Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ez akusztikusra van amit linkeltél, amugy sztem csak annyi a különbség hogy a klasszikushoz való az egyenes az akusztikus,elektromosra meg kissé homrú. Igy ha egyenes a capod lehet nem fogja fogni a szélsõ húrokat rendesen.
Ha anno vettem 1 kápót nylon húros gitárra..
ilyet

Ezt merjem felrakni fémhúrosra ,vagy ne? Boltban mikor vettem kifejezetten nylon-ra adták,most nem tudom mi a különbség?!

Metalmilitiakid
A képek elkészültek.
kep1
kep2
kep3
kep4
kep5

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

sz4bolcs
rájöttem közben

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mumpic
Elõfordulhat, hogy eltolódik az oktáv, akkor állíts utána. 😊

Metalmilitiakid
Eladó egy használt Samick basszusgitár! Fekete színû, fekete koptatóval, egy darab precision hangszedõvel, 1 hangerõ és 1 tónus poti Indonéz gyártmány. Elektronikuson hibátlan, testen van 1-2 karcolás használatból adódóan. Tökéletesen mûködik soha nem volt semmi bajom vele húr cserén kívül, elpusztíthatatlan. Kezdõ gitárnak tökéletes, azzal mentem volna koncertre is ha nem döntök az 5 húr mellet, így most csak otthon áll. Vadonatúj D'Addario 045-105 ös húrkészlettel, azóta 2-3 x volt csak használva. Miskolcon és környéken személyes átvétellel, kipróbálni nálam ki lehet, ha postán kéred, akkor a költségét te állod. Képek hamarosan. Ára: 20 000 HUF Érd:írj privátot.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
csak egy spammer csak trollkodik

sz4bolcs
?

sz4bolcs
Ha lejjebb engedem a húrt, mert magasan van, akkor elhangolódik a húr, úgy hogy valamelyik bundnál már nem az a hang van, aminek lennie kéne akkor is, ha üresben pengetve pontos a hangolás??

köszi

mumpic
Ha magasabb, akkor hátrébb kell húzni a lábakat = növeled a húr rezgõ hosszát.
Ha alacsonyabb, akkor meg tolni kell rajta.
Ha állítottál rajta, mindig hangold vissza, majd nézd meg megint.

szt, bocs de nem nagyon volt még elektromos gityóm, próbálgatom állítgatni, de a hangológép mindíg egy fél hanggal többet mutat a 12. bundnál.

pl e1 12. bundnál eb

mumpic
Behangolni a csavarokat? Nem az oktávra gondolsz?

galami leírást nem tud valaki, hogy hogy kell a vintage tremolónál behangolni a húrlábnál a csavarokat?

mumpic
szerintem átalakítóval 😊

Sziasztok!

Megvettem a Vox ToneLab LE multieffektet és szeretném laptopon keresztül programozni a honlapján található szoftver segítségével. (kímélni szeretném a cuccot, ezért tartom jó ötletnek hogy nem tekergetem agyba-fõbe hanem inkább laptopon keresztül)
Nos, a honlapon írják, hogy olyan számítógépre van szükségem ami rendelkezik MIDI csatlakozóval, sajnos a laptopon ilyen nincs. Megoldható e egy USB - MIDI kábellel a két eszköz csatlakoztatása, vagy esetleg egy USB-MIDI átalakító kéne és abból még egy MIDI kábellel a Tonelabra. Összefoglalva a célja a kérdésemnek, hogy hogyan tudnám megoldani egyszerûen és olcsón ezt a problémát, hogy nincs MIDI port a laptopomon? Köszönöm a segítségetek!
Beast Machine
Nem lehet, hogy más-más kiadásúak? teszem azt az egyik2-3 generációval régebbi típus, míg a másik modernebb újrakiadás?

...vágod?

mumpic
tényleg fura 😊
vedd meg az olcsóbb helyrõl 😛

http://href.hu/x/cvjl
http://href.hu/x/cvjo

az egyik kapzsibb

mumpic
Ugye nem várod el hogy megtaláljuk ezt a két webáruházat? 😊 Linket adhatnál, és akkor hátha kiderítjük hogy miért van az árkülönbség.

Kinéztem magamnak a Dunlop JD-F2 Fuzz Face effektet. Neten két webáruházas oldalt néztem, az egyiken 18 ezerért árulják, a másikon 32 ezerért. Miért lehet ez a nagy árkülönbség?

Froopy
Néztem is hangszerüzletben, 25000 a "bundtalanítás". Ezek szerint nem kis munka. Asszem megmarad így a gitár😄 Köszi a választ!

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

mumpic
Fretlessek fogólapjai szinte kizárólag ébenfából készülnek, szerintem számít. 😊
Amúgy láttam olyan basszust, aminek kikapkodták a bundjait, elég randa volt 😞

Froopy
Mostanában szeretnék venni egy új basszusgitárt (Cort T-35). Felmerült bennem a kérdés, hogy kezdhetnék valamit a mostani Johnson-ommal. Szerintetek házilag meg tudnám-e oldani a gitár fretless-é alakítását? Vagy értelme sincs majd belefogni, mert annyira számít a gitár nyakának anyaga? Hirtelen bevillant, h mi lenne, ha...😄 Bocsi, ha hülye a kérdés😛

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

néha érdemes megkérdezni valakit aki régebben csinálja.
amikor az elsõ nylon húros gitárom volt elmentem egy hangszerboltba, mondtam a csajnak hogy nylongitárhoz kérek gitárhúrt, adott aztmondta jó lesz.
Én meg rakom fel, életemben nem láttam még húrt tehát nem is gyanakodtam, csak mikor hangolásnál végigbaszott a pofámon a fémhúr.két centire a szememtõl, vagy egy hétig csík volt a pofámon.
hangolókulcsoknak annyi, nyak eleresztett azt megragasztottam...áááááá

Elvittem egy haverhoz aki ért a gitárokhoz.
Jó ez csak az elsõ húr nem volt jól behangolva, plusz a hiba inkább az volt, hogy túl erõsen pengetem a pengetõvel...
sz4bolcs
<#eljen>

Hecker007
úú bocsi nem neked szántam, elnéztem hogy kinek válaszolok

mumpic
Ja, elektronikát nem nagyon lehet elcseszni, ha sehogy sem megy, akkor vigye be a bótba 😊
Amúgy egy ismerõsöm pl még a forrasztással sem szarozik, 100 forintos körömlakk, és meg is fogja 😄 (persze gyakran szétmegy, de láttam olyan cuccát amit évekkel ezelõtt csinált meg így, és még jó 😛)

akkor szaki. maga a potméter ment tönkre. ha a rúd jött ki a közepébõl, amire normál esetben rászorul a gomb, akkor az ott kuka. szakihoz elviszed, pár száz forint egy poti meg negyed óra leforrasztani és vissza. igazából, ha van forrasztó pákád meg konyítasz picit a forrasztáshoz és az elektronikai dolgokhoz, akkor akár otthon is cserélhetõ a dolog. a legfontosabb, h jó minõségû poti kerüljön bele, hogy ne sercegjen meg ilyesmi.
én a sajátomat itthon cseréltem, de én minden ilyet itthon javítok megfelelõ körültekíntéssel.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

xy21
lejött a potisapka de azzal kis rúddal együtt...
És most ott fityeg egy kis lyuk és hiába dugom vissza az egészet forgathatom kedvemre jobbra balra de nem történik semmi ... meg se akad a hangszín se változik...

mumpic
Úgyérted lejött a potisapka? a nélkül tudod forgatni a potmétert?
Én úgy raktam vissza az enyémet, hogy egy kis darab papírt ráraktam a poti tengelyére merõlegesen, úgy hogy kilógjon a széle. Amikor a potisapkát visszatoltam, akkor így rászorult.

xy21
Ajj... Leszedtem a basszerom potijáról a gombot "véletlenül" és most hiába próbálnám visszatolni nem megy csak forog megállás nélkül meg valami müanyag lötyög benne :\
Szerintem rábasztam?
Vihetem szakihoz mi?

Nekem még senki nem ajánlotta a nyak állítást, az másnak szólt...
Mindegy, elviszem húroztatni, hátha csak az a baj. Ha nem, akkor meg úgyis kiderül...
Hecker007
egyetértek Surival, vidd vissza a hangszert a boltba, mert így csak szenvedni fogsz vele, én gitározok már egy ideje mégse kezdtem el állítgatni a nyakat meg babrálni vele, elvittem szakihoz az megcsinálta és boldog vagyok vele azóta is még ha nem is lett teljesen tökéletes

Komolyan mondom nem értek itt egyes embereket. Valami nincs rendbe a gitárral akkor a helyett, hogy elvinnék szakemberhez elkezdik babrálni. Egyszerûen nincs értelme szenvedni vele mert egy szaki kb 5 perc alatt beállítja míg ti csak szenvedtek vele esetleg még kárt is tesztek a hangszerbe.

Láttam neten gerjedésgátlónak nevezett kerek vmit amit ráraknak a testén lévõ nyilásra. Ez segítene a problémámon?
Esetleg egy szimpla húrcsere?

"Egy ideje elkezdett a 4. húr a western gitáromon rezonálni, fõleg ha a 2. húrt pengetem.
Ha pl egy C hangot pengetek akkor miután elengedem az addig lefogott 2. húrt, tovább szól a 4. húr... A gitár jól be van hangolva (mikrofonos hangoló szoftverrel). Ha a 4. húr feszességén lazítok akkor már nem rezeg be ha 2. húrt pengetem, de akkor viszont nem jó a hangolás..."

vmvr
jól van, köszi. akkor ezzel fogok majd babrálni.😊

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

szerintem felveszed monoban a dolgot majd fogod és megduplázod egy hangszerkesztõben a hangsávot és jónapot. nem tudom mi olyan bonyolult ezen.
de bohóckodhatsz azzal is, hogy veszel egy szereto jack dugót ráforrasztod a + és minuszt majd a +-t párhuzamosan leágaztatod a másik +-hoz is így a mikrofon jele ki fog menni és bal és jobb csatornára is. viszont a gép mic bemenete mono így, akkor nem a mikrofon in-be dugod, hanem a line-in be. viszont ott halk lesz, de lehet, h lehet szoftveresen hangosítani, nem tudom. ha tudod szoftveresen és találsz hozzá programot, akkor faszaság.
esetleg megcsinálhatod azt,hogy a passzív mikrofonodoat aktívvá varázsolod, hogy erõsebb jelet toljon be a gépnek. ehhez otthon kell kicsit barkácsolnod, valahogy így: http://bakman.hu/Resources/mic1.jpeg

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

HTS s3rg1nh00
nem.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

vmvr
aha, köszi. de csak ezek a megoldások vannak a sztereó hangzásra? esetleg ha valahova máshova dugnám be a számítógépbe a gitárt, akkor nem lenne sztereó? vagy esetleg hangkártyával való babrálás?

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Három lehetõséged van:
1. sztereo mikrofon
2. két mono mikrofon, utólag a két sávot jobbra-balra panorámázni valami stúdiószoftverben
3. egy mikrofon, ugyanaz kétszer feljátszva. feldolgozása ugyanaz mint a kettes pontnál.

Ha egy lakatlan szigeten lennék akkor se merném huzigálni a vorsonomon a nyakat....de ez én vagyok

Fehercsoki
Én sem tenném,viszont leírás alapján talán meg lehet próbálni,persze csak ha le van írva milyen határok közt biztonságos tekergetni.

mumpic
A nyak görbületét állítani egész más, mint emelni, tologatni a húrlábat, vagy próbálgatni a rugókat a tremolóban. Itt a fát deformálod a pálca feszességének állításával, ezért is kell körültekintõen csinálni. Azt írta hogy pár hónapja gitározgat. Ha megpróbálja így is lelke rajta, de én nem tenném.

sz4bolcs
Mit kell ezen variálni? Vigye vissza boltba, ott majd megcsinálják, másfél óra buszozás nem nagy cucc...

Fehercsoki
Ha van hozzá valamiféle leírás azért meg lehet próbálni,valahol el kell kezdeni,nem lehet mindig másokra hagyatkozi.