Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Srácok.
Van nekem egy fekete epiphone LP alakú elektromos gitárom szokásos 2 humbuckerrel, 1vol 1tone potival. A hátulján, ahol a nyak kapaszkodik a testbe van a fém lapocska, ami egymáshoz szorítja testet és a nyakat. Abba bele van gravírozva egy sorozatszám, ami az epiphone oldalán begépelve azt adja ki, hogy japánban készült 1998-ban a gitár.

Ha tegyük fel megválnék a gitártól mennyiben befolyásolná az értékét az, hogy japán? A hangszedõket egyszer kiszedtem azokba is be van maratva, hogy epiphone meg a fejre is van írva vmi. dizájnos szöveg, hogy Special Edition, de hát az nem jelent sokat sztm.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

😄 milyen igaz 😄

HTS s3rg1nh00
inkább kaparj még össze egy KX5-re,azzal több,mint valószínû h.nem lesz gond.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

mumpic
Fénykép alapján gitárt megítélni rosszabb mintha nõt ítélnél meg kép alapján!!
Ki kell õket próbálni. <#zavart1>

Fehercsoki
Értem köszi,pedig egész jó kis gitárnak tûnt,mivel 2 humbucker és fix húrlábas.

Egy biztos
Harley Bentont NE vegyél😄
Cortban nem csalódhatsz

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Froopy
Ûûû, Sagrerasok jók😊 Most Brouwer-t tanulok😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Klemice
ajánlom sagreras elsõ füzetét, utána meg a többit 😊

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Fehercsoki
Kezdõ gitárosnak milyen könyvekbõl érdemes tanulni?

Fehercsoki
Tényleg nem írnak túl sokat róla😮 Egyébként próbáltam neten rákeresni ezekre a gitárokra,de csak boltokat adott ki,semmi tesztet.

mumpic
te. fingom sincs. 😊

Fehercsoki
Cort X1en is 2 humbucker van.Egyébként ez amit linkeltem szerinted milyen?

mumpic
Igen. Azért tartom fontosnak a fix húrlábat, mert egy olyan tremoló ami tartja rendesen a hangolást többe kerül mint ezek a gitárok.

Fehercsoki
Ez pont olyan nem mint mondtad?2 humbucker,illetve fix húrláb.

Fehercsoki
Pl. Cort G200?Azon 2 darab humbucker van.Fix húrlábasat hogy tüntetik fel a gitár leírásában?

Fehercsoki
Értem köszi,ilyen árkategóriában van ilyen gitár?Esetleg egy példát tudnál mondani?

mumpic
Akkor olyan gitárt nézz, amiben humbucker hangszedõk vannak, jobban viszik az erõteljesebb torzításokat.
Én még emellett azt mondom, hogy fix húrlábasat keress, mert ilyen árkategóriában a tremolo szinte biztos hogy csak bosszúságot fog okozni.

Fehercsoki
Hát,rock,metal leginkább,de bármi mást is szívesen játszanék.

HTS s3rg1nh00
konkrétan az összes szar,egyet kivéve:
Q -What do a cup of coffee and Eric Clapton have in common?
A – They both suck without cream…

HTS s3rg1nh00
még mindig nem tudjuk,mit akarsz rajta játszani.

Metalmilitiakid
kérnék egy kis segítséget, ha bárkinek meglenne ennek a számnak a gitár tabja az ossza már meg velem légyszi : Pennywise- You Get The Life You Choose

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Fehercsoki
Találtam még 1t ebben a kategóriában,Cort G200,az gondolom jobb mint a G110,ez is még kicsit olcsóbb az X1nél.Ezt ismeri valaki?

Fehercsoki
Értem,és köszi szépen.Megnézek még neten más hasonló gitárokat is,eddig csak ezt a 2 cortot néztem.

mumpic
jók 😄

Froopy
mumpic
Azt már nemtom. Régen mikor jártam tanárhoz, neki magas volt, és lecsiszolta 😊

Akusztikus gitárhoz húrláb csontból van különbözõ méretû vagy csak egy méretre gyártják?

(írtam már pár hozzászólással ezelõtt hogy alacsony a húrlábcsont és kiszeretném cserélni)
oké,köszi 😛

Ez nem is rossz ötlet. xDD
Mekkora show elem lenne, ha koncerten vmi. jó kis dinamikus szám menne(pl: nirvana, amiben sok a torzító ki/be kapcsolás) és rugdalnád az erõsítõt 😄

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

mumpic
Ki kell próbálni. Olcsó gitárokban elõfordulhat hogy a humbucker mégis zajos 😊
Egy ismerõsömnek van egy washburnje, 3 single hangszedõvel, és ha kettesével használja õket, akkor nagyon jó kis méregzsák hangja van. És tisztán meg szépen csilinelnek a hangszedõk egyedül.

HTS s3rg1nh00
attól függ,milyen zenét szeretnél játszani,ha metál akkor az x1 kell neked,ha nem annyira,akkor jó a g110 is.

mumpic
Valahonnan lógna az a pedál 😄
Ráragasztod az erõsítõ oldalára a kis stompboxot, és rugdalod az erõsítõt 😄

Ha a 15centis patch kábelt dugod a gitárba és lóg az oldalaon a pedál abból meg a 6 méteres kábel az erõsítõbe, akkor ugyan annyi lenne a mozgástered csak kényelmetlen és kiröhögnek.
Ha a gityóból hozod a 6 méteres kábelt a pedálba onnan pedig a 15 centissel az erõsítõbe, akkor ugyan annyi les a tered csak rá is tudsz lépni a pedálra ki/be kapcsoláshoz.
Amúgy a patch kábel tudtommal arra van, h 2 pedált köss össze, de technikailag nem változtat semmin. Hátránya, h nem biztos h felér az erõsítõdig a 15 centivel másrészt meg oda kell menni az erõsítõhöz minden váltásnál.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

mumpic
Szerintem ezeket a gitárokat hasraütésszerûen árazzák be.
Ezek a hangszedõnevek (EG4B,EG5W,EG4W) nekem semmit nem mondanak, valószínûleg a Cort gyártja õket.

Az hogy több állása van a kapcoslónak nem jelenti azt hogy jobb.
H-S-S nél pl lehet úgy, hogy:
1. csak a humbi
2. humbi elsõ tekercse + single
3. csak a középsõ single
4. a két single
5. csak az elsõ single

a másiknál két humbi van, a 3 állás pedig:
1. elsõ humbi
2. mindkét humbi
3. hátsó humbi

Ha számít az ára, akkor vedd emg az olcsóbbat. Én még mindig azt mondom hogy próbáld ki valahol. Ha nem értesz a gitárokhoz egyáltalán, és itt laksz Kecsón, akkor egye-fene én elmegyek veled gitárt nézni, és elmondom a véleményemet.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Ha veszek elektromos gitárt,erõsítõt,effektpedált. Akkor ugye 2kábel kell.
Most látok itt ilyen 15cm-es Patch kábelt. Ezt akkor hogy nézne ki,ha a másik kábelem 6m-es? Mennyi "mozgásterem" lenne?

Fehercsoki
Cort-G110
# Konstrukció: csavarozott nyak
# Menzúra: 25.5" (648 mm)
# Test: tömör keményfa
# Nyak: juhar
# Fogólap: rózsafa
# Berakás: fehér pontok
# Hangszedõ: EG5W/EG5W/EG4W (S-S-H )
# Elektronika: 1 hangerõ, 2 hangszín, 5 állású kapcsoló
# Hardver szín: króm
# Híd: EG7 BV
# Kulcs: Cap covered
# Bund: 22 / Medium (2.4mm)
# Lakkozás: selyemfényû
# Szín: fekete (BKS: Black Satin)

Cort X1
# Konstrukció: csavarozott nyak
# Menzúra: 25.5" (648 mm)
# Test: tömör keményfa
# Nyak: juhar
# Fogólap: rózsafa
# Berakás: fehér pont
# Hangszedõ: EG4B (H-H)
# Elektronika: 1 hangerõ, 1 hangszín, 3 állású kapcsoló
# Hardver szín: króm
# Híd: EG7 BV
# Kulcs: Cap covered
# Húr: (042-009)
# Bund: 24 Jumbo
# Lakkozás: selyemfényû
# Szín: fekete (BKS: Black Satin)

Konkrétan az elektronikájára és a hangszedõre gondolok,az nekem jobbnak tûnik G110nél,de X1 a drágább mégis.

mumpic
Nem reklám, tedd be a linket plz.

Fehercsoki
Cort X1 és G110 között mi a különbség?Mert néztem egy zene oldalon(nem akarok reklámozni),ott minden adat le volt írva róluk,a G110nél mindenbõl több volt,kivéve a bundok számát,abból 2vel kevesebb.És az X1 mégis drágább.Miért lehet ez?

mumpic
Ki lehet szedni, és kapható. Nem csináltam még ilyet, csak egyszer láttam ahogy egy srác szintén ki akarta venni a sajátját, de úgy be volt szorulva hogy ütögette oldalról, és így két darabban jött ki.

Van egy akusztikus gitárom és alacsony a húrláb és a csontot ki szeretném cserélni.

Az lenne a kérdés hogy azt ki lehet szedni?És hogy kapható-e boltba csont?
sz4bolcs
Kis rákkendrollal elõcsalogatja Istent. xD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

mumpic
elbasztam

mumpic
0:42 -tõl van a Burn
A gitáros elég gyengén kezdte de azért belelendül. Igazából a Billy Sheehan miatt rakom be. Ilyennek kell lennie egy basszgitárosnak 😊

Hali!

Mit szóltok a Cort Earth 70 GC-NS típusú akusztikus gitárhoz? Vagy esetleg milyen akusztikus/elektro-akusztikus gitárt javasolnátok?
Fehercsoki
Értem köszi,egyébként csak nem gondoltam volna hogy senki sem ismeri ezt,ezért azt gondoltam hogy nem láttátok a kérdést.

Metalmilitiakid
hát ha már mindenképp iylen kevertet akarsz , akkor a 2 single set sztem mer jobb lesz a hangzása, de én nem értek a lovakhoz 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Az én kérdésemre tud valaki válaszolni? #27439
mumpic
Most nézem hogy kecskeméti vagy.
Violinban, E-zene boltban, a Behringeres fazonnál körül tudsz nézni hogy van-e nekik, és ki tudod próbálni. 6 éve az Ézi és a Szilcoop között volt a Gere, nem tudom hogy ott van-e még.