Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AtomHeart
"hmmm még sosem próbáltam meg felszedni lányokat a gitárommal."

Es fiukat..? <#ravasz1>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

elitehun
Én se de ezen nevettem egyet 😛
hmmm még sosem próbáltam meg felszedni lányokat a gitárommal.

Amúgy meg.. ehun e:

Aranyat érõ tanácsok gitárvásárláshoz

Mehetne a fejlécbe is.

elitehun
Kinek ismerõs ez a sztori? <#banplz>
Hecker007
általában azt használ mindenki aki metált játszik, de mondom érdemes kipróbálni és úgy dönteni, mert kinek melyik pedál hangja jön be ugye!!

Fehercsoki
Metálhoz akkor inkább a Cry Baby?

Hecker007
jaja jó cuccokat csinál a G-Lab, de az áruk az elég húzós, én pl nem adnék 51 eFt-ot egy Wah pedálért :S

Froopy
Az a G-Lab nagyon bejövõs!

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hecker007
Az is jó cucc, milyen zenét játszol, vagy milyen zenéhez kell?
A Vox inkább könnyebb, rock, blues mûfajhoz jó, a CryBaby keményebb zenéhez, de persze ez is olyan hogy ajánlatos kipróbálni vásárlás elõtt!!
A Morley, és a G-Lab wah pedáljai is jók nagyon!

Itt egy kis összehasonlítás a sima CryBaby és a G-Lab Wah pedáljáról:
LINK

Fehercsoki
És a Vox V845 milyen?

Jaja lehet drága a bass húr, de én pl már egy éve nyúzok egy hybrid EB szettet. Mondjuk már jó lenne lecserélni, mert már a fõzés sem segít rajta, csak hát ugye drága😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Metalmilitiakid
Nekem az elején szokott rezegni, aztán abbahagyja. Illetve ha már túlléptem vele az 1 évet valamiért egy idõ után kiújul, gondolom akkor öregszik.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Igazából lassan 4 év basszerezés után 4x cseréltem húrt, de igazából nem volt semmi baja a húroknak soha, szakadásról még szó se esett, talán egy kicsit megkoptak. Az éves cserét meg úgy vettem, mint kocsinál a szervizelést 😄 A gitárok meg ették a húrt ahhoz képest, egy év alatt tuti többet költesz gitárhúrra mint basszerhúrra 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

AtomHeart
Pl. attol, hogy megpenditik..? <#fejvakaras>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

elitehun
Amúgy basszon az mitõl van hogy egy idõ után elkezd rezegni az E húr az elsõ 5 bundon?
elitehun
Értem
Hecker007
nono egy gitárhúrt csak 1x lehet használni, de a basserosok szokták fõzni is a húrokat hogy kitisztuljon aztán rakják is vissza a gitárra, meg azért a bass húr nehezebben szakad jóval

elitehun
igen arra én is gondoltam hogy aézrt mert több anyag kell hozzá de akkor is. Egy jóféle gitárhúr szett 1500 mig egy ugyan ilyen márkájú bassz szett 6900.
HTS s3rg1nh00
talán mert a legvékonyabb basszus húr a legvastagabb gitárhúr vastagságával egyezik meg?

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

elitehun
Amúgy a bassz húrok mért drágábbak mint a gitárhúrok? úgy értem hogy sokkal drágábbak
Hecker007
Nekem élõben nem tetszett, de kinek a pap kinek a papné 😊
Élõben hallgasd meg és úgy döntsd el, de nem véletlen használ a legtöbb gitáros CryBaby-t.

sz4bolcs

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
ezek milyen beteg dallamok már 😄😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Fehercsoki
Videó alapján jónak tûnt a hangja.

elitehun
És mi a különbség a hybrid slinky és a regular slinky között? Ileltve melyik a jobb? ernie ball
Hecker007
utóbbi szerintem, ARTEC cuccoknak elég mûanyag hangja van

Fehercsoki
Megéri megvenni az ARTEC Dual Mode Wish Wah pedált, vagy inkább a Dunlop Cry Baby?

Sziasztok! Ha már így a húr vastagság kérdés témaba jött: milyen vastagságú húrt célszerú használni? Azzal tisztában vagyok,hogy nagyon droppolt hangolásnál már hasznos pl. egy 11-es.
Még egy kérdésem lenne. A hangszedõk magasságát mihez mérten,vagy milyen úgymond szabály alapján kell beállítani?
HTS s3rg1nh00
semmiben

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

elitehun
Hülye kérdés jön 😄
a 10-es húr a vastagságon kivül miben más még?
elitehun
Persze, de valójában már meg volt emelve a bal oldala tehát a húrok elég magasan voltak
Froopy
A hidat sikerült beállítani?

Hecker007
Ha nem bírja a kezed akkor tényleg jobb hogyha inkább a puhább húrokat választod, 10-esnél vastagabb húrokat nem is nagyon használnak elektromos gitáron normál hangolásban.

elitehun
Mind1 😄
Lényeg hogy kipróbálom a vastagabb húrt
nekem is fõleg 10 es húrjaim vannak 9 helyett.
Stratón cleanhangban 10-46 os közepesen feszes húrokat kedvelem.
Zúzósabb témákhoz meg 10-48 as, feszesebb, keményebb Rotosound húrokat használok. Bár.. lehet nem jó ha nagyon kemények a húrok, úgyhogy kipróbálom hosszabb távon puhábbakkal.
Szerintetek?
A kezem nem bírja annyira a keményebb húrokat.

Hecker007
Attól nem kell beállítani hogy leszedted az összes húrt, csak akkor kell ha vastagabbat teszel rá, esetleg ugyanolyan méretbõl keményebbet, de ez már más történet 😄

elitehun
Lehet nem tudom, én csak az alapján saccoltam amiket a háttérben láttam 😄
Amúgy szerintem megveszem a 10-es húrt mert most úgyis leszedem róla az összes húrt tehát gondolom úgyis be kéne állitani a nyakat megint
Hecker007
Biztos hogy nem egyszerre vette fel, de akkor is nagyon jól nyomja, amúgy több mint 15 gitárja van, legalábbis ahogy néztem a többi videóját, biztos hogy több van neki.

elitehun
bazdmeg...
van vagy 15 gitárja és nem tûnnek olcsónak. Pl az az esp truckster igen tetszetõs.
amúgy jól tolja de úgy tûnik hogy nem egyszerre vette fel, kivéve ha tud gitározás közben pólót váltani 😄
csokalaci

http://facebook.com/musicleander

Hecker007
Metallica fanoknak:

elitehun
Igen, igen gondoltam. A húrokat meg ismerem de azért kösz
Hecker007
én ezt használom, szerintem az egyik legjobb húr, de azt ugye tudod hogyha vastagabb húrt raksz a gitárra akkor ahhoz a húrhoz be is kell állítani, a nyakat is meg az oktávot is, ha ezeket nem akarod állítani akkor maradj annál a méretnél amit eddig is használtál
amúgy a legjobb húrok: Ernie Ball, DR Handmade, Dunlop, meg persze az Elixir ami elég drága a többihez képest, még a D'Addario se rossz

elitehun
Hát jó, akkor veszek egy 10-es húrt, mondjuk ezt
Hecker007
az csak annyiból jó hogy nem hibrid, meg talán jobb a hangkitartása mint a 9-esnek, én pl már nem is tudok 9-es húrokon rendesen játszani mert túl vékonyak, 10-es húr a legjobb szerintem, meg sok más gitáros szerint is 😄
de ez is csak a normál hangolásra érvényes esetleg még D-ra hangolva is jó lehet, de pl drop C-hez már elkél egy 11-es húr

elitehun
És az mért lesz jó nekem? 😄 Amúgy nem akarok váltani csak új húrok kellenek a gityóra 😛
Hecker007
ha már váltani akarsz akkor inkább 10-es készlet, ott is annyi a különbség hogy nem hibrid lesz hanem a 3 "vékony" húrod egy picit vastagabb

elitehun
Én is most vettem észre hogy más a méret. Akkor maradok a régi bevált méretnél 😛
Azért kösz
Froopy
Ha jól tudom, csak a méret. Kérdés, hogy a gyártó oldalán mennyire hitelesek az infók: szóról szóra ugyanaz van leírva mindkét típusnál. Csak a húrméretek térnek el.
Hybrid: .009 .011 .016 .026 .036 .046
Super: .009 .011 .016 .024w .032 .042

elitehun
Attól a nyilvánvaló téyntõl eltekintve hogy az egyik hybrid a másik meg super slinky