Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez jó lett ! Grat !
Tibi7
Na ennek örülök 😊
samick
Találtam egy ilyet jó árban, és gyönyörû állapotban. És nagyon megtetszett😊
Metalmilitiakid
Basszgitárban elnyûhetetlen volt és az elektronikájával sem volt bajom, most adtam el nemrég és szerintem még mindig vígan éli életét.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Tibi7
Még egy utolsó kérdés. A Samick márkáról valami vélemény?
Nitramk
Ez zseniális. 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

csokalaci
Itt az én verzióm ami egy picit gagyibb <#pardon1>

A végét picit elrontottam

http://facebook.com/musicleander

Tibi7
Akusztikusat semmiféleképpen nem akarok. Azt már próbálgattam, de egyáltalán nem fog meg. Viszont ajánlottak egy elektromosat: Hohner rockwood. Ismeri valaki?
Froopy
Tökjó, tovább postoltam😊<#eljen>

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

csokalaci
Annyira jó 😊
"Egyszerû", és tökéletes 😛

http://facebook.com/musicleander

Szerintem ha újon akarsz venni,20 ér ne vegyél elektromos gitárt,mert megfogod járni vele...Egy idõ múlva megtudod milyen hangja van más gitároknak aztán már nem fog tetszeni,és ezért miért dobnál ki 20ezret az ablakon?
Ha 20-ad van max,akkor vegyél akusztikust,kezdeni úgyse jó elektromoson...
Amúgy szerintem ezt még megnézhetnéd,az elõzõktõl biztos jobb,bár nem tudom milyen lehet.De a stagg az már valamivel ismertebb márka..😄
Ha akusztikus-ra(fémhúros) lenne kedved akkor ajánlhatom GUVNOR GA100-egy csomó helyen kapható MO-n és 19-20körül van az ára,nekem ilyen van és ennek szép hangja van.Keress rá googlen.
Remélem segíthettem 😊

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Froopy
Nyáron láttam én is valamelyik hasonló árúházban. A húrtáv cirka 2 centi volt😄😄

Boconadi
na szevasz
Boconadi
29990-ért volt kirakva. Olyan Santander ST500 kinézete van, de lehet hogy az is. Amin én "nyomultam" az egy tök fehér volt.
uv
ezek szerint legalább húr volt rajta.
kép nincs? egy haverom is mesélte, hogy látott ott gitárt, de lövése sincs hogy milyen volt.

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

Boconadi
Geccc, láttam teszkóban elektromos gitárt. Elkezdtem pengetni, meg hangolgatni, amikor rámszóltak hogy tegyem le <#szomoru1>
uv
használt gitárból fõleg ne vegyél olcsó kategóriás.
sokkal könnyebb leélni, mint egy tisztességesen megcsinált középkategóriás gityót.

megveszed olcsón aztán jön a kulcs-, bund-, pickupcsere, mire használható lesz addigra 2x annyiba kerül, mint egy új gitár.

bár a mostani gitárokkal nem nagyon vagyok képben (egy Ibanez RX170-et hajtok 15 éve), de szerintem inkább az alsó középkategória, mint a felsõ alsókategória. meg hát ugye az is számít, hogy milyen zenére szeretnéd használni. az ocxcsóknál fõleg.

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

Tibi7
Akkor keresek valakit, aki hozzáért 😄 Közben még egy kérdés: melyek azok a márkák, amelyeket mindenféleképpen kerülni kell?
Froopy
Ha használtat szeretnél, alap, hogy kipróbálhasd😊 Ha a hozzáértõ ember jónak találja (normálisak a potméterek, tisztán szól, stb) és jó az ára, akkor szerintem nem lesz gond a használttal.

Tibi7
Ha még hifire nem is tudom kötni, az nem olyan nagy gáz, mert találtam powerstate kombót elég jó árban, olyat ami itthonra bõven elég. Szóval a gitár lenne itt a fõ kérdés. A tremolót én is gondoltam, hogy semmi értelme ilyen olcsó cuccnál, szóval az felejtõs. Használtat érdemes venni? Persze hozzáértõ emberrel...
Froopy
Effektekben nem vagyok jártad, de azokban van erõsítõ, azok vezérlik túl a jelet. Tehát effekthez lehet, h nem kéne elõerõsítõ, de nem vagyok benne biztos.
Az általad linkelt gitárokat nem igazán ismerem sajnos. Ha van gitáros ismerõsöd, menjetek el egy hangszerboltba, és próbáljátok ki õket.

Tibi7
Erre számítok is, de Cort-ot csak 30 felett találok. Elhiszem, hogy érdemes, de nekem az a pár ezer forint is sokat számít, mivel így sem lesz könnyû pénzt különíteni gitárra. Szóval inkább az érdekelne, hogy melyik a "legjobb" gitár 20ért. Vagy ha más nincs, akkor veszek használtat...
Froopy
Bocs a duplázásért. Ebben az árkategóriában a tremoló inkább lenne átok, mint egy jó kis "kiegészítõ". Pl. könnyen hangolódik. Kezdésnél az ember amúgy se szokta használni😊 Sajnos én is tremolósat vettem annó, a tremolót nem igazán használtam még (csak Children of Bodom - Somebody put something in my drink😄).
Ahhoz, hogy hifire kösd, szükséged lesz egy elõerõsítõre. A torzítók külön nem olyan olcsók, ha többet vennél, lehet jobban járnál egy modellezõs kombóval.
Ha hülyeséget mondtam, majd az okosok helyretesznek😊

Froopy
Az okosok azt fogják majd mondani, hogy ha picit hozzáteszel majd, akkor vegyél Cort-ot, mert annak viszonylag jó az ár-érték aránya. Jelenleg két Cort gitár büszke tulajdonosa vagyok, és meg vagyok elégedve velük😊

Tibi7
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni gitárvásárlás ügyében. Gondoltam Karácsony alkalmából meglepem magam egy elektromos gitárral, mivel már régóta tervezem a dolgot. Azonban ez lenne életem elsõ gitárja, ezért nem is szeretnék túl sokat rászánni, mivel a cél a tanulás, és az hogy megtudjam el megy-e majd a kedvem tõle (remélhetõleg nem). Elõször is ezeket nézegettem eddig:
link1 és link2.
Tudom meglehetõsen alja dolgok ezek a gitárok között, de késõbb úgy is váltanék komolyabbra. Szeretném ha mondanátok véleményt. És azt sem értem, hogy a tremolósok, miért olcsóbbak? Mert inkább veszek fix húrlábasat pár ezerrel drágábban, ha az hallhatóan jobb. Másik kérdés pedig az, hogy kombót sem vennék kezdetnek, hanem szeretném az itthoni hifire rákötni a gitárt, és külön szereznék torzítót. Ez lehetséges? Lenne még rengeteg kérdésem, de ezeket majd csak késõbb, ha nem bánjátok. Elõre is köszi mindenkinek.

Egy lelkes újonc.
mikor fogunk már közösen gitározni?

RatBaG
imádom ezt a tagot! melyik másik gitáros csinálná utána a 2:40 utáni részt? 😄DD

Per Aspera Ad Inferi.

Froopy
Keep on Searchin'<#eljen> Jóféle! Grat!

Lacee86
Nem tudtok egy jó oldalt/fórumot, ami énekléssel (is) foglalkozik?

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Verseghy : Ez nagyon jó !
Én is erõsítõ vásárlás elõtt állok...40 w-os metal torzítású de tiszta hangon is szép erõsítõt szeretnék vásárolni max 50ért.
Hecker007
Peavey-bõl csak a nagyokat próbáltam 5105+ meg 6505 azok tudom hogy jók, de hogy a többi milyen lehet azt passzolom.

aham és Peavey Rage transtube 158 vagy SOlo-t nem próbáltátok?
Állítólag az jó...

Froopy
Nekem Roland Cube 15X-em van. Meg vagyok elégedve vele. Van benne 3 sávos EQ, 4 torzító modell, bár csak a Metal Stack-et használom😊 Mp3-at rá tudsz dobni, füles/felvétel kimenet. Power Squeezer gomb, ami lecsökkenti a kimeneti teljesítményt (leginkább felvételekhez, vagy a füleshez).

Hecker007
ilyen kicsiben szerintem Fender, vagy Roland CubeX én ezt a kettõt próbáltam nekem tetszett a hangjuk

Verseghy,nekem tetszik😊 a Bass az elején tök jó😊)
Lenne egy kérdésem úgy mindenkihez.
A 10-15-20Wattos gyakorló erõsítõk között szerintetek melyik a legjobb?
Nekem Marshall Mg10van ami hát nem valami jó...Meg nincs benne EQ.
Köszi a válaszokat!!!😊

Nem tudom, Cort-ot nagyon sokan dícsérik hogy jó az ár/érték aránya, de youtube-on nézegettem videókat és a fender sem tûnik egyáltalán rossznak...
lehet <#miaz>

Lacee86
Lehet, h ezt a lilás-rózsaszínes fejlécedet nem tudják hova tenni. 😄

<#nyes>
aha

Lacee86
Ilyen rosszfiú vagy itt? 😮 😄

Állandóan ez történik. Amint feltûnik egyes modiknak hogy szabadlábon vagyok, lejárt a büntetésem, jön a következõ.

Lacee86
Büntit kaptál, vagy mi?

?😊
<#fogmosas> <#vigyor><#eljen>

Végre megint tudok írni 😄

Boconadi
😄😄😄😄
oliwwer
Én is pont e kettõ közt vacilálok. De szerintem részemrõl a fender lesz a nyerõ.
Szasztook, új számunk van! Tessék kritizálni, minden egyes megjegyzés számít!😊

Baby on the Woods
Sziasztok!
Gitár vásárlás elõtt állva gondoltam megkérdezem, noha ki szeretném próbálni mindkettõt...melyiket ajánlanátok? Cort AD810 vagy Fender CD60? Ár ugyanaz. A Cort fedlapja fenyõ, a Fenderé pedig laminált fenyõ...nem tudom, melyik számít jobb választásnak!?
Aquir
van kõkemény is. majd talán megnézek pár köztes darabot

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hecker007
én 0.73-as tortexet 😄 nekem nagyon bejön és univerzális, jah és nem csúszik