Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nagyon frankó

Ez bizony az. 😊
Szép ennek a gitárnak mindene. 😊

mumpic
De hát ez elektroakusztikus. 😊
Nagyon jól néz ki, biztos szépen is szól.

Lacee86
Jól néz ki, bár ennyibõl én már vmi olcsóbb elektromosat vennék. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

fecska
Jah igen szóval egy jcm 800-at vettem hülye telefonmindig mást ír

fecska
Egyszer játszottam egy ilyenen egyik haver szenvedélyes hangszergyûjtõ és egyszer behozott egy Ilyen gityót jó kis cucc pár akusztikus számot jó kis cucc szépen szól Használd egészséggel!!
Más végül egy öreg 800 akkorát szól fú nagyon kemény folyosorol játszottam bent nem lehetett megmaradni Master 5 után olyan durvat szól ahh nagyon fasza 😊)))

Aquir
jó gyakorlást😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
persze. eddig semmi baj nem volt vele

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

oliwwer
Ezt néztem ki én is magamnak, csak nem a Cutaway editiont. Elégedett vagy vele? Valószínûleg karácsonyra meglepem magam egy ilyennel.
KILLER2
Én is elektromoson kezdtem, viszont így ujjal nem tudok pengetni. Nagyon szar, hogy kezembe kerül egy akusztikus és alig tudok rajta játszani, mert más húrtávokhoz vagyok szokva meg jobb kezemmel is sokszor össze-vissza pengetek, egyszerûen csak a pengetõt szoktam meg.

Töltsük le az internetet!

Aquir
Majd belejössz, én nagyjából ilyesmiket játszok:
1.2.3.4.5.
Meg van olyan zene is amit csak szerkesztettem
oliwwer: egy ilyenem van

Aquir
persze, azon is lehet tanulni😊

Lacee86
Hát én speciel azért vettem nylon húros gitárt, mert az volt olcsó, és nem volt rá több pénzem. 😊 De szívem szerint elektromoson tolnám, bár ahhoz azért még tanulni kell, h értelme is legyen vennem egyet. Tanulni ez is bõven jó.

Igen. Mi is hasonlókon léptünk fel. Zenesulis hangversenyen, mûvházban meg suliban rendezett elõadásokon. Városi rendezvényeken fõleg himnusz,szózat. 😊 Karácsonykor a templomban...stb. 😊

Remélem én is hamarosan fingerstyle és hasonló kifejezéseket fújok majd. 😛

oliwwer
Milyen fémhúrosod van?
Aquir
én néhány hangversenyen adtam elõ, de az is jó volt😊
Amikor Gyõrbõl Szegedre jöttem a lakótársnak volt egy nylonhúrosa, de igazából nem használta, akkor zenei irányultságom miatt egybõl magamévá tettem és kezdtem nézni hogy kell azon játszani😊 Azóta persze megvettem elsõ gitáromat egy fémhúrost, eddig autodidakta módon tanultam, leginkább fingerstyle-t

Nos mégsem én választok. Apa már vett egyet... 15 perc múlva egy gitár boldog tulajdonosa leszek. 😛

Ez mókás. 😊
Engem is nagyon akartak marasztalni, mert vhogy a klarinétozásban gyorsan fejlõdtem, és már olyanokkal játszottam együtt 1,5 év után, akik 5+ éve játszottak. Helyi fellépéseink voltak is...elég komoly darabokat is el tudtam már játszani...meg a zenekarban is benne voltam, úgyhogy szerettek volna megtartani...de mint amolyan mûvészlélek...nem szerettem,hogy megmondják mit kell és mikor játszanom...meg ugye nem is klarinétozni akartam. Persze kicsit sajnálom így utólag...hogy abba hagytam; de még mindig úgy érzem, hogy jól döntöttem. A gitár hangja meg...hú...hát mindig kikészültem tõle...egy-két szép dallam megbabonáz. Kölnben egyszer a dóm terénél volt, hogy ott tudtam volna állni egész nap, hogy hallgassak egy utcai zenészt. Egyszerûen annyira gyönyörûen játszott...semmi muszáj nem volt a játékában...egyszerûen, lazán, érzelmekkel játszott...teljesen elérzékenyültem tõle.

Aquir
ez poén, nekem azért volt rövid a hegedû, mert klarinétra váltottam 😄
azután gimiben már az sem volt, de a klarinétos tanárnõ nagyon emlékezett rám, ajánlott is dolgokat késõbb amikor megtudta gitározom

szóval hegedû->klarinét->gitár mindkettõnknek 😊)

Na igen. 2 év hegedû,3 év klarinét, meg mellette ének. Mindig úgy mentem pedig, hogy én zongorázni vagy gitározni akarok...csak sose volt hely már a tanároknál...így lett belõle ez. De már úgy érzem, hogy menni fog így egyedül is, meg hogy ez az én hangszerem. 😊

Aquir
régen én is hegedültem egy rövid ideig😊 de az már régen volt

Sajna a gitáros barátaim nem helyiek...úgyhogy ezt a lehetõséget sajnos most nem tudom kihasználni...de volt már a kezemben gitár...és akkor még nem igazán tudtam mi a különbség...most sem annyira,mintha tudnék játszani...de a fém húrosnak imádom a hangját... 😊
A húrok...hát azok ilyenek. Mikor hegedültem...akkor is vágta az ujjaim 😊 Ez van...belefér. Valószínû még ma beszerzem az új szerelmem...és majd tudósítok róla. 😊
Amúgy nem én fizetem...úgyhogy kussolhatok. 😄

oliwwer
Én nylon húrossal kezdtem, most váltok majd fémhúrosra. A helyedben fémhúrosat vennék, de persze ez emberfüggõ, kinek mi tetszik. Az elején nem fogsz tudni annyit gitározni, mert fájni fog az ujjad a fémhúrtól, de egy-két hét alatt megkeményedik a bõr, persze ha sokat játszol. Mindenképp hallgasd meg mindkettõt én azt mondom. Ha választottál, majd egy véleményt írj róla.
szerintem vigyél magaddal valakit aki már tud gitározni, vagy kérd meg az eladót hogy játsszon neked fém meg nejlonhúros gitáron, úgy könnyebb dönteni.

Már fémen, de én a klasszikusról egybõl elektromosra mentem át.

Aquir
Tetõled függ hogy melyiket fogod megkedvelni, vagy hogy milyen stílusban akarsz majd játszani.
A nylonhúrosnak jellegzetes nejlon hangja van, a fémhúros csilingelõbb.

A nylonhúros húrjai "puhábbak", nem vágja annyira az ujjat, mint eleinte egy fémhúros (késõbb mondjuk úgyis bõrkeményedés lesz az ujjakon ez ellen), húrjai jobban hajlíthatóbbak, máshogyan szól mint a fémhúros, nagyobbak a húrok közötti távolságok, viszonylag olcsóbbak.
Egy fémhúros húrjai közelebb helyezkednek el egymáshoz, egy kicsivel erõsebben kell lefogni õket, mert erõsebben feszülnek fémhúrok, máshogy szól. Ebbõl és a nejlonhúrosból is létezik elektroakusztikus változat, amivel erõsítõre lehet kötni, de ez mondjuk most nem fontos. Ami viszont fontos hogy melyik hangja tetszik, és hogy ne a legdrágábbat vegyed meg, hogy ha netán mégis ráunnál (reméljük ez nem valószínû), ne dobj ki sok pénzt az ablakon, de azért használható gitárt vegyél. Neked kell kipróbálnod hogy hangzásban meg színben, játszhatóságban stb melyik alkalmasabb neked.

Értem. Akkor el kell köteleznem magam magyarul. 😊
Most is nylon húrossal játszol még vagy már fém húroson?

ez két külön dolog.
a gitár amit mutattál nylon húros.ez azt jelenti, hogy nincs a nyakában erõsítés, tehát fémhúrt nem tehetsz rá.vagyis tehetsz csak akkor tönkremegy a gitár, eltörik, esetleg kibas4za a szemed a húr.
Az olyan gitár amire fémhúrt rakhatsz egy picivel drágább és más a hangzása.
Én speciel nylon húros gitárral kezdtem, nekem tetszett ugyan de nem biztos hogy más is ezt javasolja.

Froopy
A fémhúros az akusztikus gitár.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hû. Köszi. Fura eddig akivel beszéltem...mindenki a fém húrra voksolt.
Beszerzem a könyvet (is.) Thx.

4/4 - azt jelenti, hogy teljes méretû a gitár /tehát "felnõtt" méret/
fém húr - az istenért, nehogy fém húrt vegyél rá, mert az nem ehhez van.mindíg nylon húrt kérj hozzá.
ha van pénzed egyébként vehetsz hozzá egy NYLON húrkészletet, hogy legyen tartalékba.én elég sokat elfogyasztottam anno.
ha tényleg totál kezdõ vagy és nincs aki tanítson akkor javaslom a gitáriskola címû könyvet, én azzal kezdtem.
Sok sikert!

Sziasztok!

Szeretnék megtanulni gitározni, úgyhogy ma elsuhanok és veszek egyet.
Almonte AL1 klasszikus gitár - fekete
Túl sok mindent nem írnak róla:
* 4/4-es méret
* Tetõ: hársfa
* Hát-és oldal: hársfa
* Binding: fekete, fehér szegéllyel
* Lakkozás: magasfényû
* Szín: fekete (BK: Black)

Mit kellene még figyelembe venni? 4/4 méret? fém húrok? Mit javasolnátok egy kezdõnek? 😊

Lacee86
Értem, köszi az infot.

Klasszikus gitároknál általában a D húr szokott a leggyakrabban elhangolódni. Meg elszakadni is - legalábbis úgy rémlik ezt olvastam valahol - erre megoldás hogy játék után mindig le kell hangolni fél vagy egész hanggal.
Egyébként lehet benn e valami, mert egyszer amikor kölcsönadtam fél évre a klasszikus gitáromat egyik ismerõsömnek, és visszaadta, (állítása szerint nem használta) csak a D húr szakadt el, a többi elhangolódott. Ugyanez volt a helyzet, amikor kb. 2 éve elõszedtem a tokjával együtt a szekrény mögül (csak akkor az kb. 30 évig állt ott - anyu már gyerekkora óta nem használta).
Lacee86
Csak egy ilyen kis vacak. Köszi, látom a csavarokat, húzok rajtuk kicsit. 😊

Hecker007
A kulcson húzz egy kicsit hogy szorosabb legyen, felül van rajta egy kis csavar próbáld azt, de azért ne húzd meg nagyon!
Milyen gitár amúgy? (ha írtad akkor bocsi feledékeny vagyok 😊 )

Lacee86
Hát én agresszívan nem játszom, meg õszintén szólva nem szoktam mindig hangolni, csak heti 1-2x. De amúgy többnyire úgyis meghallom, ha vmi nem stimmel. Csak az a fura, h pont ugyanaz a húr hangolódott el pár napon belül.

CharrDen
Sziasztok! Valakinek van már tapasztalata a Vintage 52 bolttal kapcsolatban? Egyik ismerõsöm tanácsolta, hogy oda vigyem használt gitár-szettem, õk biztos eladják.

KILLER2
Igazából egy húr agresszívabb játék esetén pár perc alatt is elhangolódhat, szóval ez nem gáz. Többnyire szokás játék elõtt hangolni.

Töltsük le az internetet!

Nitramk
Nekem meg egy Fender Frontman 212r.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Lacee86
Ha egy húr gyakran hangolódik el, az lehet a jele annak, h az fog elszakadni? A "d" húrom ugyanis olyan, h vmelyik nap újrahangoltam, mert elhangolódott, és most megint...

Froopy
Az enyémnek eddig semmi baja, remélem nem is lesz. De tervben van egy Marshall MB-30 vételezése.😊

Nitramk
Nekem 20X van. 😊
Ezek szerint akkor ha halkan használom gondolom nem okozhat károsodást rövidtávon?

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Froopy
Én a basszusgitáromat -jobb híján- a Roland Cube 15-x-emen hajtom. Szerintem ezzel a kombóval egész szépen szól. Persze biztos jobb lenne egy basszuskombóval.

mumpic
Megszólal, de nem lesz szép hangja. Általában nagyobb a basszusgitárhangszedõk jelszintje, ezt nem fogja szeretni, szélsõséges esetben elpukkanhat az elõfok.

Nitramk
Basszusgitárt lehet sima elektromos gitárkombóba dugni? Mármint nem lesz tõle baja a kombónak, meg fog egyáltalán szólni?

Aquir
a húrra természetesen nem, az mindig el fog használódni 😊

Lacee86
Értem. :/ Na most ugye a gitárra 1 év garancia van, ha elszakad 1 húr, vajon adnak helyette másikat, vagy arra nem vonatkozik?

Aquir
én húrszakadás elõtt tapasztaltam ilyet (természetesen nylonnál)