Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi szépen😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

precision
én sem okoskodásból akartam rá nylon húrt rakni
csupán annál egyszerû oknál fogva hogy _NEKEM_ jobban tetszik a nylon húr hangja 😊
a fendert ajándékba kaptam 😊

Bazinga!

Lacee86
Marha jó. 😊 Csak ez a gitártartás olyan fura nekem. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Hecker007
klasszik gitár híró:

Ha jól látom hallom ez a gitár is nejlon húros és azért elég durva amit lemûvel rajta.

Ja és látom raktatok ki hangoláshoz linket,én tudok egy jobbat,van egy olyan progi aminek az a neve hogy AP tuner,én ilyet használok hangoláshoz,igazából csak egy 200forintos gép mikrofon kell hozzá és NAGYON pontosan hangol,többféle hangolást is lehet,csak le kell tölteni.
Ingyen!
INNEN
Sok Sikert!

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

mumpic
azbesztmegbaszta...

mumpic
mert klasszikuson klasszikus(jellegû)t kell játszani :o)

Én rácáfolok minden nylon húros kedvelõre. 😄
Egy fingerstyle szám is sokkal jobban hangzik egy akusztikuson, sokkal jobban cseng,igaz ehhez nagyobb erõfeszítés kell lefogni mint mondjuk a klasszikusnál.Amúgy meg nagyon ritkán lehet látni koncerten egy együttesnek nylon húrost.
Én ha vennék még 1 akusztikus gitárt,semmi képpen nem vennék nylon húrost.
Nem is néznek ki jól,akusztikusok sokkal jobbak😊Amúgy meg elég drágák a jobbak,akkor már vmi Epiphone akusztik.

Hát én nem vagyok nagy gitáros meg nem akarok okoskodni, de szerintem egy Fender CD60 gitárt kár lenne fölhúrozni nylon húrokkal, inkább akkor szerezz be egy echte klasszikus gitárt...nekem van mindkettõ de jobban szeretem a fém húrt (martin) de szerintem menj be egy hangszerboltba és próbálj ki párat.
precision
oda van írva, hogy acoustic guitar strings plusz a képen is egy akusztikus (folk) gitár van
de te tudod 😊

Bazinga!

Lacee86
Jah bocs, ok.

mumpic
Nyeh. Sima nejlonhúros gitárra való készlet, annyi a trükk, hogy a felsõ tekercselt húrok magját bevonják selyemmel tekercselés elõtt. Az alsó három húr sima nejlon. Ha a húr fehér, akkor az azért van mert olyanra festették, de szerintem nem fehér. 😛

precision
pont ez a lényege, hogy ugyanolyan erõt fejtsen ki a nyakra mint egy fém húr, mivel akusztikus gitárra akarom rakni 😊
ha már kicsit lágyabb a hangja és könnyebb lefogni a hangokat, már megérte (nekem)

Bazinga!

Lacee86
Hát én -mindössze saját magamra hagyatkozva- azt gondolom, h ez mindössze a lefogást segíti, meg legfeljebb picit változtat a hangzáson, de attól még fémhúr marad, ami ugyanakkora erõvel akarja hajlítani a nyakat...

precision
asszem megtaláltam a köztes megoldást ami nem vágja haza a gitárt mégis könnyebb rajta játszani és félig-meddig nylon húros hangzást nyújt

Silk & Steel

Ha jól értelmezem, ez normál akusztikus fém húr, bevonva vmi anyaggal amit "silk" -nek azaz selyemnek neveznek (ettõl lesznek a húrok fehér színûek). Azt írják, hogy tapintásra olyan, mint a nylon húr, hangzásra pedig mint a kettõ együtt.

pl:

Bazinga!

Lacee86
Én Guitar Pro-t használok, teljesen jó. Khm..., "megvásároltam". xD

Aquir
ezekben van kotta is, mást nem használtam

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Köszi😊
És kottás progiból mit ajánlanál?

Hecker007
Köszi mindkettõtöknek asszem a Mumpic által írt proginál maradok, mert nem szeretem az emulált dolgokat :S

mumpic
Tuxguitar - kezeli az összes tabozós progi formátumát, meg van sajátja is. A hang lejátszásához kell midi daemon, én a timidityt használtam. Kis guglizással megvan hogy kell bekapcsolni.

Beast Machine
Wine + Guitar Pro/Powertab 😊 😊

...vágod?

Hecker007
Linuxra, pontosabban Ubuntura nem tudsz véletlen tabozós progit?

Aquir
Én kettõt ismerek: guitar pro ("fizetõs"), powertab (ingyenes)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Kérdés: Milyen programmal lehet a leghatékonyabban kottázni?
És tabozásra a guitar rig a nyerõ, vagy van valami jobb program, ami kimondottan tab írásra való? (nem muszáj, hogy le is játssza azt)

Hecker007
a hangmester fórumán talán akad valaki, de nem biztos

Aquir
Igen, gyakorlás

precision
nekem is jobban tetszik a nylon húr hangja
gitár kialakításban viszont az akusztikus gitáré jobb szerintem, legalábbis nekem jobban bejön a vékonyabb nyak

nemtom mit csináljak, nem akarom tönkretenni a gitárt

nem tudok esetleg vmi szakmai fórumot vagy ilyesmit ahol meg tudnám kérdezni szakemberektõl?

Bazinga!

Nitramk
Nekem a nylonos jobban tetszik. Kényelmesebb, és a hangja is szebb szerintem. Na meg imádok fingerstyleozni (mondjuk fémesen is lehet).

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Jó, igaz, meg akár elektromoson is.<#vigyor2> Per pillanat több fingerstyle videó ugrott be klasszikus gitárral mint akusztikussal.

Btw. hüvelykujj függetlenítéshez van valami standard bevállt módszer?

Aquir
"két szólamban egyszerre játszva gyönyörû hangokat lehet belõle kihozni"
Ahogy fémhúroson

Szvsz zenefüggõ, nálam van olyan szám amihez az akusztikusat, van olyan szám amihez meg a klasszikusat szeretem jobban használni. A klasszikuson könnyebb a húrokat lefogni, az akusztikuson nehezebb, cserébe több érintõd van és könnyebb hajlítani. Akusztikust gyakrabban használják kísérõ játékra ének alá/mellé, klasszikuson jól lehet önmagába is játszani, pl. két szólamban egyszerre játszva gyönyörû hangokat lehet belõle kihozni, de az persze technikailag nagyobb tudást igényel. Kicsit olyan ez mint a single-coil/humbucker összehasonlítás, ki-ki mihez ízlése szerint mit szeret használni.
Mindenképpen fém húrosnak,sokkal élesebb,csilingelõsebb.Én semmiképpen nem vennék nylon húrosat,ha esetleg nem ilyen zenét szeretsz.Tehát szerintem fém húrosat vegyél,picit drágább de megéri!

Én még venni akarok egy bass gitárt.
Meg egy fém, vagy nylon húros akusztikusat.
Szerintetek, melyiknek jobb a hangja általánosságban?
A fém, vagy nylon húros gitárnak?

Én is pont így vagyok vele...

Lacee86
Fura, mert nekem meg nylon húros van, és én pont a fémes hangzást hiányolom. Csak sajna nylon húrosra futotta. 😞

Aquir
na ilyen termékinfót viszont még nem láttam

precision
ennél a húrnál is azt írja, hogy akár akusztikus gitárra is jó... 😊

Bazinga!

precision
hát akkor várok hátha csinált már ilyet valaki és leírja a tapasztalatait

Bazinga!

precision

Bazinga!

Aquir
mondták hogy rátehetõ, csupán csak nem ajánlott

precision
ezt én is olvastam...
aztán megtaláltam ezt a videot:

ez ráadásul egy magyar srác videója, szal... 😊 írja is egy kommentben hogy évek óta használja

szal ezért is vagyok összezavarodva, hogy most mi van

Bazinga!

Aquir

Ilyenrõl még nem halottam. Fordítva tudom, hogy nem lehet, mert nyilván a fémhúrnak nagyobb a feszítõ ereje mint a nejlonnak (nem mellesleg anyám klasszikus gitárját is az vágta tönkre, hogy nejlon helyett valamelyik okos hangszerész fémhúrokat rakott rá - bõ 30 éve, szocializmus rulez...).
Ha találsz olyan bogyós nejlon húrt, akkor a márkáját írd már le pls, mert én azzal szívok, hogyha úgy kötöm meg a húrlábnál a nejlon húrt ahogy elvileg kell, akkor pár nap után elhangolódik. Ha csomót kötök a húr végére, akkor nem, de nehéz olyan csomót kötni, ami nem megy át a lyukon...
precision
kaptam egy Fender CD60 akusztikus gitárt ajándékba
minden nagyon fasza, leszámítva, hogy nem igazán jön be a fémes hangzás (tudom, ez az akusztikus gitárok sajátossága)

olvasgattam, hogy lehet e esetleg nylon húrokat rárakni, de mindenhol más és mást találtam
sok helyen azt írják, hogy egyenes tilos, mert hazavágja a gitár nyakát
aztán olyat is olvastam, hogy vki évek óta használja nylon húrral az akusztikus gitárját és nincs vele gond

érdeklõdnék, hogy mi is az igazság, van e vkinek tapasztalata, tud e valaki ajánlani esetleg olyan nylon húrt ami jó, vagy tényleg tegyek le a dologról? 😊
ha jól tudom, gyártanak olyan nylon húrt aminek olyan a vége mint az akusztikus fém húroké (van rajuk az a "golyó") szal ez már jelent(het) valamit, nem?

sry ha hülyeségeket írtam/kérdeztem, eléggé laikus vagyok a témában

köszi a helpet elõre is!

Bazinga!

Szerintem is, egy minimális kis görbület jó ha van a gitár nyakában.
Egy kicsit ha homorú a fogólap, akkor lejjebb lehet úgy engedni a húrokat, hogy nem zörögnek
cserébe viszont nyitott állapotban a húrok különbözõ távolságra vannak a bundoktól

Hecker007
itt a nyakbeállítási résszel nem értek egyet teljesen, mert sok Floydos gitárnál ha kiegyenesíted a nyakat akkor fognak a húrok zörögni, egy minimális görbület kell bele, viszont a fix vagy a Vintage-tremolós gitároknál jó az egyenes többnyire, kivételek persze vannak.

Szerintem ezek is nyugodtan mehetnek a banner alá.
Ha van rá igény.

Hangolás
Egyéb hangolási sémák, standard, drop d,c open d, c stb

Gitár beállítás
A nyak beállítása, kiegyenesítése a merevítõ pálca beállítása.
A húrmagasság beállítása. Aztán a híd ívének a beállítása, majd az oktáv távolság.
Érthetõ, emberi módon elmagyarázva, képekkel.

biztonság kedvéért mindíg vásárolj be elõre egy húrkészletet...

Aquir
valószínûleg igen, az akusztikus felsõ fémhúrok is reszelõdnek több hónap után