Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hát az úgy nemjó..
állítsd be úgy hogy rakd õket alacsonyabbra, de annyira hogy még ne zörögjenek semelyik bundon se
a mély e nem baj ha egy kicsit zörög..belefér
állítsd be úgy hogy rakd õket alacsonyabbra, de annyira hogy még ne zörögjenek semelyik bundon se
a mély e nem baj ha egy kicsit zörög..belefér
nem fordítva van?
mer vastagabbak
és nagyobb amplitudóval is rezegnek
kéne csinálni egy ilyen gitár klubot, ahova eljöhetnek a fiúk és egymást tanítanánk gitározni, meg ismerkednénk egymással, ilyesmi..
Tanár helyett lenne, és szerintem ez így közvetlenebb is.
Hetente vagy kéthetente össze lehetne jönni
Tanár helyett lenne, és szerintem ez így közvetlenebb is.
Hetente vagy kéthetente össze lehetne jönni
Nem tudom pontosan milyen fajta gitár, akusztikus gitár, de egy kicsit kissebb mint a hagyományos akusztikus gitárok, egy ismerõstöl kaptam, de már nem tartjuk a kapcsolatot ezért nem tudok több infót róla. A húrok lemértem, nincsenek távol, a hangoláshoz annyira nem értek, a neten találtam ezt az oldalt és próbáltam úgy állitni hogy hasonló hangja legyen.
Tessék, itt vannak tanuló, gyakorló sémák:
gyakorló skálák
gyakorló skálák
milyen gitárrol van szó?
Nézd meg hogy nem e nagy a húrmagasság.
A 12. bundnál olyan 2-3 mm távolság a bundvas és a húr között az jó.
Nézd meg a hangolást is, ha egy oktávval feljebb van hangolva véletlenül akkor nagyon feszesek a húrok és nehéz lefogni õket, de a nagy húrtávolság miatt is lehet.
Nézd meg hogy nem e nagy a húrmagasság.
A 12. bundnál olyan 2-3 mm távolság a bundvas és a húr között az jó.
Nézd meg a hangolást is, ha egy oktávval feljebb van hangolva véletlenül akkor nagyon feszesek a húrok és nehéz lefogni õket, de a nagy húrtávolság miatt is lehet.
Inkabb nezd meg a Guitar Pro helpjeben! <#nezze>#nezze>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Köszi.
Sziasztok, szeretnék megtanulni gitározni, tanárra nincs pénzem ezért a neten kereste oktató anyagokat, egy régi ismerõstõl kapot gitáron próbálkozok. De van egy gondom, még csak az E akkordot gyakorolom, de mikor lefogom a húrokat ha nem fogom elég erõsen akkor tompa hangok lesznek, ha meg erõsen fogom, akkor szépen szól de nagyon belevágnak a húrok az ujjaimba. A kérdésem az lenne hogy a gitárral van valami baj, vagy ténleg nagyon kell szoritni a húrokat csak az én ujjaim gyengék és nem birom. A válaszokat elõre is köszönöm.
<#gonosz1>#gonosz1>
szerintem ez, de majd a többiek kijavítanak
Azt vágom hogy van dupla meg egytekercses hangszedõ. A kérdés hogy ezek között mi a különbség? Meg amit végképp nem tudok az hogy mi a különbség a passziv és az aktiv hangszedõ között?
Nagyon szép! Gratula! Használd egészséggel!😊
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
ilyeneket lehet csinálni csak ki kell számolni hogy mennyinek kell lenni a ládák ellenállásának és tudni kell hogy mit lehet rákötni a fejre pl.: ha a fejen van egy 8Ohm-os kimenet és van két 16Ohm-os ládád akkor a ládákat párhuzamosan kell kötni, de pl. ha két 4Ohm-os láda van a 8Ohm-os kimenetre akkor azokat sorba kell bekötni, nem bonyolult annak aki emlékszik az ellenállás eredõ számolásra a középsulis fizikaóráról 😊 vagy annak aki elektronikát tanul 😊 utóbbinak ugye könnyebb
Az mindegy, ott csak a "hangszínen" tudsz kevergetni. Ha van beépített torzítója az erõsítõdnek, akkor azt kapcsold ki.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Ha csak simán erõsiteni akarom a gitárt akkor hogy állitsam be? Gondolok itt a Treble, Middle és bass-re
Hát szerintem így nem nagyon szokták.
Többnyire egy 4x12 es ládát használnak.
Koncerteken ott más. Ott fontosabb a hangerõ.
Többnyire egy 4x12 es ládát használnak.
Koncerteken ott más. Ott fontosabb a hangerõ.
Ertem, bocsi, nekem az jott le, hogy szerinted igy nemigen szoktak, ami meg ennek tunik az inkabb PA. Bocsi.
Nem azt mondtam, hogy nem lehet így összekötni.
Hanem hogy érteni, tudni kell hogyan, mert ha nem, akkor tönkrevágod az erõsítõdet.
Nem mindegy, hogy két 8 ohmos ládához, 4 ohmos, vagy 16 ohmos kimenet való.
De mindegy.. csak mondom, hogy elsõre ez nem egyértelmû, és ne kísérletezz vele, ha egy kicsit is félted a csöveidet, és a kimenõ trafód.
Hanem hogy érteni, tudni kell hogyan, mert ha nem, akkor tönkrevágod az erõsítõdet.
Nem mindegy, hogy két 8 ohmos ládához, 4 ohmos, vagy 16 ohmos kimenet való.
De mindegy.. csak mondom, hogy elsõre ez nem egyértelmû, és ne kísérletezz vele, ha egy kicsit is félted a csöveidet, és a kimenõ trafód.
Utananeztem es szerintem f1u teved, ez a full stack dolog eleg nepszeru: http://www.musiciansfriend.com/navigation?q=marshall+full+stack
Jó egyelõre nekem jó ez a hangolás és elõször húroztam újra a gityót tehát örülök hogy sikerült 😄
Az a veszély nem fenyeget hogy kijön?
Az a veszély nem fenyeget hogy kijön?
Hamarabb elszakad(pl. ha véletlenül feljebb tekered egy picivel), illetve nem nagyon lehet más hangolásban rajta játszani, mert hamar elhangolódik. Inkább tekerd rá többször.
http://facebook.com/musicleander
Akkor lehet, hogy egy teljes húrcsere megoldja majd ezt az egészet. Elvégre ki tudja, meddig állt a gitár az üzletben is.😊 Szerencse, hogy klasszikusra nem olyan drágák a húrok. Én a piros D'Addario-t ajánlanám, az elvileg vmi tanuló húr, de nem rossz. Vagy szintén ettõl a gyártótól Pro Arté normal-t.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Hát sokszor, ameddig csak kellett feszíteni, h d hang legyen újra. 😊
Amúgy elég betegen szólnak a húrjaim, olcsó gitár, és még az eredeti húrokkal. A g húr már kezdettõl fogva iszonyú tompán szól pl. Szóval asszem nem úszok meg egy teljes húrcserét...
Amúgy elég betegen szólnak a húrjaim, olcsó gitár, és még az eredeti húrokkal. A g húr már kezdettõl fogva iszonyú tompán szól pl. Szóval asszem nem úszok meg egy teljes húrcserét...
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
ilyen nálam is volt régen, nálam az oldotta meg, hogy rakattam be a hídhoz ilyen húremelõt, mert az nekem eredetileg nem volt. De nálam is a d húr szólt furán, és a konkrét okára a mai napig nem sikerült rájönni.
Esetleg segíthet új húr is.
Amúgy meg szerencse hogy nem szakadt el, d húrt klasszikus gitárokon játék után érdemes fél-egy hanggal mindig lehangolni, mert valamiért azok szakadnak el mindig a leghamarabb, nálam legalábbis. (Már a harmadik olyan alkalom volt, hogy több hónapra félreraktam a klasszikus gitárt, és amikor elõvettem, csak a d húr volt elszakadva.)
Esetleg segíthet új húr is.
Amúgy meg szerencse hogy nem szakadt el, d húrt klasszikus gitárokon játék után érdemes fél-egy hanggal mindig lehangolni, mert valamiért azok szakadnak el mindig a leghamarabb, nálam legalábbis. (Már a harmadik olyan alkalom volt, hogy több hónapra félreraktam a klasszikus gitárt, és amikor elõvettem, csak a d húr volt elszakadva.)