Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
ahogy neked kényelmes az a megfelelõ, mindenkinek más jön be, láttam már olyat is hogy a gyereknek az elsõ bundnál majdnem fél centi volt a távolság és neki az kényelmes volt úgy, de kinek mi

Lacee86
Fura kérdés, de mi az az ideális távolság a bundok és a húrok közt, amikor kényelmesen foghatóak a hangok? Az én "gitáromnál" (hát ez csak egy vacak kezdõ akusztikus) pl. az 1. bundnál kb. 3 mm-re, a 19.-nél meg kb 9 mm-re van, ami marha soknak tûnik.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Hecker007
Hello!
Szerintem a Hangmester fórumán érdeklõdj ott több hangszer cserél gazdád, itt nem nagyon adott el még senki semmit szerintem.

csokalaci
Sziasztok!
Kipróbáltam ezt a cubase 5 nevû programot 😊
Még nem nagyon értek hozzá, de ezt sikerült elsõ próbálkozásra összehoznom :

http://facebook.com/musicleander

Sziasztok

Van egy 1993-as japán fender stratom, aminek az eladásán gondolkodom. Szép állapotú, minden rendben van vele, kb szerintetek mi az az ár, amit reálisan el lehet kérni érte? (mármint amennyiért meg is veszik, meg nagyon én se járok rosszul..)

köszi

mumpic
Neeeeem. Õ nem ad ki hangot, csak artikulál. Csak a gitárhang jön ki a szájából a csõ miatt.

http://www.youtube.com/watch?v=tNsBg1KHvMc

Azért Slash bevállalta a vége felé 😄

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

Pistike 007
😄
Jahm az okés😊
Hát akkor énis ennyit vettem le belõle köszi😄

mumpic
Az elején delay + autowah, késõbb a többit meg mondja.

Pistike 007
Csoki!
Itt szerintetek a srác milyen effektet(effekteket) használ?
Köszi😊

mumpic
A talkboxba nem szokás belebeszélni, csak a gumicsõvel a szájadba vitt gitárhangot megformálod mintha artikulálnál beszéd közben. Igazából szerintem bénán is szól ha valaki közben "nyög". 😊

mike0013
Köszi szépen a segítséget!
Hát nem egyszerû akkor összehozni😊 Ezt a szoftveres dolgot mindenképp megpróbálom meg még egy-két dolgot. Ha lesz valami komolyabb fejlemény, akkor írok, köszi még egyszer😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

http://www.youtube.com/watch?v=88VPG6EgEWk

Ezt a videót csekkol, megmutatja, hogy hogyan lehet talkbox effektet csinálni szoftveresen. Hogy a te hangod mikrofon által is benne legyen, háát. Maximum úgy tudom elképzelni, hogy megcsinálod ezt a cuccot még1x és az abszolút inputhoz nem a gitárt küldöd be, hanem a mikrofonodat és párhuzamosan dumálhatsz alá.

Hogy a hagyományos igazi talkbox hangot visszakapjad, ahhoz muszáj lesz szerezned egy talkbox effektet, mivel a gumicsõ meg az a cucc tudomásom szerint tök fizikai alapokon nyugszik és nem adható vissza mikrofonnal. Legalábbis én még sose találkoztam ilyennel és youtubeon se láttam olyan videót(pedig én eszméletlen mennyiségû gitáros videót láttam ott: D )

Sok sikert hozzá és informálj, ha van valami eredmény.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

mike0013
azaz, igen😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Talkbox effektre gondolsz v. mi?

mike0013
Sziasztok!
Érdeklõdnék, hogy szerintetek egy Line6 UX1 és Podfarm kombinációval össze lehet-e hozni olyat, hogy olyan effektet kap a gitár, amit a mikrofonba beleénekelsz? (pl.: Bon Jovi)
Köszi elõre is😊

Nekem van egy L20-am, és nagyjából meg vagyok vele elégedve, bár lightosabbakat játszok rajta, mint pl Metallica. Egy foscsi SX strat kopim van, és a többi olcsó kiserõsítõvel összehasonlítva ennek tetszett legjobban a hangja (powestateken, fenderen is volt, többire nem emlékszem). Bár nincs igazán semmi különleges vagy kiemelkedõ a hangjában, az összhatás szerintem kiegyensúlyozott és elfogadható. Az overdrive-ja mondjuk nem igazán tetszik, és reverb meg ezen nincs, mert ez sima L20. De mindenképp próbáld ki a gitároddal, ha hangszerboltban nézted ki, vidd be a gitárod, ha tudod és kösd rá.

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

Az egyik Ibanez gax30, a másik BS rich, párzuhuzamosan használom, mind2n szakad, szal nemhiszem, hogy a gitárral lenne a gond 😊

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

Laney L30R-rõl mit gondoltok ? Metallica-hoz kéne majd.
HTS s3rg1nh00
ha olcsó gitárod van akkor lehet nyírja a húrokat(fõleg ha ugyanaz a húr és ugyanott szakad),volt gitárosunk tüzifája is ezt csinálta,õ is vehette havonta a mély e-t,esetleg az a-t.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hecker007
Milyen gitárod van? Lehet hogy a húrlábbal nem stimmel valami akkor, vagy a tremolózást nem bírja a húr, ha fix húrlábas akkor lövésem sincs.

Rozsdásodni nem nagyon, odafigyelek rá, törlöm az esetleges izzadtságot...általában a húrlábnál pattanik el, és fõleg a mélyebb húrok, magasak csak ritkán :S

Hecker007
Rozsdásodik, vagy mitõl szakad el? Mert elhasználódni tényleg elhasználódik egy sima húrkészlet egy-két hónap alatt, én most Rotosound-ot használok mert nagyon bejön a hangja és ezt is másfél-két havonta cserélnem kell mert egyszerûen elkopik, gondolom nálad is ez lehet a helyzet. Ha korrodálódás miatt szakad akkor ajánlom figyelmedbe az Elixir vagy D'Addario-ból a bevonatos húrokat. Ezeknek tovább bírják viszont többe is kerülnek.

Earnie ball-t használok, egyik gitáron 10es, másikon 9es... ennyire silány minõségû lenne, hogy havonta szakad, vagy valamit rosszul csinálok? esetleg valami ötlet, hogy kicsit meghosszabbítsam az élettartamot? elõre is köszi 😊

Hülye ez a Band Name Generator<#nevetes1>

Dancing Lightning Dungeon
Pointless Liposuction Uproar
Timely Longitude Challenge
PURE CRAYON ASSASINATION ??????????????????????<#falbav>
THIRD FLEA QUESTION......
Froopy
Jahjah, a fél hanggal leszállított H az B, ami A#😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Az kell, hogy legyen, de hogy miért nem f-et írtak, azt nemtom.

én láttam olyat hogy e#
az most akkor f

joshua
a hülye magyarok kavarták meg😄

KILLER2
Az angolok a h-t b-nek írják.

Töltsük le az internetet!

Nitramk
Hát de a B az nem ugyanaz mint az A#? A H meg ami egy félhanggal fölötte van.
Hülye angolok... mért kell így megkavarniuk... 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

KILLER2
Én is gondoltam rá, hogy a bundok miatt elviszem, de most sajna nem tudok semmit rászánni. Viszont tegnap hajnali kettõre végre összejött 😊 Bár a bundok kicsit kopottak, de nem rezeg, pontos és kényelmes is. Utoljára fél éve volt ilyen 😊
Hangszerésztõl meg nem várok sokat, mert a környéken egyet ismerek, hozzá még akkor vittem be a gitárt, miután megvettem én meg elõször tartottam ilyet a kezemben. Beadtam, közben utánaolvasgattam itthon a dolgoknak. Elhoztam és itthon újra beállítottam, mert szar lett. Azóta nála csak húrt meg pengetõt veszek. Jó arc, csak úgy tûnik, hogy a szakértelem nem túl nagy.

igen, tényleg elnéztem, azért egy kicsit reménykedtem ,h senkinek nem fog feltûnni
Lacee86
Na, akkor már kezdek vmit kapisgálni. 😊

igen, bár a b-moll az attól függ, milyen nyelven 😛 mert magyarul h, angolul b, a 2 bundba barrézott a-moll meg magyarul b, angolul b flat.
de igen, stimmel 😄

Lacee86
Ja igen, úgy igazad van, E-moll, csak úgy mondom, h az alap A-moll van arrébb fogva 7 bunddal.
Ha 2-vel van arrébb: B-moll, ha 3-mal: C-moll, ha 5-tel: D-moll, ha 7-tel: E-moll. Jól mondom?

mondom, hogy e-moll 😄 játsszd le ezt és mellé simán a 022000 e-mollt.

Lacee86
Ja, tényleg nem E-dúr, elcsúsztam a húrokkal. De A-moll akkor, nem? x02210 a sima A-moll, ez meg transzponálva van.

Nitramk
Véletlenül nem E moll inkább?

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Ez egy teljesen sima e-moll (nemtom mért írták ketten is, hogy dúr<#idiota> ) , csak barréban. 7. bundot mutatóujjaddal végig lefogod (kivéve az E húrt, mert az üresen zeng), a többi meg mintha a-moll lenne.

Hecker007
vagy vidd el egy szakihoz aki beállítja, túl sokba nem kerül egy bund köszörülés+beállítás

KILLER2
Úgy látszik nekem is elhalkult közben. Bár már rájöttem, hogy a leszakadt felsõ hórom kulcsa is rezgett még mellé, az volt ennyire zajos. Ez a másik rezgés meg egyszer van, egyszer nem. Ezt a tetves gitárt viszont a fenének nem bírom rendesen beállítani. A nyakába folyamatosan hajlást látok, bár ezt már lehet, hogy beleképzelem, az alsó húr meg állandóan rezeg. Aztán lehet, hogy a bundozás is szar. 40ezres gitár, a bondok meg kicsit kopottak is már rajta. Lehet szarok bele.

Hecker007
ez jó kérdés, ilyet én is tapasztaltam már, de hogy mi csinálja arra nem sikerült rájönnöm, egy idõ után magától megjavult

HTS s3rg1nh00
ez is van valahol az elejében

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Metalmilitiakid
hát én ismerem a nothing ot, de nem így 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Lacee86
Transzponált E-dúr. Barré fogás kell hozzá, ami elég nehéznek tûnik, nekem legalább is. :/

KILLER2
Van egy érdekes jelenég a gitáromon. Ha megpengetem a G húrt üresen, akkor valami zörög benne, talán a híd pickupban. Csak akkor, ha a G húrt és üresen, talán egy picit a még a G húron az elsõ 3-4 bundnál, de feljebb és más húroknál nem. Bármi tipp?

E dúr, azért jó ha tudja az ember, hogy hol milyen hangok vannak a gitáron
milk4
Hoppá,sry.Üzenet elküldése után esett le,hogy ez egy B(?) akkord.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

milk4
|-----------0--------|-----------0--------|------------7------|
|--------0-----0-----|--------0-----0-----|------------8------|
|-----0-----------0--|-----0-----------0--|----------9--------|
|--------------------|--------------------|--------9----------|
|--------------------|--------------------|------7------------|
|--0-----------------|--0-----------------|--0----------------|

A "0 7 9 9 87"-et hogy fogjam le?
(Nothing else matters intróbol egy részlet)

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.