Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Vagy esetleg szakítsa bele a pálcát, vagy repessze meg a nyakat...
Kezdõknek ne mondjunk már olyat hogy próbálja meg a nyakat beállítani!

vmvr
halihó!

felvenni hogy érdemes, hogy sztereó hangzást kapjak? a mikorofonhoz dugva ugye csak mono. szóval mit, hova, merre?

köszi

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Fehercsoki
Kézikönyvében nincs szó errõl?Egyébként meg csavargasd és nézd meg rosszabb lett-e vagy jobb és az alapján állítsd be.

xy21
amugy hogy kell a nyakat beállítani? érdekelne😄 Van valami taktika vagy csavargassam oszt majd jólessz?

Kölcsönben van nálam, bátyámé a gitár.
Ha hanglábbal van baj, akkor az mennyibe fájhat?
Fehercsoki
Ha nem akarsz utazni megpróbálhatod...Ha nem a gitár rossz akkor õk is csak állítanának rajta.

közbe felfedeztem a nyakat hol lehet állítani
merjem egyedül?XD
ha viszont csak be kell állítani a nyakát, akkor a boltban 10 perc alatt megvan.

azlesz😞 holnap buszozok be Békéscsabára:@
jah azóta észrevettem hogy a többi is zörög ha egy kicsit erõsebben pengetem:@:@ ekkora szart basszameg:@
Szerintem statikusan van baja, vissza a boltba onnan meg vszinû küldik is a gyárba...

Hecker007
akkor vissza a boltba<#heureka>

bevan😛 egyszerüen zörög a vastag e húr üresen
Nekem volt hasonló egy nylon húros gitáron.
Hogy mi volt a baja azt pontosan nemtudom mert egy szép pillanatomban atomjaira törtem, de szerintem a testen /vszinû a húrlábnál/ ereszthetett a ragasztás.
Valahogy átadta a rezgést a húrlábon.
Szerintem ez hangszerész...

mumpic
hú, ilyet még nem hallottam 😄
videót próbálj már meg lõni róla 😊

Sziasztok! Kezdõ gitáros vagyok pár hónapja autódidakta módon és többnyire lelkesen tanulgatom a gitározást <#smile>

Egy ideje elkezdett a 4. húr a western gitáromon rezonálni, fõleg ha a 2. húrt pengetem.
Ha pl egy C hangot pengetek akkor miután elengedem az addig lefogott 2. húrt, tovább szól a 4. húr... A gitár jól be van hangolva (mikrofonos hangoló szoftverrel). Ha a 4. húr feszességén lazítok akkor már nem rezeg be ha 2. húrt pengetem, de akkor viszont nem jó a hangolás...

Ez miért lehet? Hogyan tudom orvosolni a dolgot? <#confused>

<#wave>
Üdv
Zsolt
be van hangolva az a gitár pajtás? nézzél már utána. lehet újak a húrok és rég el van hangoldóva, mert nyúlik. nekem elektromos gitáron szoktak pár percig/óráig rezegni a húrok, amíg nem "járódnak" meg rendesen.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Hecker007
A gitár belsejében se látsz a nyaknál egy csavart? Fémhúros gitárokban szokott lenni nyakmerevítõ <#fejvakaras>.

Pistike 007
élvezkedni akarsz?😛😄
Vékonyabb húrszett nem segítene?
Mondjuk ha gyári zörög az gáz...

Fehercsoki
Vedd fel a hangját hogy mennyire zúg,és rakd be ide.

nem, nem. ez nem egy olyan jóféle giti:$ semit nem lehet állítani rajta. csak végszükségben vinném vissza..(lusta vagyok) más gondolat?
sz4bolcs
ah.. smirglivel...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
hogyan eresztesz meg bundot?

Hecker007
nem szabad csak úgy találomra reszelni a bundokat, amúgy a nyergen lehet állítani esetleg, vagy a nyakmerevítõ pálcán.

mit lehet rajta állítani? mert ezen nincs ilyen csavaró amivel a nyakat lehet állítani. sokeszemmel arra gondoltam hogy szabad- é a bundot ott ahol zörög kicsit megreszelni. csak egy picit
Hecker007
Vidd vissza hogy állítsák be rendesen, mert zörög a húr, mást nem tudsz csinálni vele, én az RG370-esemmel jártam így, csak azon az E és A húr is zörgött.

áá nincs píz kátövéjre😄 nincs más megoldás? elvégre csak egy húr zörög és még tök új... ( meg egy óra busszal békéscsaba, ahol vettem és nemigen van kedvem😊)
sz4bolcs
mondok jobbat: Cseréld ki cutaway-re 😄

sz4bolcs
Vidd vissza, cseréljék ki olyanra, amin nem zörög. 😊

sziasztok!
most vettem egy új "Stagg SW201 LH N" akusztikus gitárt. nagyon szépen szól egy a baj vele: a vastag E húr zörög. szerintetek visszavigyem? (garanciás egy évig) vagy mit lehet ennek tenni? lehet hogy idõvel ez megszünik és nem fog zörögni? vagy mitõl van ez? sürgõsen kéne válasz!!
sz4bolcs
uhh, durva 😄

xy21
😄 Jah pont tegnap nyomtattam egy Dead Kennedys logót a basszeromra ilyen levonós papírra😄 fasza csak a fog a festék :\

Csak gondolom õ is saját elképzelést szeretne... mint én pl csináltam RHCP matricát a bõgõmre... csak ezt nem etikett papírból kellett volna, mert már kopik lefele:S

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Froopy

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Pistike 007
jó hatással vannak rád(Y)
😄

Csináldmagad😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

vmvr
na ezeknek utánajárok akkor, köszi.

Fehercsoki
Guitar Rig 4,Amplitube 3,de sok más is van még!

vmvr
aha, köszi. és nincs esetleg valami hasonló típusú program, amihez nem kell ilyesmi?

Fehercsoki
Igen.

vmvr
sziasztok!

lehet, hogy hülyeség és tökre magától értetõdõ, de a pod farm programhoz mindenféleképpen szükségeltetik a line 6 valamelyik usb-s hangkártyája is?

xy21
valaki nem tudja honnan lehet venni/rendelni gitárra matricákat?

Froopy
Köszi szépen az infókat😊 Asszem akkor kezdhetek gyûjtögetni rá😄

Metalmilitiakid
Eléggé faszányos kis gitár, egyetlen "probléma vele", hogy ha nem nagyon hosszú újaid vannak, akkor a H és az E húron nem fogsz 17 es magasság felett játszani, azon kívül jó a hangja, jól néz ki, kényelmes, annyi, hogy a H húr egy kicsit lassan kopik be, kb 1 hónap után még néha csörömpöl mint az úr húroknak szokása. A hangolást nagyon jól tartja, 2 hét alatt nem hangolódott el szinte semennyit. Szóval ezt az árat, egy aktív dupla humbis basszerért, hát igen jó.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
A valóban igen nagy különbség van a kettõ közt, mivel a T35 WP nek jól van kiírva az ára(pont ilyenem van és onnan rendeltem 😄) még a T35 GC nek el van írva az ára. Nézd ezt

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Froopy
És valakinek van tapasztalata ezzel a basszusgitárral? Itt egész szépnek tûnik a hangja.

Fehercsoki
Megnéztem a linkjeid,tényleg akkora nem szokott lenni...Nem értem,kérdezz rá!Lehet elírás.

Froopy
Köszi, a színjelöléssel tisztában vagyok, csak nem hittem volna, h ekkora az árkülönbség köztük. Még egyszer, kössz szépen!😊

Fehercsoki
Általában az utolsó 2 betû a gitárok nevében a színt jelöli,megesik hogy 1-1 ritkább színben drágább az adott gitár.Semmi más különbség nincs.

Froopy
Lenne egy hülye kérdésem😊
Basszusgitárokat nézegettem, mikor felfigyeltem a Cort T34/35-re. Mi a különbség a T35 WP és T35 GC között? Ha jól látom, csak a szín. De akkor mi az az 56300 forint különbség?😊 Elírás lenne?😊 Köszi az Okosoknak😄