Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fehercsoki
Felraktam egy hangmintát a netre,szóval ilyen szaggatott hang jön ki...

Fehercsoki
Mindjárt csinálok.

Beast Machine
A franc...? POD Farmban a hangoló része megy (POD Farm nélkül nem is mûküdik a cucc, ahhoz lett tervezve, anélkül nem kapcsol be a bemenete)? vmi hangmintát tudsz küldeni?

...vágod?

Fehercsoki
Oda van bedugva minden.Ha nem ebbe dugom a gitárt,akkor rendesen van hang!

Beast Machine
Elemet a gitárra értettem, nekem voltak hasonló gondjaim, amikor merültek a pickupok elemei. Milyen oprendszert használsz, attól függ, hogy hol kell beállítani a hangeszközöket, vezérlõpult-hang menüben keresgélj leginkább. Ha hangot akarsz kicsikarni belõle, akkor a hangszóród mindenképpen a GX-be legyen bedugva.

...vágod?

Fehercsoki
Kontaktgond nem valószínû,mivel akárhányszor pengetek hallatszódik csak nagyon rövid ideig,van az a csík ami a bejövõ jelet mutatja,az tovább ott van,szóval inkább mintha a kimenõ jel veszne el,de nem tudom.Elem?Nem elemmel mûködik a studio gx,a géprõl veszi az áramot usb-vel nem?Hogy lehetne alapértelmezett hangkártyának beállítani?Próbáltam hogy az alaplapit letiltom,illetve minden abba van bedugva.Driverek a legfrissebbek,a monkeyval néztem meg.Pod farmal is ugyanezt a hibát produkálja.

Beast Machine
kontaktgond? merül az elem? az van beállítva alapértelmezett hangkártyának (mind rögzítés, mind pedig hangkeltés (tehát hangszóró) céljából)? POD Farm fut? Driverek a legfrissebbek (Line6 Monkey jóbarát etéren)?

...vágod?

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Szeretnék venni egy akusztikus gitárt, cirka 30 papírért. Az itteni hangszerboltban ilyen árban van Stagg sw 203 ami elektro-akusztikus illetve egy Ibanez v50 tokkal. Magamról annyit h 2 éve gitározgatok apum gitárján amit 18 évesen kapott, úgyhogy nem a 0-ról indulnék csak már jó lenne egy újabb 😊
Fehercsoki
Nem a hangerõvel van baj,hanem kb. egy fél másodpercig hallatszik a hang aztán semmi!

nincs hangerõ szabályzó a cuccon meg nem lehet feltekerni a hangerõt külön a windowsban stb..?
igazából sose használtam olyat, csak videon láttam demozni :\

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

Fehercsoki
Olyan az egész mintha nagyon gyenge lenne a jel!Nagyon rövid ideig van hangja,és erõsen meg kell pengetni hogy valami hallatszódjon!

Fehercsoki
Vettem egy Line 6 Pod Studio GX-t,felraktam a drivereket is,azonban amikor megpengetem a gitárt,akkor csak egy nagyon rövid és magas zaj hallható.Ez miért lehet?

Ioles
Igen valószínûleg a bronz mellett döntök, úgyis lassan cserélni kell.
Köszi mind2töknek a segítséget!

fecska
figyi
fölösleges elektromos húrt venni mivel azt arra találták ki hogy a elecktromágneses hangszedõ "vegye a jelét"
Ez akusztikusan kierõsítve sokkal rasnyább lesz!
Ugyan ez fordítva a bronzhúrral (az elektromos ált. nikkel) akkusztikusan szép a hangja mivel arra lett kitalálva piköppel meg csúnya erõtlen ilyenkis fos!
Inkább a bronz remélem tudtam segíteni!

Froopy
Akusztikus húrok méretével kapcsolatban sok tapasztalatom nincs😊 D'addario-t én klasszikusra szoktam venni, ha abból indulok ki, akkor ajánlani tudom. Viszonylag hosszú élettartam, szép hang.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Fehercsoki
Értem köszi!

Beast Machine
Alapjáraton a sima POD Farm jár mellé, illetve a honlapjukon tudsz majd különbözõ kiegészítõ pakkokat venni (a Metal Shopot és a Power Packot nagyon ajánlom, de az FX Junkie sem hanyagolandó).

...vágod?

Fehercsoki
Nekem sajnos alaplapi van,szóval valamit vennem kell!Egyébként ez a studio gx kompatibilis a guitar riggel is vagy csak a saját progijukkal a pod farmal mûködik?

Nitramk
Én amíg nem volt erõsítõm guitar riggel oldottam meg, csak be kellett hozzá szerelni egy hangkarit. Szerencsére volt itthon egy régi Soundblaster és tökéletesen mûködött vele.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Fehercsoki
Ha veszek egy line 6 studio gxet akkor ahhoz melyik pod farmot adják?Mert a honlapon elég sok féle van és hozzá sok féle kiegészítõ..

Ioles
Ahha értem, tehát akkor lényegében vehetek akusztikus bronz húrokat is, azzal legalább akusztikusan szebb lesz a hangja. - mert most 0.10-es elektromos húrok vannak rajta, meg 1-2 innen-onnan összeszedett, mert használat közben elszakadtak, de akusztikusan nem sok hangja van, semmi basszus, illetve halk is, bár ez betudható a kis jumbo testnek is, de gondolom a húrok dobnának rajta egy kicsit. 0.11-0.12-es megfelelõ lenne rá, ugye? és ebbõl is milyen márka? Ernie Ball, D'addario?

Fehercsoki
Na igen csak sokkal több effekt/erõsítõ/torzító/stb. van benne 20kért mint egy ugyanolyan árú erõsítõben.

mumpic
Én ilyen szoftveres megoldással sosem törõdtem.

Fehercsoki
És ha veszek normális hangkártyát akkor tök jó lesz?Pl. egy line 6 studio gxet amihez pod farmot is adnak?

mumpic
Nem tudom letölteni a hangmintát, de a gitárnak tuti nincs baja. Gitár <-> szoftver inkompatibilitás sem létezik, ez nem egy usb-s vinyó.

Ha szar a hangja, az azért van, mert az alaplapi hangkártyát nem erre találták ki. Inkább építs egy erõsítõt 😊

Froopy
Sok eltérés elektromos és akusztikus gitárra való húr között általában nincs. Igazából annyi, hogy ha akusztikusra veszel húrt, akkor a végén "bogyó" van, nem fém karika. Most vettem egy új húrkészletet elektromosra, egy Ernie Ball-t. Arra pl. az van írva, hogy "electric or acoustic guitar string". Szerintem elektro-akusztikusnál mindegy, hogy milyen fémhúrt veszel, hiszen az piezo hangszedõ. A testben felerõsített rezgéseket alakítja elektromos jellé, nem pedig a húrról "szedi a hangot" közvetlenül. Ha elektromosra teszel akusztikus húrt, lehet, hogy hallható némi különbség.
"De majd jönnek az okosok, és megmondják a frankót."

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Ioles
Sziasztok!

Van nekem egy Stagg SW206CE elektro-akusztikus gitárom, tudom hogy eléggé alsó kategória, de az elsõ gitárom és ezen tanultam, jelenleg is ez van, addig jó, még nem lesz pénzem másikra. A kérdésem az hogy milyen húrokat érdemes rátenni, ha nagyrészt elektromosan van használva? Inkább elektromos húrokkal érdemes próbálkozni, nem? -gondolom, hogy itt nincs olyan sok eltérés a méret/hangzás között, mint az akusztikus húroknál. Bár nem vagyok benne biztos, ezért kérném a segítségeteket. Köszönöm!

Fehercsoki
Gépre kötöttem,és alaplapi hangkártyám van csak,az okozhatja ezt a furcsa hangot?:S

Fehercsoki
Nem,a hangolása jó.

Nitramk
Véletlenül nem az a baj hogy el van hangolva? :S

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Fehercsoki
Ja és a vége felé van ez a furcsa zaj amikor a 2 felsõ/legmélyebb húrt egymás után megpengettem.

Fehercsoki
Ide felraktam hogy milyen hangja van a gitárnak,ez torzítás nélküli hang.Mivel Amplitube 3nál is olyan a hangja mint Guitar Rig 4ben ezért gondoltam megkérdezem itt hogy miért lehet ez?Lehetséges hogy a gitár hibája hogy ilyen a hang?

Hát egy balance poti van... ami ugye megosztja a témát a single és a humbi között

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Fehercsoki
Tudnád esetleg linkelni?Google semmit nem dobott ki:S Illetve megnéztem pár apróhirdetéses oldalt,de ott sem volt olyan.

használt studio gx-et veszel. multkor láttam 12k-ért😄
Fehercsoki
Van még valami hasonló program mint a guitar rig 4?Kipróbáltam de nagyon furcsa hangja van a gitáromnak vele.Nagyon gerjed meg zúg meg ilyenek,de csak ha 1nél több húrt pengetek meg.Pod farmhoz pedig tudtommal kell venni 22kért valami hangkártyát is,na most nincs pénzem rá.Szóval van valami hasonló program?

mumpic
Ha a single hangszedõdnek külön hangerõpotija van, akkor lehet hogy az kopott el nagyon.

Nálam forrasztás gond volt... megcsináltam párszor... de valamiért rosszul, aztán elvittem hangszerészhez, õ újraforrasztgatott mindent... és tökéletesen mûködött... eddig:S

mumpic
Nekem is a neck humbi szarakodott régebben, és azért volt, mert nagyon sokáig nem nyúltam a gitárhoz, aminek a kapcsolója bridge pozícióban volt. Valószínûleg a kapcsoló nyelve ahogy oxidálódott kicsit, nem érintkezett rendesen. Az volt a megoldás kulcsa, hogy leültem, és kb öt évnyi kapcsolás belekattingattam egy pár perc alatt, utána jó lett 😛

Olyat nekem is csinált régen a gitár, h a neck pozíciós humbi egyszerûen kussolt v. valami pofátlan gyenge jelet küldött akadozva. Aztán egyszer kicsavaroztam, átmozgattam, kiszedtem a kapcsolót, megigazgattam a kábeleket meg mozgattam az érintkezéseknél, stb..stb.. és azóta hibátlan a mûszer 😊
rápróbálhatsz a dologra.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Dejó, hogy meg lett forrasztva a bõgõm egy pár hete... most megint néha-néha nem szól a single coilom^^
Hogyazarohadtélet... eskü eladom és veszek egy cortot😄

mumpic
igazad van, nem tudok fogalmazni, de te meg kitalálhattad volna mit akarok 😛

gitár----->effekt----->erõlködõ

illetve

gitár------------->input
effekt-out-------->loop-in
effekt-in--------->loop-out

hogy lehet gitár elõ kötni? huh?

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

mumpic
A voxot a saját adapterével használod? Az effektet sorosan kötöd a gitár elé, vagy az effekt hurokra?

Erosito clean-en legyen term. + a vox-on rakjal ra zajzarat.
Vagy esetleg igy is zajos ,gerjed?

Ezek alap dolgok, nem tudom mennyire vagod. Sry ha esetleg igy probalnad 😊
üdv!

Megérkezett a régebben már említett cucc, Vox tonelab LE, illetve aFender FM 212r gitarcombo. Az a gondom akadt, hogy amikor a multieffektet használom, a fender gitarcombó eléggé zajos, van egy alap zaja, illetve gerjed, de nem annyira. Ha effekt nélkül használom tökéletesen tiszta. Valaki tudna esetleg segíteni, hogy mi lehet a probléma? Köszönöm
Fehercsoki
Miért lehet az hogy torzított állapotban elkezd nagyon zúgni ha 1nél több húrt pengetek meg?

fecska
najó én nem akarom mondani mit hova dugok... tehát ezt a témát lezártuk 😊😊)))

mumpic
én meg bedugom a kezem a zsebembe

Nitramk
én meg bedugom a roland cubeomat a hálózatiba