Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Hali! Nekem nylon húros gitárom van, és az alsó 3 húron, amiknek ugye nincs fémbevonata, már lehet látni elváltozásokat, fõleg a bundoknál, de néhol a bundok között is elég erõsen. Ott sanszos, h hamarosan megadja magát a húr, és nyekk? :S 2 hónapja van meg a gitár, majdnem minden nap használtam eddig átlag napi 1 órát biztosan.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Lacee86
Na, van egy normálisabb is. 😊

sz4bolcs
xDD omg

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

<#taps>

Lacee86
Á, ez jó lesz, köszi. Már van egy trackem. xD

Lacee86
Milyen oldalt tudtok ajánlani, ahova saját felvételemet mp3-ban fel tudom tenni, és csak egy linkként be tudom tenni bárhova? (Mint pl. a képfeltöltésnél, olyanra gondolok.)

laci 700
Ez nagyon komoly! Valaki tud hozzá tabot küldeni? mert én nem találtam és nagyon kéne! 😛 Igaz még messze nem vagyok ezen a szinten, de azért megpróbálnám... 😄

sz4bolcs
Lenne egy ilyen nõm, soha az életben nem vettem volna magamnak gitárt. 😄

sz4bolcs
Estranged-bõl megmaradtak az agyamban a gyönyörû melleti, dont cry szólóból a mellei, sultan of swings ...hmmm azok a mellek

sz4bolcs
I love lowa xDD
Gitárosnak sem utolsó, de a csaj....

Hecker007
Igen, a Tonelab ST egy Multieffekt egy ECC83-as csõvel fûszerezve.
A G-Lab pedál amit írtam az viszont teljesen analóg és nagyon lágy torzítástól a rockosabbig minden kikeverhetõ belõle és a tudásához képest árban is jó.

Én egy Daphon E10MT Heavy Metal pedált használok,nagyon jól darál egy hibája van:iszonyú finoman kell összehangolni a gitárt+erõsítõt+pedált.De frankón zúz !
már van boss OD-2, boss DS-1
és most vettem nemrég Maxon OD-9 pro+, ez az eredeti overdrive amit eredetileg az Ibaneznek gyártott a maxon, ebbõl van a ts-9 is.
De a pro+ egy új, tovább fejlesztett változat. Élõben még nem tudom milyen, de youtubon amit láttam, nagyon üt. Az egyik legjobb tubescreamer ami létezik szerintem. Metál, hardcore-hoz tökéletes lesz szerintem.
Meg most jön még egy Fulltone OCD..ez is szerintem eszméletlen pedál.
Ezeket ebayen is lehet venni.

A tonelabos az digitális modellezésû?

Hecker007
Én használni azt használom egyenlõre ami a Tonelab ST-be be van építve 😄

Szerintem: Boss os2 vagy od2, vagy Ibanez TS9, meg G-Lab DVO2, de ezt mindenki magának kell hogy eldöntse mindenkinek más jön be.

Áhhhwwww Végre tudok írni <#eplus2>
Lejárt a kitiltásom. <#nyes>

Milyen overdrive pedált használtok? És szerintetek melyik a legjobb, milyet érdemes venni.
Szerintem ez jó kis téma, egy jó, de nem durva overdrive pedál valahol a lánc elején sokat javíthat a hangzáson.

Hecker007
A linkek javítva lettek, ha vannak további oldalak kiteszem azokat is!

Meg volt itt egy felvetés,hogy csináljunk egy FAQ szerû oldalt ahova összegyûjtjük a gyakran felmerülõ kérdéseket és azokra a választ sajnos ez idõhiányában nem lett megvalósítva, de ha vannak vállalkozó szellemû emberek akik segítenek ezeket összegyûjteni akkor lehetne csinálni egy ilyet.

Metalmilitiakid
http://www.zeneszbazis.hu/ Itt van oktató rész is lehet tapasztalatokat megbeszélni, lehet tagokat keresni zenekarba, elég sok minden.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Aquir
jah, ezt a technikát nem ismertem

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

mármint úgy értem nem testen átmenõ a húrozása a gitárnak
Lacee86
Csak szólok, h a Gitártanfolyam link nem jön be, mert el van írva.

Aquir
Eléggé, mert nélkülük nem tudsz zenélni.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

helló

a testen átmenõ húrok mennyire befolyásolják a hangot, illetve ennek hiánya nagy hátrány?
csokalaci
Lick Library el van írva 😛

http://facebook.com/musicleander

mumpic
http://www.gitariskola.hu/ -van egy jó nagy adag öntudata a csávónak, de okos dolgai vannak

Hecker007
Ha valaki tud magyar nyelvû ingyenes oktató anyagot vagy csak simán gitározással foglalkozó oldalt az tegye be a linket ide és kiteszem banner alá!

Hecker007
Válaszd azt amelyiknek jobban tetszik a hangja 😊 vagy vedd az olcsóbbat meg egy készlet húrt hozzá abból a 2000Ft-ból.

Köszönöm szépen a választ!
Lacee86
Hát én mindenféle szakértelem nélkül gyanítom, h nincs jelentõs különbség minõségben a kettõ közt. 😊

Aham, értem, és köszönöm a választ, és akkor most konkretizálok. Kis városomba egy hangszerboltban van egy cort gitár 30 ezerért aminél a fedlapnál annyi van írva hogy fenyõ, illetve van egy másik cort 32 papírért aminél tömör fenyõ....akkor inkább a drágábbat javasolod?
A tömör a jobb, egy adott ár felett a gitároknál már alapvetõ minõségi elvárásnak számít. Fõ különbség abban van, hogy a rétegelt fedlapban a rétegek összeillesztésének pontatlanságából keletkezhetnek hibák (üregek, repedések) amiket ugye szabad szemmel nem látni, viszont a hangot befolyásolják. A tömör fedlapban, mivel ugye az egész egy test, jobb a hang terjedése, nincs annyi veszteség, ami a rétegelt fedlapnál a rétegek között hang-átadás tapasztalható. Minõségibb hangja van, bár ezt 1; kezdõként nem lehet meghallani 2; mivel a tömör fedlaposok minõségibb és drágább gitárok, a jobb hanghoz hozzájárul egy csomó minden más tényezõ is (gyakorlatilag mivel nincs azonos árkategóriában két ugyanolyan gitár, ami csak a rétegelt-tömör fedlapban különbözik, így igen nehéz az összehasonlítás). Ha van keret rá, mindenképpen tömör fedlaposat ajánlok.

Ja, és ha valami hülyeséget mondtam akkor javítsatok ki légyszíves...
Hecker007
Akkor azt nagy valószínûséggel én ajánlottam 😊 azt akkor nem tudom így linkelni ugye "no warez"<#idiota>. A másik linket meg amit Csokilaci linkelt azokat beteszem banner alá.

szerk.: ill majd holnap vagy csütörtökön rakom be, még rá kell jönnöm a linkelésre.....

Sziasztok!

Mi a különbség egy akusztikus gitárnál a fedlapot illetõen hogy "fenyõ" vagy "tömör fenyõ". Ez miben nyilvánul meg? Hangzásban, esetleg a hang erejében, illetve melyik a jobb? Ha lehet ilyet kijelenteni...
HTS s3rg1nh00
asszem 3-4 hajlítás van sorban,mindet lefelé pengeti ahogy látom...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

sz4bolcs
Vagyis konkrétan ennél a résznél, amikor fölfele tolja a húrt hajlításnál, akkor alulról, vagy felülrõl pengeti meg?

sz4bolcs
õõõ lenne egy technikai kérdésem

Próbágatom ennek a szólónak a végét, mert nagyon tetszik.
1:43nál van a rész, amire a kérdésem vonatkozik:

Hajlításnál mindig ellenkezõ írányból kell pengetni?

csokalaci
Én ebbõl tanultam :
Gitáriskola
illetve:
Gitár tantusz
és még sok más könyvbe belenézegettem, de amibõl a legtöbbet tanultam, az a Licklibrary iszonyat sok dvd-jük van. Az alapoktól kezdve, az egészen extrém dolgokig mindent megtanítanak.
Vannak külön együttesekre épülõ dvd-k is

http://facebook.com/musicleander

Lacee86
Andrásik Remo: Gitár kézikönyv. Khm, torrentrõl szedtem le. 😊 Még itt ajánlotta valaki. Amúgy ezenkívül ezt azt oldalt szoktam nézegetni.

Hecker007
Lacee86 megtudnád mondani, hogy hol néztél ezeknek utánna, mert esetleg betenném banner alá, hogy ha valakinek kell ne keljen majd keresgélnie.

Lacee86
Ja meg megnéztem az akkordok felépítését is. Amit eddig itt magyaráztatok nekem, h alaphang+terc+kvint, kínai volt. 😄 Már nem annyira. 😊

Lacee86
Picikét beleástam magam az elméletbe, most fõleg ezekbe a hangközökbe meg dúr-moll skálákba. Kezdem értegetni a dolgokat. Megnézegettem pl. h a Boci boci (mert hát mi mással lehetne legjobban szemléltetni 😄) hogy hangzik E-dúr, vagy éppen Gesz-dúr hangnemben. 😄 Most már szakszerûbben meg tudom fogalmazni, amit eddig nem, h pl. egy dallamot elkezdtem dudorászni, de nem olyan magasan kezdve, mint az eredeti, és mégsem hangzott hamisnak. A moll-skála egyelõre még elég furán hangzik a fülemnek, dúrhoz képest olyan "hamisnak" tûnik.

mumpic
Ha fizikai megközelítésben vesszük, akkor elvileg más hangok, mert a rezgõ húr egyes kijelölt pontjai távolságának egésszámú többszörösei, és ezek aránypárjai adják a hangmagasságbeli eltéréseket.
Viszont már az 1800-as években rájöttek erre, hogy így hiába van kotta, vannak olyan zenedarabok amiket egyszerûen nem lehet lejátszani, és kitalálták hogy az arányok által kihozott hangmagasságokat matematikailag állítják elõ, és így született meg a (valójában torz) kromatikus skála, amit most is használunk, és ebben csak az elnevezés különbözik, a hang nem. 😊
Kicsit kuszának tûnhet, én sem ismerem pontosan a sztorit, meg magyarázni sem tudok valami jól. 😄

@vmvr: igen, eltolódnak az oktávok is kicsit, de utána tudsz állítani azoknak is.

vmvr
a húrok emelésénél az oktáv is állítódik, vagy nem?

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Lacee86
Jah, vmicskét hallok már.

Van egy zeneelméleti kérdésem, elég láma kérdés, de sajnos nem nagyon vagyok otthon benne. Szóval az a kérdés, h pl. a fisz-gesz, gisz-asz, cisz-desz stb. hangok ugyanazt a magasságú hangot jelentik, csak más a nevük?

szerintem simán lehet. gyosan mozgassad az ujjad fel és vissza.
nekem megy. nem olyan erõteljes és jól kihallható, mint elektromoson, de kétségtelenül lehet.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Lacee86
Hali! A vibratio-t meg lehet csinálni nylon húros gitárral is? Mert az a helyzet, h próbálkozom úgy ahogy az oktatóvideó mutatja, de nem nagyon akar olyan hangot adni, csak ugyanolyan, mint ha simán lefogom.

KILLER2
Be kell állítani én is nem rég szaroztam el vele egy estét, de most végre egész jó lett.

Töltsük le az internetet!

Lacee86
Aha, hát akkor nekem nagyon nem frankó így, mert engem idegesít, h ilyen messze vannak. :/

Szerintem is egyén függõ. Nekem azt hiszem max 2mm van és tökéletes így. finoman játszom legalábbis próbálok és szeretem, ha minél kevésbé kell odanyomni.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling