Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Mindenki úgy gitározik ahogy neki bejön. Hammett az egész kézfejére köt valami szart mindig, valaki így tartja a pengetõt, valaki úgy tartja a pengetõt, valaki tolja a húrokat nyújtásnál valaki húzza, nincs ezekre szabály úgy csinálod ahogy kényelmes és megszoktad
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Egyszer mindenki megöregszik...Bár a gitárosoknál ez csak a tapasztalat növekedésével jár^^
Háhááá és pénteken koncertünk^^
CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Igazából nekem ezt a 40 kilós meg bundkoptatós dolgot egy hangszerboltban mondta a srác, és úgy nézett rám, mint egy dilinyósra, hogy elektromos húrkészletet vettem.
De: neked inkább hiszek😊, mivel a józan ész és logika, valamint kevéske tapasztalatom is inkább azt támasztják alá, amit mondasz.
Ugyanis hacsak nem gyémántporba mártogatták a húrt, nem értem miért koptatná jobban a bundokat.
A terhelésnél meg hasonlóan:, nem értem, miért lenne 40 kilós különbség, hasonló vastagságú, hasonló elv szerint készült húrok között.
szóval köszönöm a választ
a bundok kikopása, meg természetes dolog, de nem eggyik napról a másikra, és nem az elektromos húrok miatt^^
ja és mégvalami hamár húzóerõ:
"A klasszikus gitár húrjai kb. 40 kilogramm súlynak megfelelõ, a fémhúros gitároké majdnem kétszer ennyi, a 12 húros gitároké 100 kilogramm körüli terhelést képviselnek"
Ez E-re hangolva igaz...Mind elektromoson mind akusztikuson^^
Ha western gitárod van akkor nem lesz baja, az elektromos húrtól😄 Nézd meg ezt és olvasd el mi van rá írva^^
Lecsekkoltam a húrmagasságot, és bizony nincs 1/2 mm sem, épp egy hajszálnyi hely van.
Én is úgy gondoltam, hogy a gyári beállítás jó kellene hogy legyen, és amikor megvettem a gitárt, az elsõ hetekben ha jól emlékszem nem volt ilyen zörgõ hangja (vagy csak nem tûnt fel, kezdõ vagyok még eléggé)
Ennyi idõ alatt elkopott volna a nyereg?
Ja: Gábor: köszi a húrmárka-tippet is. Mindenképp kipróbálom. (érdekes, hogy a gyári húrokkal sokkal szebben szólt, mint pl daddarioval)
Ja igen: ráraktam amúgy a daddario elektromos húrokat, és egyelõre még egyben van a gitár.
Én igazából nem is éreztem rajta, hogy az elektromos húrok jobban terhelnék a gitárt, se a felhúrozáskor, se a nyakat nem hajlította meg (ugyanúgy zörög ugyebár). Pedig volt, aki azt mondta, hogy ne rakjak rá elektromos húrt, mert kb 40 kilóval többet terhel, és hogy a bundokat is nagyon el fogja koptatni. Ti errõl hallottatok valamit?
Tehát, hogy tisztázzuk a nyaknak enyhén homorúnak kell lenni, mivel a húrok ellipszis formában rezegnek.Ezt úgy tudod megnézni,(hogy jó e) hogy az elsõ és az utolsó bundba lefogsz egy húrt és a 7.-8. bund fölött egy olyan 1/2-1és1/2mm nek kell lennie.
Igazából a húrok így is túl közel vannak a nyakhoz, beleérnek a bundokba, és ettõl kicsit fosul szól a gitár. Állítani kellene rajta (azzal a kis csavarral a nyak tövénél, ami ha jól tudom a nyakat hajlítja)
akkor én már tudom mi annak a sok elcsavarodott nyaknak és az eltörött/kiugrott merevítõpálcának...
azért csak összejött, harmadszorra...
Üdv mégegyszer:
Gábor
javaslom a Martin M170 Extra Light (zöld dobozos) húrokat, ezek 010es vastagságúak, nem eszik szét az ujjaidat és piszok szép hangja is van.
Martin M170
ettõl zengeni fog...
egyébként egy húrt sose cseréj, fõleg ne másfajtára, mindig a teljes készletet cseréld. legyen mindig pluszba 1-2 készleted (ez nem olyan vészes összeg, 1500-2000 ft egy szett...)
egy tipp, hogy lehet ellenõrizni a nyak hajlását:
normálra hangold fel a gitárodat (EADGBE).
tegyél egy kapót az elsõ bundra (ha nincs akkor egy ceruzát gumizz rá...)
ezután a 7. bundál ellenõrizni kell a húrmagasságot, ez 0.2 és 0.4 mm között legyen. ha kisebb 0.2nél, hajlítani kell a nyakon, ha nagyobb 0.4nél, akkor meg feszíteni...
de az is lehet, hogy a nyereg van kikopva, azt is lehet cserélni, vagy valamivel alátömni húrozáskor...
az nem lehet, hogy nagyon le van hangolva a gitárod, azért zörögnek a húrjaid?
vagy még egy eshetõség: nekem az elõzõ (olcsó kínai Stagg) gitáromnál volt az a probléma, hogy az 5. bundon zörgött a vastag E húr (csak az ötödiken, és csak a vastag E). ezen úgy segítettem, hogy az ötös bund elsõ részén, ahol a vastag E ráfekszik, lecsiszoltam belõle egy fél mm-t kb. és onnantól kezdve nem zörgött tovább. a kínai munka hátránya, ugyebár...
na, remélem segítettem:
Gábor
Kurva jól szólt
hát elvileg elkéne h bírja, mivel a d'addario elektro/és akusztikus húr is. De a merevítõpálcához csak akk nyúlj, ha ferde a nyak, és csak addig húzd amíg egyenes lessz. nekem azért vannak lent a húrok ( úgyszint westerngityó) mert kissé megkopott a nyereg, én ezt úgy oldottam meg, h minden húrozáskor kis papírt teszek a nyereg vájatába. De ha nem mersz állítani rajta, vidd el egy szakemberhez.Általában minden városban van egy "Lacibá" aki szívesen meg is mutatja h máskor h csináld XD...Am szerintem akusztikusra vastag a 11-es húr, fõleg E-re hangolva..Azt dropp C-re szokták használni
púúúúú
Kezdõ gitáros vagyok, egy kis segítségre lenne szükségem.
Western gitáromon (Ariana) elszakadt a kis e húr, 2-3 hónapja volt rajta. Van egy 011-es daddario húrkészletem, csak az a baj, hogy elektromos gitárra. Kicserélhetem csak az e-húrt? (spórolás céljából)
Vagy: felhúrozhatom ezt a gitárt elektromos húrokkal? (ismerõsöm mondta, hogy jó az, elbírja majd, de van aki szerint nagyon megterhelné, esetenként le is szedheti a húrlábat. Igaz ez?)
Igazából a húrok így is túl közel vannak a nyakhoz, beleérnek a bundokba, és ettõl kicsit fosul szól a gitár. Állítani kellene rajta (azzal a kis csavarral a nyak tövénél, ami ha jól tudom a nyakat hajlítja), de én egyelõre nem merek ott hozzápiszkálni.
Szóval a nagyon okosan kidolgozott kis elméletem szerint egy kis extra hajlítás (az elektromos húrok által) még rá is férne a nyakra.
Várom a véleményeket, hogy szerintetek ez mekkora mértékben baromság.
Ja: és tudnátok ajánlani húrmárkákat ilyen fémhúros dobozgitárra.
Eddig 0.11-es SIT márkájú volt, ami szépen csengett ugyan, meg jól lehetett nyújtani vele, de nekem kicsit erõtlen volt a hangja. Nem lehetett úgy jól megzengetni a gitárt.
elõre is köszi