Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Froopy
Most nem arról van szó, én is szeretem, ha valami különleges berakás van a gitáron. De akkor, ha az pozíciót is jelöl. Nem mintha szükségem lenne arra, hogy lássam, hol a 3. vagy 15. érintõ, de az elõbbi Explorer-nél engem személy szerint zavar, hogy a berakás nem "egyértelmûen" jelöli a jól megszokott <(1)-3-5-7-9-12-15-17-19-21-24> érintõ pozíciókat. De hát izlések és pofonok. Pl. basszusgitár nyak esetén szerintem semmi nem veri a négyzet berakást, teszem azt, jávor nyakon a fekete blokkokat, mint a Squier Modified Jazz Bass-en.😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

elitehun
Na az Explorer-ben nem voltam biztos azért nem irtam oda 😄
csokalaci
James Hetfield's black ESP Explorer (Man to Wolf Inlays)
(Black Album)

http://facebook.com/musicleander

elitehun
Az a nem mindegy! Találtam egy helyet ahol a gitár 30 ezer (!!!) forinttal olcsóbb mint amennyiért venni akartam. Igy már bõven belefér egy ibanez kemény tok is😛
Frosty01
nem csak neked 😊)

practitioner of the forbidden arts of death

elitehun
Lehet hogy csak én de imádom hogyha nem poziciójelölõk vannak a gityón hanem valami fasza berakás, pl ez vagy olyan ami végigfut a fogólapon.
(bakker mért mindig azután jut eszembe valami miután elküldtem egy hsz-t? 😄)
elitehun
Régebbi metallica koncertet néztem és ott láttam meg egy ESP-n 😄
Froopy
Érdekes, ötletes. De ez már nem pozíciójelölõ, hanem ahogy írtad, berakás.😊

elitehun
Jó, akkor csak nekem tetszik nagyon EZ a berakás?
elitehun
Csak nekem tetszik nagyon ez a berakás? 😄
Egyszer tök szívesen beszereznék egy 12 húros akusztikus gitárt, annyira tetszik, hogy olyan telt hangja van (szinte már mint egy zongorának, ha oktáveltolással akkordozol rajta). De azt olvastam hogy kínszenvedés játszani rajtuk, barrét fogni pl nagyon necces a húrleszorítás miatt. Én meg az akusztikusomon is szenvedek sokszor a 11-es húrkészlettel.
HTS s3rg1nh00
a felsõ 12 húros,az alsó 6,és nincs ideje szám közben gitárt cserélni,illetve a 12 húroson akusztikus ritmus szokott szólni,a rendesen pedig valamilyen torzított csatorna,lásd:

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

valaki magyarázza már el nekem mi értelme ennek:

innen nekem sh-4 és a super distortion tetszik, elég különbözõ sound szerintem

Seymour Duncan Blackouts, EMG 81, DiMarzio Super Distortion, Seymour Duncan SH-4 (J😎, Seymour Duncan George Lynch Sreamin Demon.

Hecker007
Mi a troll? Szerintem nagyon ügyes a kislány, ha szereti és foglalkozik a gitározással még lehet hogy egyszer híres lesz 😊

elitehun
Mi a troll ebben? 😄
sz4bolcs
Mekkora troll :FFFFFF

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Kicsit off-topic lesz, de mégis csak zenészek az urak és reményeim szerint van ismeretük a témában.
Elõször is le kell szögeznem, hogy lehet teljesen idióta kérdés lesz, de remélem él a "kérdezni nem szégyen" itt is.

Hallottam/olvastam egy olyat régebben, hogy lehetõség van az artisjustól személyesen megvenni egyes lemezeket/dalokat sávonként(ének, gitár, bass, stb..).
Ez igaz vagy csak humbug? Szeretnék venni néhányat, mert bár a neten vannak acapellák, de csak nagyon kevés és nem is feltétlenül jó minõségûek/idõzítésûek.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

Froopy
Ez csak 4000 forint. Jó, kell rá a $2-os követés, hogy biztosan megkapd, de így is jó. Szerintem nem lehet rosszabb, mint a Behringer. De ha lesz fölös 4k-m, akkor ígérem, kipróbálom!😊

hogy dögölné +

arról van szó, hogy a hangkártyákat nem a elektromos gitárokhoz tervezték, a kártyákon vagy számgépeken szokott lenne line-in, és mic bemenet. ezek egyike sem gitárra lett tervezve, még jó hogy zúg.
teljesen más jelet várnak ezek a bemenetek, más jelszint, szimmetrikus jelet, a gitár jele nem az, és más jelszintet, és még a bemenet ellenállása sem megfelelõ..semmi sem
az a baj
olyan mintha a pöcsödet dugnád a 220 ba, egyszerûen nem oda való, érzel valamit de nem az igazi

Nem is tudtam, hogy létezik ilyen... XD
THX! 😊

AtomHeart
Az >>ez. <#fogmosas>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Oké, de az mi? Annyit tudok, amit mondtál, hogy egy USB, de hogyan lesz a Jack-dugóbol olyan? Vagy amirõl beszélsz az maga az átalakító?

Frosty01
en is mostanaban hatarozom el magam egy olyan beszerzesere... az tunik a legjobb valasztasnak

AtomHeart
Tudok jobb megoldast, lasd Behringer Guitar Link.

Honnan lehet tudni, hogy támogatja-e a hangkártya az ASIO-t?
Nekem eddig az asztali gépemen úgy mûködött, hogy a mikrofon bemenetre kötöttem a gitárt átalakítóval. Vagy tudsz jobb megoldást?

AtomHeart
Nekem is laptopom van, pl. a Guitar Link USB-s...

"Nalam is ez tortenik, ha a GR beallitasaiban a kulso Behringer Guitar Link-rol visszakapcsolok az integralt hangkartyara"
Ezt részleteznéd, mert nem vagyok annyira jártas a témában... 😄
Mivel laptopról van szó, nem hiszem, hogy tudnék másik hangkártyát szerezni bele, ez van benne jelenleg:"Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller "

AtomHeart
Nalam is ez tortenik, ha a GR beallitasaiban a kulso Behringer Guitar Link-rol visszakapcsolok az integralt hangkartyara, szal ha meg nincs, vegyel valami hasonlo, ASIO-t tamogato hangkartyat...

ui: csak abban az esetben szûnik meg ez a jelenség, hogyha letiltom a mikrofont, és a keverõt is egyszerre.

Üdv mindenkinek!

Hátha tudtok nekem segíteni! Guitar Rig 5-el kapcsolatban van egy kis gondom, amikor elindítom a programot(mindenféle módosítás nélkül), 3 különbözõ eset lehet:
van hang, nincs hang, vagy van hang és zúg, mint az állat.
(mindezt úgy, hogy még nincs rákötve semmi eszköz a bemenetre)
Tudja valaki, hogy mitõl lehet?

elitehun
Tök jó, most igy eszembe jutott hogy következõre már az új gitáromat fogom húrozni 😄
Hecker007
törölve

Frosty01
menj a picsába... =|

elitehun
Lehet aludni is kéne néha <#banplz>
néha a húrokat nem egyenesnek hanem görbének látom.. hullámosnak.
lehet ki kéne egyenesíteni? <#idiota>

wow, erre nem gondoltam.
köszi! <#worship>

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

sz4bolcs
megvan.. sample ratet kellett visszaállítani defaultra... bár fingom nincs, a kettõ hogy függ össze 😄

ez elég furcsa jelenség nem us tom hogy lehetne megoldani

sz4bolcs
Help!

Guitar Rig 5-öt használok Behringer guitar link-kel, és most raktam újra a windowst... a probléma a következõ:

Mikor elindítom a guitar riget, és mondjuk a háttérben fut backing track youtube-ról, vagy winampról, akkor a guitar rig is kapja a jelet a másik programról bemenetként. Ez magában még nem is lenne probléma, de a kedves guitar rig belepiszkál a winampba és eltölja fölfele 1 hanggal ami épp megy a winampban..

Kicsit specifikus a probléma, de hátha valaki tudja a megfejtést...

Froopy

elitehun
Kösz a válaszokat!
Picit elhangolódhat. Tömör testû gitároknál nem vészesek az ilyen dolgok, akusztikus vagy jazzgitárokat szoktak nagyon ritkán megviselni, bár ott sem a hideg, hanem a hirtelen hõmérséklet-változás vagy a levegõ páratartalom változása - szóval ha más éghajlati körülmények közé viszed, igényelhet némi beállítást, de nem hiszem, hogy a kocsi és az iskolaterem között ekkora különbségek lennének. Olyanról halottam pl, hogy csávó, aki tengerparton lakik írta, hogy a sós tengeri levegõ miatt nagyon gyorsan rozsdásodnak a fém alkatrészek ezért 2-3 évente cserélnie kell a gitárján minden fémalkatrészt.
HTS s3rg1nh00
szerintem max elhangolódik,illetve ha látható helyen hagyod (ergo nem a csomagtartóban),könnyen ellophatják...amúgy szvsz semmi

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

elitehun
Én is azt használom és tényleg nagyon jó.

Más. Lehet valami baja a gitárnak ha néhány óráig hidegben áll? Mert holnap magammal kéne vigyem suliba de a terembe inkább nem vinném fel nehogy valami baja legyen. Lent hagyhatom a kocsiban?
Froopy
Nem tudom, próbáltátok-e, de nekem ez a Guitar Pro 6 eddig nagyon tetszik.😊 Most volt újratelepítve a gép, és azt szedtem le. Jó ez az effektezés benne, meg kicsit egyszerûbb lett néhol a kottaszerkesztés. Szerintem megéri kipróbálni!

elitehun
Értem. Én csak a tremolo miatt gondoltam a görgõs nyeregre mert akkor gondolom "olajozottabban" megy
Hecker007
Hmm lehet rápróbálok megint erre az fl studióra, nekem sose sikerült semmi értelmeset összeraknom benne :S
Mondjuk ehhez elõbb túl kell élnem ezt a hetet 😄