Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Hát nincs viszonyítási alapom, hogy mi a túl erõs, úgyhogy erre nem tudok válaszolni, de lehet...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mumpic
Igen van, de akkor arra a külsõ burkot nyilván nem tekercselik.

mumpic
Rozsdamentes acél, de az nagyon csattogós-csörgõs-kopogós, nem biztos hogy tetszeni fog, de kipróbálhatod. Valaki pont ezt szereti.

Az nem lehet hogy nagyon leszorítod a húrt? A savasságra rásegíthet az is, hogy jobban nyomja a bund is alulról.

sz4bolcs
A vékony E-ben is van ilyen mag?? Nem is tudtam. Olyan vékonynak tûnik..
Kb. a 15. bund körül szakadt el mindkétszer (22 bundos gitár), ott játszom legtöbbet, és nagyon sokat hajlítok egész hangot is.
Ja és elég izzadós vagyok, és tudom, hogy savasat izzadok.
De akkor nincs valami saválló húr?

sz4bolcs
Ennyi gyakorlással, ha lenne tehetségem, már Hendrix lennék. 😄
De mind1, én szeretem, és lehet ez fontosabb is.

mumpic
Hol szakad el? ha a közepén, akkor simán lehet hogy túl savasat izzadsz.
Nekem a két végén szokott elpattani, alul, mert nyúzza a húrláb, felül meg a tekerés-nyújtástól általában elpattan a közepe, a mag, és a tekercselés tartja, de akkor már nem lehet hangolni, mert elnyúlik. Van hogy teljesen le is szakad. De nem szakad gyakran, évente max.

sz4bolcs
Hátõõõ... én nem félórákban számolom. Ma is felkeltem dél körül, és azóta letettem 1, amikor kajáltam 2, amikor fürödtem 3, amikor lementem boltba.
Szerintem 5 órát biztos volt a kezemben. És nem csak ma, mert most hogy nem volt dolgom ünnepek alatt, minden nap ezt csináltam. :/

Nitramk
Nekem tavaly július óta megvan, még a bolti húrokkal, egyszer sem szakadt, egy sem. Naponta átlagosan szerintem fél órát mindenképp játszom.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

sz4bolcs
fenébe.. Nektek (kiknek villanygitárja van) meddig bírja a felsõ E húr??
Az normális, hogy nekem havonta szakad?? Elég sok hajlításos szólót játszom rajta 12 bund felett, de talán ez akkor sem normális. Kéne valami jó húr, ami tovább bírja a strapát.

mumpic
Nekem a dal nem tetszik, de a tab jól sikerült. 😊
Tuxguitarral játszottam le, az meg nem ismeri a fûrészjelet, szóval azt átállítottam másra.

Aquir
Tabokat illetõen egyébként az ultimate-guitar.com oldalon megtettem elsõ feltöltésem (Right where it belongs Remix - 3. guitar pro verziónak van kiírva), akár lehet simán együtthallgatni az eredetivel, mert tökéletesen megy mellette =)
igaz nincs gitár benne 😄
3 sáv, teljes dalszöveg - a szótag-elválasztást illetõen egy keveset kellett keresgélni internetes szótárban
legfõképp mert megtetszett a dal, és láttam nincs errõl normális guitar pro tab

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
nálam több verzióban is jó a MIDI, a WAVE, a BMP (bár kép 😊 formátumok, nemtom mi baja nálad, játszd le KMplayerrel annak nem kell kodek (mert mindent lejátszik), ha viszont sérült fájlokat osztogat a guitar pro-d akkor persze nem mûködik

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

kovacsgellert
Helló!
MEg tudnátok mondani, hogy a Guitar Proban írt kottát, hogyan lehet átalakítani más formátumba, hogy le lehessen játszani akármivel, ne csak a programmal.

Már próbált azzal, hogy így Fájl/Exportálás/MIDI de nem lehet lejátszani az elkészült MIDI fájlt. Próbáltam exportálni WAVE-be is, az sem mûködik....

Valami más ötlet? AMúgy a gépemen Guitar Pro 5.2 van.

o.O
Thomx
ez nagyon nice <#eljen>

\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"

mumpic
thumbpick+fingerstlye <#eljen>

Lol, tényleg, milyen igaz.<#vigyor>

Foggal-körömmel<#idiota>
Basszerom sajnos még nincs, de vannak olyan számok amiket szívesebben pengetek ujjal akár az elektromoson, akár a klasszikuson (hüvelyk-mutató-középsõ, néha már a gyûrûssel is sikerül beszállni; de a kisujj még nem megy).<#idiota>
mutató és középsõ ujj.
Illetve hüvelyk
Bass powa😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

mumpic
Dunlopt Stubby, 3mm. Elég picike, de érdemes kipróbálni, ha nagyon nem tud az ember hozzászokni, akkor ott van a Big Stubby, az kb ilyen fender pengetõ méretû.

sz4bolcs
Valaki szokott még errõl a fórumról Gn'R-tól játszani gyorsabb szólókat??

HTS s3rg1nh00
pengetõ?Dunlop Jazz 3😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Aquir
hát szoktam fingerstyle-t is játszani, de ezt most csak én vittem bele a dalba

A tied jobb 😄. De komolyan, feláll a szõr a hátamon ettõl az énekhangtól.
Ez amúgy "fingerstyle" stílus? Asszem azokban a számokban van, hogy a hüvelykujj függetlenítve játszik basszushangokat...
Aquir
csak ebben az alsó fekvésben próbáltam csak, de szépen beleillik a fogásokba a dallam😊

sz4bolcs
Hát akkor elég ügyes lehetsz. ("hát akkor neked bizony a kurva anyádat"😊)
Grat!
Én le nem tudnék szedni egy ilyen hozzú zenét hallás után..

Fender heavy, medium, thin + van egy fender mid-heavy ami kb. 35 éves, még anyum használta régen (ez a kedvencem, kár hogy már sehol sem találok ilyet)
Két "Offspring" logós ibanez.
Passion 2.0
+ egy fém (valszeg aluminium) pengetõ
Aquir
ty 😊 igazából hallás után gitároztam az eredeti felvételt ismerve (ez az) keringõt is szoktak rá táncolni..

sz4bolcs
Nekem nagyon tetszik, de az én véleményem nem mérvadó. xD

Aquir
Buék 😊

Vélemény? (Kicsit fel kell hangosítani)

jóféle kék tortexet. ilyen kis hegyes. 1.0 mm

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Borgi
citromsárga plánetvéfsz

porki fagyok fállalon

Thomx
0.5-tõl 1.1-ig

Ha nagyon zúzni akarom ak van 2.0-s is... Tapasztald ki, hogy neked melyik kényelmes.

b4rc4
pengetõbõl ti milyet használtok? hány mm-es?

Tenyleg, igazad van. Nem is figyeltem.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

De, jól lehet õket torzítani. Attól függ milyen hangzás áll hozzád közelebb. Az egytekercses hangszedõk alacsonyabb jelszintûek, tisztábbak, pattogósabbak, de túlvezérelve gerjedékenyebbek. A metalban hagyományosan a humbuckerek terjedtek el, ezek vastagabb, jobb hangkitartást adó pickupök.

Ellenpélda is van, amikor keményebb zenékben single hangszedõs gitárt (is) használnak (pl. Tom Morello). Sok próbálgatás mire megtalálod a neked tetszõ, vagy a játékstílusodnak megfelelõ hangzást. Azt nem tudja neked senki sem megmondani, hogy neked melyik jön majd be. Squierben van single és humbuckeres változat is.

Cobain jellemzõen single-ös Fendereket használt (többnyire Mustangot), a Metallica többségében humbuckeres gitárokon játszik (ESP, EMG hangszedõkkel).

A hangzásodnak viszont csak egy eleme a hangszedõ - bár nagyon fontos eleme - van még ezer más dolog ami befolyásolja.

Hell boy
ha megfigyeled maidenéknek is olyan stratojuk van ahol a hídnál humbucker van.

Iron Maiden pl lehet straton jatszani az tuti.😊 Metallicat szerintem nem erdemes.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hell boy
lightosabb rockot még elbír a strato de metálkodni ne akarjál rajta 😄

Ó valóban. Nekem is volna egy kérdésem.
Rég óta szeretnék megtudni valamit...

Sokan azt mondják, hogy a single coilos hangszedõk jelét nem lehet jól torzítani. Egy zenész ismerõsom(Kiss Z.Zéró ~ Karthagó) is ezt mondta, hogy nem frankó, nem bírja és csak ért hozzá..

Nade! Youtubeon rákeresve viszont van egy csomó vidi van, ami az ellenkezõjét mutatja, igen is jó hangja van. Pl. egy Squier Bullet Straton demozott a srác.
Gondolom bekéne lõnöm a torzítás mértékét is, hogy mire gondolok.
Nos Nirvana és Metallica szerüre gondolok. Elõbbi pl. simán kéne menjen, hisz Kurt is használt stratokat meg asszem a Jaguáron is az van.
Egyszer próbáltam egy Cort gitárt, amin látszólag humbucker van, de a tónus poti kihúzásával átkapcsolható single-coilra. Ott én is hallottam, hogy más a hangzás, mint humbuckerek, de a saját fülemnek nem szívesen hiszek, mert nem túl jó.

Szóval a véleményetekre volnék kíváncsi ill. a tapasztalatitokra, hogy ha vennék egy singe-coilos Squier gityót, akkor nagyot csalódnék-e benne?

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

fecska
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Thomx
Szövegek és kotta

Ha szereted az ilyen zenét, ez tetszeni fog. Fennt van minden számuk. Akkordokkal. Ritmust meg úgyis hallod.

hangzásbeli különbség van, a nyak felé mélyebb, teltebb a hangzás.

Rusnyi
Hello!

Én körülbelül 3-4 hónapja gitározok, majd most fogok elmenni tanárhoz, de felszeretnék tenni egy hülye kérdést ha newm baj.
Szóval: Mekkora jelentõsége van annak hogy a gitárt melyik résznél pengetem?
Aamúgy most egy Fender affinity gitárral nyomom, az kezdésnek nemrossz, nem?
Ekõre is köszi a válaszokat.

mumpic
Hja, azóta már a második musicman szériát adják ki a nevével. 😊

sz4bolcs
Hogy múlik az idõ.. xD

mumpic
99 körül

sz4bolcs
Tényleg, Petrucci mikor váltott Ibanezrõl Ernie Ballra?

sz4bolcs
kés~két

sz4bolcs
Tanulj meg még egy C-t és egy D-t, ez nagyon hasznos kés akkord. 8)))

Gibson J-180