Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali. a Gitár Rigben<érdemes a legújabb verziót használni, nézz utána hol tart, nem tudom> sok hangerõs csúszka van. A legalapabb az a fent lévõ in ill. out és mellettük tekerõ. Az in az legyen 0 db-en, akkor nem fog levenni belõle ill. nem tesz rá erõsítést, tehát nem torít, zúg, stb.. Ha zúg, akkor dobd pl. -6db-re, hátha. Aztán ugye ahogy pakolod be az erõsítõ modelleket, az effekteket, akkor külön hangerõ szabályzó van rajtuk. Azokat is tedd 0-ra, tehát se plusz se minusz aztán legalul van vmi. output v. ilyesmi ott learn gomb. nyomj rá és pengesseda gitárt és megpróbálja belõni a program az optimális dolgokat. sõt. ahol van learn gomb, ott nyomj rá és pengess. de elõször húzzd rá a kurzort a learn gombra és nézzed meg, h mit kér: penges vagy ne.
pl. van egy gate nevü gomb fent elvileg, ami arra van, h leveszi az erõsítõbõl jövõ alap zúgást azt benyomod elvileg van learn gombja rányomsz és vársz. ha nincs akkor gitárt ölbe húrokra ráteszed a tenyered, h ne rezegjenek, hangerõ potit feltekered a gitáron és addig tologatod a csúszkát, amíg nem tûnik el az alap zaj. remélhetõleg nem kell maxra csavarni XD
utána ha megvan akkor pengetsz. ha halk, akkor elkezded feltolni az outot aztánaz erõsítõn/effekten.ezt ki kell tapasztalni, mert szerintem mindenkinél máshogy vannak a dolgok (:

remélem tudtam kiindulási pontokat adni, hajrá!

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

fecska
bocs az asio4all nem a zúgást hanem a késést még reggel van 😊

fecska
Profi súdiós program a Steinberg Cubase.
A guitar righez kell egy asio4all nevezetû progi ami lecsökkenti a zúgást, a windowsos hangerõsszabályzó- beállítás tulajdonságok ott kiválasztod a felvételhez-t oké és a vonalbemenet legyen kiválasztva

trogerzsiger
Sziasztok!

Olvastam itt hogy hogyan lehet a gépet összekötni erõsítõvel felvétel készítés céljából. Az erõsítõm egy marshall mg30dfx van rajta line out. gépbe pedig egy ilyen jack átaalakítóval kötöttem be, a hangkártyám sb audigy kék bemenetébe. A windózos hangrögzítõ jó minõségbe vesz fel. Ahogy itt olvastam hangerõt 50 felé nem toltam és tényleg egész jó minõséget produkál. A probléma ott kezdõdik hogy van a guitar rig nevezetû progi, abban gyakran csak sistergést lehet hallani, és ha mégis lehet vmi hallani a gitárból akkor az nagyon szar. Érdemesebb venni usb-s gitárkábelt, vagy tudtok vmi más felvevõprogramot?

Fehercsoki
Köszi,na akkor azért volt ilyen jó hangja😄

Kezdõnek Cort X1 vagy Epiphone Les Paul Special II?(metálra és rockra,de leginkább metál)

Beast Machine
Köszi megoldódott a dolog, le volt merülve az elem 😛

...vágod?

Fehercsoki
Ebben a videóban ez milyen gitár lehet?

Fehercsoki
OMG köszi!Azt hittem már nem lehet kapni.

Beast Machine
Srácok segítsetek légyszi!

Minap észrevettem, hogy a tiszta hangzások a POD Studio GX-emen úgy szólnak, mintha valami enyhébb crunchot raktam volna rá. Néztem mi az isten, kipróbáltam mindent, szoftverek/driverek újrarak, kábel lecsekkol, ekkor jött a feketeleves, amikor a fejhallgatómat dugtam be a gitárba.

A hídnálegy EMG 85-ösöm van, és OTT IS torz volt a hang! Mi lehet a gond? Merül az elem? Megsérült valami alkatrész?

Itt egy kis minta (tudom, egyik legrosszabb tone-om, de itt jól kijön): Ehune

...vágod?

mike0013
mesterséges üveghangra gondolt😊
természetes az 5, 7, 12, 19, 24-nél van

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

fecska
De egyébként a 9. bundban van üveg hang? mert jó megszólal de semmilyen harmónia nincs mert magasabb mint a 7. de alacsonyabb mint a 12.nél

fecska
egyébként a legkönyebb a tekercselt húrokon.
KILLER: Lehet hogy túlságosan hozzányomod az ujjad és letompítja próbáld minnél kisebb felületen hozzáérínteni de elõbb keresd meg két kézzel! majd valahogy jelüld be (én szigetelõszalaggal csináltam) és ott gyakorold

kb érdmes probálkozni a 7 9 2 bundoknál leginkább a d g h hurokon,,és ahogy pengeted a hurt a hüvelkyujjad is érintsd hozzá egybõl,de gitáronként változik ez is,gyakorolni sokat,

KILLER2
Ha már így szóba kerültek az üveghangok, nem tudja valaki, hogy én mit ronthatok el? Lefogom mittomén, a D húrt mondjuk az 5. bundnál. Megpengetem, hozzáérintem az ujjam a húrhoz, de bármit is csinálok, hiába hallani a magasabb hangot, az jóval halkabb, mint ha csak pengetném és így meg szart se ér, mert nincs meg az a jó sipítós torzított hang. Egyszerûen bárhol próbálgatom, mindig halk lesz. Olykor sikerül kicsit hangosabban, de akkor is kb fele olyan hangos, mintha csak pengetnék.

Töltsük le az internetet!

KILLER2
Ez kell nekem 😄

Looooser

olyanom nincs

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

mumpic
view/show score?

Looooser
Hali! kéne egy kis segítség, Power Tab Editorban a Kotta sort hogyan tudom leszedni a lapról, nem tudok kottát olvasni, és sok helyet foglal el a képernyõbõl,
elõre is köszi a segítséget

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

mumpic
artificial harmonics - mesterséges üveghang, amit a jobb kezeddel csinálsz

van pinched harmonics is, nem tudom hogy igazából miben más mint az ah

fecska
Igen méghozzá az A húron a 6. bundba fogja és úgy.
Guitar Pro úgy jelüli hogy A.H.
Nem tudom mi annyi hogy az N.H. az Natural Harmonics vagyis természetes üveghang ( 4.5.7.12. bund felett stb...)

fecska
Tenacious D FOREVER!

fecska
Ez túl nagy nem lehet pedálba? Nem szeretném cipelni koncertre!

fecska
Látom nem csak nekem jött meg a kedvem a nyáriszünettel!!

Aquir
pengetõ + nyaklánc + design = profit😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Metalmilitiakid
de még ha a pengetõ lenne, nem ez a szar nyaklánc akkor oké, de ebben így semmi poén

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Froopy

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Ezen most szakadtam egy jótXDXDXD

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

sz4bolcs
Ez garantáltan tud Angust, és Slasht is! 😊)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Nekem is kell egy gitár, ami tud üveghangot!!! Ide, de azonnal!! 😛PP Bocs, csak jó a kedvem..

sz4bolcs
Na ez engem is érdekelne. Nekem olyan kéne, amin van még Slashen, és Anguson kívül Brian May, Jimmy Page, Tony Iommi.. xDDD

Fehercsoki
Biztos?

#28218 Ajánlom a végzet pengetõjét😊

fecska
Nekem tud valaki olyan effektet ajánlani amitt lehessen kapcsolni, és úgy tudjak játszani mint Slash, vagy ha átkapcsolom, mint Angus Young?

...

Bocs!
Elég a komolytalanságból!!!😄😄

sz4bolcs
ratyibevonata, mint az enyémnek. 1 nap után már zöldpenész van a húron, pedig halálra nyúzom. Elõször azt hittem, hogy csak a patina, de....

fecska
Húú! kössz de jót nevettem rajtad!
Ez semmiféle effekt csak brútálmetál torzítás és üveghang ez visít(ne kérdezd miért nem tudom😊
ezt jobb kézzel hozza létre én úgy szoktam hogy amikor pengetek akkor a jobb kezem hüvelykujját kicsit hozzáérintem a húrhoz.
ezt érdemes a 12. bundnál gyakorolni aztán kipróbálni hogy hol vannak ezek. pl. nekem a nyak pikönpek a híd felõli oldalán a keret felett van a Jacksonomon 😄
Ezzel nem segítettem neked sokat😊
DE majd ez

Fehercsoki
Ennek a videónak az elején,van az az effekt,amitõl ha nyújtja a hangot magasabban lesznek jóval,ez milyen effekt?(olyan erõsítõt/effektpedált szeretnék ami mindenképpen tud ilyet)

mumpic
Ja, persze hogy nem gáz. Ha gáz lenne, nem gyártanának ilyet.

Hát... baszgitárhúrnál a húrlábnál és a kulcsoknál levõ húrrész be van vonva általában ilyen textillel, hogy ne forgácsolódjanak gondolom a gitár ezen részei... és ezek a húrok így ki is vannak nyújtva... mintha egy rúgót látnál kinyújtva... és ezek a részek vannak lefedve...
Nah itt az Ernia Ball Hybrid Slinkynél ez nem így van, nincs kinyújtva a húr és nincs is letakarva semmilyen része
Nem tudom érthetõ-e😄

Hell boy
a bassz gitárosknál a gyári húron a kulcsoknál mindig van ilyen textil bevonat sztem erre gondolt. (ami megjegyzem nem tudom pontosan mire szolgál 😄)

mumpic
miféle bevonat? :o

Nah végre megjavult a baszgitárom... Oroszlánbarlangban megcsináláták 1 nap alatt... 1 ezer pénz volt😮 Szóval király, most már szól normálisan a single coilom😄

Kérdés:
Vettem Ernia Ball húrokat... és ezen nincs ilyen anyag bevonat... ez miért van? és ugye nem lesz belõle gondom?

Aquir
okés. egyelõre mikor idõm lesz elolvasom és megpróbálom megérteni 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

KILLER2
Köszi, de ez a szín nagyon nem jön be! 😊 Ha KX1Qt veszek, akkor kéket.

Nézd meg ezt hátha még meg van a srácnak link és a 3281 hozzászólás

KILLER2
Az egyetlen gond, hogy az M600 és a KX1Q is kb 2x annyiba kerül, mint a KX5. De aztán lehet, hogy összeszedem rá a pénzt és inkább késõbb, de jobbat.

KILLER2
Meglesem majd ezt a kx1q-et, mert ha tényleg EMG van rajta, akkor ez megfontolandó 😊

mumpic
Most értem haza. Bocsi, nem töröm magam, fecska linkje nagyon jó, ennél jobbat én sem tudnék összeszedni. Ha elolvastad és van konkrét kérdésed akkor válaszolunk szívesen.

A Cort m600 jó gitár de metálra szerintem nem igazán jó. Viszont a Cort KX5 meg a Cort kx1q amit Fecska ajánlott neked szerintem jó lenne.

HTS s3rg1nh00
igazából a kx5 és kx1q közt túl sok különbség nincs...csak egy emg szett,meg hogy egybenyakas a nagyobb...én most a kx1q után a kx5 fr-al szemezgetek,csak pénz nincs rá...<#vigyor4>

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

fecska
Én akkor már inkább egy kx1q-t választanék vagy egy cort m600-at!
DE ez teljesen a te döntésed!
Sok sikert!