Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem ez elég összehasonlíthatatlan. egy tremolót a fixel olyan, mint a gitárt a dobbal. tök más a 2 :/
nyílván a fix kényelmi szempontból faszább, mert kevésbé hangolódik el, viszont nem lehet vele tremolózni. kétségtelen, hogy a tremolós gitár több dolgora jó, lehet vele szórakozni, de én nekem pl. sose hiányzott.
szóval ez sok mindentõl függ sztm.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

b4rc4
hello

valaki tudna mutatni, ajánlani egy jó hangológépet?

Ti melyik húrlábat szeretitek jobba? Fix vagy Floyd Rose?
sz4bolcs
Slash fõként Jack Danielst és Marlborot használ.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Tud valaki ajánlani olyan számokat, amik hasonlóak a(z) "RHCP - Under the bridge", vagy "Weezer - Say ain't so" címû számokhoz?
Tehát nem csak akkordokból, hanem kis díszítésekbõl is állnak, és többnyire el lehet játszani õket egy gitárral + énekelni mellé?
(Ja és lehetõleg olyat, amihez van GuitarPro-s tab.)

Köszi elõre is!
mumpic

"Újabb kérdés: milyen gitárt érdemes használni heavy metalhoz, és milyet melodic death/death/black metalhoz? Vagy tökmindegy?"

Szinte mindegy, csak minél sötétebb legyen és hegyesebb. 😊

Ahha, köszi a felvilágosítást 😊

Most nezegettem a Gibsonokat es rajöttem hogy Slashnél nem sürven lenne 1 Vintage, az inkabb tunik egy Gibson LPnek vagy egy Epiphone LPnek xD Tévedni emberi dolog...😛

Újabb kérdés: milyen gitárt érdemes használni heavy metalhoz, és milyet melodic death/death/black metalhoz? Vagy tökmindegy?

Egy ilyenért még anyámat is eladnám...Oo
mumpic

Van itt pár srácnak Cort gitárja, szeretik. 😊

Az overdrive meg a distortion között az a különbség, hogy egy bizonyos jelszint alatt az overdrive nem fog annyira torzítani, mint magasabb jelszintnél (pl ha lágyabban pengeted), és nagyobb jelnél sem lesz szénné torzítva.

A Distortion több fokozatú, a jelformálás legelején torzítják a jelet, hogy a teljesítmény erõsítéshez érve agresszívan torz legyen, viszont általában elvesz a magasakból és a mélyekbõl is.

Ja és Paul nem ilyen gitár van Slashnél is? Oo
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, vannak dolgok amik nem tiszták. Nagyon kezdõ vagyok a témában.
1. A kombókba overdrive vagy distorsion effektet epítenek, egyáltalán mi a különbség a kettõ között?
2. Ismeri vki a Cort gitarokat? Van egy Vorson K-8asom és nem igazán vagyok vele megelégedve. Arra gondoltam lecserélném egy Cort EVL X-4-re. Bár a Vorson eléggé elrisztott a Floyd Rose tremolóktól. Mondjuk ami a Cortokon van azokat nem ismerem: Double locking-III tremoló. Vki tud valamit róla?

Asszem egyszerre ennyi kérdés elég 😛
Gyûjts még egy picit és vegyél egy ilyet, ilyen van haveromnak és neki nagyon bevált és elég sok teszt is mellette szól😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

mumpic
beépített torzító. vazeg, mik vannak 😊

adamq01
Sziasztok! Mostanában késülök venni még egy gitárt, ki is néztem néhányat, de még nem tudtam meghallgatni õket. Pop-punk/punk-rock stílusra használnám õket, fontos, hogy jólbírják a gyûrõdést és a hangerõt 😊. Mi a véleményetek róluk.

Johnsosn JPL-10Powerstate DLP-202...

Esetleg hasonló árban, hasonló kinézetû gitárt ha tudtokajánlani szívesen veszem.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Hello,Budapesten és környékén Keresünk Énektanárt Aki Baráti Órabérért dolgozik
,aki tudna vkit az privátban dobjon már elérhetoséget.

Thx

EZT meg le se kell tolteni. online hangolhatsz hozza. amugy ez eleg jo oldal, vannak itt akkordok, skalak, stb.

LYONESS - Your Cashback Company

sz4bolcs
Huhh, nagyon jó ez is.

Én nekem Sabbath cover tetszik nagyon: http://www.youtube.com/watch?v=IaNkWqJdsA8

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

sz4bolcs

mumpic
<#eljen>

Matthew Baker
az elsõ módszerrel sikerült thanks

Új logó by: berczely (Y)

tigeroo
segítenétek egy picit?

ezt a számot milyen akkordokkal lehetne eljátszani egy db gitáron?
jah. ezt el is felejtettem, míg végig olvastam a topicot. akkor marad a mic.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

simán 😄😄
Matthew Baker
aha és hogy dugok bele egy klasszikus gitárba egy jack csatlakozót? 😄

.. vagy ha van guitar pro nevü progid, amivel tabokat olvasol, akkor fent valamelyik fülön belül van egy hangoló, ami szinén megy mikrofonról v. ha van jack<->jack kábeled akkor line-in re rádugva behangolod a drágát. szinte hibátlanra hangol.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

mumpic
A mikrofonos cuccok mellett jó ha azokat is betanulod amiket írtam, ha másra nem is, arra jók, hogy játék közben ellenõrizheted gyorsan hogy tartja-e még a hangolást, és a füledet is edzed vele.

Matthew Baker
majd igyekszem 😄

fecska
akkor még várhatsz 23 órát 😛

figyu!
gondolom van mikrofonod a szgépedhez.

Ezt letöltöd, és csak pengeted és hangolod a húrokat amíg a mutató középre nem ér!
(Azért arra figyelj hogy EADGBe hangok legyenek és nem egy félhanggal lejjebb.)

Matthew Baker
Aha köszi majd holnap megpróbálom

mumpic
Nemö! Ott még simán lefogod az 5. G-nél a negyedik bundon, és a következõ üresen pengetett húrral kell összecsengenie.

Matthew Baker
Az elsõ verziónál üveghangot kell játszani igaz?

mumpic
Bocs, a második módszernél méllyebben szóljon az oktáv, ne magasabban, összekavarodtam kicsit.

mumpic
Egymillióféleképpen lehet.

E A D G H e legyen a legméllyebtõl a legmagasabbig a húrok hangja. Ha van mikrofonos hangolód, akkor a H az szinte biztos hogy B lesz de ne zavarjon meg.

Ha nincs, akkor hangvillával, vagy mondjuk youtube-on keresett A hanggal felhúzod az A húrt rendes A hangra, majd az E és D húrokat hozzáigazítod, a maradékot meg mindig a méllyebbhez, amit már behangoltál.

Lehet úgy, hogy
E húr 5. bundján lefogja úgy szóljon mint az A húr üresen.
A húr 5. bundján lefogja úgy szóljon mint a D húr üresen.
D húr 5. bundján lefogja úgy szóljon mint az G húr üresen.
G húr 4. (!) bundján lefogja úgy szóljon mint az H húr üresen.
H húr 5. bundján lefogja úgy szóljon mint az e húr üresen.

Vagy figyelheted az oktávokat is.

E húr üresen pengetve egy oktávval magasabban szóljon mint a D húr a 2. bundon lefogva.
A húr üresen pengetve egy oktávval magasabban szóljon mint a G húr a 2. bundon lefogva.
D húr üresen pengetve egy oktávval magasabban szóljon mint a H húr a 3. bundon lefogva.
G húr üresen pengetve egy oktávval magasabban szóljon mint az e húr a 3. bundon lefogva.
H húr üresen pengetve egy oktávval magasabban szóljon mint az A húr a 2. bundon lefogva.
e húr üresen pengetve egy oktávval magasabban szóljon mint a D húr a 2. bundon lefogva.
G húr üresen pengetve egy oktávval magasabban szóljon mint az E húr a 3. bundon lefogva.

Lehet úgy is, hogy a méllyebb húr 5. bundnál játszott üveghangja megegyezzen az eggyel magasabbik húr 7. bundján képzett üveghangjával. Ez a módszer a G és H húrok között nem megy, mert ott ugye nem tiszta kvint az eltérés, hanem tiszta kvart.

Üveghanggal lehet úgy is, hogy a méllyebb húr 12. bundján képzett üveghangjánál egy oktávval szóljon magasabban a magasabbik húr 7. bundján képzett üveghangja, ez szintén nem jó a G és H húroknál.

sok sikert 😊

Hangolód van? mert azzal egyszerû, a normál hangolás az E😊

legmélyebtõl a legmagasabbig:

E A D G B E

<#smile>

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

Matthew Baker
valaki eltudná magyarázni hogy hogy kell behangolni egy klasszikus gitárt?

Sima, normál Jack-Jackes végû kábelt😊

mumpic
gitárkábelt? o_O

Vagy ha barkácsolni akarsz, akkor kis impedanciás koaxkábelt. Az enyémre ezek vannak írva:
RIC 03 H I . - 0. -Instrument Cable-

sziasztok

ha gitárt akarok erõsítõre kötni, milyen kábelt vegyek hozzá?

Sziasztok!

Gitárral szeretnék pár számot feljátszani a gépemre. Olvasgattam neten, a legegyszerûbb egy jack-usb zsinórt venni. Ehhez viszont, gondolom én, nemártana azért valami program is, errõl sajnos nem találtam semmit. Tudna valaki ajánlani egyet? esetleg ha az usbnél jobb megoldás is akad, szivesen várnám azt is😊

Elõre is köszi<#worship>

mumpic
Elvileg nem, de fosul fog szólni.

Rusnyi
Helo.
Az lenne a kérdésem, hogy ha a mikrofont a gitár erõsítõjében használom, akkor az okoz valami kárt az erõsítõben?

Sziasztok!

Szentendrei gitárost keresek, akinek kedve lenne összeállni velem egy kezdõ énekessel. Énekeltem már zenekarban, és szeretnék újra alkotni. Csak egy feltétel van imádd a rock zenét 😊 Ha érdekel a dolog ide írj: [email protected]

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Nitramk
Nem hiszem, nem az a gond.. :/

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2547&category_id=331&option=com_virtuemart&Itemid=47

errõl a kombórol valaki tud mondani valamit? ott dicsérik nagyon

mumpic
Hm, nem lehet hogy csak az új húr csörgésérõl van szó? Az meg elmúlik.

Nitramk
Semmi sem változott, minden olyan mint volt (a húrkészlet lehet hogy nem ernie ball volt, még a bolti volt rajta), épp ezért vagyok tanácstalan...

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

ha húrméret változott, akkor úgy tudom, h utána kell állítani a nyakmerevítõ pálcát.

mumpic
Húrméretet és hangolást váltottál az eredetihez képest?

Nitramk
Az mért van hogy Squier Stratocasteremnél zörögnek húrcsere óta a húrok? Ernie Ball van rajta, már megnézettem a boltban is ahol vettem, és nagyjából semmit sem tudtak vele kezdeni. Én próbáltam a húrlábakat emelni, de semmi sem változott. A gitár kifogástalan állapotban van, ezt leszámítva, viszont ez nagyon zavar, többek közt ezért is gondolkozom új gitárban. Mitõl lehet ez?