Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
Én éppen a 0.60-ost (Dunlop) szoktam most használni amivel valamivel tisztábban jönnek a hangok a fémen
Lacee: igen

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Lacee86
0,6 az a vastagsága mm-ben?

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Hecker007
szerintem próbáld ki a Fender 0.6-os pengetõjét én azzal kezdtem el gitározni, nagyon jó kis pengetõ, kerek az eleje és hajlik is egész jól és nem is vastag, igaz hogy én akusztikuson játszottam vele, de szerintem jó a klasszikushoz is

Ez se rossz ,es magyar 😉
szerelmes vagyok mint a picsa

Lacee86
Értem. Akkor sztem egy hajlékonyabbat beszerzek, mert ez a mostani sztem elég kemény, és nem szólnak szépen az akkordok. Valszeg a technikám se jó még, de talán a pengetõ is közrejátszik. Köszi.

mumpic
nylon húrost én megtanulnám ujjal pengetni, és kísérni magam 😊))

Amúgy akusztikushoz lágyabbat szoktak használni, akkordozni szépen lehet vele, elég lágyan szól. Egy ismerõsöm itt a koliban vett olyat, hogy a hegye kemény, és egy csíkban el van vékonyítva, és úgy hajlik mint a lágyak.

Vastagabbal jól lehet szólózni elekztomos gitáron, minél hegyesebb annál szebbek az üveghangok, minél gömbölyûbb az éle, annál könnyebb a sweep picking.

Nekem legalábbis ezek a tapasztalataim. Jó pengetést!

Lacee86
Srácok, az mennyire számít, h a pengetõ mekkora, milyen vastag mennyire hajlik stb. ? Nylon húros gitárhoz milyen való legjobban?

Boconadi
kurva jó!

má mindegy...

uv
hangkártya bemenetre kötni tán értelmesebb lenne.

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

Na remélem van olyan szaki aki segíteni tud nekem.

Ugye megvettem az elsõ elektromos gitárom kb egy éve.
Van hozzá egy kis 10 wattos gyakorlóerõsítóm én meg ráakartam kötni a számítógépre a következõképpen:

Erõsitõ kimenet -->> két rca --->>> szgép tv tuner hangbemenet.

Sikerült vszínüleg az rca-t bedugnom az s videó bemenetbe, aminek az lett az eredménye, hogy az erõsítõ, ha bekapcsolom csak búg mint az istennyila.

Kuka?

SD456
Sziasztok!

Van itt valaki aki DI Box-ot használ ? Szeretnék venni egyet, ugyanis számítógépre kötve szoktam gitározni (Amplitube, Guitar Rig). Azt olvastam egyszer valahol, hogy egy DI Box sokat tud javítani a hangon, valamit az impedanciával magyaráztak nekem, meg fontos, hogy legyen rajta Hi-Z input/output. Pontosabban azt, hogy nem egyenlõ az impedancia ami a gitárból megy a hangkártyába és ezért elég sok elvész a gitár hangszínébõl, de javítsatok ki ha nem így van. Annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz. Szóval az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e ajánlani nekem valamilyen jó, és viszonylag olcsó DI Box-ot (10e Ft-ig)?

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

Na ez alap!
Bordin, Trujillo, Wylde = súly

Nem ismerem õket, de ez alapján érdekes.
A gitáralap elég vastagon Meshuggah ez alapján a szám alapján. Hangzásilag is, és a riffek, sorvégi behúzások is a svéd mestereket idézik. A ének mondjuk a Meshuggahban szinte értékelhetetlen, de leginkább unalmas. Itt jobbnak tûnik.

CharrDen
Hmm kár, amennyiben meggondolod magad itt leszek!😊 Írj privátot.

Marcus Brutus
köszi, de asszem, h vmi cort érdekelne 😊

Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...

CharrDen
Eladó egy Samick IC-1-es szólógitár (alig használt és fekete) egy Laney LX-12 erõsítõvel (egyáltalán nem használt, szintén fekete), 2 pengetõvel, gitártokkal(fekete), gitárállvánnyal(nyakas, fekete), ráadásul van a gitárhoz szíj és Korg GA-1es hangoló. Szép állapotban, nincs megkarcolva, nincs megrepedezve/törve. Akit érdekel az írjon! Az ára 48 000 Ft, újonnan 83-84ezer. Úgy tudom, ez jó kezdésnek, ráadásul nem is a "leggagyibb és legolcsóbb".

Marcus Brutus
Üdv!
gitárvásárlásban gondolkodom, de sajnos elég nehéz megfelelõt választani...
A segítségeteket/ötleteiteket/tapasztalataitokat kérném, hogy szerintetek milyen gitárt érdemes vennem.
-Eddig a Cortról olvastam egy csomó pozitívumot, és ott már ki is szemeltem egy g260 OPB-t, meg egy EVL-X4 BKS -t, de meg kell mondjam, egyáltalán nem mozgok otthonosan a gitárfelépítés/tulajdonságok terén.
PLS help 😊
<#help><#help>

Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...

a metallica koncerten sajnos elég szar volt nekik is és a másik znakrnak is hangosítás..nem volt az igazi,de egyébként kurva jól tolják télleg.

Totyikja..amuyg én 2008 szigeten szerettem meg õket,,vmi állat volt a koncert,,azóta dieselben is voltak már párszor

csokalaci
Budapesti metallica koncerten ismertem õket és tökre jó 😄

http://facebook.com/musicleander

ajánlom a volbeat-et

1-2 klasszikus,nekem,

Libabõr
something else

Nincs...Nincs Több kérdés
Johny cash

Nõi harmatKönnycsepp
http://www.youtube.com/watch?v=koGG1q_nWI8&feature=related

KILLER2
Hmm, ez egész jó. Amúgy ha már a zenéknél tartunk, nem tud valaki Metallica vagy Children of Bodom stílusú bandát? Ez a kettõ a kedvencem. A Slipknot-ból kezdek "kinõni", jelenleg ez a két kedvencem, de nem találok egyszerûen hasonlót. A Metallicát senki se közelíti meg, a Bodom szintjét meg ha valami gitár szintjén hozza is, mellé számomra már hosszú távon hallgathatatlan ének társul.

Töltsük le az internetet!

KAMÓN!!!!!!!!!!!!4444444

Azért Periphery üt mindent😄
és ha vki nyomott ilyesmi gitárt korábban azt nyugodtan küldheted, mert szivesen hallgatom, mert eddig még nem hallottam olyat ami jobb lett volna
Mit keres itt ez a Scooter fos?
Ezt akartam:
Spiral Achitect

Ebben csak az a baj, hogy rohadt fiatalok, és nem egyediek. Nekem két dolog jön le belõle - és bocs ha az érzelmeidbe gázolok. Egyrészt mire fel kemények? Anyu nem adott zsebpénzt? Másrészt semmi olyan nincs ebben a számban, amit más ne játszott volna el. Nincs mélysége, mert nem táplálkozik, csak technikás death metal klisékbõl. Nem konkrét nyúlásokra gondolok, de ezek a témák nem egyediek. Csak annyi jön le, hogy gimis csávók nagyon kemények akarnak lenni és megmutatni, hogy 1 perbe kurva sok témát bele tudnak sûríteni. Ez utóbbi sikerült is, de ha technikai parádét akarok, akkor mondjuk Spiral Architectet, vagy Cynic-ot hallgatok, az sokkal több helyrõl táplálkozik és mélyebb, mint a sima technikás death zúzda.

KILLER2
Szokni kell a zúzós metált. Ha ez embernek megtetszik, képes egyre durvábbakat meghallgatni. Én elõször hallgathatatlanak tartottam az Arch Enemy-t, de néhány szám után megszoktam, hogy folyamatosan b@sszák a lábdobot. Jelenleg az egyik kedvencem, mert a gitár brutálisan jó benne.

sapkafej
én hallgatok ilyen zenét, de szerintem vicces ahogy elõadod ezt a mélyebb jelentéses önámítást. nagy faszság. végig brékdán, ez a zene nem szól semmi másról, de én azért élvezem

György

FOSMETÁLFLÉÉÉÉÉÉM😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

adamq01
van hangja.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Én csípem ezt a mûfajt de én Metallica-stílust hallgatok . Zeneileg pedig óriásiak a death metal mûfajok<#boxer>
laci 700
mindenkinek más a stílusa más tetszik neki és máshoz szokott... ha te ezt hallgatod nincs azzal semmi gond, csak nekünk átlag embereknek ez kicsit sok lehet 😄
amúgy van abban is valami amit te mondasz.. egy idõben lájtosabb zenéket hallgattam aztán meghallgattam egy kicsit keményebb rockot ami elsõre nem tetszett, de másodszorra már igen 😛

Uhhh azért az kicsit meredek, hogy az átlagember nem képes felfogni ezt a zenét.Szó se róla nem ismerem annyira ezt a mûfajt de az ilyen hörgõs meg mindent szétzúzunk zenébõl ez nekem kb olyan mint a többi. Biztos nehéz így zúzni a gitáron meg 1000-el ütni a dobot de engem ez nem fog meg. De nincs ezzel semmi baj ha te szereted akkor hallgasd.

adamq01
onnan h az átlag ember nem képes fölfogni ennek a zenének a mélyebb tartalmát és csak addig jut el h "ez nem zene" "ilyet bárki tud csinálni, csak csörömpölés" és ezen csak nevetni tudok, persze sok hasonló zene van amikre tényleg érvényesek a jelzõk, de ez akkor pont egy kivétel mert 100% ig tökéletes zene, van benne lendület, természetesség és gondolat. Eleinte keménynek tûnhet és nehéz befogadni, de ha túl tudsz ezen lépni akkor föltudod fogni és elvezni tudod a valódi részét is a zenének.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

laci 700
honnan tudtad??? tényleg nem tetszik...^^

azta
qrva

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

adamq01
Ha már technikai dolgokról beszélünk én ezt szeretem, Gondolom senkinek sem fog tetszeni 😄 Born Of Osiris

Lacee86
Jó mondjuk az én gitárom 12000 volt, szóval ez a mûvelet az egész gitár harmadába kerül. 😄 Nemtom érdemes-e rászánnom ennyit, majd meglátom.

Aquir
Csak párhuzamot vontam😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Froopy
Mondjuk szerintem ehhez nem kell sok tudás. Csak én hangszerrel kapcsolatban inkább másra bízom a dolgokat. Szûkség esetén családtagot/ismerõst se én fogok mûteni😄 És csak remélni lehet, hogy aki csinálja, az ért hozzá😊 De az elõzõ kommentem lényege csak az volt, hogy helyben megvárható a dolog😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Aquir
Repülõvel landolni is ötperces dolog.. ha tudod hogy kell 😊

Froopy
Eldorádóban csináltatta, kb. 5 perces munka volt. Otthon is könnyen megoldható a dolog, de én szerintem nem mernék a gitáromhoz nyúlni😊

Lacee86
Értem, köszi.

Froopy
Azt mondta, 4000 körül volt. Pontosan nem tudja, mert rögtön hevedert is vett.

Lacee86
Azt megköszönném. 😊

Froopy
Barátnõm klasszikus gitárjára úgy fúrták fel a hevedertartókat, hogy az egyiket a gitártest "aljára" szerelték, a másikat a nyak "tövéhez", ahhoz a háromszöges részhez😊 Elvileg így jó a súlyeloszlása. Már nem emlékszem, hogy mennyiért csinálták, ha gondolod, megkérdezem.

KILLER2
Szerintem is ennyi a trükk, nem nagy szám...