Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez is érdekes video, itt biztos van valaki akit érdekelhet

ez is egy érdekes pukcsi, jó durva mérges hangja van <#boxer> <#idiota>
úgy morog mint egy medvedisznó, óriás mutáns moszkító
még nem tudom, hogy ilyen kell e nekem, ennyire durván nem szoktam zúzni

hogy a manóba ne lenne..
innen a legegyénibb hangja az alternative 8-nak van szerintem, alnico 8 mágnes van benne, eredetileg seymour duncan custom 8 at kerestem, de mintha az már megszünt volna, és senki nem ad el használtan, viszont akinek van, mind arról áradoznak, hogy milyen nagyszerû hangja van, és ehez talán még az alternative 8 áll a legközelebb. Ez egy olyan szedõ amely igazi tónussal dobja meg a hangot. Nem kell mindenkinek tetszenie a hangnak, de az tagadhatatlan, hogy nagyon karakteres hangja van, nem az a tucat hang.

Most erre a háromra vadászok éppen.
seymour duncan sh-6 duncan distortion
seymour duncan sh-15 alnico8 trembucker, vagy custom 8
dimarzio super distortion
ha valaki tud eladókat használtan, én átveszem

elitehun
Van köztük minimális különbség.
joshua
Most én vagyok hülye, vagy igazából különbség nincs közöttük?😄

elitehun
Mostanában rendeltetek a hangszerarzenáltól? Még vasárnap rendeltem, akkor egy automatikus e-mailben meg is kaptam a számlát, de azóta semmi.
ez lesz az

trogerzsiger
Sziasztok!

Tudtok ajánlani valami fasza módszert arra hogy hogyan tudnék megtanulni gyorsan játszani? 😊 Valami módszer, esetleg valami gyakorlatsort tudtok ajánlani? 😊 Tippem hogy skálákat metronómra nyomatnék, és x idõközönként növelném a tempót 😊 Esetleg mást tudtok ajánlani? Nem akarom elsietni, csak a lényeg hogy, gyorsabb gitár szólókat is tanulhassak idõvel 😊

csokalaci
Jesszus de szeretnék már így gitározni 😛

http://facebook.com/musicleander

Hecker007
tõcsavart+perselyt olyan hangszerboltban kell megkérdezni ahol csinálnak gitár felújítást vagy tremoló cserélt, ott biztos tudnak segíteni, Debrecenben tudok egy ilyen boltot, teljes alkatrész katalógust raktak elém és több márkából lehetett válogatni 😊

ez részeg?😄
elitehun
Ha nem tudod hogy milyen hangja van a Gus G-nek (a reklámon kivül, aminek nem hiszel, ezt meg is értem) akkor mért merült fel benned a Gus G? Szerintem nem lehet arra válaszolni hogy melyik éri meg jobban, mivel neked kell, hogy tetsszen. A másik kérdésre nem tudom a választ.
Az a baj hogy például a Gus G signature-rõl sehol sincsen hanganyag mivel kb. 2 hónapja jelent meg Amerikában.
Csak a reklámanyagot találtam róla ami gondolom nem tükrözi a tényleges hangját...

Blackouts szettet 38-ért, Gus G szettet 40ért tudnék venni(újonnan)...
Melyik éri meg jobban?
Esetleg valami tapasztalat?

+ még egy kérdés
Floxd Rose tremolóhoz tõcsavart + perselyt hol tudok venni? Mert eddig sehol sem találtam...

Elõre is kösz.

ELADÓ : Celeron 2,6Ghz,Connect 3D Radeon 9600 128mb AGP,1,5GB DDR RAM, Asus P4P8x,Samsung DL DVD író, 300W-os táp , Laptopom : T5550 2x1,83Ghz, 2GB RAM, Intel X3100

elitehun
elitehun
Most lehangoltam a gitárt és igy tényleg lehet hallani ha rezeg a húr, szerencsére nem kell üresen pengetni
tigeroo
elitehun
Hallgasd meg õket és azt amelyik tetszik neked 😊
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Pickup csere elõtt állok és szeretném megtudni hogy ezek közül melyiket ajánlanátok?
SD Blackouts AHB-1 szett (aktív)
SD Blackouts Gus G. signature (passzív + preamp)
EMG 81+85
Esetleg valami amit ajánlanátok? (elég változatos stílusokat játszom, tehát a torzított hang és a clean is fontos hogy jó legyen)
(hárs testû Peavey Predator EXP Plus Floyd Rose-os gitárba mennének)
Kösz!

ELADÓ : Celeron 2,6Ghz,Connect 3D Radeon 9600 128mb AGP,1,5GB DDR RAM, Asus P4P8x,Samsung DL DVD író, 300W-os táp , Laptopom : T5550 2x1,83Ghz, 2GB RAM, Intel X3100

Metalmilitiakid
Ex Tankcsapda, de am true story.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

sz4bolcs
(Tankcsapda) Cseresznyének is van ilyenje 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

elitehun
Hát az ciki 😄
Errõl tuti nem csúszik le, de igen mindenképpen ki kell próbálni vásárlás elõtt, már ha lehet
AtomHeart
"De azért csak nem csinálnak olyan gitárt ami lecsúszik."

Hat pl. a Music Man EVH-nal sokaknak volt ilyen problemaja, az Axis-en ezert lett szelesebb a nyak.

A vastag nyak sem mindig kenyelmetlenebb a vekonyabbnal, nekem pl. egyes ibanezek tul vekonyak, pedig nincsenek nagy mancsaim. Ki kell probalni vasarlas elott.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

elitehun
Kicsit hülyén fogalmaztam meg, de a vastagságára gondoltam akkor. De mondjuk jogos, erre nem is gondoltam. De azért csak nem csinálnak olyan gitárt ami lecsúszik. Meg igy nézegettem és a c-1 hellraiser-nek valami 4 centi a szélessége, akkor gondolom hogy a C-1 she devil-nek se lehet sokkal nagyobb
AtomHeart
"ha vékonyabb az még jobb"

Keskeny nyakon a ket szelso hur szeret lecsuszni a bundrol...

elitehun
Olyan a formája mint a mostani gitáromnak, a kérdés a szélessége, ha ugyan olyan széles akkor jó, ha vékonyabb az még jobb, ha szélesebb akkor már nem olyan jó.
AtomHeart
Szerintem szamok alapjan nem lehet mindig eldonteni, hogy egy gitar kenyelmes-e, vagy nem...

elitehun
Akkor legalább azt mondjátok meg hogy 4,5 centiél nem igen leeht vastagabb a felsõ nyeregnél ugye?
elitehun
Senki nem tudja hogy milyen széles az a szerencsételn gitárnyak? 😄
elitehun
Ja és úgye vannak a Schecter C-1 gitárok. ezeknek vannak különbözõ tipusai is (elite, blackjack, shedevil stb) A nyaka mindegyiknek ugyan olyan széles vagy ez tipusonként változó?
elitehun
Úgy tûnik hogy mégse tudják beszerezni az ibanezt mivel már nem gyártják 😞
Viszont most egy Schecter C-1 She Devil-en gondolkodtam el. Valakinek van valami tapasztalata a Schecterekkel?
annyira jók, hogy minden ujjukra jutna vagy 10 nõ "kislány".
Csak az a baj, hogy még nem áll fel nekik a kukijuk 😊)))
<#idiota> <#gonosz1> <#hehe>

Frosty01
a gitárosokkal és a dobossal nem sok mindne 😄D

practitioner of the forbidden arts of death

akárhogy csavarjuk szépítjük a dolgot, fretzaj, rossz szintezés, nagyon nem jó

két dolog ezzel kapcsolatban, egyrészt én hallom amikor rezeg a húr a bundon, clean csatornán egyértelmûen, erõsítõn keresztül. És még a crunch chanelen is lehet hallani alacsony gain szinten.

A másik meg, nem is a rezgés, hanem az, hogy nem szól tisztán a hang, normális esetben csilingelnek a hangok, dúsan teli felhangokkal.
Ha meg közbeszól egy hozzáérõ bund a hangba, egy kicsit betompul, elveszíti a csengõ jellegét, tönkre megy a tranziens, ami meg alapjában határozza meg a hangszínt.

elitehun
Compressort meg sustainert se használok felvenni meg nem szoktam 😄
Holnap megnézem max hangerõnél hogy hallatszik-e mert eddig nem igen vettem észre. Vagy lehet hogy ahhoz nem rezeg eléggé 😛
Hecker007
azért ha használsz compressort vagy sustainert akkor igen is zavaró hogyha rezegnek a húrok mert ezek felerõsítik, meg lehet azt azért hallani fõleg nagyobb hangerõnél, meg ha felveszed otthon vagy stúdióban egy jó minõségû hangkarival vagy effekt procival akkor hallatszanak a rezgések

elitehun
Jó érv <#idiota>
Nem tetszik úgy igazán, milyen már az hogy annyit elkérnek egy gitárért, ami nekem nem is tetszik. Sokkal jobban bejönnek a superstrat forma ibanezek

elitehun
Amúgy mért utálod a Gibsonokat?
elitehun
Nem értem mért zavarnak sok embert ha rezegnek a húrok üresen megpengetve. Erõsitõn keresztül úgyse hallatszik
akkor átmegyek az usába, beállítok naponta úgy 10 gitárt, és kényelmesen elleszek a halálomig

gibsont nem veszek..azért se, utálom azt a márkát, nem vagyok sznob, hogy gibsont vegyek, amúgy sem tehetem +

AtomHeart
Ilyent nem hasznalnak minden gyarban, en csak gibson meg talan Suhr-rol tudtam.

Lehet, hogy egyes gyartok ugy gondoljak, hogy vasarlas utan igyis-ugyis kell allitgatni rajta egy csomot az altalad hasznalt hur vastagsaghoz, hangolashoz, magassaghoz, stb., es akkor mar inkabb teljesen lesporoljak a beallitast...

USA-ban pl. 100-200$ korul lehet egy teljes beallitas, ennyit sok helyen le tudsz alkudni az uzletben a >2000$-os gitar arabol, szal nem erzem olyan egeto problemanak.

elitehun
Mert a gibsonokon használják, legalábbis Atomheart ezt irta én nem tudom
Ha olyan jó ez a cucc, amit a gyárban használnak, hogy lehet az, hogy a drága esp-k, jacksonok, meg a többi drága cuccok is ugyan úgy produkálják a fret zajokat, meg a videóban is mutatta a faszi, hogy a nem két forintos ESP-jében is több helyen van gyárilag dead note.. amikor olyan hangot hallasz mintha lefojtottad volna a húrt.

AtomHeart
"Biztos nem reszelgetik szintbe a bundokat meg a nyerget."

Ilyen uzletbol nem vasarolnek draga gitart...

Amugy pl. vintage-nel ~10kHUF egy "teljes beallitas", ami ebben az arkategoriaban semmiseg.

Azt én is megtudom csinálni amit az üzletben csinálnak.
Ott is csak a nyakát állítják be a feszítõpálcával, meg belövik a húrmagasságot, meg a tremolót, esetleg még a szedõk magasságán állítanak, de az nem valószínû.
Biztos nem reszelgetik szintbe a bundokat meg a nyerget.

elitehun
Ennyi erõvel az is elvárható hogy megfelelõen le legyen árnyékolva vagy hogy a bundozás se legyen olyan szar hogy néma hangot kapsz (vagy nem tom mi magyarul a dead note).
AtomHeart
Amugy szerintem ha veszel egy felmillas gitart ujan, akkor siman elvarhato, hogy ingyen be is allitsak neked az uzletben...

AtomHeart
>>PLEK. Talan van az oldalukon egy vidinyo is, ha nincs, talalsz a jutubon.