Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

elitehun
A pengetõt azt vágom hogy van, csak én úgy tudtam hogy szétbassza a körmöd, de ha nem akkor jó 😄
Hecker007
simán lehet azon is, semmi baja nem lesz a körmödnek, de am van ujjra húzható pengetõ is, ha valaki nem akarja a körmét véletlen se letörni 😄

elitehun
Jó de az tudtommal szétb*ssza a körmöd
fémhúroson is<#vigyor3>
elitehun
nejlon húroson lehet körömmel is játszani 😛
elitehun
Ugyan, meg lesz 5 perc alatt 😄DDD
De gondolom egy papiron jelöljem majd be hogy milyen magasan volt a húrláb, hogy ugyan akkorára állitsam. Na de akkor tényleg csak annyi hogy kicsavarom a két csavart és lejön? Nem hangzik nehéznek , és amúgy is szeretek igy babrálni 😛
Tényleg.. mi a különbség a nejlon és fémhúros gitárok között..
Tudom a hangja.. de hogy mit hol használnak, vagy milyen zenéknél érdemes..ilyesmi érdekel.
Árban is van különbség.

jah =)
De legalább egyszer jól megtanulod mit hogy kell.
Nekem is még be kell állítanom a fenderem nyakát, nemrég volt húrcsere.
Tegnap meg elpattant az A hurom a másikon. A fenébe.

Hecker007
ezt amúgy is csak új húrral szokták csinálni 😊
egy fél napod rá fog menni ha elsõnek csinálod 😊 =)

elitehun
Jó, majd úgyis csak akkor forditom meg amikor húrt cserélek, és akkor amúgy is kell ahngolni
Hecker007
azt hogy a mondjuk az A húrod üresen pengetve is A hangot adjon meg akkor is ha a 12. bundnál lefogod 😊 ugyanígy az összes húrt, lehetõ legpontosabban

elitehun
Hogy beállitom az oktávját?<#zavart1>
Kicsit pontosabban? 😄
Hecker007
jah, utána meg beállítod az oktávját a gitárnak, hogy ne legyen hamis, ennél a hídnál nem nagy kaland 😊

elitehun
Pazar...
És akkor simán kicsavarozhatom és forditva berakom?
tenkenorman
szerintem simán...

http://www.tenke.hu

elitehun
Az lehet hogy a húrláb forditva áll nálam??? Észrevettem hogy a vastag húrok alacsonyabban vannak mint a vékonyak, de most azt is észrevettem hogy lehet ennek az oka az hogy forditva tették fel a húrlábat?
Ilyen húrlábam van de nálam a csavarok befelé néznek, tehát pont forditva mint a képen...
Atwa
Az a digitech whammy lesz,nem a pinch harmonic <#idiota> azért köszi a segítséget.<#worship>

Hecker007
szerintem meglehet csinálni, ezt még nem próbáltam, de nem hiszem hogy megoldhatatlan lenne

azt meg lehet rajta csinálni, hogy a bemenetre küldesz valami hang anyagot, egy nyers gitár hangot a számítógéprõl, és közben úgy hogy közben nem kell pengetned, be tudod állítani a neked megfelelõ effekteket?

100 effekt van abban a cuccban..azért ez nagyon durva. =)

Hecker007
persze, csak így állítgatom, mert a cuccon elég nehéz lenne belõni a dolgokat

meg tudod azt csinálni, hogy a számítógépen keresztül állítgatod a hd500 ast?
Valami ilyesmit olvastam volna... Sokkal kényelmesebbnek tûnik ez a módszer.

joshua
digitech whammy (ajánlom Tom Morello szólóit hallgatásra pl: killing in the name)

Hecker007
nah próbálgattam a HD500-at és arra jutottam hogy valami eszméletlen amit ez az effekt tud, nekem sokkal jobban bejön a hangja mint a GT10-esé, több erõ van benne
az effektek nagyon jó minõségûek, de csak erõs idegzetûeknek ajánlott, mert nagyon sokat el lehet pepecselni a beállításokkal

azt nem effekt pedállal csinálják..
Hanem ezt úgy hívják hogy pinch harmonic-nak.
A lényege az, hogy a hegyénél fogod a pengetõt, és amikor pengeted a húrt, közben hozzá érsz és visít a gitár mint a disznó. 😊
Amúgy meg, pitch shifter meg wah pedállal lehet hasonló hangokat elõállítani.

Atwa
Bucketheadet hallgatva azon gondolkoztam vajon milyen effekt pedállal tudja megemelni egy hang magasságát(amitõl ilyen sikolyszerûvé válik a hang)? Mint pl. a Soothsayerbe,vagy az Aunt Suzie-ba.<#idiota>

Froopy
Bocsi, a 3. ugyanaz mint a 2, csak ugye 1. és 3. fekvésben.

#31281: Ne aggód, kis gyakorlás, és megerõsödnek az ujjaid.😉
#31280: Igazi gitár-forma!😄 Õ még egy kedvencem. Van feketében és vörösben is. Egyszer kéne valami hasonló akusztikus gitár, de már így is van 4 gitárom😄 Eladni meg nem szeretnék belõlük, mert mindegyikhez kötõdöm.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

tenkenorman
nem mennek a barré akkordok sem 😊 lehet mellényúltam picit ezzel a számmal

sz4bolcs
Ez a második amit linkeltél nagyon bejön..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Froopy
Nekem így megy:
5-7-7-6-5: barré 5. fekvésben, D-húr 7. fekvés gyûrûssel, G-húr 7. fekvés kisujjal, H-húr 6. fekvés középsõvel.
3-5-5-5-3: barré 3. fekvésben, D-G-H-húrokon 5. fekvés közép-gyûrûs-kisujjal.
1-3-3-3-1: ugyanaz, mint az elõzõ.

Remélem segített valamit.

tenkenorman
nem érek át 5 bundot

sz4bolcs
cutaway <#eljen> Nekem is van egy ratyi akusztikusom, de megfogadtam, hogy ha mégegyszer veszek, akkor csak cutaway.. Mi a faxnak vannak a legfelsõ bundok akusztikuson, ha nem lehet használni õket...

tenkenorman
zsír köszönöm szépen, ma bele is csapok a lecsóba! mégegyszer köszi

Tibi7
Sziasztok! Véleményeteket szeretném kérni.
powerstate
Érdemes ilyen beépített torzítós gitárt venni? Igazából még nem próbáltam õket, hogy milyen a hangzásuk, de ti hátha tudtok valami véleményt adni. Köszi!
Froopy
Out of record: Ha a helyedben lennék, köztük (1 & 2) vacillálnék, õk a legolcsóbb cutaway-ek Cortnál. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én akusztikusból csak cutaway-t tudnék venni magamnak, a hagyományos testforma nagyon nem jön be. Nahde ízlések és pofonok.😊 Sajnos ezek 50k felett vannak, de biztos jók lehetnek.

Nekem a boss modulációs effektjei tetszenek nagyon. Nagyon tetszik nekem még a boss féle delay effekt. Olyan tiszta csilingelõs hangot ad, mint egy kiscsengõ. Nagyon tetszik.

Szeretnék venni egy akusztikus gitárt. De nem tudom, hogy mit érdemes 50 ezer alatt. Valami szép hangút szeretnék. Dallamosabb témákra.

Hecker007
akkor inkább a GT8, de ami még jobb és árban nem sokkal több, az a HD500-as POD
Zoom-ból ami szerintem nagyon jó az a G9-es 2 exp pedálos multi.
Korg-ból meg az AX1500G 😊

AtomHeart
"Korg, Zoom és Boss multik közül melyik a "legjobb"?"

Ketsegtelenul a Boss GT-10. <#fogmosas>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Froopy
Felszerelés mondhatni van (Cort T35 & Marshall MB30). Csak unalmamban keresgélve a Line6 oldalán megláttam, hogy van ingyenes próba PodFarm2-bõl. Basszusfej is volt benne, gondoltam kipróbálom. Csak telepítés után lepett meg, h ehhez minimum kellene egy Studio UX1-es interface.😄 Korg AX5B-n már jóideje gondolkodom.😊 Korg, Zoom és Boss multik közül melyik a "legjobb"?

Hecker007
inkább vegyél egy használt, korg ax3g, ax5g-t vagy egy zoom G2, G2.1-est, vagy ha találsz akkor boss me-5 ezek ilyen 10-15eFt körül vannak használtan, még talán nekem is van egy G2-esem valahol, és kezdésnek tökéletesek, meg késõbb ha már van komolyabb cuccod akkor jó gyakorló cuccnak egy fejhallgatóval, vagy egy kis 10-15W kombóval

AtomHeart
Dm (d minor), C, Bb (b flat)

5 3 1
6 5 3
7 5 3
7 5 3
5 3 1

A drop D miatt a vastagabb E hurt nem kell pengetni. Kiprobaltam, ugyanugy szol, mint a videon.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Froopy
Köszi a válaszokat! Meg tudja valaki mondani, hogy a Line6 oldalán miért van letölthetõ ingyenes PodFarm2 trial, ha nem lehet használni a USB interface-ük nélkül? Abban reménykedtem, hogy line-in-re rá lehet tenni (erõsítõrõl) a gitárt. A cél a kemény 2 effekt kipróbálása volt. Ezért pedig nem fogok interface-t venni😊

sz4bolcs
Egyszerû kezelni, ha hisztizik: "Választhatsz: Két gitár, vagy két nõ." 😄😄

Nekem egy 30 ezer Ftos Cort G110-em van, de az árához képest rohadt jó kis kezdõhangszer, de már váltani kéne 😄

Count Adyn
Nekem egy SG_m van, igaz nem epi, de most meg egy strat féleségre vágyom, csak még dolgozok a bnõm miért nem elég egy gitár kérdésének elhárításán😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

sz4bolcs
Kéne egy Epiphone sg :// ezek olyan szép gitárok

tenkenorman
Egy kis segítségért fordulnék hozzátok:

több akkordgyûjteményben kerestem az elõ egy pár akkordot, és nem találom... drop d hangolás.

sajnos nem látom rendesen melyiket fogja, amelyekkel pedig próbálkoztam nem teljesen úgy hangoztak mint a videóban.

tenkenorman
értem, az epi feje kicsit elegánsabb, a gibsoné szerintem ütõsebb.

Köszönöm a segítséged!<#smile>

Hecker007
nekem pont a HHH nem jön be, a HSH szerintem nem rossz, a HSS-tõl viszont a hideg ráz ki, nah azt nem tudnám megszokni, HSH-nál is bele akadtam mindig valamelyik szedõbe a pengetõvel, kellett egy kis idõ mire megszoktam

elitehun
Amúgy a H-S-H elrendezés csak nekem nem tetszik? Valahogy túl zsúfoltnak érzem, ami azért vicces mert a H-H-H-val viszont semmi bajom 😛
Hecker007
ennyi erõvel szinte az összes ibaneznek, fendernek, jacksonnak ugyan olyan a feje... errõl nincs értelme vitát nyitni, a fej forma egy védjegy ha úgy tetszik
az epi feje egyébként nem rossz, de az eredeti Gibson szerintem is szebb