Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Valaki, aki bandában zenél, és koncertezik, építse be a mûsorba. 😄😄😄 Sztem nagyon hálás lesz a közönség.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

elitehun
<#guluszem1>
sz4bolcs
xDDD

Hecker007
Nem használ valaki innen Boss GT10-et egész véletlen? 😛😄

Hecker007
Ha nem haragszol törlöm ezt a hszt ha van benne gitár ha nincs ez szerintem nem idevaló!

sz4bolcs
Nektek is eszetekbe jutott már, hogy az elf erdõben egy ork mekkora troll?

sz4bolcs
Én 15 körül vettem másfél-két éve. Gondolom már egy 5össel occsóbb. Occó, és amire ki lett találva, arra teljesen jó.

Hecker007
a guitar rig-et ismerem én is 😊
nekem az volt vele a gondom hogy usb-n keresztül is éreztem hogy késik a hang :S
mennyiért mérik ezt a behringer cuccot, ha nem lenne túl drága lehet adnék még egy esélyt ennek a megoldásnak 😊

sz4bolcs
lool, ilyet elõször olvasok itt. xDD Tyyyy

Behringer guitar link-kel van rákötve a gitár a gépemre, és Guitar rig programot használok, ott meg Pull my theater effekt. A progi tud fölvenni effekttel együt.

Hecker007
ezt milyen cuccal vetted fel?
nagyon jól szól az egész, grat hozzá 😊

sz4bolcs

Helló! Mit gondoltok az Epiphone Les Paul Special 2 GT-rõl? Ilyet vennék, csak nemtudok róla túl sokat.(mármint vélményeket nemtudok róla).
Én az ilyesmi torzítós daloknak vagyok a híve:

Boconadi
fú de szépen szól ez a cucc baze <#szomoru1>
Hecker007
Szerintetek mit érdemesebb venni Boss GT10-et vagy Line6 HD500-at?
Azt tudom hogy a GT10 jó minden fajta zenéhez meg jó minõségûek az effektjei is és nagy hangerõn is jól szól, de mutattak ma youtubon egy videót róla és a HD500 is megmozgatta a fantáziám így nem tudok dönteni, nyár vége felé esedékes az effekt csere, úgyhogy addig van idõm eldönteni, de gondoltam megkérdezem érdekel mások véleménye is.

elitehun
Zsír, kösz! <#eljen>
csokalaci
És itt egy remek példa, mire lehet használni az üveghangokat:

http://facebook.com/musicleander

csokalaci
Pulloff: Amikor lefogsz egy hangot és ugyan azzal azzal az ujjaddal amelyikkel lefogod ezt, megpengeted a húrt.
Hammer on: pengetés nélkül szólaltatod meg a húrt, "rácsapsz" a húrra a fogólapon az egyik ujjaddal.
Slide:Egyik érintõrõl elcsúsztatod az ujjad egy másik érintõig.
Natural Harmonics: 5,7,12,19,24 bundoknál lehet õket megszólaltatni. Az ujjadat csak ráhelyezed a húrra pont ott ahol a bund található(szóval rá a fém részre). Üveghangnak is hívják õket.

Mellesleg ezek mind fent vannak még youtubeon is.

elitehun
Na ismét jöttem a noob kérdéseimmel 😄
Ezek mit takarnak? 😄
p= pulloff from a formor note to a latter note

h= hammer on a specific note

s= slide to a latter note from the former note without plucking with picks or fingers

= Natural harmonics
Rigley
Sziasztok!

Tudom, hogy alapvetõen nem hirdetés topic, engedjétek meg, hogy ezt egyszer betegyem. Elég különleges darab, nincs minden sarkon. Hátha érdekel valakit:

Fractal Audio Axe-Fx ULTRA
- karcmentes, hibátlan
- G66-tól, a hivatalos európai forgalmazótól vettem. (ha esetleg bármi probléma lenne vele, hipp-hopp megoldják)
- Új ára 580.000 Ft.. illetve az újabb modellnek mostmár 600e felett.
- A legújabb: v11-es firmware-rel.

450e.

nem olvasok fórumot:
[email protected]

dddstudio.tk

csokalaci
Jó kis szám az biztos 😊

elitehun
Jaja az biztos, igazából még nem is azt akarom megtanulni csak igy próbálgattam és neten még nem nagyon néztem ilyen tabokat 😊
Csak nem a nothing else matters intro?😊
Lesz még munkád vele bõven.

Hecker007
anno nekem se volt egyértelmû, próbálj meg beszerezni egy guitar pro-t akár eredetit akár virágboltit, abban ha bekapcsolod hogy mutassa a gitárnyakat akkor ott látod mit hogy kell fogni kb, persze vannak benne olyan dolgok is amik tévesek, de azokat ki lehet szûrni vagy linkelsz egy képet és megmondjuk hogy mi kell belõle 😄

elitehun
Igen pont most jöttem rá hogy mekkora baromságot kérdeztem XD
Jólvanna fáradt vagyok
Hecker007
azokat úgy kell lefogni hogy mind a 2 húrt egyszerre illetve 3-at

elitehun
e--!-0-0-0-
b--!-5-5-5-
g--!-5-5-5-
d--!-------
a--!-0-2-3-
e--!-------

Azt hogy kéne játszani amikor egymás alatt vannak? egyszerre?
Hecker007
A Fender Stratokból nagyon soknak van ilyen baja, azokon a beállítás se mindig segít sajnos :S
Pontosítok csak bizonyos szériák ilyenek.

AtomHeart
Ertem en, hogy jo esellyel beallitas kerdese, csak nagyon zavar, hogy ebben az arkategoriaban sem eleve beallitva teszik ki...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
Tobb huron is ereztem zorgest, a hurok nem voltak kifejezetten alacsonyra allitva, es vagy egy .10-es szett volt rajta (Fender strat a gitar), vagy magasabbra volt hangolva a kelletenel, mert nagyon feszesnek tuntek...

Hecker007
nincs a gitár jól beállítva, általában akkor állítják be rendesen mikor megveszed, ahogy a gyárból jött úgy rakták ki, az 1mFt-os gitáron is zöröghet a húr, nem az ár a lényeg, nekem volt olyan 40eFt-os Squier gitárom hogy nem zörgöt és a húrok nagyon alacsonyan voltak rajta, a .73-as pengetõt megfogták ha betettem alá, a lényeg az hogy nem a gitár ára hanem a beállítás milyensége a lényeg sokszor

elitehun
Igen ezt gondoltam -.-
De már válaszoltál hogy úgy könnyebb a játék
Hurmagassagot.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Mondjuk amit irtam, az a zorges az inkabb csak erosebb pengetesenel bele er kicsit a bund foleg E es A hur a tobbinel alacsony hurmagasagnal sem szabad zorognie. Szerintem.

Altalaban alacsony hurmagasagnal van egy kis zorges a huroknak de erositobe dugva nem zavaro. Sokan inkabb igy hasznaljak a gitart mivel igy kenyelmesebb, konyebb rajta jatek. Persze van aki a magasabban levo hurt preferalja.

elitehun
Tényleg az mit befolyásol hogyha le van engedve a húrláb teljesen? Vagy fel van emelve teljesen?
Vagy csak túlságosan le van engedve a húrláb?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

AtomHeart
Szerintetek normalis, hogy egy uzletben egy 350kHUF-ert kinalt gitar zorogjon??! <#falbav> Szerintem vagy kuuuurvara hanyag a tulaj/alkalmazottak, vagy hibas a gitar!

Érdemes megnézni a többi videójukat is😄

csokalaci
"My ears are pregnant."

Boconadi
kibaszottul küldi 😄
Beast Machine
Legutolsó sort olvasd el: "Forrás: GitárTanfolyam.hu"

...vágod?

Ez odabasz, bár ettõl a sráctól ez már megszokható😄
Az a komment pedig kemény: "I heard lady gaga did a cover of this?"<#idiota>

Boconadi
lolmán <#idiota>
AtomHeart
Szerintuk is, las oldal aljan: Forrás: GitárTanfolyam.hu

elitehun
Csak szerintem "hasonlít" erre az oldalra?
köszi, tényleg nagyon jól szólnak!

Az attól függ milyen füllesed van, jó minõségû senheiserek olyan 30K árkategóriában már hibátlanul szólnak. Multieffekt nem rossz megoldás de abból is valami jobb boss vagy vox és szintén minõségi fülles kell, szerintem. Meg 1 megoldás van jó pár olyan csöves cucc amiben van teljesitmény szabályzó és kis hangerön is jól szól. Peavy Windsor pl vagy Black Star HT-5

Boconadi
Ismeritek ezt az oldalt? Kezdõknek, akik nem járnak tanárhoz, ajánlani tudom.
Metalmilitiakid
az baj

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417