Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KILLER2
Ez igaz, bár nekem az már talán túl metál. Meg nekem jobban bejön az Ibanez hegyesebb formája.

Töltsük le az internetet!

HTS s3rg1nh00
attól szerintem metálabb az EVL-K4😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

KILLER2
Ha már Cort, akkor tényleg azt, eddig csak jót hallottam róla. Én is terveztem egy ideig, hogy lecserélem az X1et egy ilyenre, de aztán nem volt rá pénzem. Meg inkább gyûjtögetek még és inkább késõbb, de veszek egy Ibanez RG370DXet.

HTS s3rg1nh00
ha fix,akkor fix kx5
<#vigyor5>

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

KILLER2
De azért hogy legyen negatívum is, meglátszik a gitáron az ára. Sajnos a bundok elég hamar megkopnak, nekem egy éves és már laposabb a húrok alatt. Az hangerõ potim meg hajlamos elfordulni (mármint a belsõ rész is). Ezen felül a hangerõ szabályzó elég zajos, meg nálam a jack dugó aljzata is rendszeresen kilazul. Bár alátoltam egy gumit, az egész jól megfogta, de megint kilazult és lötyög. Sõt újabban valami rejtélyes rezgés is hallható a pickupokból (nem tudom már melyikbõl) bizonyos hangoknál.
Szóval azért annyira nem biztos, hogy ha van még egy kis plusz pénz, akkor nem éri-e meg jobban egy fixhúrlábas gitárt venni, mert akkor a tremolo gond letudva és talán kicsit minõségibb. Bár tény, hogy a Cort elég jó ár/érték arányban (remélem nem mondok hülyeséget).
Összességében korrekt gitár, én mint elsõ gitárommal nagyon jól elvagyok vele, de azért csodát nem szabad tõle várni, mert koránt sem tökéletes. A hangja viszont jó.

KILLER2
Korrekt kis gitár ez nekem is ilyenem van. Csak a tremolo használhatatlan. A hangja viszont egy 20e Ft-os Comet erõsítõvel is egész korrekt. Bár hallottam már olyat is, hogy valaki megolajozta a húrokat a tremolonál ahol megtörnek és állítólag teljesen használható lett utána. Én megfeszítettem eléggé a rugókat benne és így a tremolo-t nem használom, viszont a hangolást nagyon szépen tartja, nagyon meg kell hozzá tépni, hogy elhangolódjon.

Cooky1982
Cort

Hát igen hangzás ömmagáért beszél

Hecker007
Tessék itt a link a gitárhoz 😊

Cooky1982
http://www.powerstate.hu/index.php?mod=sh_det&&kat_id=7&&ter_id=1123

fú ez egy nagy álmom 😄apám ilyen tökéletes volna cort nagymárka és hangzása kiváló 😄 nem is sok ennyiért

Cooky1982
Okés köszönöm szépen bocs ha szét húzta nem tudtam ennyire szét húzza nálam egyébként nem 😊 néztem googlba de nem találtam ilyesmit 😊
Ernie Ball Music Man gitár igy ütöttem be 😊

Hecker007
Cooky1982: a gitár az egy Ernie Ball Music Man csak a pontos típust nem tudom, valami L-el kezdõdõ neve van, ha lehet is itthon kapni biztos hogy 300e Ft felett van, pengetõtartóról infóm nincs, szerintem fölösleges a gitárra rakni ilyesmit, pengetõbõl mindenkinek más jön be kísérletezni kell, - vele a Dunlopok nagyon jók, én pl Tortex .73mm-est használok általában, hogy pántból milyet érdemes venni szerintem ez is egyénfüggõ dolog ebbõl is mindenki másra esküszik kb mint a pengetõknél vagy húroknál.

ui.: legközelebb használd az url beszúrása gombot mert a linkek így nagyon széthúzzák a topikot!!

Cooky1982
És még egy kérdés ez mien fajta gitár ki tudja?ilyet magyarországon lehet venni?
http://www.laney.hu/?page=laney-tv

Cooky1982
Meg mien gitár pántot érdemes venni?nekem a packban kisebbet adtak ami nem ér le teljesen váll irányában van

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.gitarvilag.hu/inc/lesson/image/gitartartas-14.jpg&imgrefurl=http://www.gitarvilag.hu/teljesen-kezdo-tanfolyam/gitartartas/view&h=291&w=300&sz=23&tbnid=z6GG4x0YWIAN2M:&tbnh=113&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dgit%25C3%25A1r%2Bp%25C3%25A1nt&zoom=1&q=git%C3%A1r+p%C3%A1nt&hl=&usg=__NN5N8qkieaUIL51xQOphN7jmXMU=&sa=X&ei=tT7uTPiZAYL5sgblt-WHCw&ved=0CDAQ9QEwBA

Cooky1982
Egy ilyen pengetõ tartóba hány db pengetõ fér bele?

http://bolthely.hu/hangszerabc/id/00828_Dunlop_5005_Pengeto_tarto

és ez a fajta pengetõ jó szerintetek?

http://bolthely.hu/hangszerabc/id/01505_Dunlop_Delrin_1_5_pengeto

köszönöm segitségeteket és válaszokat 😊

Lacee86
Hát ilyen Barbie gitárt én nem vennék. 😄

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

punkhoz tökéletes lesz😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

buzis a szine

adamq01
Sziasztok! Mi a véleményetek errõl a gitárról? Squier Bullet PK

Én néztem teszteket, videókat. Jól szól, hangzásra nem lehet kifogás, csak kicsit zajosak a pickupok. Írták még, h a tremoló kaki, de én amúgysem használok tremolót. Punk zenére használnám 10-15 ért vennék bel vmi jó single HUM. pickupot, h keményebb meg kevésbé zajos legyen a hangja. Így 40-45E ft-bõl kihozok egy Fender stílusú/hangzású gitárt.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Hát nem is hiszem hogy veszek... fõleg így...
De egyébként valami 400 db 100% körüli visszajelzéseket láttam az eladóknál😊

vmvr
vigyázz az ebayel, mert könnyen belefuthatsz ott is fake gitárokban, fõleg ilyen árakon

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Hát egy biztos... az alapanyag más😊

Jut is eszembe... tegnap nézelõdtem ebayen... amerikai!!!! Fender Jazz bassek 200-300 dodóért😮 Még a hülyének is megérné... gyorsan regisztrálok... erre fel naná, hogy Magyarországra egyik se szállít😄😄

fecska
nekem is snow leom van hihi

Hecker007
nekem csak amerikaival van tapasztalatom, de az pont egy nagyon rossz széria volt, húrmagasságot nem lehetett rajta rendesen beállítani meg a tremolo miatt hangolódott nagyon.
Nekem a mexikóiba se érdekes, hogy a hangszedõk pl. milyenek azokat úgyis cserélni fogom benne még ha tremolót vagy kulcsokat kell cserélni egy idõ után az se gáz, a többi része lenne érdekes inkább

Tapasztalatom nincs, de azt vettem észre, hogy jók a mexikóiak is... és szeretik azoknak a gazdái, de amint kapnak egy amerikait rögtön rájönnek, hogy a ég és föld a kettõ😄

Hecker007
Valakinek van valami tapasztalata a mexikói Fender gitárokkal?
Mennyivel rosszabbak/jobbak mint az amerikai, vagy a drágább Squier gitárok?

CharrDen
Eladó egy Samick IC-1-es szólógitár (alig használt) egy Laney LX-12 erõsítõvel (egyáltalán nem használt), 2 pengetõvel, gitártokkal, gitárállvánnyal, ráadásul van a gitárhoz szíj és Korg GA-1es hangoló. Szép állapotban, nincs megkarcolva, nincs megrepedezve/törve. Írjatok privátot! Egybe 48ezer Ft.

Aquir
igen, ez a 13-as húr

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

egyik gitáromon 56 os húr van, a 6 os.
Eszméletlen, olyan hangja van hogy minden mást elnyom. Majdnem olyan vastag mint a karom. xD

Aquir
én most 13-as fém húrt tettem fel, ezt mediumnak írja. Én még 14-est még nem láttam (van nagyobb is?), egyébként ez a mostani elég komolyan vastag, tényleg nem kezdõknek való 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Az nekem is jó lenne, mármint tanács, valami kemény (high tension) húrt szeretnék énis, eddig D'addario Pro artét vettem...nemtudom hogy van-e esetleg ami jobb <#conf>
Froopy
Sziasztok!
Tudnátok klasszikus gitárra valami jó húrt ajánlani? Eddig mindig D'Addario-t vettem, ilyet. Meg voltam vele elégedve, csak most így húrcsere elõtt elgondolkodtam azon, hogy valami újat kipróbáljak. Van valakinek tapasztalata "Pro Arté" D'addario húrokkal?

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Lacee86
<#idiota> Akkor már inkább Niki Belucci. Elképzelem, ahogy topless mixeli a gitárszólókat, miközben hátulról meglepi egy 40 centis néger kalippó. <#hehe>

Itt gitár ügyben nyomulunk.
És szerinted Michelle wild tud gitározni?
Az oboa még csak nem is pengetõs hangszer <#ejnye1>

Lacee86
2 hónapja fogtam elõször gitárt a kezembe, úgy nézd. 😄

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Én a helyedben inkább valami mást vennék,ez a márka elég ismeretlen.
Szentem vegyél sx-et lehet még olcsóbban is megúszod,és azok jók😊

mumpic
Eszembe nem jutott volna! Nem értek hozzá, de lehet hogy a flash play gomb alatt van egy statikus play gomb ábra is? Mindegy, most megy, köszi! 😊

bár én osx-et használok meg safarit és flash blokkolót(azaz tiltót, tehát jobb klikk és allowot kell nyomni a flash tartlomra) de le tudtam játszani 😄
és amúgy tetszik is, bár elég üres v. hogy mondjam

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

mumpic
Ehhez mit kellcsinálni hogy elinduljon? Nyomom a playt mint süket a csengõt, de semmi. 😄

fecska
Az uniwellsound gitárok nagyon jó ár-érték arányúak egyszer a kezembe került egy flojdos
darab, és lehet hogy csak 2 ember fogja érteni de BERREGETT!!!

kézbe kell venni, ki kell próbálni, lejátszani sok akkordot és meghallgatni, h nem hamis-e.
legalábbis én így esnék neki, de talán kapsz szakértõbb választ is 😄

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Lacee86
Én elfogadnám. 😊 Sztem olyan rossz nem lehet, az árához mérten legalább is.

oliwwer
Errõl mit gondoltok? Egész jónak tûnik.
Lacee86
Na az elsõ gitárszóló, amit megpróbáltam elpötyögni, természetesen mindenféle hajlítás meg egyéb nélkül. 😊 A ritmus tudom, h szar, de magát a dallamot kotta nélkül utánoztam le legalább. 😊
on the road again

Hmmm végülis igaz... pláne itt a 6os verzióban, ahol még jobban meg van ez oldva...
Köszi😊

aha köszi 😄

Hecker007
az A az 440Hz ezt az egyet tudom mert a hangvillába bele van ütve 😄

Nektek az alaphangolás(EADGBE) milyen frekvencián van?

Aquir
Ezekben van tab a kottával, vagyis jelzi hol fogod le, és milyen hangot.

Esetleg valami interaktív kotta oktató szoftver nincs? Mittomén... manókotta😄😄😄
Meg akarok tanulni kottát olvasni😊