Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HTS s3rg1nh00
pengeti,csak ujjal.
tudok olyat aki menõbb:5/6 húroson a felsõ 2-3 húron jobb kézzel tolja,bal kézzel meg tappingel fõképp az alsó hármon...de persze emellett rendesen is játszik,csak néha kedve támad cifrázni J.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Metalmilitiakid
valakinek nincs meg ennek a számnak a guitar pro tabja ?? Supernem : K-K-Kétszer

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

celza8807

A ZZ Top elsõ koncert DVD-jérõl a Legs címû szám.
1:41-nél van egy furcsa dolog. Dusty Hill mintha nem pengetné a basszert, látszólag, miközben hallom, hogy mégis pengeti. Gondolom, csak azért lett ilyen, mert valamiért újra fel kellett venni azt a hangsávot, aztán ez benne maradt a keverésnél. Szerintetek?

Amúgy én nagyon kedvelem a zenéjüket, és minden elismerésem az övék <#vigyor0>

A#1

Sziasztok,

van egy Ibanez akusztikus gitárom, amiben nincs semmi elektronika, ezt most tervezem beszerezni: egy Dean Markley Tahoe vagy La Jolla hangszedõt szeretnék beleszerelni. Namármost, a hanglyukba szerelhetõ hangszedõ elég jónak tûnik, ebben van tapasztalatom is , de az ún. under-saddle (híd alá) szerelt hangszedõkrõl semmi tapasztalatom. Érdemes ilyet (is) beleszerelnem? Mert a La Jolla mindkettõt tartalmazza... Annyit sikerült kivennem a neten, hogy a húrláb alá kell betenni, és a húrlábból annyit lecsiszolni, amennyi ennek a hangszedõnek a magassága (pár mm), hogy az eredeti magasság megmaradjon. Csakhogy az én gitáromban ez a húrláb egy közönséges mûanyag lapocska, ez nem számít?

Valaki segítsen ebben, érdemes veszõdnöm vele?

Üdv: Gábor
Nitramk
Az hogy? <#wow3>

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

mumpic
Nekem mûanyagvégû racsnis Planetwaves van, konkrétan kirántotta mindkét csavart 3 év után a fából. De teletömködtem a lukakat gyufaszárakkal, és akkusfúróval visszatoltam, most fasza. <#nyes>

Szerintem fölös, amióta megvan a vállpánt, 1xse jött ki magától...lehet h gyengébb minõség megnyúlik, de ezt még mindig nehéz fel-lerakni

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

asio zöld.. MIDI kivolt kapcsolva, guitar rig is mutatja hogy van in és out de ez csak az alapzaj meg ha hozzáérek a pattogás. hangszedõk nem dolgoznak:/
szedtem le wasapit de ez egy dll file nem tudom mit kellene vele csinálni, valami ötlet?
hevederhez ti szoktatok venni ilyen biztosítót,hogy véletlenül se essen le a gitár? valahol ovlastam,hogy van ilyen

fecska
Egy kis érdekességWASAPI

fecska
Persze, nyugodtan.

hmm-hmm. az fura, h nincs wasapi, de akkor passzolom.
ha asiot hasznalsz, akkor ki kell kapcsolni a midit asszem(guitar rig utolso ful) ill. az elso fulnel a driver kivalastas mellett be fog jonni egy gomb, ahol konfigolhatod az asiot. ha van vmi. piros akkor az jelzi, h nincs input vagy output. ráhúzod az egeret kijön egy szöveg, h mi lehet a gond.

a windowsos dolgot megtaláltad. elõtúrod hangerõ csúszkás cuccot. fájl - tulajdonságok. ott ablakban lehet választani, h lejátszás vagy felvétel. rámész, h felvétel és bejönnek csúszkák mikrofonhoz, line in és társai és ott kiválasztod a line in, de ez lehet asionál fölösleges.
igazából tanácstalan vagyok

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Roland Cube 20x-em és egy MicroCube-om is van, azokról írhatok, ha az is megfelel...?
WASAPI-t kellene akkro leszednem?

na majd reggel
xp-m van
kábel sztem jó mert másikkal is ugyanezt csinálja, potikat tekergettem azzal nem lehet gond😄
"windows hangerõ felvétel" ezt nem vágom olyan van hogy playback control (windowsos) itt gondolom a line-in és a mikrofon közül a line inröl kell levenni a némítást speciálisba van még valami boost azt bepipáltam
guitar rigbe meg drivernek nekem nincs WASAPI hanem ASIO van mert azt raktam fel (az ASIOn belül nemtudom kell-e még valamit állítani)
routingban meg olyan van hogy Guitar Rig 4 In 1+2 L 1:Sound Blaster Audigy 1
Guitar Rig 4 In 1+2 R 2:Sound Blaster Audigy 2

outba ugyenez csak Out-al
pittyegés megvan sõtt még a zúgást is torzítja azzal nincs baj
am köszi a segítséget neked is
általában ez a standard:
rózsaszín: mikorfon
zöld: normál vonalkimenet(hangszóró, fülhallgató)
kék: vonalbemenet
narancs: digitális ki/be menet
meg asszem van fekete.

a fémhez hozzáérést valszeg azért érzékeli ill. recseg be rá, mert a kapcsolat meg van és letesteled a gityót, amit érzékel. nem lehet, h kontakthibás a kábel(vagy le van tekerve a gityó hangerõ? 😄)
milyen windows?
a windows hangerõ felvételnél legyen kiválasztva a linein(vonalbemenet) és legyen feltoltva a hangerõ. a guitar rigben meg a File --> audo/midi... --> ott driver: WASAPI, Device: a hangkártya(elvileg 1 van), majd fent a Routing fül és ott input: mindkettõ legyen a line-in az out meg nyílván a kimenet. majd okkold le. érdemes csinálni egy olyat, h a gitárrigben bekapcsolod a metronomot, h legyne pittyegés, amit így tehetsz meg: jobb oldalt fent van egy Live gomb jobbra tõle, hogy CPU, BYP stb.. ezek alatt van 5 + 2 gomb. balról a 4 a metronom. katt. bejön felülre. szedd ki muteot azon a panelon. ha hallasz pittyegést, akkor fasza, mert a kimeneted jó. ha nem hallasz, akkor ahol voltunk menó ott az outputot addig állítgassad, amíg hallod a metronom ütemes pittyegését. ha meg van, akkor egyik kezeddel huzogassad a gitar egyik hurjat(h menjen be jel) és állítgassad az inputokat, ha sok van. talán egyik jó lesz.

több ötletem nincsen. hajrá

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

szóval esélyem nincs kitalálni melyik😄 front, rear, center, miki és valamelyik a line-in is egyben gondolom.. nagyonjó én mára feladom kösz a segítséget azért😊
mumpic
passz..
nálam a piros (rózsaszín) az mikrofon, de Center out-ként is használható
a zöld az front out, a fekete meg rear out.
a kék nálam a line-in, ami bass-out is lehet.
meg van egy sárga, ami nemtommi. 😊

a hangkártya progijában nem találtam ilyet csak a guitar rigben van olyan hogy routing ott 2-2 in-out van

De akkor végülis melyik a line-in? piros fekete vagy zöld? (egyértelmû jeleket nem látok mellettük) mert akkor azzal próbálkozok..
mumpic
aha.
Hát nemtom, nekem is 5.1-es kártyám van (kukáztam) Két stereo out, egy mikrofon input és egy line in, meg egy mono out van rajta.

A hangkártyák ki és bementei elõtt pedig A/D-k vannak, digitális jel abból nem jön ki.

Most hirtelen arra gondoltam, hogy az enyémen pl lehet konfigurálni kimeneteket bementekké meg fordítva, nézd meg, hátha nálad mind kimenetként szerepel, és akkor ezért nem szól. Vagy nemtom. 😊

"4 csatlakozó van rajta ebbõl 3at (zöld fekete piros) elfoglal az 5.1es" (hangszóró) már leírtam
mumpic
A tápkábelre sincs ráírva hogy tápkábel.
Milyen "3cucc van a hangszóróhoz"? próbáld már meg úgy leírni hogy középfokú magyarral is meg lehessen érteni <#idiota>

csak 4 van: piros fekete zöld meg a kék a mikrofonnak igazábol azt sem tudom melyik a line-in az elsõ 3közül (piros vagy zöld sztem)de mind1 végülis kipróbáltam mindegyiket nem jó.. A kábel az nemtudom milyen de nincs ráírva hogy stereo.
Ésszerû igen..😄 az a baj jelen pillanatban csak a gitáromvan😄
ASIOrol meg azt hallottam hogy guitar rig megoldja nélküle vagy nemtudom.. mindenesetre szedtem le de nem igazán tudom mit kéne vele csinálni.
Egyik ismerõsöm azt mondta hogy ha 3cucc van a hangszóróhoz akkor digitális jelet kap (igazábol nemvágom😄) és azt nem fogom tudni megszólaltatni gitárral.
Most akkor tényleg fölöslegesen erõlködök?
fecska
A Roland CUBE 15/15x-rõl mi a véleményetek, tapasztalotok?

fecska
tehát van a zöld feka piros ezek a kimenetek(1,2,3) Van a bemenet (világoskék) és a mikrofon (rózsaszín) próbáld line inbe ha nem jó mikrofonba. Am milyen kábellel kötöd? Mert ha stereo akkor nem biztos hogy fog menni. Amúgy úgy lenne a legésszerûbb, ha
GITÁR------->ELÕFOK------->SZGÉP(GUITAR RIG)-------->VÉGFOK-------->HANGFAL/HANGSZÓRÓ
lenne a sorrend.

Nitramk
Nem emlékszem pontosan melyikbe kell, de próbáld meg line-in-be is meg mikrofon bemenetbe is bedugni. Nekem ugyanez volt a problémám mikor kezdtem. Na meg le kell tölteni ASIO drivert.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

b4rc4
Zoom g1xn pedálja van valakinek? Kéne egy kis segítség benne, köszi

hát ahogy nézem nem olcsó cucc.. biztos hogy jólenne egy ilyennel?

amúgy guitar rigel nézem most a cuccost, torzítja az alapzajt meg érzékeli ha hozzáérek a fémrészekhez vagy valami, de a hangszedõk nem dolgoznak.. Miért van ez? A hangszedõk jók kipróbáltuk erõsítõn tegnap amikor vettem.
mumpic
Vegyél egy usb-s interfészt, és használd azt. Többeknek is van itt olyanja, majd írják.

valaki segítsen légyszi elõbb leírtam<#confused>
Akkor viszont tényleg gyûjtsél, mert ha "olcsó szaron" tanulsz meg, akkor el is mehet a kedved pikk-pakk

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

nonicks
😄😄(elektromos gitárnál maradok inkább😄)

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Kezdésnek vegyél inkább egy akusztikus gitárt, így marad egy kis pénzed és egy-két év múlva, ha lesz elég pénzed vegyél vmi a komolyabb elektronyosat.
nonicks
a lényeg a kezdõ gitár😄😄(ja meg hogy ne essen szét 1-2 év alatt mert utána veszek valami komolyabbat...)

b4rc4
Most azért azt tudni kell,hogy egy Roland 15wattos kombó 26ezer.
Az egész gitárszettre szánsz 40ezret? Mert akkor nem hiszem,hogy olyan komoly gitárt kapsz 40ezres csomagban,amibe adnak hozzá mindent...
A helyedben inkább gyûjtenék még egy 20ast, és akkor már tudnál venni normális erõsítõt is,illetve 40-50ért már gitár is van elfogadható.

nonicks
akkor 40-50e körül mit ajánlasz?😄

szar, ne vedd meg, nem tudsz vele metált játszani, mert nincs rajta tremorló és rövid a kábel hozzá

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

nonicks
Helló!
Valami kezdõ gitárt( vagy gitár szettet fogok a jövõben vásárolni)
ilyenre gondoltam:

valami vélemény errõl a gitárról?(vagy egyáltalán ne ilyet vegyek vagy valami véleményt😄)

Hali!

Mi lehet az oka, hogy az Fender Squierem nem igazán szeretné tartani a hangolást, különös az alsó húr csúszkál.
Üdv.
Vettem egy elektromos gitárt és pc-hez szeretném csatlakoztatni, a hangkártyám nem egy új darab (creative sound blaster) 4 csatlakozó van rajta ebbõl 3at (zöld fekete piros) elfoglal az 5.1es marad a kék ami a mikrofonnak van. Rádugom a kékre akkor csak sisergésvan és ha megérintem a húrokat vagy valami fémet rajta (vagy a jack végét) valmi pattogást hallani és ennyi.. próbáltam úgy hogy kihúztam az 5.1et, rádugtam a fülest és a többi csatlakozót is megpróbáltam de úgy sem volt jó. Szerintem ennyit még tudnia kéne a hangkártyának torzítás nélkül legalább.. Mit csináljak?:/
A guitar rigeb az audio és midi setting lehet beállítani a ezt a wasapit.

Hol kéne keresnem ezt a Wasapi-t vagy mit a guitar rigben?
Guitar Rig 4 Pro van nekem és ebben van ASIOt helyettesítõ driver.
Hogy képes-e asiora a hangkártyád az nagyon jó kérdés. Nekem alaplapi integráltat is látja és kezeli az asio

Hanyas számú a legújabb guitar rig? Honnan tudom meg, hogy asio képes hangkártyám van-e?
A legújabb Guitar Rigben van egy beépített WASAPI vagy vmi. ilyesmi nevü driver szerûség, ami helyettesíteni tudja az ASIO-t és nincs késés.

A tabban a b, pedig többnyire a bendet jelöli valóban. Általában alul szoktak lenni jelmagyarázatok, hogy mit jelent a b, h, p, stb

Persze megoldható a dolog így. Mondjuk így csak mono lesz meg nem valami erõs a jelszínt. Szerintem szed le a Guitar riget és használd azt nagyon jó program bár nem árt egy asio képes hangkártya hozzá.

Sziasztok!

Szeretném összekötni a gitáromat a számítógéppel. Meg lehet úgy oldani, hogy a gitárkábelre rárakok egy kis jack dugóra átalakítót és azt bedugom a hangkártya bemenetébe? Milyen programok kellenének hozzá?
mumpic
Tabot írt. Szerintem bend, azaz hajlítás, de tudja a franc, az ilyen barkácsolt tabokban mindenki olyan jelölést használ amilyet nem szégyell.

Metalmilitiakid
hát kotta elején azt hogy az F a dó (ha jól emlékszem), ha meg hang mellet van akkor egy félhang eltolás lefelé

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Matthew Baker
ki b betû mit jelent Tab-ban?

Új logó by: berczely (Y)