Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Áramfelvétel, feszültségszint, ac, dc?

joshua
Egy Zoom g2, egy dunlop wah és egy digitech whammy pedálhoz milyen adaptert ajánlotok? Csak ennyi lenne a pedalboard.

yamaha gitárokról mi a véleményetek?
Akarok venni egy éger testû gitárt, és a yamahák közt elég sok ilyen van.
De nem próbáltam még õket.

TheDon
valakinek nem kell Cort X2?

Én a 70 watttos erõsítõt hoztam haza panelbe, miután megszûnt a zenekar. De az 1/3-ánál följebb még sose mertem feltekerni, nem is a szomszédok miatt, hanem mert ilyen kicsi szobában rettenet gyorsan verõdnek oda-vissza a hanghullámok a közel lévõ falakról, és még hangosabbnak tûnik az egész - se perc alatt halláskárosodás lenne a vége. Másrészt meg a panel vasbeton szerkezete nagyon szereti vezetni a rezgéseket. Ha a basszusgitárt bedugom, annak a középsõ hangszedõnél van olyan "hangja", hogy a hangot még alig hallom, de a lábammal már érzem, ahogy rezeg a parketta.

Jó, mondjuk én elég "szemét" vagyok, mert a dobszettet is panelba használom. Persze vannak rajta tompítók, meg lebeszéltem a falszomszédokkal, hogy mikor nincsenek itthon, és akkor szoktam fõleg püfölni.
Hecker007
hát azért panelban elég vékonyak a falak...

nem a szomszédokkal laksz egy szobában

Hecker007
Csõcserét azért szakemberre kell bízni mert ugye nincs 2 egyforma csõ se 😊 lehet hogy csere után be is kell állítani.

Amúgy én is azt mondom hogy csak zenekarba érdemes 50-100W cuccot venni.
Mondjuk haver panelban tolja 100W marshallal a nightwish, children of bodom számokat 😄 szeretik és érte a szomszédok szerintem 😄

szerintem is, használtan keress egy jobb marshallt, az se baj ha le van jõve egy gomb, vagy valami külsõ szépséghibája van, mivel ezeket a dolgokat külön meg lehet venni a neten, a gombokat, potmétereket, a huzatot, a sarokvédõket, mindent, a kárpitot is, nem is olyan drágán.

Nyugodtan vedd meg a cuccot, ha jól szól.
a csöveket is lehet cserélni

AtomHeart
Es mit csinalnal a stack-el, a szobadban zugatnad 10%-os hangeron? Ha nincs eggyuttesed, amivel szinpadon is zeneltek, a stack nem tul hasznos.

En a hasznalt piacon neznek korul, ha van eggyuttes, egy 50-100 wattos kombot/stack-et vennek, szobazeneszkedni meg egy max 30 wattosat, panelszobazeneszkedni meg egy max 15-ost...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Az a bajom a jcm szériákkal, hogy nagyon jól szólnak, és igen jó árban vannak. 😄
Használtan meg nem tudom, bár ezek már elég tartósak, talán lehet találni jó árban és jó állapotban.
Ezért is gondolkodom olyan kecske is jól lakjon és káposzta is megmaradjon megoldásban. 😄

akkor neked jó lesz egy marshall
jcm 800 hi gain
jcm 2000
jmp 1

ezekre mit mondasz? nézd meg ezeket jobban
ezek szerintem pont jók lesznek neked

Fõképp rockot játszok, legtöbbet AC/DC, Oasis, Red Hot Chili Peppers amit szoktam. Metal nem annyira jellemzõ, max 1-2 számot szoktam tolni.

milyen stílushoz akarod venni? Nekem elég furák ezek a MA cuccok.
old shool metal, vagy rockot tudok rajta elképzelni jobban.
Nem minden marshallban van elég gain a modernebb zenékhez.
jcm szériára mit mondasz?

Szevasztok!

Úgy döntöttem, hogy ideje beújítanom egy komolyabb erõsítõbe. Már ki is néztem magamnak, a Marshall MA széria be is jön. Eleinte úgy gondoltam, hogy veszek egy MA 100H fullcsöves fejet meg egy MA412B hangládát, így 270-280-al kell számolnom a büdzsémbõl. De elkezdtem gondolkodni azon, hogy veszek egy MA 100C kombót 190-ért. Ugyan azt tudják, de nem tudok dönteni. Az az elsõ variációt választom van egy jó kis fél stack-em és ment a számlámról majd 300k. Ha a második variációnál döntök, akkor lesz egy jó kis kombóm, és még pénzem is marad.
Szóval ez lenne az én problémám, és a döntéshez kérek egy kis segítséget. 😄

A nevünk egy amerikai szleng. Arra szokták használni, hogy valaki olyan béna, mint egy csecsemû aki egyensúlyozik a farönkökön. 😊 Nem valami elterjedt.
adamq01
Akkor nézd meg ezt!
EGYETLEN KIÚT ÉS MEGOLDÁS!!!!!
5:30-tól nézd, így is elég hosszú! 😊

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

de jó, most mégjobban meg akarok halni

adamq01
Oké, úgy is mindjárt vége, addig nézd meg ezt a videó sorozatot.
http://www.youtube.com/watch?v=nbjwkTov_Gg

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

a szenvedésemnek

adamq01
Oké, de minek lesz már vége?

istenem de gyûlölök élni, mikor lesz már ennek vége?
<#sir> ha meghaltam tiétek a marshall erõsítõm és ládám, a pedáljaim, és a gitárjaim.. mind a tiétek, nekem úgy sem fog már kelleni, osztozzatok meg rajtuk

adamq01
Vélemény???

Count Adyn
Javaslom hogy legyen "Emberpalánta az Erdõben"😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

mumpic
Bármelyik elektronikai boltban vehetsz kétállású kapcsolót, érdemes a drágábbat, talán jobb minõségû mint a 80 Ft-os cuccok, a gitárba meg ugye nem sajnáljuk. LP-re való kapcsoló sapkát meg kb 200 Ft-ért lehet venni, csak azt keresni kell mert ritka, de pl a kecskeméti e-zene hangszerboltban már láttam.

joshua
No. Tudtok valami olyan helyet, ahol lehet kapni gitárba két állású kapcsolót? Valami olyasmi stílusú kéne mint a Gibson pickupváltók, csak épp kétállású legyen.

Skypack
Fasza szám lett, csak így tovább, jól toljátok <#eljen>

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

AtomHeart
Utos lett a riff az elejen! <#eljen>

Amugy hogy kell magyarra forditani az eggyuttes nevet..?

Meg tartom jó szokásom, hogy kikérem a véleményeteket, mindig olyan jókat írtok.😊

Baby on the Woods - After All

Facebook oldal
AtomHeart

<#taps> ügyes vagy

georgesmatyas

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

Hecker007
vagy line6 m9 LINK

joshua
Mert most van egy Korg ax3000g multim, de túl sokat tud. Meg ha itt van mellette a wah és a whammy, akkor egyszerûen túl nagy nekem, külön kispedálokba meg egyszerûen nem akarom megvenni a lentebb írt effekteket, mert drágák úgy. Szerintem zoom vagy korg lesz majd.

Hecker007
zoom G2, korg ax3G, Boss ME5-6-8-10 GT6 esetleg igaz az nem kicsi és többet is tud, de bármikor jól jöhet a tudása

joshua
Milyen effektet ajánlotok egy olyan valakinek, akinek phaser, tremolo, delay, reverb, flanger effektek kellenek? Külön van wah és whammy, torzítás meg erõsítõbõl. Van valami kis fasza multi esetleg ami olcsó, és kb ezeket tudja? A lényeg, hogy kicsi legyen, lehetõleg expression pedál nélkül, az már nem kell másra😄

Froopy
Feltételezem elektromos gitárra gondolsz. Szerintem nem egészséges neki, ha közel áll valami hõforráshoz. De ha otthon tokban (fekete) áll nyáron, és rá süt a nap, akkor abban a tokban is össze tudnak jönni a fokok. (Nekem klasszikus gitárral van ezen a téren tapasztalatom: a fentebb leírt módon tároltam, és 1× csak zörgött játék közben. A napfény hatására megolvadt kicsit az enyv a bordáknál.)

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

elitehun
A gitárnak lehet valami baja ha viszonylag közel áll a radiátorhoz?
AtomHeart
En is tudok 😄

Metalmilitiakid
true story 😄 Lehet tudok is egy eladó KX1Q-t ha érdekli 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

vegyen egy humbisat, ami lefelezhetõ single be
ennyi

Metalmilitiakid
Lehet single humbi témában másképp látjuk, de ha neki is olyan lesz az elsõ gitárja mint nekem, hogy 3 évig az lesz, akkor nem árt ha már elõre olyat vesz ami hangszínben megfelelõ.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

AtomHeart
"Neked inkább single coil os való."

a) Az altala emlitett eggyuttesekhez szvsz nagyon passzol a humbis hangszin.
b) Hotkezdokent meg egy joideig nem fogja erdekelni a hangszin, foleg annyira nem, hogy sc vs. hb pu...
c) Hogyan viselkedik egy occo SC vs. occo HB pu pl. monitor elott..?

Szvsz neki nagyonis HB valo.

nekem single coil szedõs gitárból csak egy jön be, fender strato s-s-s, mást nem vennék, és singles gitárból többet nem is vennék, szerintem ez a gitár csilingel a legjobban, kicsit mintha minden hang üveghang lenne.

Metalmilitiakid
Mondjuk a két hummbucker es gitár nem pont erre a zenei stílusra való. Neked inkább single coil os való. Viszont amennyiben ezeket nem tudod mit jelent, akkor mindenképp tanulmányozz rendesen körbe vásárlás elõtt, mert gitározásba nem lehet csak úgy belemenni.

Törölt felhasználó
soft pop rock...

Törölt felhasználó
Köszönöm a segítséget.
Mindenképpen elektromos gitárt szeretnék, mert asszem májusban jön a Rocksmith X-box-ra és elvileg bármilyen elektromos gitárral müködni fog. Persze azzal csak tanulni, gyakorolni szeretnék, a gitár azon túl is kell majd.
Zeneileg az Aerosmith, Bon Jovi, Queen áll közel hozzám.
Froopy
Szia!

Szerintem nézz szét a www.gitarshop.hu oldalon. Igaz, hogy használtak, de mint lentebb írták, rengeteg jó cuccot tudsz szerezni ár alatt. Pl kezdéshez ez.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

elitehun
A számból vetted ki a szót, + hogy ennyiért tremolo nem igen ajánlott