Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frosty01
én is használtan jutottam hozzá egy 70e ft-os gitárhoz (30ért) úgy hogy az égadta világon semmi baja nincs, csak annyi hogy páréves már.

practitioner of the forbidden arts of death

Metalmilitiakid
Én személy szerint nem vennék soha ilyen szettet, inkább használtan darabokból. Valamint jó lenne tudni, hogy milyen zenéket szeretsz, illetve szeretnél játszani, mert attól is függ, hogy milyen gitár lenne jó neked.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Törölt felhasználó
Sziasztok!

Soha nem gitároztam még, de úgy döntöttem el szeretném kezdeni. Kezdésnek szerintetek egy ilyen gitár jó választás?
elitehun
Nem tudom, lehet hogy megtartom a két 11-es csomagot a másik gityóra amit ált. le szoktam hangolni, és erre veszek vékonyabbat.
Hát igen, én csak a metallicat tudom akik ilyen húrt használnak standard hangolásban
Amúgy, a számban 0:20-tól kicsit megakadtam, valaki kis help? 😊
Hecker007
kezdésnek 9-es húr ajánlott, 10 még jó standardban, 11 van aki bírja van aki nem, de ezt már nem normál hangolásnál szokták általában használni, fölötte meg nagyon kevesen használják standardban 😊

elitehun
Amúgy még 2 set 11-es húrom van, ha elfogytak lehet kipróbálok egy vékonyabbat, és akkor sokkal könnyebb lesz mert az újam megszokta a vastagat <#eplus2><#eplus2>
elitehun
Ezt a covert én is megtaláltam (nincs is másik), de nekem kicsit hamisnak tûnt, meg másik hangolásban van, pedig meg lehet csinálni standardban. Az eleje am már megy kb 😊
Ebbõl ki tudsz indulni ha nagyon nem találod a hangokat:
link

De ez még tényleg bõven a kihallgatható kategóriában van. Nem úgy mint a szólója:
link
elitehun
Várjál ezt ki kell próbálni 😄
ööö ja<#vigyor3>
Mondjuk amikor elkezdtem gitározni már akkor nagyon megtetszettek a hajlitások ezért sokat csináltam
AtomHeart
Olyan hajlitasok is, mint >>itt 6:45-7:45 kozott? <#eplus2>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

elitehun
Hát nem tudom, simán megy a bend, meg más finomságok is
Van hogy az ember elõbb fut minthogy járni tanulna 😄
AtomHeart
Tul feszes, nem csoda, hogy ahhoz kepest minden mas gitar "normalis" hurmerettel kenyelmesebbnek tunik.

Szerintem kezdonek kifejezetten karos ilyen meret, nem fogsz megtanulni hajlitani, es konnyebben kapsz inhuvelygyulladast.

elitehun
Ja igen, az rövidebb. Én is erre gondoltam. Hogy érted azt hogy extrém? 😄
AtomHeart
SGknek rovidebb a menzuraja, azonos vastagsagu hurszett lazabb SG-n, mint pl. egy stratocasteren. Hurtav alatt a hurok tavolsagat ertettem, angolul "action", nem vagyok biztos a magyar megfelelojeben.

11-es szett egy strat menzuraju gitaron standard hangolasban azert eleg extrem egy kezdonek... <#hehe>

elitehun
Amúgy próbálgatom, de ha valaki talál valahol egy tabot vagy ráér azért megnézném szivesen 😊
elitehun
11-es helyett 10-es húrokat használ szerintem attól nem lesz ekkora a különbség bár ki tudja, és nem volt lehangolva. Húrtáv alatt nem tudom mire gondolsz, ha a húrok közti távolságra akkor az ugyan akkora mint nekem.
AtomHeart
Vekonyabb hurokat hasznal, vagy kisebb a hurtav, vagy lejjebb van hangolva, nagyobbak a bundok, stb.

A rage szam elso perce nagyon konnyu, probalkozz hallas utan, elobb-utobb osszejon! Fejleszted a hallasod es meg elvezetesebb is, mintha tab utan potyogned...

elitehun
Ma kipróbáltam haver SG-jét és azt vettem észre hogy az övén könnyebb lefogni a húrokat, könnyebb pull off-okat csinálni és úgy összességében a húrok is lazábbnak tûntek. Ez azért volt mert azon a húrok nem mennek át a testen, azért mert eggyel vékonyabb húrok vannak rajta, vagy csak más tipusú húrt használ?
mellesleg: még mindig érdekel ha tud valaki tabot a Curved in stone-hoz, vagy egy nálam tapasztaltabb személy ha nagyon ráér és nagyon rendes irhat egy tabot az elsõ 1 percrõl (szóló gitár)
elitehun
Ehhez valaki tud tabot? Sehol nem találtam
Rage - Curved in Stone Az album cime is ugyan ez, de van egy ilyen szám is
átkapcsolsz a clean csatornára, annál tisztábban már nem fog szólni

elitehun
Értem, és úgy hogy tisztán szóljon a nyaki pu is?
Gell97 kolega
Hali!
GYIK-en feltettem egy kérdést (gitár polírozás): Valakinek valami tapasztalat? Jó tanács? 😊
Elõre is köszönöm! 😊

nem..úgyérti, hogy két hangerõ poti van a gitáron, a hídnál lévõ szedõhöz tartozó hangerõt hagyd maximumon, a nyaki szedõhöz tartozó szedõ hangját, ami amúgy is kisebb jelû, tiszta hangzáshoz használják, annak a hangerejét meg tekerd le amíg a torzított csatornán kitisztul a hang, sose lesz teljesen tiszta, hanem ilyen jazz es lesz inkább.

Így a két szedõ közt kapcsolgatva a gitáron, választhatsz, torzított és majdnem tiszta hangzás között, ugyan azon az erõsítõ csatornán.

Ezzel a móddal egy két csatornás erõsítõt is virtuálisan 3 csatornássá lehet tenni, egy clean, egy virtuális crunch, és hi gain csatorna.

AtomHeart
Vagy egy jo csoves erositot modellezo alkalmatossag.

elitehun
Éééértem, tehát csak csöves erõsitõ kell és egy óriási kimenetû hangszedõ, kösz!
magyarul, csövest

AtomHeart
Legyen nagyobb a hid pu kimenete (pl. ha van kulon hangeropoti, akkor azt tekerd fel, a masik pu-t meg le) es hasznalj olyan erositot, ami erre megfeleloen reagal...

elitehun
Azt hogy lehet megcsinálni hogy a pickupváltóval tudom bekapcsolni a torzitást ha pl a hidi hangszedõre kapcsolok?
elitehun
az e húron nehéz pull off-ot csinálni 2 bundon egymás mellett, néha lecsúszik 😄
Hecker007
Aki floydot használ annak érdekes lehet, meg annak is aki nem 😄

Froopy
Gitárshop-os cikkben a TX-hez hasonlították a Terminátor 3-ból, mikor fellázítja a gépeket.😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

joshua
ja vágom már. utánaolvastam, és ezt csinálja amit írtál, csak nem multieffekt jellegû, hanem sima delay, chorus stb pedálokkal tud együttmûködni.

ahogy kivettem, van ez az effekt pedál, amit fel lehet programozni, hogy mit csináljon, olyan mint egy multieffekt, és az ájfonon keresztül lehet felprogramozni, az ájfon valahogy jelet küld a hangszedõn keresztül a pedálnak, a pedál meg beáll úgy ahogy kiválasztottad.
Utoljára ilyen hangot kiadni még egy commodore 64 es kazetta egységet hallottam, sok sok évvel ezelõtt.

joshua
ez mit is csinál pontosan?<#idiota>

Froopy
Nekem meg effektem hozzá.😄 De androidra ingyér' van a program, almásra nem tudom.

jó de nekem nincs ájfonom

Froopy
Nane...

akkor is ha bevan dugva

elitehun
Az aktiv hangszedõk csak akkor szivják az elemet ha használom vagy akkor is ha csak be van dugva?
AtomHeart
Akkor ird azt, hogy nem tetszik, ahogy pozol. Nem rajongok tulsagosan MAB-ert, de technikailag nagyon ott van, nem ket ev alatt fogod elerni a szintjet...

Froopy
Hát igen, érdemesebb több cuccot egyszerre rendelni.

elitehun
Kösz!
Azért akartam formatokot mert az univerzális toknál ált. 20 centivel hosszabb a toki mint a gitár, és mert a formatok amúgy is milyen fasza már 😄
Meg azért is örülök hogy találtam hangszerdiszkontnál mert veszek onnan máscuccokat is és igy egyszerûbb
Froopy
Én ilyet és ilyet találtam. Bár a második az nem csak Strat.

elitehun
A gondjaim mindig azután oldódnak meg hogy irok ide valamit XD
Fuck Yeah
elitehun
Nem tudtok kemény formatokot max 20-ért? Úgy értem hogy a belseje úgy van kialakitva hogy csak stratocaster formájú gitárok mennek bele? Eddig csak ibanez vagy esp tokot láttam ilyenben ami 35k. Annyira mondjuk nem fontos de mégis jobb lenne
lehet a winamppal van a baj..multkor is azzal volt..

Szabi84
értem köszi

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Frosty01
külön kell venni bele, megánként árulják, és asszem 1.99$ egy pakettal.

practitioner of the forbidden arts of death

Szabi84
az mi?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

HTS s3rg1nh00
mondjuk próbálj rákeresni a googleben.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D