Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Caligo
Meg kell tanulni fül után hangolni. Mindenkinek ezt mondom akinek hangolási gondjai vannak. Ha edzett a hallásod az nem csak a hangolásban segít, ráadásul nem kell állandóan a hangolót sasolni, mert nem hallod, hogy le vagy hangolva vagy nem. Ezzel lehet gyakorolni... csak egy javaslat....

Fehercsoki
Sima E-t láttam:S De majd próbálkozok még,csak most elraktam,mert elegem van belõle,elõször a hangkártya volt rossz(hibásan vettem),azzal kellett szaladgálnom,kicserélték most meg ez:S Köszi mindenkinek a válaszokat,majd még próbálkozok.

McGrady
mike felvétele alapján szerintem E helyett Eb-t ír ki a hangolód! Az azt jelenti, hogy az E hang alatt van egy félhanggal, tehát húzd feljebb addig, amíg csak sima E-t nem látsz.

Kuss!-magyarázta.

Fehercsoki
Pod Farmban 440 Hz van odaírva!Nekem is csak simán E A,de guitar rig írt valami A3at de nem tudom.Tényleg más mint a tiéd,de Pod Farmban 440 Hzen középen van a kis csík és zölden világít.Szóval elvileg jó lenne:S Lehetséges hogy a gyári húrok ennyire szarok?

mike0013
nekem csak sima E A stb...
440Hz-en használod?

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Fehercsoki
Nem értem akkor,pedig jónak írja a pod farm:S Egyébként A3ra van hangolva,akármi is legyen az.

mike0013
:S:S:S
én is pod farmmal hangolok pedg...
ezt hallgasd meg, érezni a különbséget, elõször mindig a tied van, utána meg az enyém

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Fehercsoki
Guitar Rig 4 és Amplitube 3 és Pod Farm 2!Mindegyik jónak írja õket:S

mike0013
hm:S milyen hangolókkal próbálod?
igen, külön-külön is hamisak

Sziasztok!

Cort AD870-es akusztikus gitárhoz akarok fémhúrokat venni és még kezdõ vagyok e téren. Mi alapján érdemes húrt választani?
A márkákkal kb. tisztában vagyok, inkább az érdekelne hogy milyen vékony ill. bevonatú húrt vegyek és ez milyen téren befolyásolja a hangzást. Máshol olvastam hogy elsõ húrnak érdemes standard vastagságot választani, az pontosan melyik?
Fehercsoki
2 hangolóval is kipróbáltam.Mindkettõ szerint jó.De amikor külön pengetem akkor is hamis?

mike0013
"A gitár biztosan jól be van hangolva" biztosan nem😊 próbáld másik hangolóval, mert ez elég hamis

McGrady
hangold be :-) ez nagyon hamis. mindkét húron feljebb kell még húznod, fõleg az E-n, mivel a hangköz már nagyobb egy tiszta kvartnál, és borzasztóan szól :-) hangológéppel könnyû megoldani, ha fülrõl nem tudod még!

Kuss!-magyarázta.

Fehercsoki
Itt egy hangminta,ilyen hangja van a vastag E és az A húr egymás utáni pengetésének.Mitõl lehet ez?A gitár biztosan jól be van hangolva,külön külön jó hangjuk van a húroknak,de egybe ilyen lesz a hang!Gyári kábel és húrok vannak hozzá.(Epiphone Les Paul Special II)

Pistike 007
Aham! Ez jó ötlet köszi😊

Froopy
Vegyél új hevedert, vagy vegyél a mostanira straplock-ot. Szerintem.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Pistike 007
hm
elég gáz mikor fent elengedi és a gitár fejjel lefelé a földbe fúródik<#levele>

Froopy
Nekem is Planet Waves-em van kb. 2-3 éve. Én még nem tapasztaltam rajta ilyet.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Pistike 007
Az amúgy normális ha a heveder egyik felén lévõ bõr fül (amibe akasztom a gitárt) elpuhult és a gitár könnyen kifordul belõle? Ha meg van feszítve akkor nem, de amúgy elég könnyen. És mondjuk Planet Wave, nem kéne szarnak lennie😄

mike0013
Sziasztok!
Valaki tud a Metallica - Welcome Home címû szám szóló részeihez egy Pod Farm-os effektet adni?😊 Keresgéltem, de nem olyan hangzása egyiknek sem volt. Próbálni meg nem is mertem összeállítani, mert több hétig szenvednék vele szerintem😊
Elõre is köszönöm!

Pistike 007
Hú, tényleg, egész fasza! Pickupok bejönnek meg a bundjelölések is. Ráadásul megy hozzá a gótikus keresztes hevederem😛😄

HTS s3rg1nh00
és kényelmes a nyaka is
viszont ha tremoló kell,ott az evl k2/4,majdnem ugyanaz😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Metalmilitiakid
Ezt meg így közösbe mondva, ki lehetne ezt vagy ezt a linket rakni a bannerbe. Mivel itt szinte minden márkának és azon belül cuccnak van valamilyen értékelése, vevõk által. Amikor kerestem én is meg haver is gitárt sokat olvasgattuk.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Sztem fasza kis gitár, annyiért a cortnál igen jó cuccokat lehet kapni, testen átmenõ húrozás miatt jobban zeng, meg szebbek a kicsengések, de arra nem lehet tremolót rakni. 2 humbi kapcsolható 2 singlebe is, ha kell, ami nem rossz.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Én is azt hittem, hogy baja volt a hangerõ potinak, de utána vettem a hangfal helyére egy erõsítõt és nem volt 😄 Bár gondolom nálad nem ez a gáz.

Pistike 007
Ja amúgy én is gondolkodtam azon hogy körülnézek külföldön, hátha.

Pistike 007
Cort KX1Q-ról valami véleményed van..?😄

mumpic
Samick szólógitár, már a bolt ahol vettem, az is egy bécsi használtkereskedésbõl szerezte be, szóval sokadik tulaja vagyok. Valami 55k körül volt, de akkoriban olcsóbban nem voltak gitárok.
Az elektronikájával pont volt baj az idõk során, a pickupváltó kapcsoló szórakozott, meg a hangszínpoti is.

Metalmilitiakid
Nálunk a baráti körben. Cort kx1q, Johson Baltimore 16k s stratocaster, egy 30k s Vorson nemtom pontos nevét, ez a Samick basszer, meg az új Cort T35 öm. És azt nézve a 16 k stratoval sincs különösebb baj, egyetlen hibája igazából az, hogy havonta tépi húrlábnál a mély E húrt, meg esetleg az A t.

Pistike 007
Értem, köszi a tippet. Nektek milyen hangszereitek vannak otthon?😊

Metalmilitiakid
Ezt alátámasztom, 2 éve vettem egy, bevallom nem tudom hány éves basszusgitárt, nem is volt nagy márka meg drága se, Samick volt 20k ért. De mondjuk az elpusztíthatatlan volt, semmit nem változott az elmúlt két évben, csak a húrkészletek. Pedig történtek vele balesetek 😄 Szóval az igaz, ami eddig nem vetemedett meg halt meg rajta elektro az ált már nem is fog.

mumpic
Minden gitárt meg kell nézni a boltban, én rendelésre nem vennék semmit. Ha nincs baja, akkor kb mindegy hogy használt vagy új. Ha nagyon régi, akkor szint biztos hogy nem is lesz már baja - legalábbis ezt mondják. Tudod, kiszáradt a fája rendesen, nem vetemedik a nyaka, ilyenek.

Pistike 007
ja vágom..
használt gityókról mi a véleményed?

mumpic
Aki azt mondja hogy az olcsó tremoló nem hangolódik, az nem ért hozzá, vagy nem használja, vagy nem hallja hogy elhangolódott. Olcsó gitáron egy szar fix húrláb + gyenge kulcsok mellett is lehet félpercenként hangolni, nem kell ahhoz tremoló.

Azt kellene megérteni, hogy amikor kijöttek az elsõ olyan full floating tremolókkal, amik tartották a hangolást, akkor azok a tremolók megduplázták a gitár árát, és most is ennyibe kerül a minõség.

Pistike 007
Jólvan! Bántottalak?-.-
Én azt nem értem miért van megosztva a vásárlói tapasztalat.. hogy egyesek azt mondják szuper, nem hangolódik, másik csapat azt hogy nagyon rossz.
Nézõpont? vagy a tremolók is ilyenek hogy egyik ilyen másik olyan? ugyan annál a modellnél...

mumpic
Jó, akkor tremolózzál a szar tremolóval, és félpercenként hangolj be újra.

Pistike 007
Csak mondjuk nagy rész Nightwisht játszom, és amit emppu lemûvel az esp-jén elég necces még csak megpróbálni is lejátszani tremoló nélkül😊

Pistike 007
Hja, igen, én is ezen törtem a fejem..
ahogy olvasgattam az olcsók közül is van amelyik nagyon szar, valamelyik viszont nem hangolódik.. mondjuk ebbõl látszik hogy gagyi😄 egyik ilyen másik olyan..
Kéne, kéne igen.

Hell boy
mindenképp akarsz rá tremolót? mert ebben az árkategóriában sztem nem nagyon éri meg mert ha használni is akarod akkor valószínûleg sokat fogsz bosszankodni miatta (hamar hangolódik) Egy rendes faszán használható floyd rendszer kb 50 ropi az ilyen olcsóbb másolatokkal csak a gond van.

Pistike 007
Ja néztem azt is de akkor már inkább a bc rich
szerintem😊

Pistike 007
😄
Alexi féle szörnyeteg bejön, csak az ára nem x)

HTS s3rg1nh00
cort vx2v

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

hogy ennyire finnyás legyen aki v-s gitárt akar😄....
Pistike 007
hej!
80ezer körül keresek tremolós 24 bundos V gityót!
Õtet néztem ami árban meg minõségben meg kinézetben megfelelne, de azzal a husevõ fejjel nem vagyok kibékülve...😄 Nagyon bejönnek pl V gitárnál az ESP fejei, de a rosseb se tudja azt meg kifizetni.
Valakinek esetleg tippje hogy melyik modell jöhet még szóba?
😊

mumpic
hát, ha akarsz még állítani rajta valaha, akkor ki kéne szedni

Help!:
Be akartam állítani a hangszedõk magasságát, és a középsõ hangszedõnél kipattant az egyik csavar, és így benyomódott. Nem baj, ha így hagyom, vagy szedhetem szét?<#szomoru1>

Fehercsoki
Persze.

fecska
Fel van fullra tekerve a gitáron a hangerõpoti?😊

Fehercsoki
Nem próbáltam,de másik "erõsítõvel" teljesen jó hangja van.

mike0013
más kábellel próbáltad?