Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joshua
Hali.
Szerintetek melyik lenne ideálisabb választás, ha Rage against the machine, és általában punk féle zenéhez kéne egy multieffekt. Amiket nézegettem: Vox tonelab st, Boss me-25, Digitech rp-355, és Zoom G2.1Nu (az újfajta). Árban van egy kis szórás, de ezek felelnének meg nekem legjobban talán.
Elõre is köszi a válaszokat.

Pistike 007
http://www.indavideo.hu/video/Nightwish_-_Nemo_-_dadi_guitar_cover

Egy helyen elkéstem egy nagyon picit, de elsõ szárnycsapás na😄

Pistike 007
jobb ha tudod hogy kb egy hete volt a hangszer a kezemben😛 😊)

Grat a gitárhoz!

olyan kurvajók ezek a segítõkész válaszok😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Na, hosszú keresgélés után meglett az elsõ elektro-akusztikus gitárom, és megkértek, hogy tegyek pár képet róla.

[/url][/img]

[/url][/img]

[/url][/img]

Mellette a "család" másik két tagja, egy Squier Telecaster Custom és egy több mint 30 éves Cremona klasszikus gitár(még anyukámé volt gyerekkorában):

[/url][/img]

Pistike 007-nek pedig köszönöm az ajánlott boltot, végül ott leltem meg.
rá fog jönni, hogy állva fárasztó játszani
Froopy
4 éve azt teszi. Nem rég úgy döntött, hogy szeretne rá hevedert.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

játszon ülve
Froopy
Sziasztok!

Ismerõsöm klasszikus gitárba szeretne hevedertartót puskáztatni. Szerintetek klasszikus gitárnál jó ötlet ez? Nem okozhat problémát?

Köszi szépen!

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

efti
Van valakinek tapasztalata Behringer pedálokkal? Mennyire igaz amit itt ez a fickó magyaráz?

link arra az esetre ha elb***nam a video beszurast: link

WWFSMD?

Srácok,vki itt játsza közületek a stand by me c. dalt?önállóan vagy znkarral,csak mert meghallgatnám a saját verziót ha van felvéve.-

Kazuma92
Nekem is ez a gond a gitárommal... elvittem egy szervízbe, aztmondta szar a potméter, vigyek neki egyet és megcsinálja... de már ez a megállapítás is 3000 ft-omba került... Hozzányúlni meg nemmerek

Nitramk
Nálam a kábel miatt szokott ez lenni, de az a baj ott annyira aprók a vezetékek, meg a forrasztások, hogy nagyon nehéz megcsinálni házilag. Esetleg azt megigazíthatnád, ugye az szokott probléma lenni hogy a két vezeték a jack dugó fejénél összeér (nyílván le tudod csavarni a kupakját).

Ha az megvan, és még mindig nem jó, akkor a gitáron lecsavarozhatod a jack dugó bemenetét, és ott is megnézheted esetleg, hogy minden rendben van-e, és így tovább a vezetékeket végig a gitárban. Annyira nem bonyolult szerkezet hogy ettõl meg kellene ilyedni, nyugodtan neki lehet állni egy csavarhúzóval ezeket végignézni, de a forrasztást csak saját felelõsségre vállald, ha nem értessz hozzá inkább vidd szervízbe, és megnézik egy ezresért, vagy nemtom.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Ugyan ez a baj a baszgitárommal... megcsináltattam, újraforrasztottak benne dolgokat... egy ideig jó volt, aztán megint szar... elvittem egy másik helyre, ahol ingyen megnézték, bár a csajszi nem csinált vele semmit... csak megmozgatta a dolgokat és láss csodát... azóta jó.😄

Szóval azt tudom ajánlani, hogy szedd ki a pickupokat, mozgasd meg a drótokat és ha ezután sem jó, vidd el szervizbe kb ezer pénzért megcsinálják😊

Ja és néha csak bedugom a gitárt és akkor is gyenge a hangja,néha meg jó...

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Sziasztok.
Olyan problémám lenne elektromos gitárommal hogy néha elmegy a hangja,vagy elég gyenge hangja van,mintha valami rosszul érintkezne,szerintem biztos hogy nem az erõsítõvel van a gond.
Néha ha kapcsolok egyet a pickup állítón akkor teljesen elmegy a hangja,ha újra kikapcsolom és bedugom a kábelt akkor vagy visszajön vagy nem,de néha meg tök jól mûködik...A kábellel tuti nincs gond mert 2õ is van belõle és mind 2õnél ezt csinálja
Szerintetek mi lehet a gond?És az ilyet mennyibe kerülhet megcsináltatni?
Köszi

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

xy21
thx

fecska
bocs az írásért csak telefonról írok

fecska
szóval a torzító a gitár jelét átalakítja(képzeld el hogy agitárjele háromszögalakú /mint az EKG/ torzítva pedig négyszögalakú lesz) ezek a újabb pedálok arégi csöves erõsítõk jelét modelezik (plex jcm800 ac30) amelyek nagy hangerõn torzítpttak. Acompressor arra való hogy ha sok effektet használsz akkor összehangolja a jelek erõsségét akórus az olyan mintha veled eggyütt még 1,2,3,4 esetleg5 gitaros egyszerre játszaná ugyan azt pl nirvana come us you are intro a delay az visszhang az olyan minttihany meg van a reverb az is visszhang csak rövide idõ alatt teljesíti az azt modellezi mintha a színpad hátfala verné vissza

példa 1
példa 2
példa 3
példa 4

Persze ezek picit extrémebbek😄

HTS s3rg1nh00
ha már Petrucci és epic win,akkor az átírt szóló a szám közepén...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Metalmilitiakid
hát azért Petrucci tele van elég sok szép és durva szólóval, pl ami a The Glass Prison elején van

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

mumpic
Mi meg régebben is válaszoltunk, hogy hallgass Dream Theatert, Liquid Tension Experimentet, stb. Ha egy feldolgozás számot hallgatsz tõlük, nyilván a szóló is feldolgozás.

sz4bolcs
Na jó, lehet nem jobban, csak másképpen. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Nekem ez így jobban tetszik, mint az eredeti. <#szeret>

Ezt a szólót nem lehet feldolgozni, legfeljebb alulról távolról megközelíteni. Mármint a Gilmour-féle eredetit.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

sz4bolcs
Amúgy hihetetlen ez az ürge. Egyre jóképûbb lesz, ahogy múlnak az évek. 8)

sz4bolcs
Én már régebben is írtam, hogy Petruccitól csak a zseniális feldolgozásokat találom meg, semmi eredetit. 😄

sz4bolcs
Omg, milyen videót találtam Petruccitól.

Jellemzõ, hogy ez is feldolgozás...

Nitramk
Amúgy a slap az pontosan hogy is müködik?

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Bele is halnék😄

Nitramk
Ebben jobbabb a szóló.
http://www.youtube.com/watch?v=np0solnL1XY

ezt mindenkinek látni kell, aki gitározik, vagy érdekli vagy nem tudomén micsoda...

http://www.youtube.com/watch?v=k_bOTVR-6SI <#zavart1>
Metalmilitiakid
sztem lehet arra mondta, hogy tudnánk mondani hasonló áron annál a gitárnál vagy erõsítõnél jobbat

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Fehercsoki
Szerintem jó az alap kábel is...10 ezret meg mire szánsz?Kábelre?😮 Mert inkább költsd azt is gitárra és vegyél egy jobbat.

Nitramk
Haver, ne már, még kábeleknél is meg kell mondani, hogy milyen zenéhez? 😄

Nitramk
A chorushoz képzelj el egy ember kórust, és az emberek helyére rakd be a gitár hangját. <#idiota>

milk4
Igazából mindent,Metallica-One-tól kezdve Suicide Silence-ig.Bár leginkább olyan számokat szeretnék eljátszni ahol a "Clear" hang van "elõnyben". 10.000Ft-ot szerintem rászánok,ha megéri.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

HTS s3rg1nh00
azért azt elõtte írd le inkább h.mit szeretnél játszani és mennyi pénzed van rá,mert lehet tudunk okosat mondani.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hecker007
a torzító az torzító 😊 a gitár hangját torzítja, ha érdekel részletesebben Mumpic biztos leírja, vagy akár én is csak én nem vagyok olyan profi ebben 😊 a delay az visszhang, a compressor a halk jelet hangosítja a hangosat halkítja, ha nagyon sokat adsz a gitárra akkor a dinamika eltûnhet a játékból, a chorus-t azt nem tudom megfogalmazni még ennyire se mint ezeket :S 😄

sz4bolcs
baze köcsög, neked les pault adtak a boltban nekem csak egy.... egy... ://

Hecker007
hát ha boltból vetted akkor az nagy szemétség volt a boltosok részérõl, nekem is adtak kábelt is, kulcsokat is, meg egy rugót a tremolóhoz

Nekem még imbuszkulcsot is adtak!

Nitramk
Nekem nem adtak :/

xy21
Valaki leírná hogy mik ezek a gitárhoz? compressor? torzító? chorus? delay?

milk4
Tudom,azért volt a 2. kérdés.Hogy az alap kábellel ugyanolyan tiszta a hang mint egy drágább kábellel.

Fehercsoki
Gitárhoz adnak kábelt.

milk4
Hétfõn veszek egy Ibanez GAX-30 BK-t és egy Behringer GM108 erõsítõt.Szerintetek egy 1000Ft-os és egy 5000Ft-os jack kábel között lehet hallani a különbséget?Egyáltalán egy ilyen kezdõ felszereléseknél van értelme jobb kábelt venni?

Valaki nem tudja, hogy ha pattog az USB hangkártya Win7 alatt, akkor mit kell birizgálni, hogy abbahagyja?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E