Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Ja, nekem is nagyon tetszik, pedig én alapjáraton utálom a fúvósokat.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

ez meg tök jó😄
Jól fújják a fújnivalót<#gonosz1>

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

inkább az öltözékén akadnál fenn😄

sz4bolcs
ilyen cuki sárga bizbasza nem lehet férfinak. xD

sz4bolcs
najó, most megkérdezek pár csajt róla, nehogy én égjek mán' 😄

Metalmilitiakid
én is csak a kezén filózók, nem vmi túl nõies

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

sz4bolcs
nem hiszem lool xD

Ez is pasi, mint hjfreaks?😄

sz4bolcs
ja, ozzy - mr. crowley

dugnám... azt a sárga szart a sarokban. xDDD

skate00

nemkicsit tud.
am ez Ozzy Osbourne??<#vigyor3>

Fehercsoki
Szerintetek ha csak egy Cort CM10G erõsítõre van pénzem akkor olyat megéri venni vagy inkább hagyjam és guitar riget használjak?

Nitramk
köszi

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

sz4bolcs
Asszem elõbb lejátszanám zongorán, mint gitáron. 😊

sz4bolcs

fecska
Mondom, vesztek egy mikit, egy keverõt, és egy végfokot. azt meg kikülditek hangfalra ennyi 😊

Nitramk
Már tapasztaltam, de attól még mikrofont hogyan lehetne megoldani? 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

miert lenne baja ?

LYONESS - Your Cashback Company

b4rc4
ha elektromos gitárhoz vettem kombót,arra rá lehet kötni egy elektro-akusztikus gitárt anélkül hogy bárminek baja lenne?

fecska
Bass-> Peavey VK 100W Én->Marshall JMC900 100W Gitár2->5150 212 60W Ének->Mikrofon keverõbe meg egy 2x500W-os végfok + Dob

Metalmilitiakid
ps: nem éppen lágy kezû hiperaktív dobosunk volt

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
65 wattos basszer erõsítõ Laney HCM65B, 7 es hangerõ a 10 bõl és 0/10 compressor hangerõ, szal max hangerõ fele alatt, mellette 50 es H&K erõsítõ az is kb 8/10 bár azon nincs számozás, de baszki mi még a 15 W os Harley Benton ból is hallottunk valamit bár az minden max volt, és úgyse volt az igazi

Beast Machine
65-70 Watt alatt képtelenség dob mellett gitározni, tapasztalatból tudom

...vágod?

mumpic
15 és 20 w erõlködõvel még mindig kín lesz próbálni 😊

Nitramk
Alakulgat az együttesünk, tudom nem ide illik a téma, csak érintõlegesen, de úgy hozzávetõlegesen mennyibe kerülnek az erõsítõk mikrofonhoz? (15 és 20 wattos gitárerõsítõ és dob mellé)

mumpic
csak úgy, Eric Johnson 😊

Jeff Loomis 😄
élõben mekkora brutális volt.
kár hogy az új album fura lett ezen a számon kívül.
hát marha egyszerû,az éneklõs részeknél a felsõ 3 hurt tompítja az alsókat pedig nem,tobbi egyértelmû sztem😊

sz4bolcs
Ezt übereljétek:

Slash Patience solo

b4rc4
versszakok? XD Vagy most mit mondjak? Intro(Bevezetés <#crazya> ) és refrén közti rész?
Hidd el,életemben nem hallottam,hogy van-e egyáltalán erre magyar szó,vagy ha van mi az. Nekem csak Verse 😉

De köszi a segítséget<#crazya>

mumpic
Mi a csengettyûs faszom az hogy verse rész? Beszéljetek magyarul.
Amikor énekel, akkor tompít, amikor zúz akkor rendesen penget. 1:50 körültõl meg vegyesen, egy egy akkordot rendesen kicsenget, néhányat meg tompít. Aztán megint az énekes részeknél tompít.

b4rc4
Köszi Sergi, ha van vmi okos és tud újat mondani szívesen hallgatom 😛

HTS s3rg1nh00
szerintem nem tompít benne,viszont a torzítás lehet ennyire különbözõ...de úgyis jön majd valaki aki nálam okosabb és mond biztosat😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

b4rc4
köszi
ha estetleg megnézed a videot, a verse rsézben is Pm-et használ végig?

HTS s3rg1nh00
a pm annyit tesz,hogy azoknál a hangoknál a jobb(pengetõ)kezed tenyerének alsó részét ráteszed azokra a húrokra,amiket pengetsz.

b4rc4
http://www.youtube.com/watch?v=21HGxYPVBPI&playnext_from=TL&videos=CR34MFck9ZM
ez egy baromi jó feldolgozás. Itt nem tudjátok mit csinál a srác a Verse részekben? mármint,valahogy némítja az egyes húrokat? Mert én nem némítom és teljesen másképp szól.

Illetve a Palm muting az miben merül ki?

zoliapu
Elkapott engem is a gitározás láz, most csak akusztikuson nyomom, de hamarosan beújítok egy elektromost erölködõvel. Régebben egész jól ment, de kottával gondban voltam még nem lett meg a Gitar Pro progim (amire minden slágert be lehet tölteni és kirájzolja hol kell fogni az akkordokat valamint meddig).

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Elméleti síkon tudom megközelíteni a dolgot és az jutott eszembe, hogy esetleg venni inkább egy pocket marshall nevü zseberõsítõt.
12ezer magyar pénz az ára, ha jól tudom. Ki kéne próbálni és/vagy utána érdeklõdni, hogy viszi-e a bass hangját, ilyesmi. esetleg egy kacifántos megoldást tudok még elképzelni: Bassgitár --> VOX amPlug-BASS --> hordozható erõsítõ. 😄
nem tudom, h mekkora kábeltömeg lenne a gyakorlatban, de más nemigen jut eszembe.
amPlug-bass: http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5436&category_id=334
Marshall erõsítõ: http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=552&category_id=331

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

mumpic
Szerintem esélytelen.
Ismerõsömnek van rendes nagytestû elektroakusztikus basszgitárja, erõsítés nélkül az is halk, egy gitár sajnos simán elnyomja. 😞

p)ec
Sziasztok!

Elég kacifántos kérdésem lenne. Emberi áron keresnék vmi akusztikus basszusgitárt (vagyis inkább húros basszushangszert 😊), ami erõsítés nélkül is elég hangerõvel rendelkezek hogy szabadban egy akusztikus gitárral együtt játsszunk. Sajnos eddigi tapasztalataim alapján a hangerõ nem erõssége az akusztikus basszgitároknak.

De itt jön a cifra rész: ha sima akusztikus basszgitárt szeretnék, valószínûleg Hora Jumbót vennék, de én szeretném, ha kisebb és könnyebben hordozható lenne.
Mutatok példát is:
travelsize basszusgitár videó
basszus ukulele- ez erõsítés nélkül tuti halk...

A fentieket sajnos csak tengerentúlon találtam meg. A legjobb valami olyan lenne, amit ki is tudnék próbálni, mielõtt megveszem.

Semmi ilyesmit nem találtam, ti tudtok valamit?
Köszi!

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Kazuma92
Nem lett rossz. Õszintén szólva nekem is a lány hangja tetszik kevésbé ( ezt ne vegye magára, nagyon kevés nõi énekes hangja tetszik.) Valahonnan nagyon ismerõs is, úgy hallom, ennél többre is képesek vagytok. Leginkább a refrén tetszik, nem hatásvadász, nem fogós, és mégis kellemes.
További sok sikert kívánok nektek.

Fehercsoki
Elég egyszerû a zenei része szerintem,a csaj meg tökre úgy énekel mint valami japó,a szövegét nem igazán értem,de egyébként simán hallgatható szám.

Meghallgattam. Na akkor pár szubjektív gondolat. A szöveggel kezdeném. Nekem nem jön be ez a, hogy is mondja, hogy ne legyen bántó de ilyen egyszerû rock szöveg. Az énekeslány az elején olyan mintha pösze lenne nem azt énekli, hogy késõ hanem hogy készõ. A zenei részérõl akkor pár mondat. A dal eleje nekem tetszik. Utána sajnos átmegy ilyen alap rockba. Nem érzem, hogy lenne a dalnak egy felépítése (eleje, közepe, vége) Meg valami megfogható dallam. Kicsit olyannak érzem a dalt, hogy nagyon akartok és ezért a végén nem állnak össze a dolgok. Lehet meg kéne próbálnotok, hogy néha a kevesebb a több. Az énekes srácnak szerintem jó rock hangja van. Nekem annyira ez a szám nem jön be de további sok sikert kívánok nektek mert szerintem lesz még ez jobb is.

Szevasztok,Felvettünk 1 uj dalt,kb majdnem kész,apró finomítások meg keverés van még hátra,.
Vélemény?

Túl késõ

Teljesen beteg a pali meg a zene is. De nem nyomja rosszul.

Hát... Hjfreaks szokásosan hozza a formáját😄

Figy szerintem azt vedd meg ami neked tetszik. Ha az Ibanez akkor azt. Kb tök mindegy hiszen most akarsz megtanulni gitározni. Próbáld ki ha tudod õket az a legfontosabb. Mert lehet, hogy az Ibanez tetszik de nem igazán passzol a kezedhez meg ilyesmi.

Fehercsoki
Igen ezt is mondtad már.De mi a baj azzal a gitárral?

HTS s3rg1nh00
gyûjts még 6kt:d

Fehercsoki
Ezt már hallottam,de konkrétan mi a baj vele?Minden hasonló árú corton tremoló van,ami nekem hátrány.A cort x5re pedig nincs pénzem.

fecska