Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
nem is mondtam hogy jó vagy rossz 😛 😄

adamq01
Az alacsony árkategóriás Epiket többnyire csak szidni szokták, de mindenféleképp érdemes kipróbálni mielõtt véleményt alkotna akárki is.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

adamq01
Valaki tudna ajánlani nekem egy megbízható, strato formájú szólógitárt 40-50 körül, akár használtan is. Elsõsorban Punk Rock stílusra.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Hecker007
azt nem ismerem, epin sose játszottam még

esetleg Epiphone-Gibson Les Paul Special II ?

Hecker007
esetleg a Hohner Professional ST'59, ez elég ritka, nekem van egy nagyon leharcolt darab ami várja a felújítást, tiszta hangzásban szerintem nagyon jó, torzítva viszont kicsit zajos, de egy zajzárral már használható

joshua
A Fender Blacktop modellekrõl van valakinek véleménye vagy akár saját tapasztalata? Ezen belül is a stratocasterrõl. Elõre is köszi😊

Ja és akkor már boldog tavaszt😄

Froopy
Köszi szépen!

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Mindig változik, de általában:

Dunlop Cry Baby wah (Zack Wylde signature)
Dunlop Rotovibe
MXR EVH Phase 90
MXR ZW-44 overdrive
Boss CE5 chorus vagy MXR M-134 chorus

Boldog karácsonyt!

HTS s3rg1nh00
http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=6529&lang=hu
semmi más nincs ebben az árkategóriában,ami akár csak közelítõen is jó lenne.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Froopy
Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen effekteket használ a gitáros?
Köszi szépen! Kellemes ünnepeket!😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hali! 30 ezer körül max 40-ig megbízhatóbb gitárok akár használtan is ? Tapasztalatok valamivel ?
Klasszikus és akusztikus gitár után ez lenne az elsõ elektromos gitárom.
Szempontnak talán annyit, hogy ne legyen mellékzaj. Leginkább clear channelre utazom, szép hosszan elnyújtott hangokra, de össszességében az érdekel, hogy ilyen árkategóriában találkozott-e már, vagy ismer-e valaki valami korrekt szép hangú, megbízható, jó ár-érték arányú gitárt.
Ha nem nagyon, akkor is jó lenne ha felsorolná a szerinte jónak tartott gitárokat ebben a kategóriában.
Többet nem tudok hozzátenni jelenleg, majd ha meglesz a diploma akkor veszek egy komolyabb darabot.

Hecker007
Boldog karácsonyt minden kedves zenésztársnak és topik látogatónak!! 😊

Van egy ilyenem:
Marshall Valvestate Vs100 Head
Elõfokcsöves.
és a hozzá tartozó VS412 es nagy láda, 4 * 12" celestionokkal.

Mennyit ér szerintetek ez a cucc?
Kell valakinek?

Szeretnék venni egy marshall tsl 100 as fejet 1960A cabbal, meg érdekelnek a peavey fejek is.

Lacee86
Hát annál jobban, mint neten képrõl. 😄

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Marcus Brutus
háhh, köszi az egyetértést 😄😄

bár tapasztalatokra azért még várok...
elvégre ki (mondhatni mi födi halandó 😄XD) tudja kiismerni a boltban 10 perc alatt a gitárt?

Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...

Hecker007
szerintem ne neten nézegesd hanem go a boltba és próbáld ki õket =)

Marcus Brutus
ehh újabb dilemma.

szerintetek:
Cort X6 SMBK vagy Cort G260 OPB avagy Cort EVL-Z4 BKS a jobb?
+ 2 erõsítõn is rágódom:
Fender Frontman 15G 15W gitárkombó vagy Cort CM10G 10W gitárkombó

c-c... lehet h el kéne menni boltba és kipróbálni, nem pedig netezni.... :/ na mid 1

azért érdekel a véleményetek.<#wink>

Roma aeterna est. Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...

hangszedõ, elekronika csere, tremolója szart se ér

Squier Bullet Stratocaster-rõl vélemény?

Atwa

Kihangosítatlan dob , három 40w-os erõsítõ mellé hány w-os mikrofon-erõsítõ szükséges ?
Lacee86
xD A nénivel tudnék mit kezdeni. 😛

milk4

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Tibi7
Na látom felborzoltam kicsit a kedélyeket. Azt hozzá tenném a dologhoz, hogy volt már akusztikus a kezemben, elkezdtem tanulni is vele még 2 éve, de régen volt már sajnos. Viszont nekem mindig is elektromos volt a vágyam. Az biztos, hogy ha akusztikussal kezd az ember, könnyebb lehet azzal, de nekem egyáltalán nem tetszett. Így döntöttem amellett hogy elektromosat veszek, és mivel iszonyatosan vágytam már rá nem hiszem hogy a legnagyobb problémát azt fogja okozni, hogy nem akusztikuson tanulok. A segítséget mindenkinek köszönöm, és remélem hamarosan tudok majd valami érdemlegeset mutatni a tudásomból.
Lacee86
Az biztos, csak én nem vagyok metálos. 😊

Nem rossz, de masik sokkal karakteresebb, szerintem.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Lacee86
Nem rossz, bár ez nekem jobban bejön:

Tetszik.😊

csokalaci
Ez vicces 😄

http://facebook.com/musicleander

Mondjuk az igaz, hogy a klaszikussal a helyes keztartast talan konyebb megtanulni. En ugygonodolm akkor jo a klaszikus, ha valoban kalszikust jatszol es zeneelmelet is tarsul hozza, kotta stb. Ugy valoban nagyon sokat tud segiteni, de zeneelmelet szinten lehet anelkul is tanulni.
Szerintem gitar tipustol fugettlenul a legfontosabb egy jo tanar, ha csak nem vagy os tehetseg, mint mondjuk Hendrix volt. Persze ez csak az en velemeny es szemelyes tapazstalatom.

Atwa
Én elektromossal kezdtem és így utólag az a pár hónap csak egy nagy baromkodás volt,gyakorlatilag semmit nem fejlõdtem akkoriban,viszont akusztikussal(fém húros)hetek alatt érezhetõ volt fejlõdés,ilyen bitang kemény 12-es húrok vannak rajta,azon azért jól megedzõdik az ujj <#boxer>

Ez totalis baromsag, ha nem kalszikus gitaron kezdesz akkor is megtanulsz, tok mind1. Nem beszelve arrol hogy akusztikust veszel az nem biztos, hogy klaszikus gitar, annak meg kb ua nyaka mint az elektromosnak. Max a hurok magsabban vannak.

csokalaci
Sokkal

Lacee86
Ezek szerint könnyebb rajt játszani klasszikus után?

csokalaci
<#eljen>

Boconadi
jó is az amikor a nagy bazi vastag nyakú klasszikus/akusztikus után a kezedbe veszed a kis vékonyka könnyen fogható elektromos gitárt, a kis finom húrjaival, és még annál is jobban játszassz mint képzelted volna valaha... 😄 Megyek is megbõgetem 😄
Lacee86
Kicsit nyers vagy, de igazad van. 😊 Tképpen én is egybõl durr bele bumm elektromosat szerettem volna, egyedül pénzhiány miatt tudtam csak klasszikust venni. Azóta már beláttam, h nem is igazán lett volna értelme elektromosat vennem, bár mondjuk oktató videókban is azt használnak, csak a nyers torzítatlan gitárhangon szól persze. Csak erre meg gondolom én sokkal inkább való egy akusztikus gitár.

sapkafej
van egy barátom, aki akusztikus helyett egybõl elektromosat vett, ez volt évekkel ezelõtt. egy kvintet nem tud normálisan lefogni, szenved azóta is az egésszel. na, te ugyanilyen fasznak tûnsz.
vannak alapszabályok, nem véletlenül mondogatja mindenki. aki nem tud akusztikuson játszani, az nem tud gitározni
ennyit akartam tippül mondani

György

csokalaci
Köszi, ezt csak úgy reggel poénból felvettem, és ez csak az elsõ próbálkozás volt 😊
Amúgy van szép farewell ballad hangzásom is, csak nekem ilyen Zoom G2.1U Multieffektem van és nem tudtam jól megcsinálni azzal a hangzással a wah effektet, így a saját torzított + wah effektes hangázsomat használtam.
Köszi szépen a tippeket.
Talán majd felveszem újból valamikor. 😊

Amiket te játszottal azok meg... Metallica rulez ! Grat 😊

egész pofás lett,..már pár éve szeretm ezt a lírát,egyébként csak demónak lett szánva a dal,az epiphone demója asszem,

Egy kis delayt még tolhatnál rá picit😉
meg próbáld meg hoyg metronómra felveszed 2X,tehát 2 sávod lesz,...Sokkal jobban fog szólni,persze ehhez pontosan kell lejátszani,de ezért van a metronóm,...
Ez uyganígy 2 sávban lett feljátszva,,a kíséret csak 1 sáv..azéé hallani a kulonbséget,,és elég penge a színe is van a solonak

Anci1
anci2

És a nyujtásoknál nyogodtan mehet a saját egyéniséged/tudásos szerint,1-2 helyen még sántít,de ha szépen nyujtod a hangot a nehezebb részeknél akkor mingyáá jobb lesz sztem,,amugymeg grat😊

csokalaci
Elsõ évben még én sem utáltam , csak utána, de most már szeretem mind a kettõt.

Lacee86
Hát én utálni nem utálom, de én is elektromossal szeretném majd késõbb.

csokalaci
Igen és nagyon útáltam, mert elektromosat szerettem volna ,de így visszagondolva, nagyon jót tett a klasszikus gitár, szóval csak gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás 😊

Lacee86
Értem. Én sem járok, de én még csak 3 hónapja pötyögök egy nylon húrossal. Akkor 2 évig te is klasszikussal nyomtad ezek szerint.

csokalaci
Köszi 😊
Nem járok tanárhoz. Könyvbõl tanultam, meg Lick Library DVD-kbõl

Lacee86
Nem semmi... Ügyes vagy, irigyellek is, h ilyen rövid idõ alatt már így játszol. 😊 Tanárhoz jársz?

csokalaci
3 éve , 1 éve elektoromos gitáron. Amúgy 16 vagyok 😊

14 Metal Amp shootout

Mesa Boogie Road King - 0:05
Hughes & Kettner Triamp - 0:36
Engl Savage - 1:05
Mesa Boogie Mark IV - 1:36
Peavey 5150 - 2:05
Mesa Boogie Dual Rectifier - 2:36
Framus Cobra - 3:05
Marshall JVM 410 - 3:35
EVH 5150mk3 - 4:06
Engl Blackmore - 4:35
Fortin Natas - 5:05
Diezel Einstein - 5:36
Elmwood Modena M60 - 6:05
Mesa Boogie Roadster - 6:36

Lacee86
Durván nyomod. 😮 Látom elég fiatal vagy, hány éve gitározol?