Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi a válaszokat.
Amúgy valaki tudja a nevét annak a kiegészítõnek, amit használnak?
http://www.youtube.com/watch?v=gC-_G8qNFiU

csokalaci
Nem azt mondom hogy ugyan az, de baromira hasonló, és jó ezekkel a hangokkal ezeket a számokat játszani.

http://facebook.com/musicleander

egy zoomból nem fogsz tudni kihozni autentikus slasht, akármilyen gitárral próbálgatod...szerintem.
Lehet, hogy emlékeztetni fog pár hang, de összességében ...

ugyanez metallica, meg a többi legendás nagy hangzás..ezek pont azért legendásak mert van bennük valami plusz amit nem lehet csak úgy kikeverni digitális szimulációval.. meg ott van még ugye a játék stílus.
Ha nem slash vagy, de meg lenne minden patentra ugyan az mint slashnek van.. még így is messze lennél attól a soundtól.

csokalaci
Az LP nagyon sokat számít. Az én kis Zoom G2.1u-s multieffektemre beállítottam egy Slash hangot. Nem volt rossz strato-val de LP-vel hihetetlen a különbség, és szerintem nagyon jó.

Még sok dologra rá kell jönnöd.
Egy slash féle hang sokba kerül ám.
Ott van a gibson lp, azt még talán kilehet váltani valami olcsó szarral, de még akkor is kell minimum egy marshall jcm800 as, meg az effektek, kompresszor, isten tudja miket használ. Sokba lenne az.

Köszi a válasz!
Jövõre tervezek egy új gitárt 50000-100000 között, de az még messze lesz...

Kár hogy szegény REV suliven meghalt, õ volt a dobos, a videón a jobb oldali.

RIP

tenkenorman
Nem az enyém, snyster gates -é csak sokan nem szeretik a bandát sajátos stílusuk miatt.
meg az ilyen dolgok miatt. de szerintem ez magáért beszél:

http://www.tenke.hu

Hecker007
én pedig azt ajánlanám hogy találj ki egy saját hangzást 😊

Hát talán a legegyszerûbb módja ennek egy epiphone gitár humbuckerrel természetesen, egy USB-s gitárcsatlakozó és a Guitar Rig vagy Logic Pro(talán inkább elõbbi) segítségével digitálisan létrehozni a hangot.
Olyan hangzást elérni, mint ami neki volt szinte lehtetlen, de még akkor is, ha van rá sok ezer dollárod 😄
Olcsó keretek között ezt tartom a legolcsóbb módnak.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

Helló!
Még új vagyok a fóruon, szóval lehet hogy hülyén fog hangzani a kérdésem.
Ki lehet hozni egy olcsó gitárból és hangfalból valami Slash féle hangzást?
Nekem nagyon tetszik a hangzása, bár tudom Les Paul gitárok rohadt drága hangfalakkal, de mégis nem ismertek erre valami videót?

elitehun
Most megtaláltam és ha ez a nyak van rajta akkor 20,5 mm.
elitehun
Nem wizard nyak van rajta hanem ami az SA szérián. Csak azért kérdem hétha valaki biztosan tudja. Én csak abból következtetek hogy a sas270fm-nek (sasszem, nem emlékszem pontosan) 2 centi vastag, és ha minden igaz ugyan olyan nyak tipus van mind a kettõn
miért?
szerintem több az, mi van rajta? Azon is wizard nyak van szerintem.

elitehun
Az ibanez sas32 ex nyaka az elsõ bundnál nem lehet vastagabb mint 2 centi ugye?
csokalaci
Igaz, hogy nekem nem tetszik, de azért <#mf1> 😄

avenged sevenfold gitárosa játszik ezen schecter synyster gates model
Amúgy meg nekem nem kéne ilyen gitár amit valaki más már lestoppolt. <#idiota>

Frosty01
ez a tiéd?? szép!

practitioner of the forbidden arts of death

tenkenorman

most lehet nyilvánosan utálni 😊

http://www.tenke.hu

van valakinek éger testû gitárja? tudna nekem mesélni a hangjáról, mennyire rezonáns ez a fa, milyen agresszív a hangja ilyesmi, nekem csak stratóm van égerbõl, de az nem metál gitár

a boltban most 110 körül kell csengetni, hogy lehozzanak egyet 😞

Ebben az árkategóriában akkor inkább hozzá teszek egy keveset és veszek egy gonosz hellraisert. Nem most..késõbb
most line6 hd cuccra gyûjtök
meg egy fasza éger testû gitárra és rakok bele dimarzio DP100 at és azzal arcoskodok tovább 😊
Meg nem ártana valami fasza kis táp a pedáljaimnak, hogy ne zúgjanak..
A mostanira ha egynél több pedált kötök, megzavarodik és zúg a hang.

Hecker007
ehhez annyit hozzátennék hogy az Edge2-3 se rossz, talán egy árnyalatnyival több gondoskodást igényel

ha tremolós gitárt szeretnél, ezek közül válogass:
original Floyd Rose, nem a licensed félék közül, azok nem olyan jók. Az eredeti a Schaller gyártja.
Az ibanez féle Edge Pro, vagy szintén az ibanez féle ZR tremoló.

Ezt végig nézni tanulságos

Hecker007
Vintage sokkal jobb és ha jól be van állítva még berreg is szépen 😄
Mellesleg szebbek a hosszan kitartott hangok is, nem hangolódik olyan könnyen hogyha jók a kulcsok is persze, meg jobban is lehet tépni.
Jah és ami még fontos, hogy egyszerûsége miatt jobb anyagból vannak az olcsóbbak is mint az olcsó floydok és ritkábban kell élezni jóval. Az már más kérdés hogy egy floyd nagyobb úton mozog, és könnyebb is tremolózni vele. A bal kezes vibrátót is érdemes gyakorolni, ha nem akarsz akkordokat meg üveghangokat vibrátózni akkor nem kell tremoló, Zakk Wylde-tól el lehet lesni a vibrato technikáját 😄

elitehun
Like a boss? <#taps>
csokalaci
Na hát rájöttem, hogy pár év gitározás után ideje beruháznom egy capo-ra.
Meg is történt.

AtomHeart
Max vintage-et. A floyd sokat ront a hangszinen es nehez felhangolni, viszonylag gyakran elhangolodik, barmennyire is legyen profi...

Lehet, hogy erdemes lenne megfontolni tremolos gitar vasarlasa helyett a balkezes vibrato/bending technikad fejleszteset!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

elitehun
Legalábbis az elején (gondolom) 😄
elitehun
Tremolós gitárt akarok de csak néha és finoman tremolóznék. Szerintetek vintage tremolósat vegyek vagy akkor már inkább egy floydot? Ha vintage tremolósat veszek akkor az ibanez sas32ex-et, floyd esetében meg egy ltd-re gondoltam olyan 160k körül.
Froopy
Nincs mit, örülök neki!😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

mumpic
amúgy jó 😊

mumpic
jáj, valaki nagyon félre van hangolva

Bár én a két kört nem láttam a húrlábon, benyúltam és tényleg ott a két csavar, és tényleg ki voltak lazulva...Meghúztam, most jól szól. Köszönöm szépen a segítséget, soha nem jöttem volna rá erre 😊

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Froopy
Mûanyag a húrláb? Mûanyag húrlábas klasszikus gitárokon látható két kör. Pontosan az alatt bele van építve 1-1 csavar, hogy a fedlap alatt ne csak a ragasztó fogja, hanem a két csavar is. A csavaranyának a lazulása okozhat hasonló problémákat, nekem volt is vele dolgom. Nálam se mindig jelentkezett ez a probléma. Nem valószínû, hogy a te gitároddal is ez a helyzet (érdekes, hogy csak A-ra jelentkezik), de lehetséges, tehát egy próbát megér. Húrokat le, benyúlsz, és kézzel meghúzod, vagy megfelelõ méretû szerszámmal. Fa húrlábak esetén viszont ugrott ez a lehetõség, ha jól tudom, ott csak ragasztanak, nincs csavar.
Remélem megoldódik a dolog!

AtomHeart
"full maha, fix hidas, testen átmenõ húr, ragasztott nyak"

Ezek a feature-ok a Cort KX1Q-mon is megvannak, ha lecsereled az elektronikat rajta, profi hangszert lehet kihozni belole. 60kHUF-ert a tied puhatokkal! <#vigyor3>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Sziasztok!
Klasszikus gitár problémámmal fordulok felétek, hátha ti tudtok segíteni. A helyzet az, hogy az A húrom hátul a húrláb csont részénél rezeg. Ez a A hang frekvenciáján hallgató, tehát az E húron ha lefogom az A-t akkor is rezeg, másnál viszont nem. Gondoltam, lehet hogy a csont kopott el, de ez egyik napról a másikra jelentkezett és szerintem ez nem valószínû, illetve tettem egy ki papír lapot a húr alá, hátha tényleg a kopás a gond. Így csak rosszabb lett. Egyébként nincs annyira kikopva, az alsó 3 húrnak van egy picike mélyedése, de még milliméterben is pici. Levettem az összes húrt, visszaraktam, hátha valami elcsúszott, de így is. Megnéztem nem e esett be valami a testbe, de nem hallom hogy ott zörögne, szóval ez sem okozza. Valami ötlet?

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

SG-t meg LP-t nem veszek. LP-m már van, nekem nem jön be ez a forma, meg SG sem. Strat, vagy super strat lenne jó.
Cort EVL-K6 már jó féle cucc, csak egy kicsit drága nekem. gyakorló gitárnak akarom. A drága gitár amire gyüjtök az a hellriser, full maha, fix hidas, testen átmenõ húr, ragasztott nyak, de az mégjobb lenne ha a nyak egybe lenne építve a testtel.

Froopy
Vagy Stagg LP-szerû gitárok 35k körül (mezzoforte).

Froopy
Mit jelent az olcsó? Legolcsóbb, a kritériumaidnak megfelelõ gitár, amit találtam, az kicsivel 50k felett van. Epi SG (hangszerdiszkont.hu)

most ráálltam az éger testû gitárokra
olcsón keresek valami jóféle égertestû gitárt, ha lehet H-H elrendezésût, ha lehet fix hidas, használt is érdekel

Helló mindenki!

Valaki tudna pár infót mondani a Schecter Stiletto 6 FR MSN gitárról? A saját honlapján nem találom csak 1-2 magyar hangszerboltban meg persze itt ott feltûnik de érdekelne, hogy milyen gitár is ez valójában.
Niimo
Memoár
vélemény?

de néha leakadok ha azon játszok, hogy akkor most mivan..?!
Nekem a gitárok többsége..a legtöbb gitár nem tetszik, és ha rajtam múlna nagyon szép gitárokat tudnék tervezni.

mumpic
nem tévedsz el rajta?

elitehun
😄D
Nem tudom, engem valahogy nem fogott meg, de ja mondjuk szinpadon faszán néz ki de igy ahogy nézem valahogy nem, nem tetszik.
csokalaci
A testforma meg
(Imádom az explorereket)

elitehun
A berakás<#szeret>
a testforma meg<#szomoru1>
csokalaci
Hát igen egy kezdõnek azért elég zavaró lenne egy ilyen 😄

elitehun
Igen azokat is szeretem, fõleg akkor ha aszimmetrikus a minta pl a Schecter Diamond Damien 6
az én gitáromnak teljesen sötét nyaka van, még pozíció jelõlõk sincsenek rajta, szerintem ennek is megvan a szépsége, csak sötét helyen kicsit néha nehezebb rajta játszani