Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
ez rohadt jó, köszi

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

elitehun
De nem zörögnek
hát az úgy nemjó..
állítsd be úgy hogy rakd õket alacsonyabbra, de annyira hogy még ne zörögjenek semelyik bundon se
a mély e nem baj ha egy kicsit zörög..belefér

elitehun
Nem, a vastagabb húrok határozottan alacsonyabban vannak

nem fordítva van?
mer vastagabbak
és nagyobb amplitudóval is rezegnek

elitehun
A húrlábnál mért úgy van beállitva hogy a G B e húrok magasabban legyenek mint az E A D?
Hecker007
nem rossz ötlet, csak szerintem a távolságokkal lenne a gond :S

kéne csinálni egy ilyen gitár klubot, ahova eljöhetnek a fiúk és egymást tanítanánk gitározni, meg ismerkednénk egymással, ilyesmi..
Tanár helyett lenne, és szerintem ez így közvetlenebb is.
Hetente vagy kéthetente össze lehetne jönni

elitehun
Ezer kösz
Nem tudom pontosan milyen fajta gitár, akusztikus gitár, de egy kicsit kissebb mint a hagyományos akusztikus gitárok, egy ismerõstöl kaptam, de már nem tartjuk a kapcsolatot ezért nem tudok több infót róla. A húrok lemértem, nincsenek távol, a hangoláshoz annyira nem értek, a neten találtam ezt az oldalt és próbáltam úgy állitni hogy hasonló hangja legyen.

Tessék, itt vannak tanuló, gyakorló sémák:
gyakorló skálák

milyen gitárrol van szó?
Nézd meg hogy nem e nagy a húrmagasság.
A 12. bundnál olyan 2-3 mm távolság a bundvas és a húr között az jó.
Nézd meg a hangolást is, ha egy oktávval feljebb van hangolva véletlenül akkor nagyon feszesek a húrok és nehéz lefogni õket, de a nagy húrtávolság miatt is lehet.

elitehun
Pontosabban? Mert ott nemigne találtam
AtomHeart
Inkabb nezd meg a Guitar Pro helpjeben! <#nezze>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Köszi.

elitehun
Eléggé le kell szorítani a húrokat, kell egy kis idõ míg megkeményedik a bõr az ujjadon
Sziasztok, szeretnék megtanulni gitározni, tanárra nincs pénzem ezért a neten kereste oktató anyagokat, egy régi ismerõstõl kapot gitáron próbálkozok. De van egy gondom, még csak az E akkordot gyakorolom, de mikor lefogom a húrokat ha nem fogom elég erõsen akkor tompa hangok lesznek, ha meg erõsen fogom, akkor szépen szól de nagyon belevágnak a húrok az ujjaimba. A kérdésem az lenne hogy a gitárral van valami baj, vagy ténleg nagyon kell szoritni a húrokat csak az én ujjaim gyengék és nem birom. A válaszokat elõre is köszönöm.

elitehun
A guitar pro-n belül valahol leirja hogy néhány jel mit jelent? Vagy kérdezzem meg itt?
Boconadi
Szerintetek ez könnyen megtanulható?

<#gonosz1>

elitehun
Szintén kösz.
Froopy

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

elitehun
Kösz! És az elemet hol kell beletenni?
Lyukasbogrács
szerintem ez, de majd a többiek kijavítanak

elitehun
Kicsit elirtam. A kérdés hogy mi a különbség az aktiv és a passziv hangszedõk között?
elitehun
Azt vágom hogy van dupla meg egytekercses hangszedõ. A kérdés hogy ezek között mi a különbség? Meg amit végképp nem tudok az hogy mi a különbség a passziv és az aktiv hangszedõ között?
Nagyon szép! Gratula! Használd egészséggel!😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Hecker007
ilyeneket lehet csinálni csak ki kell számolni hogy mennyinek kell lenni a ládák ellenállásának és tudni kell hogy mit lehet rákötni a fejre pl.: ha a fejen van egy 8Ohm-os kimenet és van két 16Ohm-os ládád akkor a ládákat párhuzamosan kell kötni, de pl. ha két 4Ohm-os láda van a 8Ohm-os kimenetre akkor azokat sorba kell bekötni, nem bonyolult annak aki emlékszik az ellenállás eredõ számolásra a középsulis fizikaóráról 😊 vagy annak aki elektronikát tanul 😊 utóbbinak ugye könnyebb

elitehun
Tudom hogy nem néztél hülyének, csak odairtam hogy ne csak annyi legyen odairva hogy kösz XD
Froopy
Nincs mit. Nem néztelek hülyének.

elitehun
Okés kösz. Persze a torzit ki van kapcsolva azért annyira ne vagyok hülye 😉
Froopy
Az mindegy, ott csak a "hangszínen" tudsz kevergetni. Ha van beépített torzítója az erõsítõdnek, akkor azt kapcsold ki.

elitehun
Persze amiket felsoroltam azok az erõsítõn vannak
elitehun
Ha csak simán erõsiteni akarom a gitárt akkor hogy állitsam be? Gondolok itt a Treble, Middle és bass-re
Hát szerintem így nem nagyon szokták.
Többnyire egy 4x12 es ládát használnak.
Koncerteken ott más. Ott fontosabb a hangerõ.

AtomHeart
Ertem, bocsi, nekem az jott le, hogy szerinted igy nemigen szoktak, ami meg ennek tunik az inkabb PA. Bocsi.

Nem azt mondtam, hogy nem lehet így összekötni.
Hanem hogy érteni, tudni kell hogyan, mert ha nem, akkor tönkrevágod az erõsítõdet.
Nem mindegy, hogy két 8 ohmos ládához, 4 ohmos, vagy 16 ohmos kimenet való.
De mindegy.. csak mondom, hogy elsõre ez nem egyértelmû, és ne kísérletezz vele, ha egy kicsit is félted a csöveidet, és a kimenõ trafód.

AtomHeart
Utananeztem es szerintem f1u teved, ez a full stack dolog eleg nepszeru: http://www.musiciansfriend.com/navigation?q=marshall+full+stack

csokalaci
Hát ha legalább egyszer rá van csavarva, akkor nem hiszem

http://facebook.com/musicleander

elitehun
Hát a húr a hangolókulcsból
csokalaci
Elõször nekem is olyanra sikerült 😊
Mi jön ki ?

elitehun
Jó egyelõre nekem jó ez a hangolás és elõször húroztam újra a gityót tehát örülök hogy sikerült 😄
Az a veszély nem fenyeget hogy kijön?
Lacee86
Oks, köszi.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

csokalaci
Hamarabb elszakad(pl. ha véletlenül feljebb tekered egy picivel), illetve nem nagyon lehet más hangolásban rajta játszani, mert hamar elhangolódik. Inkább tekerd rá többször.

elitehun
Valaki?
Froopy
Akkor lehet, hogy egy teljes húrcsere megoldja majd ezt az egészet. Elvégre ki tudja, meddig állt a gitár az üzletben is.😊 Szerencse, hogy klasszikusra nem olyan drágák a húrok. Én a piros D'Addario-t ajánlanám, az elvileg vmi tanuló húr, de nem rossz. Vagy szintén ettõl a gyártótól Pro Arté normal-t.

Lacee86
Hát sokszor, ameddig csak kellett feszíteni, h d hang legyen újra. 😊
Amúgy elég betegen szólnak a húrjaim, olcsó gitár, és még az eredeti húrokkal. A g húr már kezdettõl fogva iszonyú tompán szól pl. Szóval asszem nem úszok meg egy teljes húrcserét...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

ilyen nálam is volt régen, nálam az oldotta meg, hogy rakattam be a hídhoz ilyen húremelõt, mert az nekem eredetileg nem volt. De nálam is a d húr szólt furán, és a konkrét okára a mai napig nem sikerült rájönni.
Esetleg segíthet új húr is.
Amúgy meg szerencse hogy nem szakadt el, d húrt klasszikus gitárokon játék után érdemes fél-egy hanggal mindig lehangolni, mert valamiért azok szakadnak el mindig a leghamarabb, nálam legalábbis. (Már a harmadik olyan alkalom volt, hogy több hónapra félreraktam a klasszikus gitárt, és amikor elõvettem, csak a d húr volt elszakadva.)
elitehun
Az lehet gond hogy a húrok elég kevésszer tekeredtek rá a hangolókulcsokra? Van hogy csak 1-szer