Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ilyet
Ezt merjem felrakni fémhúrosra ,vagy ne? Boltban mikor vettem kifejezetten nylon-ra adták,most nem tudom mi a különbség?!
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Ha alacsonyabb, akkor meg tolni kell rajta.
Ha állítottál rajta, mindig hangold vissza, majd nézd meg megint.
pl e1 12. bundnál eb
Megvettem a Vox ToneLab LE multieffektet és szeretném laptopon keresztül programozni a honlapján található szoftver segítségével. (kímélni szeretném a cuccot, ezért tartom jó ötletnek hogy nem tekergetem agyba-fõbe hanem inkább laptopon keresztül)
Nos, a honlapon írják, hogy olyan számítógépre van szükségem ami rendelkezik MIDI csatlakozóval, sajnos a laptopon ilyen nincs. Megoldható e egy USB - MIDI kábellel a két eszköz csatlakoztatása, vagy esetleg egy USB-MIDI átalakító kéne és abból még egy MIDI kábellel a Tonelabra. Összefoglalva a célja a kérdésemnek, hogy hogyan tudnám megoldani egyszerûen és olcsón ezt a problémát, hogy nincs MIDI port a laptopomon? Köszönöm a segítségetek!
...vágod?
http://href.hu/x/cvjo
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Amúgy láttam olyan basszust, aminek kikapkodták a bundjait, elég randa volt 😞
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
amikor az elsõ nylon húros gitárom volt elmentem egy hangszerboltba, mondtam a csajnak hogy nylongitárhoz kérek gitárhúrt, adott aztmondta jó lesz.
Én meg rakom fel, életemben nem láttam még húrt tehát nem is gyanakodtam, csak mikor hangolásnál végigbaszott a pofámon a fémhúr.két centire a szememtõl, vagy egy hétig csík volt a pofámon.
hangolókulcsoknak annyi, nyak eleresztett azt megragasztottam...áááááá
Jó ez csak az elsõ húr nem volt jól behangolva, plusz a hiba inkább az volt, hogy túl erõsen pengetem a pengetõvel...
Amúgy egy ismerõsöm pl még a forrasztással sem szarozik, 100 forintos körömlakk, és meg is fogja 😄 (persze gyakran szétmegy, de láttam olyan cuccát amit évekkel ezelõtt csinált meg így, és még jó 😛)
én a sajátomat itthon cseréltem, de én minden ilyet itthon javítok megfelelõ körültekíntéssel.
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
És most ott fityeg egy kis lyuk és hiába dugom vissza az egészet forgathatom kedvemre jobbra balra de nem történik semmi ... meg se akad a hangszín se változik...
Én úgy raktam vissza az enyémet, hogy egy kis darab papírt ráraktam a poti tengelyére merõlegesen, úgy hogy kilógjon a széle. Amikor a potisapkát visszatoltam, akkor így rászorult.
Szerintem rábasztam?
Vihetem szakihoz mi?
Mindegy, elviszem húroztatni, hátha csak az a baj. Ha nem, akkor meg úgyis kiderül...
Esetleg egy szimpla húrcsere?
"Egy ideje elkezdett a 4. húr a western gitáromon rezonálni, fõleg ha a 2. húrt pengetem.
Ha pl egy C hangot pengetek akkor miután elengedem az addig lefogott 2. húrt, tovább szól a 4. húr... A gitár jól be van hangolva (mikrofonos hangoló szoftverrel). Ha a 4. húr feszességén lazítok akkor már nem rezeg be ha 2. húrt pengetem, de akkor viszont nem jó a hangolás..."
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
de bohóckodhatsz azzal is, hogy veszel egy szereto jack dugót ráforrasztod a + és minuszt majd a +-t párhuzamosan leágaztatod a másik +-hoz is így a mikrofon jele ki fog menni és bal és jobb csatornára is. viszont a gép mic bemenete mono így, akkor nem a mikrofon in-be dugod, hanem a line-in be. viszont ott halk lesz, de lehet, h lehet szoftveresen hangosítani, nem tudom. ha tudod szoftveresen és találsz hozzá programot, akkor faszaság.
esetleg megcsinálhatod azt,hogy a passzív mikrofonodoat aktívvá varázsolod, hogy erõsebb jelet toljon be a gépnek. ehhez otthon kell kicsit barkácsolnod, valahogy így: http://bakman.hu/Resources/mic1.jpeg
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
1. sztereo mikrofon
2. két mono mikrofon, utólag a két sávot jobbra-balra panorámázni valami stúdiószoftverben
3. egy mikrofon, ugyanaz kétszer feljátszva. feldolgozása ugyanaz mint a kettes pontnál.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.