Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Thomx
Mi is bicikli szerelésre használjuk. Meg nem mondom hány éve (jó pár) van meg a szett és semmi baja. Nálunk nagyon jól bírják =)

\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"

Hecker007
beta is tud törni 😛
nekem villáskulcs tört el belõle mikor biciklit szereltem 😊

sz4bolcs
Nem tudom, mibõl veszed, hogy mindenkinek van otthon traktora. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mumpic
De neki célirányosan a húrlábhoz kell. Az meg egy méret 😊
Esetleg ha meri a nyakat állítani, az egy másik, de így is elég kettõ.
Azért nem veszek semmit mert illik, majd ha kell, akkor kérek kölcsön, ha megint kell, akkor veszek, mert hátha utána megint kell. Idáig így jártam el, és bejött. 😊

Thomx
Mert feltételezem nincs készlete és ha az ember szerel nagy valószínûséggel nem egy méret fog neki kelleni. Meg hát 'illik', hogy legyen otthon 😛 Beat-t meg elég egyszer megvenni. Nem fog elnyalódni/eltörni stb.

sz4bolcs
Ilyet nem kérdezünk fogyasztói társadalomban. xD

mumpic
De miért vegyen meg egy készletet, amikor elég neki egy darab is?

Thomx
De igen:

beta? az nem egy márka?
Rusnyi
Köszi. 😊

Thomx
Vegyél beta készletet. Ne egyesével, ha rám hallgatsz😛

Metalmilitiakid
jóvanna nézd már meg mikor írtam 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Aquir
De hogy mindkettõ külön-külön legyen ellentétes pólusú, úgy kell csinálni <#zavart1>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Nitramk
Nem vagyok nagy agy fizikából, de nem az azonos pólusúak taszítják egymást?

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Hecker007
így az árak ismeretében én is csak a bundozásért fizetnék 😊

Egyedül a bundozás amiért fizetnék. A többit be lehet állítani magadnak, rengeteg leírás van. Holnap venni is akarok egy 1.5-os imbuszkucsot.
sz4bolcs
(Valakinek hangszere van, valakinek pedig játékszere.) xDDD

sz4bolcs
Haha, nekem ilyen esetben megérné új gitárt venni. xDD

Hecker007
húúúh ez nem épp olcsó mulatság, lehet hogy inkább koptatom még a bundokat egy darabig és már mikor teljesen hullámosak lesznek akkor csináltatom meg

mumpic
Teljes beállítás Floyd Rose (és ahhoz hasonló rendszerû tremoló esetén): 9.500 Ft + húr
Gitárok teljeskörû beállítása (tremoló, nyak, a satus felsõnyereg, oktáv, illetve minden állítható paraméter beállítása). Tartalmazza a bundok síkba csiszolását.

Javítások:
Bundozás: fogólap gyalulása, csiszolása, konzerválása, bundozása, teljes beállítás.
Lakkozatlan fogólap esetén: 35.000 Ft + húr
Lakkozott fogólap estetén: 45.000 Ft + húr

Vintage52 munkadíjak

Hecker007
nem tudjátok hogy újra bundozást + tremolo beállítást mennyiért csinálnak kb?

Beast Machine
Itt 22k HUF.

...vágod?

Ez lehet jó lesz: http://www.gitartab.hu/main.php?page=tabpage&type=All&tabid=1639&artist_name=Beatrice&song_name=A%20pancsol%C3%B3%20kisl%C3%A1ny
Rusnyi
Mivel a tabok fórumrész elég kihalt, ide írom.
Valaki nem tudna ehhez a számhoz tabot adni?
http://www.youtube.com/watch?v=3J6BoJuBsC4

sz4bolcs
Ez mennyibe kerül? Asszem láttam ilyet, de a pénztárcámhoz mérten drágának találtam.

Nekem mûködik, bár nekem nem alaplapra integrálta a hangkártyám. Csak ara kell vigyáznom, hogy az erõsítõn ne tekerjem fel nagyon a hangerõt, mert akkor tönkre vágja a hangfalakban a membránt, és iszonyatosan zúg...
Beast Machine
Nem csak az, hogy tönkrevágná a feszültségkülönbség a kis integrált chipet, de még csak nem is ugyanúgy szólna, mint natúr módon az erõsítõbõl, ugyanis a hifi hangszórók és a hangszer-erõsítõben található hangszórók hangjai nagyon különböznek.

Én amúgy ilyet használok, csak ajánlani tudom!

...vágod?

sz4bolcs
Nincs érzékelhetõ késés. 😊

Pedig jó lett volna ha mûködik a megoldás...
JohnnyNapalm
akkor ezen nincs is késés igaz?
nagyon fasza

sz4bolcs
Nekem ezzel a remek kis szerkezettel van a gépemre kötve a gitár.

Thomx
Úgy tudom nem jó. Nekem tönkrevágta az integrált hangkártyát ez a megoldás. 😊

Sziasztok!

Elõsször is mindenkinek boldog új évet!

A következõ lenne a kérdésem: Ha van olyan erõsítõm amin van fejhallgató kimenet, azt rákötöm a számítógép mikrofon bemenetére, akkor fel tudom venni a gépre amit játszom?
kovacsgellert
KÖszi szépen! A KMPlayer lejátsza. 😊

sz4bolcs
Kössz, majd megnézem

mumpic
na, 8×.

Itt vannak a videók, ha tudsz angolul:
Ernie Ball - Steve Morse Talks With Sterling Ball #1
Ernie Ball - Steve Morse Talks With Sterling Ball #2
Ernie Ball - Steve Morse Talks With Sterling Ball #3

Van benne némi sztori az elsõ gitárról, meg az újról is. Meg jópofáskodnak közben, ha meg a duma nem érdekel, akkor a harmadik videóban SM gitározik is.

sz4bolcs
Annak a faszinak a kezébe én csak hõálló gitárt adnék, nehogy elfüstöljön. 😄

sz4bolcs
Azért a Cortomat is valami jó fából faragták, hogy kibírja, hogy ennyit csesztetem. (ezt gyorsan lekopogom)

HTS s3rg1nh00
hát végülis,Petrucci elsõ szériás gitárja a Budokan dvd-n 20 percig bírja úgy,hogy még csak nem is hangolódik,szóval kb. örök társ egy ilyen gitár😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

sz4bolcs
Az de durva. Elképesztõ, mennyit kellhet ahhoz gitározni.
Meg ugye az a gitár sem lehet egyszerû, ami kibír ennyi nyúzást.

mumpic
Sehogy. De a húr még mindig olcsóbb mint a bundcsere. Szerencsés esetben azok nagyon sokáig bírják, de pl Steve morse az elsõ Ernie Balltól kapott gitárját valami 7× bundoztatta újra. Akkor muszáj ilyesmit csinálni, ha pl hullámosra koptatták már a húrok, és nem lehet rezgés zizegés nélkül lefogni.

Metalmilitiakid
aj ne légy már ilyen maradi nézz szembe a kihívással 😄(de ha megcsinálod kérek belõle 30% jogdíjat 😄)

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

HTS s3rg1nh00

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

sz4bolcs
hmm.. xD kéne bund nélküli gitár..

Metalmilitiakid
szerelsz a bund helyére jó erõs mágnest , a húrba pedig áramot vezetsz úgy hogy ellentétes pólusúak legyenek és így taszítják majd egymást és nem fognak összeérni 😄

sz4bolcs
Amúgy egy "full" hajlítást hogy lehet csinálni úgy, hogy a bund ne dörzsölje ki nagyon a húrt??

sz4bolcs
Köszi, ez egy hasznos tanács, ha szerzek húrt, akkor ki fogom próbálni.

mumpic
Próbáld meg úgy, hogy épp csak lenyomod, ne feszüljön, csak érjen hozzá a bundhoz, úgy hogy ne zizegjen hanem szépen szóljon a hang. Ez a helyes, ilyenkor nem hamis a játék. Utána próbáld meg úgy, hogy egész leszorítod, hogy a fogólap fájához hozzáér a húr, olyankor magasabb is a hangja mint kéne. Aztán találd ki hogy hol lehet a tied a kettõ között, és mennyit kell rajta módosítani hogy az elsõ variációt megszokd. 😊

Nekem másfél év alatt 2x szakad el, abból az elsõ a gyári készlet volt, szal mosta 3. van rajta. Mondjuk én annyira nem nyúzom/nyújtom (inkább ritmusgitárosnak lennék jó, szólózni nem tudok nagyon), fõként nem az alsó húrt.
sz4bolcs
Nekem a vékony E szakadt el, nem a vastag.