Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Froopy
F1ú, hol "szavaztak" le? Minden hsz-ed rejtve jelenik meg nálam egy jó ideje...

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

elitehun
Én boss multikat néztem és ott a legtöbb nevetségesen egyszerû volt (pl me-70)
jójóó.. de mi az erõsítõ és milyen ládába dugod be?
nekem is vannakh abból amik neked vannakh, boss tu-3 hangoló, boss dd-7 delay, ns-2 zaj, eq meg Ge-7, de ezeket passzolom el, ahogy veszek egy jó multit. Teli vagyok pedálokkal, de minek ...
Van egy két pedál amit megtartok, de a többi felesleges, multi mellé.

én is utálok tekergetni meg babrálni kûtyükön, dvd felvevõt is inkább összetörném minthogy beállítsam rajta a felvételt.

Viszont úgy tudom a line6 cuccait lehet a számítógéprõl, tök kényelmesen állítgatni, egérrel, meg ilyesmi és gondolom a beállított preseteket ugyan így könnyen el is lehet menteni, elõhívni meg egyszerû lesz, azokat egyszerûen a lábkapcsolókkal lehet elõhívni.
Ugye így van..? Akinek van ilyen cucca írhatna errõl részletesebben is.

Semmi extrát nem használok, hangoló, zajzár, digital delay, EQ (solo kiemelésre), egy crybaby és egy okko diablo torzító másolatát. Igazából azért, mert nem értek a multikhoz..😄 Le kéne ülni kicsit babrálni, de lusta vagyok.
de mé?
amúgy miket használsz? csak érdekelne.
meg vagy vele elégedve?
eléggé érdekelnek a különbözõ gitárhangzások

Eddig pár kevés féle hangzás jött be nekem igazán

Az egyik a tool ból adam jones féle sound.
Papa roach féle marshall jmp-1 sound.
Meg a durván nyers parkway drive féle peavey 5150
ezt viszont nagyjából tudom, hogy kell úgy bemikrofonozni a v30 szórókat, hogy ezt a nyers hangzást kapd. A banda egyik tagja írta le valahol a studio honlapján ahol készült az egyik lemezük.

Nem, kisvonatozok.😊
Frosty01
hát ezt sajnos megerõsítem mint laikus felhasználó. "mezei" hangkarival k**va fos lesz a hang.

practitioner of the forbidden arts of death

te nem használsz valami multit?

Szeretnék venni egy flanger pedált, szerintetek milyet érdemes venni? Boss-t?
Oks, kösz a segítségedet!

ne szarozz ezen, vegyél usb-s gitárlinket
gondolj arra, hogy minél kevesebb eszközön megy át a jel, annál jobb minõségû marad, egy eszköz kell semmi más.

amúgy is, egy csomó mindent di boxnak hívnak, a reamphoz használt cuccok is di-k, meg azok is amik a gitár erõsítõ kimenetét alakítják line outtá.. honnan tudná szegény, hogy mit kell neki venni..csak rá kell nézni miket írkál

AtomHeart
Passz, kell olavsni rola teszteket...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Asus Xonar DX-et ha vennék?

AtomHeart
Integralt hangkartyak altalaban nem, de ki kell probalni, lehet, hogy neked eleg lesz a minosege.

AMD RX780 szerinted elég hozzá?

AtomHeart
Konyhanyelven: atalakitja a gitarod jelet, hogy jobban passzoljon a hangkartyad line in-jevel. Nelkule ratyibbul szolna, hacsak nem valami speci hangkartyat hasznalsz...

azaz DI

Amúgy mi az az ID és mire jó?

AtomHeart
Ehhez kell normalis hangkartya, es javasolt DI is: http://www.argep.hu/trend/DIBO/Di-box.html

😊
Amúgy szerintem jobban megérné egy ilyen, mint az usb:
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=converter+jack&min=&max=&x=0&y=0

AtomHeart
Orsi baromfi virslit lehet kapni barmilyen elelmiszerboltban..?<#rolleyes> Naugye, erdemes megnezni a honlapjukon eloszor, pl. argep kilistaz egy csomo boltot...

Oks, köszi. Amúgy bármilyen hangszerboltba lehet kapni ilyen átalakítót?

AtomHeart
Vagy DI + ocsobb ASIO-t tamogato hangkartya, vagy speci hangkartya, mint pl. Behringer guitar link (10kHUF korul van nalunk). "Guitar link"-re rakeresve a guglin talalsz parat...

Abban valaki tud segíteni, hogy milyen csatlakozó kell ahhoz, hogy a géphez csatlakoztassam a gitárt? Most egy elég béna kis SX hangfalam van, de a csatlakozóját sehova sem lehet bedugni. Van erre valamilyen átalakító vagy USB vagy bármilyen másik kábel (mondjuk USB kábel nem hiszem hogy van, ha jól tudom a hangkártyába kéne dugni)?

elitehun
Én is erre gondoltam, kösz a megerõsitést!
Froopy
Jó, ez mondjuk más.

Froopy
Van ilyen, a még pontosabb intonáció miatt húronként máshol van az érintõ. Érdekesen néz ki, és jó drága😊

csokalaci
Ha már ferde bundok 😄

http://facebook.com/musicleander

vagy az én szemem romlott meg, vagy a falon jobb oldalt a videóban, a gitár bundjai tényleg el vannak ferdülve? <#idiota>

ez egy érdekes video <#idiota>

Mesa Boogie Dual Rectifier és Axe FX dual recto szimuláció összehasonlítás.
Ha lenne egy ilyen line6 árban, vagy line6 lesz ilyen élethû, veszek 10 et belõle.

mennyit ölnél bele? pedálokat ne vegyél, még akkor se ha milliomos vagy, kivéve ha jó step táncos vagy.
De most viccen kívül, vegyél egy jó multit, a hd500 asban 100 féle jófajta effekt van, az bõven elég, az olyan mintha lenne 100 pedálod.
Ha van egy jó multid, vehetsz mellé egy két jó pedált, olyanokat amiket nem lehet modellezni kielégítõen. Itt most ilyenre gondolok, hogy maxon od-9, vagy 808 tubescreamer, analóg overdrive pedálok, ezeknek a hangját legalább olyan nehéz jól modellezni mint a gitár erõsítõket.
Viszont a delay, echo, chorus, flanger, filterek, stb egyéb modulációs effektek meg még jobban is szólnak ha digitálisan jön létre.

Tehát egy jó multi, a két legjobb brand szerintem line6 és boss multik.
Van egy harmadik is a legjobb, de az megfizethetetlen, fractal axe fx.
Hozzá meg kiegészítésnek egy két olyan pedál ami nagyon kellene neked, de nincs meg az effektek között, nem tudod kikeverni, vagy nem jól szól, szar a szimulációja.

elitehun
...
Nyilván pedálokkal együtt gondoltam XD
AtomHeart
Pedalboarddal pedalok nelkul nem mesz sokra... <#vigyor3>

elitehun
Szerintetek vegyek multieffektet vagy inkább egy pedálboard-ot?
elitehun
Csinálj egy hógitárt 😄
Vagy a hóember gitározzon XD
Nemsokára csinálunk hóembert. majd teszek fel róla képet 😛
olyan jó lesz, de nemtom még milyen legyen
valami szelídet szeretnék, ami szereti az embereket, meg a macskámat

Na igen, az oktató videók tényleg hasznosak lennének ha érteném õket 😊

Hecker007
Én ha gitározok akkor kb 2-3 órát, persze nem tudok sajnos minden nap, de igyekszem, engem nagybátyám tanított kb 3-4 hónapig, utána magamtól, meg oktató videókból, improvizálni én érzésre szoktam, meg ahogy sikerül xD
de a skálákat jó tudni hozzá 😉

Én zeneiskolában tanulok 5. vagy 6. éve, de a pengetésen kívûl szinte mindent itthon tanultam magamtól. A kedvenc számaimat gyakorolgatom, de improvizálni is nagyon szeretnék tudni. Ti azt hogy tanultátok meg? Bemagoltátok az összes akkordot meg minden hangot kapásból tudok a gitár nyakán?

elitehun
Sas32ex 😊

Kakolukia: Én csak szórakozásból gitározok, néha összejövünk pár haverral és játszunk.
Amúgy ti naponta menny idõt töltötök a gitározással? Ez a munkátok vagy csak így szórakoztatjátok magatokat? +Magatoktól tanultatok meg játszani, vagy zeneiskolában/magántanárnál?

Hecker007
melyik lett végül? 😊

elitehun
Áh, sikeresen megrendeltem az Ibanezt 😄
Ha minden igaz kb 10 nap múlva jön meg mert nem volt náluk raktáron

mike0013
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy szerintetek lehet-e valahogy erõsítõ nélkül (külsõ hangkártya által) gerjeszteni a gitárt? Ha igen, akkor hogyan? Beállítás kérdése az egész vagy valamilyen technika?😊
Köszi elõre is!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

elitehun
Jaa, igen az a slide gyûrû és ahogy Metalmilitiakid is mondta bármilyen gitárboltban vagy hangszerboltban lehet kapni.

Metalmilitiakid:Te jó ég! Most komolyan, én ezt a 2 percet alig birtam végignézni hogy ne üssek szét valamit. Értem én hogy mindenki más zenét szeret meg hogy ne szarozzuk csak azért mert nem tetszik de ez akkor se zene, vagy nem tudom. áh
Köszi!
Akkor annyira nem érdekes, csak kíváncsi voltam 😊

Metalmilitiakid
Sztem a fém hengerre gondol, aminek a neve egy fém henger, mivel bárhol lehet venni 😄 Amúgy meg ennek már láttam az elsõ részét ahol elmagyarázza, hogy a gitár alsó 3 húrja csak menõzésre kell, és anélkül is lehet játszani 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Akkor nem kiegészítõ bocsi, hanem ami az ujján van.

elitehun
Ez meg mi a tosz? <#csodalk>
Amúgy milyen kiegészitõre gondolsz?