Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szép ennek a gitárnak mindene. 😊
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Más végül egy öreg 800 akkorát szól fú nagyon kemény folyosorol játszottam bent nem lehetett megmaradni Master 5 után olyan durvat szól ahh nagyon fasza 😊)))
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Töltsük le az internetet!
Remélem én is hamarosan fingerstyle és hasonló kifejezéseket fújok majd. 😛
Amikor Gyõrbõl Szegedre jöttem a lakótársnak volt egy nylonhúrosa, de igazából nem használta, akkor zenei irányultságom miatt egybõl magamévá tettem és kezdtem nézni hogy kell azon játszani😊 Azóta persze megvettem elsõ gitáromat egy fémhúrost, eddig autodidakta módon tanultam, leginkább fingerstyle-t
Engem is nagyon akartak marasztalni, mert vhogy a klarinétozásban gyorsan fejlõdtem, és már olyanokkal játszottam együtt 1,5 év után, akik 5+ éve játszottak. Helyi fellépéseink voltak is...elég komoly darabokat is el tudtam már játszani...meg a zenekarban is benne voltam, úgyhogy szerettek volna megtartani...de mint amolyan mûvészlélek...nem szerettem,hogy megmondják mit kell és mikor játszanom...meg ugye nem is klarinétozni akartam. Persze kicsit sajnálom így utólag...hogy abba hagytam; de még mindig úgy érzem, hogy jól döntöttem. A gitár hangja meg...hú...hát mindig kikészültem tõle...egy-két szép dallam megbabonáz. Kölnben egyszer a dóm terénél volt, hogy ott tudtam volna állni egész nap, hogy hallgassak egy utcai zenészt. Egyszerûen annyira gyönyörûen játszott...semmi muszáj nem volt a játékában...egyszerûen, lazán, érzelmekkel játszott...teljesen elérzékenyültem tõle.
azután gimiben már az sem volt, de a klarinétos tanárnõ nagyon emlékezett rám, ajánlott is dolgokat késõbb amikor megtudta gitározom
szóval hegedû->klarinét->gitár mindkettõnknek 😊)
A húrok...hát azok ilyenek. Mikor hegedültem...akkor is vágta az ujjaim 😊 Ez van...belefér. Valószínû még ma beszerzem az új szerelmem...és majd tudósítok róla. 😊
Amúgy nem én fizetem...úgyhogy kussolhatok. 😄
A nylonhúrosnak jellegzetes nejlon hangja van, a fémhúros csilingelõbb.
A nylonhúros húrjai "puhábbak", nem vágja annyira az ujjat, mint eleinte egy fémhúros (késõbb mondjuk úgyis bõrkeményedés lesz az ujjakon ez ellen), húrjai jobban hajlíthatóbbak, máshogyan szól mint a fémhúros, nagyobbak a húrok közötti távolságok, viszonylag olcsóbbak.
Egy fémhúros húrjai közelebb helyezkednek el egymáshoz, egy kicsivel erõsebben kell lefogni õket, mert erõsebben feszülnek fémhúrok, máshogy szól. Ebbõl és a nejlonhúrosból is létezik elektroakusztikus változat, amivel erõsítõre lehet kötni, de ez mondjuk most nem fontos. Ami viszont fontos hogy melyik hangja tetszik, és hogy ne a legdrágábbat vegyed meg, hogy ha netán mégis ráunnál (reméljük ez nem valószínû), ne dobj ki sok pénzt az ablakon, de azért használható gitárt vegyél. Neked kell kipróbálnod hogy hangzásban meg színben, játszhatóságban stb melyik alkalmasabb neked.
Most is nylon húrossal játszol még vagy már fém húroson?
a gitár amit mutattál nylon húros.ez azt jelenti, hogy nincs a nyakában erõsítés, tehát fémhúrt nem tehetsz rá.vagyis tehetsz csak akkor tönkremegy a gitár, eltörik, esetleg kibas4za a szemed a húr.
Az olyan gitár amire fémhúrt rakhatsz egy picivel drágább és más a hangzása.
Én speciel nylon húros gitárral kezdtem, nekem tetszett ugyan de nem biztos hogy más is ezt javasolja.
Beszerzem a könyvet (is.) Thx.
fém húr - az istenért, nehogy fém húrt vegyél rá, mert az nem ehhez van.mindíg nylon húrt kérj hozzá.
ha van pénzed egyébként vehetsz hozzá egy NYLON húrkészletet, hogy legyen tartalékba.én elég sokat elfogyasztottam anno.
ha tényleg totál kezdõ vagy és nincs aki tanítson akkor javaslom a gitáriskola címû könyvet, én azzal kezdtem.
Sok sikert!
Szeretnék megtanulni gitározni, úgyhogy ma elsuhanok és veszek egyet.
Almonte AL1 klasszikus gitár - fekete
Túl sok mindent nem írnak róla:
* 4/4-es méret
* Tetõ: hársfa
* Hát-és oldal: hársfa
* Binding: fekete, fehér szegéllyel
* Lakkozás: magasfényû
* Szín: fekete (BK: Black)
Mit kellene még figyelembe venni? 4/4 méret? fém húrok? Mit javasolnátok egy kezdõnek? 😊
Egyébként lehet benn e valami, mert egyszer amikor kölcsönadtam fél évre a klasszikus gitáromat egyik ismerõsömnek, és visszaadta, (állítása szerint nem használta) csak a D húr szakadt el, a többi elhangolódott. Ugyanez volt a helyzet, amikor kb. 2 éve elõszedtem a tokjával együtt a szekrény mögül (csak akkor az kb. 30 évig állt ott - anyu már gyerekkora óta nem használta).
Milyen gitár amúgy? (ha írtad akkor bocsi feledékeny vagyok 😊 )
Töltsük le az internetet!
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Ezek szerint akkor ha halkan használom gondolom nem okozhat károsodást rövidtávon?
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?