Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
a kicsi péz mit jelent?

Nitramk
Örülünk hogy örülsz 😛 Amúgy én is most tervezgetem lecserélni a klasszikust akkusztikusra, vagy elektroakusztikusra. Bassza az agyam hogy az együttes nem jut egyrõl a kettõre, szal inkább leszek szólózenész 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Pistike 007
elhiszem hogy lesz@rjátok de én nagyon örülök neki😄

Szia!
Nekem van itthon egy nem használt Peavey Blazer 158 erõsítõm, csak annyi a bibije, hogy vmiért elszállt belõle a torzító... helyette is a tisztán szól a gitár, csak kicsit hangosabb...
Peavey Blazer 158
Kicsi pénzért elvihetõ... 😉
Szasa

sza.sa

Pistike 007
Vettem egy Cort 12 húros elektroakusztikust<#vigyor3>

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Ez az alap a felvételeknél.
Ha nem jó a bemeneti jelszint, akkor késõbb nem tudsz rajta javítani.
Túlvezérelve ugye torzítani fog, túl alacsonyan pedig (digitális felvételnél) alulmintavételezel, tehát a hangerõ növelésével arányosan növekszik a zaj is.

Fehercsoki
Azt hiszem már minden le lett írva,szóval mást én sem tudok mondani,#28592 jó ötlet szerintem is azt próbáld.

Hecker007
próbáld meg legközelebb hogy mindent azonos hangerõvel veszel, de úgy hogy jóval túlvezérlés alatt legyen az egész, inkább halkan legyen felvéve de teljesen túlvezérlések nélkül, és a végén ha kész az utómunka utána érdemes hangosítani

akkor biztos ott a baj, hogy túl sok pánk van a gépemen :-D
egyébként ha a felvételnél jobban odafigyeltem volna, hogy minden egyes sáv pont annyira hangosan legyen véve, hogy még ne vezéreljen túl, akkor lehetne tovább hangítani az egészet?
(mert ugyebár így voltak normalizásások, meg ilyen-olyan utólagos dolgok, amik miatt "sérülhetett" - gondolom én, így utólag )
mindenesetre kössz szépen a segítséget! 😊

Hecker007
értem, így tényleg másabb a szitu, akkor ezen viszont ennyi a max hangerõ, mert ezen felül torzítani fog, de nálam a normál mp3-akhoz képeset nem szólt halkabban

az ének direkt halk, mert nem szeretem hallani a sajátom :-D
a dob meg sajnos csak olyan, amilyen.. mivelhogy nincs multitrackes felvevõm, a dob csak egyetlen sáv, aztán így utólag már nem nagyon sikerült azon javítani

Hecker007
Nálam semmi baj a hangerõvel. De ha lehet kérni akkor töltsd fel valahova a nyerset, tehát amin a sávok szépen megvannak külön, és megnézem hogy mit lehet belõle kihozni belõle, amúgy ahogy hallgattam nekem a dob az kurva hangos volt néha, az éneket meg minden elnyomta

Hecker007
szerintem inkább ezeket nézd meg:
Fender FM 10G
Fender FM 15G
Vox Pathfinder 10
egyik se sokkal drágább mint a behringer, de biztos hogy jobb a hangjuk, és otthonra bõven elég mindegyik gyakorolni, zenekarozni meg úgy is kell legalább 100W tranyós vagy 50W csöves cucc

egyébként a tegnapi kérdésem valami ilyesmire vonatkozott, hogy ezt nem tudom tovább hangosítani, mert akkor már minden baja van http://www.mediafire.com/?j3k2pdbt23dmg92
de már nagyjából beletörõdtem, hogy marad ilyen, legközelebb majd ügyesebb leszek 😊

amíg csak otthon akarsz gitározni, addig tökéletesen elég az a kis behringer is, szerintem. ha meg már zenekar, meg próbák, meg koncertek jönnek szóba, akkor úgyis majd még egyszer mélyebben zsebbe kell majd nyúlni 😊

Fehercsoki
Jól tolja😊

RatBaG

x

Per Aspera Ad Inferi.

Fehercsoki
Attól függ mennyit akarsz rá költeni,25ért ajánlom a Line 6 Spider IVt.Ugye most úgyis egy 10essel olcsóbb a gitár😛 Bár én vettem egy hangkártyát 22ért(Studio GX),meg Pod Farm 2-t és Guitar Rig 4et használok erõsítésre,effektre meg mindenre,és nagyon jól szól,teljesen olyan mint egy erõsítõ...Csak persze erõsítõ kényelmesebb sokkal.

És erõsítõügyben valami jót tudtok ajánlani? Én egy Behringer GM108-at néztem 15 000-ért. Biztos nem a legszebben szól, de a videók és leírások alapján nem olyan rossz...meg ugye olcsó.
Fehercsoki
Igen,én codából vettem,nagyon bejön a hangja.Ez ugyanaz a gitár.Nem csinálnak ilyet hogy átcserélnek dolgokat rajta.

Igen jó ajánlatnak tûnik, kösz a tanácsot! A hangszedõkben nincs valami becsapás? Csak mert már-már túl jó ajánlatnak tûnik.😄 Tényleg jó hangzása van?
Fehercsoki
Itt van,és a fõoldalon láthatod,hogy ingyen beállítják a gitárt,adnak hozzá tokot,sõt még ingyen ki is szállítják.

küldenél linket ahonnan rendelted?
Fehercsoki
Nekem is olyan van,csak én 37ért vettem pesten😄 Jó gitár,nagyon jó hangja van.Ja és ingyen kihozták és még tokot is kaptam,1 nap alatt kihozták.Szóval ha ilyet akarsz mindenképp onnan.

Közben nézegettem az ezene honlapját, és ez az Epiphone LP Special II 47k-ért nem tûnik rossznak. (néztem pár videót is róla, hogy hogy szól)
06HARMINC4647ÖT48 a számom
Majdnem idegbajt kaptam elsõ húrcserémkor elpattant az új húr..
Vehetek még egy új szettet, de nem érdekel, mert viszem cseréltetni.
Apropó érdekel valakit egy vadiúj húrozó kurbli vágóval? Két rongyért vihetõ
http://www.codahangszer.hu/index.php?temacim=&mainpromo=&promo=Planet%20Waves%20DP0002B&content=showstuff.php&termekID=2093
Lényeg hogy vásárlás elõtt szét kell nézni, nem szabad elkapkodni 😊

sza.sa

Fehercsoki
Jegyezd meg a pontos márkát és úgy már tudunk róla mondani valamit...

Fehercsoki
Hát,pesten 12k-val olcsóbban kaptam meg ugyanazt a gitárt😄 Maradjunk annyiban hogy pár darab pont annyi,de van ami azért jóval drágább!Ja és pestrõl ingyen kihozzák,SÕT ingyen tokot is adnak mellé...

Sajnos nem tudom, lehet inkább visszanézek még és megjegyzem a pontos márkájukat....
Én ezt tudnám ajánlani: http://gitartanfolyam.hu/ nem teljesen ingyenes de az alapok elsajátítására tökéletes.
közben látom,hogy nincs linked...

sza.sa

Szia!
Én is kecskeméti vagyok, de én azt tapasztaltam, hogy pont fordítva, a kéttemplomközi sokkal drágább, a az ezene gayokrlatilag bp-i árakon adja a cuccokat..

muhpet: milyen márkákat néztél?

sza.sa

Nem arra gondolok, a Kéttemplom közben van egy Violin nevû bolt. Honlapjuk ha minden igaz nincsen, úgyhogy sajnos nem tudom linkelni, és a pontos típusait sem tudom a gitárnak.:S
Fehercsoki
Linkeld...Egyébként ha az ezeneboltra gondolsz akkor ott ne vegyél semmit mert a legtöbb dolog 10 ezerrel is drágább!

Sziasztok.
Most kezdtem el gitározni nem rég az akkordok meg a váltások is mennek nagyjából de nem tudok tovább lépni.(tanárhoz pedig nem szeretnék járni).
Vki nem tudna olyan ingyenes oldalt ahol tovább tudnék lépni.
Vagy esetleg olyan oldalt ahonnan ingyen letudnék tölteni gitár oktató filmeket?

Elõre is köszi a választ.<#wink><#worship>
Sziasztok! Már 2 és fél éve tanulgatok magamtól akusztikuson játszani, és most kipróbálnám az elektromos gitárt is. Ti mit ajánlanátok kezdésnek? A helyi (Kecskemét) hangszerboltban egy 40 000 Ft-os Stratocaster, és egy 58 000 Ft-ba kerülõ Les Paul kópiát láttam. Szerintetek melyik érné meg jobban, illetve e mellé mekkora erõsítõt lenne érdemes beszerezni?
Fehercsoki
Nem lehet hogy az a probléma?

jaaa, felvételkor az mindig maradt nullán, mert az interfészen trükköztem ki, hogy ne legyen túlvezérelve semmi

Fehercsoki
Az ilyen felvevõ progikban általában van egy felvételi hangerõ poti,na azt nézd meg mire volt állítva.

lehet hogy kicsit félreértjük egymást :-)
szóval az van, hogy minden szól szépen, egymáshoz képest is annyira, amennyire kéne, de valamiért a legvégén nem tudok annyit hangosítani "végleges" hangon(amiben már dob/basszer/gitárok/ének is benne van), hogy torzítás nélkül szóljon, és olyan hangos legyen, mint pl egy Ceremony album :-)

Fehercsoki
És minden hang ilyen halk vagy csak az ének?

felvételhez szereztem normális mikrofonokat, gitárok 2 SM57-essel lettek véve, úgy, hogy mikrofonok->keverõ->interface->pc, mondjuk az ének/vokálok a saját béna shure c606-ommal, közvetlenül az interface.be, mert van rajta XLR.
de a hangokat már kitisztogattam amennyire tudtam, azért nem értem, hogy mi miatt ilyen :-(

Fehercsoki
Mivel veszitek fel?Mikrofonnal?Vagy amit lehet azt egybõl a gépre kötve?(gitárokat pl.)

alapból halk.. szal érted.. más zenékhez képest.

Fehercsoki
Alapból halk vagy csak ha módosítasz rajta akkor lesz halk?

hali!
lehet, hogy kicsit off, de szoktak ilyen dolgok itt elõjönni: szóval csináltam zenekaromnak házi felvételt, már nagyon a végefelé járnék, csak valamiért a végleges mix nagyon halk marad, ha hangosítanék rajta, akkor meg már kicsit recseg az egész(de még úgy si halk).. ilyen mi miatt lehet?
laptopon csinálom egy m-audio fast-track-kel, és adobe audition 3-mal..
valakinek lenne valami ötlete???