Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
csupán annál egyszerû oknál fogva hogy _NEKEM_ jobban tetszik a nylon húr hangja 😊
a fendert ajándékba kaptam 😊
Bazinga!
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Ha jól látom hallom ez a gitár is nejlon húros és azért elég durva amit lemûvel rajta.
Ingyen!
INNEN
Sok Sikert!
SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic
Egy fingerstyle szám is sokkal jobban hangzik egy akusztikuson, sokkal jobban cseng,igaz ehhez nagyobb erõfeszítés kell lefogni mint mondjuk a klasszikusnál.Amúgy meg nagyon ritkán lehet látni koncerten egy együttesnek nylon húrost.
Én ha vennék még 1 akusztikus gitárt,semmi képpen nem vennék nylon húrost.
Nem is néznek ki jól,akusztikusok sokkal jobbak😊Amúgy meg elég drágák a jobbak,akkor már vmi Epiphone akusztik.
de te tudod 😊
Bazinga!
ha már kicsit lágyabb a hangja és könnyebb lefogni a hangokat, már megérte (nekem)
Bazinga!
Silk & Steel
Ha jól értelmezem, ez normál akusztikus fém húr, bevonva vmi anyaggal amit "silk" -nek azaz selyemnek neveznek (ettõl lesznek a húrok fehér színûek). Azt írják, hogy tapintásra olyan, mint a nylon húr, hangzásra pedig mint a kettõ együtt.
pl:
Bazinga!
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
És kottás progiból mit ajánlanál?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
És tabozásra a guitar rig a nyerõ, vagy van valami jobb program, ami kimondottan tab írásra való? (nem muszáj, hogy le is játssza azt)
gitár kialakításban viszont az akusztikus gitáré jobb szerintem, legalábbis nekem jobban bejön a vékonyabb nyak
nemtom mit csináljak, nem akarom tönkretenni a gitárt
nem tudok esetleg vmi szakmai fórumot vagy ilyesmit ahol meg tudnám kérdezni szakemberektõl?
Bazinga!
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Btw. hüvelykujj függetlenítéshez van valami standard bevállt módszer?
Ahogy fémhúroson
Meg egy fém, vagy nylon húros akusztikusat.
Szerintetek, melyiknek jobb a hangja általánosságban?
A fém, vagy nylon húros gitárnak?
Bazinga!
Bazinga!
aztán megtaláltam ezt a videot:
ez ráadásul egy magyar srác videója, szal... 😊 írja is egy kommentben hogy évek óta használja
szal ezért is vagyok összezavarodva, hogy most mi van
Bazinga!
Ha találsz olyan bogyós nejlon húrt, akkor a márkáját írd már le pls, mert én azzal szívok, hogyha úgy kötöm meg a húrlábnál a nejlon húrt ahogy elvileg kell, akkor pár nap után elhangolódik. Ha csomót kötök a húr végére, akkor nem, de nehéz olyan csomót kötni, ami nem megy át a lyukon...
minden nagyon fasza, leszámítva, hogy nem igazán jön be a fémes hangzás (tudom, ez az akusztikus gitárok sajátossága)
olvasgattam, hogy lehet e esetleg nylon húrokat rárakni, de mindenhol más és mást találtam
sok helyen azt írják, hogy egyenes tilos, mert hazavágja a gitár nyakát
aztán olyat is olvastam, hogy vki évek óta használja nylon húrral az akusztikus gitárját és nincs vele gond
érdeklõdnék, hogy mi is az igazság, van e vkinek tapasztalata, tud e valaki ajánlani esetleg olyan nylon húrt ami jó, vagy tényleg tegyek le a dologról? 😊
ha jól tudom, gyártanak olyan nylon húrt aminek olyan a vége mint az akusztikus fém húroké (van rajuk az a "golyó") szal ez már jelent(het) valamit, nem?
sry ha hülyeségeket írtam/kérdeztem, eléggé laikus vagyok a témában
köszi a helpet elõre is!
Bazinga!
Egy kicsit ha homorú a fogólap, akkor lejjebb lehet úgy engedni a húrokat, hogy nem zörögnek
cserébe viszont nyitott állapotban a húrok különbözõ távolságra vannak a bundoktól
Ha van rá igény.
Hangolás
Egyéb hangolási sémák, standard, drop d,c open d, c stb
Gitár beállítás
A nyak beállítása, kiegyenesítése a merevítõ pálca beállítása.
A húrmagasság beállítása. Aztán a híd ívének a beállítása, majd az oktáv távolság.
Érthetõ, emberi módon elmagyarázva, képekkel.