Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem volt szerencsém kipróbálni a Beringer V-Tone Gm108-at.
Nekem meg Marshall MG10 van.
Elõször is a behringer, olyan olcsó húsnak híg a leve tipus,szerintem ne vegyél nem éri meg,tele van beállításokkal,de szart se ér.
A marshall mg10 meg nem éri meg az árát,szinte semmi állítható lehetõség nincs benne meg a hangja se olyan jó,attól még h marshall.
Én a Peavey Rage 158-ról hallottam jókat.Szerintem éredemes lenne utána nézned,olyan 20-22 körül lehet új ára.
Sok sikert!

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Metalmilitiakid
nekem tudomásom szerint annyira nem érzékenyek, egy 12 voltossal hajtom a 9 voltos multim

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Igen elég sokszor, néha tényleg csak a kvint barré fogása miatt, így át lehet írni sima kvintre, de a legtöbb számban sajnos használják is a D t.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Lacee86
Hali! Számok kottáiban többször találkoztam már a Drop D hangolással. Ha jól értem, ez arra való, h egyrészt simán barréval lehessen fogni egy power akkordot, másrészt ugye egy hanggal mélyebbre is le tudunk menni. Gyakran használják ezt a hangolást elektromos gitárnál ritmus szekcióban?

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

mike0013
Köszi szépen!
Megnéztem 9V-ra tudom állítani, a polaritás is megfelel, viszont 800mA-os 9,6W-on, az esetleg okozhat gondot?:S

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

mumpic
9V 200mA legyen meg, meg a polaritás is.

Froopy
Markbass<#eplus2> Mondjuk akkor lehet, h csak a fej jön ki belõle😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

mike0013
Köszönöm szépen!😊 Megnyugodtam, hogy nem kell még azt is vennem hozzá😄

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Sziasztok! Érdeklõdnék, hogy basszusgitár erõsítõbõl milyet ajánlanátok?
A zenekarunkban a basszeres most akar venni egy komolyabb cuccot de nem szeretné elhamarkodni a választást. Valami tipp esetleg? (300k a max rendelkezésre álló összeg.) Combo / fej+láda? Esetleg gyártók közül melyikeket érdemes meghallgatni/kipróbálni stb stb.
Köszi a segítséget ha tudtok 😊<#nemtudom>

Lacee86
Köszi. 😊 Hát, az már megvan, milyen gityó kell, már csak pénz kéne rá... 😊

Hecker007
akkor neked egy Roland Cube kell meg egy Ibanez vagy Cort gityó

Hecker007
a behringer az más, különbözik a marshalltól, a Bugera erõsítõket csinálja a Behringer azok jók, csak nem egy kezdõnek való egyik se 😊

Lacee86
Ok. Mikor a nylon húrost vettem, azon is játszott az eladó faszi. 😊 Gitáros haverom nem nagyon van, pont most az a "nagy szám", h én ilyesmire adtam a fejem. 😄 Haverok már készülnek a koncertemre, na mondom, arra még várhattok pár évet. 😄
Köszi a segítséget amúgy, Messi neked is.

fecska
😊 egyébként meg kötelezõ bemenni a boltba gitáros havert vinni és kipróbálni vagy ha nincs haver megkéred az eladót hogy játszon a gitáron és az erõsítõn
(és ne úhy hogy az erölködõre rádug egy GLP-t a gitárt meg egy Mesa/Boogirea mert úgy nem kapsz valós képet eggyütt próbáld ki!!)

Lacee86
Hát úgy kinézetre a Marshall pofásabb. 😄 Hanghoz nem tudok szólni. 😄

fecska
és a roland cube 15x az enm tetszik?

fecska
a marshal lmg 15fx re gondoltam

Lacee86
Inkább belinkelem, h mik vannak: link

fecska
mg 15X??

Lacee86
Link1, Link2. Pl. ezeket néztem egy gyõri üzletben.

fecska
a behringer nem a marshall? milyenre gondolsz?

fecska
nem vagyok részeg csak rossz a memóriám😊😊

Lacee86
Értem. És a Behringer és a Marshall, azok milyenek lehetnek?

fecska
gitárnak meg az ibanezek vagy a kortok között nézz szét
Ibanez: RG, GRG széria
Cort: X, EVL széria

fecska
akkor roland cube 15 vagy 15x azokban boss pedálok áramkörei vannak azok jók volt nekem is 30am
az ibanezek jók a fix húrlábasok ilyen 70 80 alatt
vagy nézz szét a használtpiacon😉

Érzem mit te érzel ifjú padawan 😄 Akkor Ibanez GTA10(nekem ilyen van)vagy Invasion-ök is jók de az Invasion SG széria nem vmi nyerõ...(ilyen van haveromnak)Amúgy én is ilyeneket zúzok ! 😄
Lacee86
Az lenne a lényeg, h ne vmi szélsõséges hangzása legyen, hanem többféle stílust (Metallica, Sum 41, Green Day, Slipknot stb.) el lehessen vele aránylag jól nyomni. 😊

Lacee86
Hát még semmilyet, csak tanulgatok. 😊 Nem tudom szakszerûen elmagyarázni, de az a határozott, kemény, mély gitárhang tetszik leginkább. 😊

Milyen zenét játszol ? És még egy jack kábel nem árt 😄 anélkül kicsit nehéz...
Hecker007
Egy stabilizált adapterrel szerintem simán megy, havernak az Me50-es is úgy megy.

mike0013
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy Boss ME-70-es multieffektet, és az lenne a kérdésem, mert elfelejtettem megkérdezni a boltban, hogy egy sima mezei adapterrel mûködtethetõ-e vagy feltétlenül a Boss PSA adaptere kell hozzá?
Illetve, hogy a wah effektje a Cry Baby-t használja-e, mint például a GT-8-as?
Köszi elõre is!

Lacee86
Jah, meg a gitáron meg erõsítõn kívül más nem kell, h tudjak játszani, ugye? (Max. még1 pánt.)

Lacee86
Gondoltam. 😊 És márkára vagy konkrét típusra milyen erõsítõt javasolsz, aminek mondjuk nem horribilis ára van?

10 w bõven elég...Nekem most lesz majd 50w os mert úgy látszik életem elsõ koncert idõszaka jön 😄
fecska
Ha akusztikus ott már gáz van😊
Régebben tudtam valami bekotes rossz
A jack aljt meg a csavarral meg kel húzni

fecska
Nekem volt itthon egy 50-es HIWATT- om örültek is a szomszédok😊

Kezdek aggódni. Egyik nap gitároztam, és ahogy lefogtam valamelyik húrt, éreztem egy csípést az ujjamon. Egyáltalán rázhat a húr?

Másik kérdésem: az természetes, hogy a jack-aljzat nem merev, hanem "lötyög"?

Lacee86
50-100 W, xDDDDDD. Társasházi lakásban gyakorolni, ahol még rendes hangszigetelés sincs, érdekes lenne. 😄 Ilyen célra 10 W-os erõsítõ is megteszi bõven, nem?
Egyébként örülök, h jó gitár, akkor megvan a cél, h mire gyûjtök. 😊

KILLER2
Én is gondolkodtam rajta, hogy idézõjelbe kéne tennem 😊

Töltsük le az internetet!

fecska
Végülis általában a gitár színét nézzük nem??😊😊

fecska
"csak" a hangja <#idiota>

fecska

Tényleg jó kis cucc az mondjuk én egy vintage tremmolos gitárt nem vennék meg persze ez csak a saját véleményem
Mondjuk Floydot használtam de Kahler pl meg nem volt a kezemben. De egyébként egy idõ után megunod és mar csak ritkán használod mert pl ha nyujtassz egy húron a többi meg mélyebb lesz vagy hangolodik meg az origi Satus floyd is vagy a hangkitartast össze sem lehet mérni egy TOM es atmenonyakas gityoval
Más: a PU meg késõbb lesz jelentõs igazából csak nagy hangeron jönnek elõ az olcsóbbak bajai, hogy zúg recseg meg ilyenek majd ha jönnek az 50 meg 100wos csöves cuccok akkor lesz érdekes <#kacsint>
És az ibanez gitárok meg hosszú idõkig el kísérnek majd mert tényleg jók is...

Lacee86
Jah, hát úgyse aktuális ám, csak érdeklõdök. 😊 Ugyanezt a gitárt amúgy láttam tremolóval is kb. ennyiért, de gondolom ebben az árkategóriában szar lehet, úgyh nem venném meg, pedig érdekes lehet ez a tremoló cucc.

KILLER2
15-20e/db ha jobbat akarsz. Amúgy típusa válogatja, el lehet verni rá 80 ezret is lazán, de vannak nyilván olcsóak is, az meg nem éri meg. De szerintem egy ideig bõven maradhatnak a gyári picupok, az én kis Cort X1emnek is egész korrekt hangja van gyárival. Nyilván kategóriákkal jobb egy EMG, mint a gyári, de ez abszolút rajtad múlik. Ha tetszik a gyári hangja, akkor maradhat, ha utálod azonnal csere, stb. Ez nem olyan, mint hogy szar a tremolo, ezen csak a hangja múlik.

Töltsük le az internetet!

Lacee86
És azt miért kell cserélni rajta, és mennyibe kerül még egy olyan csere pluszban?

Ahha
Lacee86
PU az a pick up? 😄 :$

fecska
Egy PU csere után ezek fasza kis gityók !

köszönöm 😊 apukámnak van ízlése 😊

Lacee86
Ez milyen lehet szerintetek?