Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát ezt mondom én is.. egy egy csavar a két oldalán

és mit csináljak? tekergessem, mi lesz akkor?

elitehun
nem tudom, de rágoogliztam és ott mindkét oldalán van egy csavar
és mi van a stratocasterekkel? Nálam azon 3 single hangszedõ van, és ahogy látom, csak egy egy csavar van az oldalán..

elitehun
Nálam a forrasztás a para (még) 😄
Meg mondom nekem bõven megéri az a 4500 Ft pláne hogy a sulim közelében van a hangszerész
Hecker007
nem gáz a csere, gyárit kiforraszt újat beforraszt, kb ennyi csináltam már egy párat, csak az a gond leginkább hogy ezerféle kapcsolás van a neten és nem mindig lehet tudni hogy most akkor mit hova, nekem is ezért szól érdekesen a gityó a 2 köztes állásban, de már tervezem hogy nekiállok és saját magamnak találom ki a bekötést 😄 meg akkor már beteszem középre a velvetet is 😄

elitehun
Sõt van olyan gitár aminek csak 1-1 csavar van a két oldalán, ezeknél még egyértelmûbb
elitehun
Állitani egyszerû. a hangszedõ két oldalán van 3-3 csavar. A sarkokon lévõ csavarok rögzítik a hangszedõt, ez most nem érdekel. A középsõ csavarral lehet állitani a magasságát. Ha a bal oldalit csavarod akkor a hangszedõ bal oldala fog emelkedni illetve sûllyedni, ha a jobb oldalit akkor értelemszerûen a jobb oldala.

F1ú:Cserélni már neccesebb, én pl nem mernék nekiállni, fõleg hogy bp-n van egy csávó aki az elsõt 3k-ért minden további darabot 1,5k-ért cserél ki, úgy hogy még a húrokat is visszarakja. Tehát nekem össz 4500Ft lenne kicserélni õket, és én inkább kifizetem ezt a pénzt minthogy elbasszak valamit, mondjuk az se mindegy hogy egy 200k-es gitárról van szó vagy egy 30k-rõl. bár ha nagyon meg akarnám tanulni hogy kell és vane gy kis feles pénzem akkor vennék egy nagyon olcsó gitárt direkt erre a célra.
engem is érdekelne a hangszedõ beállítás, meg csere, mert még nem csináltam olyat, de tervezem

Az Ibanezem hajlamos besípolni a gyári hangszedõkkel, azt a tanácsot kaptam, hogy állítsam lejjebb õket, és döntsem meg kicsit a magas húrok irányába. Egyrészt érdekelne egy kis how to, hogy ne rontsak el semmit, másrészt az, hogy valaki próbálta-e már ezt 😊

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

Froopy
Ugyanúgy kell, mint jobbkezesnél. De ha jól értem a problémádat, akkor azt a húrláb állításával lehet orvosolni.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Kazuma92
Sziasztok! Lehet a kérdés volt már sokszor, ha igen elnézést kérek.
Van egy balkezes basszusgitárom, s nagyon fenntvannak a húrok, nehéz lefogni õket, csattog. A merevítõ rudat merre kell tekerni, hogy lenntebb vigyem? Pontosan az a kérdésem, hogy balkezes gitárnál máshogy kell e?

Froopy
Humorosból😄

csokalaci
fül + tab

http://facebook.com/musicleander

elitehun
Igen, kimaradt a fülre, illetve a tanárral opció 😛
Hecker007
fülre, ha úgy nem megy akkor tab vagy kotta amit éppen lehet találni 😊

elitehun
Amúgy ti hogy szoktatok új számokat tanulni? Tab, kotta esetleg vidi?

elitehun
Szerintem ezt is be leheten tenni a ronda gitárok közé
elitehun
Ja tényleg, már mondtad is asszem 😊
csokalaci

elitehun
Melyik gityó lesz az?
csokalaci
Persze koptatás nélkül.

csokalaci
Amint meg lesz az új gitárom, végrehajtok egy ehhez hasonló kis módosítást 😄

elitehun
Tényleg nektek mi a véleményetek róla? (mh-350nt)
elitehun
Ja az lesz, és szerintem egy MH-350NT 😊
Nagyon megtetszett.
Hecker007
akkor meg hagyd a fenébe, vegyél inkább egy új gitárt

elitehun
Meg most vettem észre hogy rajta kéne legyen Kirk Hammett aláirása is
elitehun
Kis részen a tremolo is rozsdás, meg a potik is
Hecker007
itt nem a tremoló rozsdás hanem a csavarok, ez azért van mert nem olajozta meg a gazdája

elitehun
Nem tudom, most egyre inkább hajlok egy MH-350NT felé
elitehun
Fogalmam sincs, de mindjárt felteszek egy képet. Itt van
Fehercsoki
Omg hogy tud egy tremoló berozsdásodni?Én biztos nem venném meg...

elitehun
Az nagy gáz ha egy 2003-as gitárnál a tremolo kicsit rozsdás? Nem tudom hogy megvegyem azt használtan vagy kb ugyan ennyiért vegyek egy új LTD M-300FM-et?
mumpic
<#eljen>
szimpatikus a golyóscsapágyas megoldás, mert a többi floyd licenszes termolónál kopik a kés, és nem fog visszaállni, vagy több holtpontja is lesz.

Nekem Zéro pont rendszerû ZR tremolóm van az ibanezemben.
Nem hangolódik akár hogy tépem a húrokat, vagy bõgetem a tremoló karral.
És visít mint a disznó.

HTS s3rg1nh00
a KX5FR már 69k,bár való igaz ez talán a legolcsóbb amiben már érdemes megvenni a flojdrózsit,alatta mindenképp fix húrlábasat vennék.nagyon örültem volna,ha létezik már akkor mikor én gitárt vettem,de még csak KX1Q volt...rosszul azzal se jártam,pláne h.azóta már egész más vizeken lavírozok😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Nekem pont KX5-FR-esem van, meg az egyik ismerõsömnek is. Ebbe is floyd-os tremoló van, és egyenlõre mindkettõnknél elég jól tartja magát (bár mondjuk egyikünk sem tépi, mint az állat - én különösen keveset használom). Ja az enyém két hónapos, ismerõsömé öt, nem tudom ennyi idõ alatt kijönnek e a hibák. Mindenesetre állítása szerint az övé nem hangolódik; az enyémnél, meg amikor a boltban próbáltam, direkt vittem kromatikus hangolót is magammal. Egy órán át próbálgattam, minden 5 percnél ellenõrizve a hangolást, és tartotta. Pedig ott direkt téptem mint az állat, a végén az egyik húrt is sikerült elszakítani. Szóval ennél a gitárnál mindkettõnknek pozitív a tapasztalata a tremolóval, annak ellenére, hogy nekem is több helyen mondták hogy 100ezer alatt floyd-al nem érdemes próbálkozni. Az meg hogy ez a gitár most szériában ilyen, vagy csak mindkettõnknek sikerült kifogni egy-egy jól sikerült darabot, kitudja... <#wink>
Ezeknél a gitároknál csak az a hátrány, hogy kell mellé venned egy másikat is,<#vigyor3> mert húrszakadás esetén az egész gitár elhangolódik, és megfelelõ gyakorlattal is fél óránál elõbb nem könnyû rendbe rakni... ugye ez meg pl. koncertnél elég idegtépõ dolog.
HTS s3rg1nh00
a jó FR ott kezdõdik ahol csak a tremoló annyi,mint egy jobb kezdõ gitár(60k egy Cort KX5)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

elitehun
Kösz a válaszokat. Most úgy néz ki hogy lehet hogy mégse ibanez-t vezsek hanem egy használt ltd kh-602-t. Féláron hozzá tudnék jutni, amit eddig nem nagyon láttam gitároknál.
floyd rose tremolókról úgy tudom, hogy stabilan tartja a hangolást, masszív, de eléggé beleszól a hangképzésbe, rontja a sustainjét a gitárnak. A sustain a hangkitartás.

Akkor.. ibanez nyak. Szerintem nagyon kényelmes, vékony fogpiszkáló nyak.
Szolózáshoz jól jön.

Egy juhar, jávor top egy mahagóni testen úgy tudom kicsit fel tudja fényesíteni a mahagóni sötét meleg hangját.

Hasonlíts össze mondjuk egy full mahagóniból készült LP-t és egy full juhar stratocastert, mondjuk ugyan olyan pickuppal. Óriási lesz a különbség.

elitehun
Mondom hogy régi cikk volt XD
Asszem 2004-es
Fehercsoki
Hát már mégis hogy lenne igaz?😮 Mindenhol vannak hibás darabok de azok általában nem kerülnek fel az üzletek polcaira.

elitehun
Mit érdemes tudni a floyd rose tremolóról? Hangolás, könnyen elállitódik e? stb
elitehun
Valahol azt olvastam hogy a Koreában és Japánban gyártot gityókból 10-bõl 8 hibás. Ez igaz?
elitehun
Ja, lehet benne valami. És akkor tudsz mondani vmit az ibanezekrõl? 😄 (31510-es hsz)
Froopy
Szerintem az csak a gitár kinézetét befolyásolja, tekintve, hogy a "top" egy vékony, a test fára ragasztott fa lap. Így a hangképzésben (a testet nézve) a mahagóni testnek lesz inkább szerepe.

Lehet nincs igazam, nem vagyok hangszerépítõ.😄 De egy ilyen anyagokkal épített gitárnál egy kis hardver tuninggal van egy profi hangszered. Hozzáteszem, nekem agathis testû basszusgitárom van, de nagyon meg vagyok vele elégedve. Ki kell próbálni a hangszereket, úgy csalódás nem fog érni.😊

elitehun
És mi a helyzet az Ibanezzel? Azt hallottam hogy rohadt kényelmes a nyakuk
Gell97 kolega
Értem, köszönöm a válaszokat! 😄

elitehun
De a teteje jávor (a testnek)