így néztek volna rád a középkori lantosok a királyi udvarban, hogy mi a fenérõl beszélsz:

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

😊
Az elektroncsöveknél gyakorlatilag kvantummechanikai hatások okozzák a jel torzulását..

ha belegondoltok..
az elektroncsövek pontosan ugyan olyan szerkezetek, mint svájcban, Cernben a részecskegyorsító berendezés, ami több kilométer hosszú gyorsító gyûrûvel mûködik.

Ezek a triódák is gyorsítják az elektronokat.
alapvetõen 3 részbõl állnak.
A katód, Anód, és Rács.

A katód földelve van.. és közvetetten fûti egy fûtõelem.
Innen az izzó, katódról elektronok lépnek ki a vákuumba.
A vákumban lebegve, elkezdenek örült sebességgel gyorsulni a több száz volt feszültségû anód felé..
De közben félúton ott van a rács..
A rács feszültsége, elektromágneses állapota határozza meg, hogy mennyi elektron és milyen sebességgel haladhat az anód, és katód között.
A rács úgy mûködik mint egy csap.
Az anód (plate) antennájába aztán becsapódnak az elektronok és így megváltoztatják annak elektromos tulajdonságait.
Ezeket a változásokat aztán egy kondenzátoron keresztül lecsatoljuk az anódról, és megkapjuk a rácsra betáplált jel felerõsített inverz (átfordított, 180 fokkal eltolt fázisát) változatát.. ami egy ecc83 esetében 100 szoros jel erõsítést jelent.

Az érdekes dolgok akkor jelentkeznek a jelben amikor a rács teljesen nyitva van, az anód izzik a belé becsapódott elekronoktól és maximum terhelésen..tûréshatáron van járatva a csõ.. ilyenkor elképesztõ módon, nagyon komplex formában torzul a jel. Nem csak felharmonikusok.. hullám vágás, Olyan összetevõk is megjelennek az erõsített jelben amikre nincs képlet, nincs szimulációs elõrejelzés..

Az emberi fülnek ez a többlet kellemesen hangzik.. vastagabbnak, kiterjesztettebbnek hallja a dolgokat

Hallani kell egy csöves erõsítõt, nem beszélni róla.

Ez így van, de nem fogok ennyit költeni az egészre.
én már rájöttem, hogy az elektron csövek hangját...egyszerûen nem lehet digitális úton reprodukálni.
Képtelenség.
Kipróbáltam a legkülönfélébb programokat. egyik sem tökéletes.
Van amely csak enyhe overdrivenál közeliti csak meg egy csõ hangját.
Van amely csak hi gain distortinban ad jó hangot..
De mindegyik szar igazából.

A csõ az 100 év múlva is csõ marad.. van egy olyan érzésem.

Fehercsoki
Persze hogy nem mert nem kap tiszta jelet a hangkártyád miatt. Amúgy ez a progi elég gagyi, szerintem szedj le valamit abból amit írtam.(ajánlom Amplitubeot)

Köszi, ezeket megjegyezem, majd kipróbálom. Nekem most egy Guitar FX Box 3 nevû program van a gépen. Eléggé sok effektet tud, de nem adja azt a tiszta hangot még effekt nélkül sem persze, mint egy fasza erõsítõ.
Fehercsoki
De egyik ilyen program sem tökéletes, mindegyikben lehet olyan erõsítõ modell ami tetszik, szóval a legjobb ha mindet magadnak végigpróbálgatod, és ha egy tetszik akkor is lehet hogy késõbb más fog megtetszeni, szóval érdemes néha újra elõvenni õket. Ha gondolod írok listát arról, hogy miket érdemes kipróbálni.

Fehercsoki
Legjobb hangzást amúgy SZERINTEM úgy lehet elérni, ha leszedsz valami DAW-ot(pl Reaper), és abba pluginként használsz valami programot(pl amplitube 3at ajánlom vagy LePou pluginokat) plusz IR-eket(pl GuitarHacks vagy RedWirez). És akkor úgy kell használni, hogy berakod a DAW-ba KeFir-t, abba betöltöd az IR-t amit választottál, amúgy lehet próbálgatni, sok féle van, aztán berakod mondjuk az Amplitube 3at és ott kikapcsolod a saját hangláda szimulációját. DE Amplitube 3 alapból jó(ha nem akarsz DAW-al szarakodni, mert mondjuk lehet hogy több idõ mindent összerakni mint ameddig gitároznál), ajánlom még TH2-t és Peavey Revalvert ha peavey hangzás kell, POD Farm is egész jó. Amúgy sok ingyenes plugin van(IR és erõsítõ/effekt is), szóval warez nélkül is össze lehet szedni jókat.

Wow és tényleg nem is valami drága, ez fasza. Köszönöm még egyszer.
Köszönöm szépen, erre vártam 😊 Szimpla hardware-es segítségkérõs topikban sajnos nem tudtak segíteni, ez akkor gondolom pont jó céleszköz lesz.