Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Azt is nezted, hogy hova hajlandoak postazni, es mennyi a szallitasi dij..? Meg szamitsd ra a vamot is!
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
http://www.ebay.com/itm/Solo-DIY-PBK-1L-PB-Style-Left-Handed-Bass-Guitar-Kit-Build-Your-Own-Bass-Guitar-/280842075376?pt=Guitar&hash=item41637dfcf0#ht_1455wt_1185
ha mondanátok róla véleményeket hálás lennék! 😊
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Szemét gibsonék meg nemhogy kidobnának pár kramert ha már náluk a jog.
Most épp egy jó jackson után jutatok, amit meg is tudok venni.
Csõdbe mentek vagy 20 éve. A Gibson vette meg a nevet.
A 80-as években ilyen volt majd minden glam bandánál. A keményebb zenékben meg többnyire Jacksont használtak.
én is szeretnék egy kramert..de hogy honnan, ritkán van a piacon egy jó kramer jó árban
De ha jól emlékszem a strato nehezebb, és nagyobb is.
Viszont fajsúlyra az lp nehezebb mivel mahából van.
Azt hiszem a strato meg az LP nyaka nagyon különbözõ.
LP nek rövidebb nyaka van és közelebb vannak a bundok, a nyaka nekem olyan fura, gyorsan szélesedik.
Mind a kettõ gitár nagyon jó, csak én jobban szeretem a strato meg superstrat testeket.
Ha én készíthetnék gitárt az így nézne ki:
Testen átmenõ éger nyak a szuper rezonáns tulajdonságai miatt. Ami egy agresszív húzús láncfûrész szerû lead-et adna hi gain szituban.
Mahagóni szárnyakkal superstrat formában, a kemény és sötét hangszín érdekében.
Fix híd testen átmenõ húrozással hogy még hangsúlyosabban érvényesüljenek a fa anyagok tulajdonságai és a hosszan tartó sustain miatt. Kemény csont vagy grafit húrnyereg nuttal ami jól átadja a húr rezgéseit és mégsem fém ami beszinezi hátrányosan a hangzást, vagy mûanyag, ami viszont tompítva vezeti a rezgéseket és oda az éger elõnye.
Locking tunerek.
A fingerboardot meg hagynám natúr égerben, vagy ha nem elég sötét és kemény a hang, akkor tenném rá a rózsafát.
H-H elrendezésben a pukcsik.
Na most az a gondom, hogy ilyen gitár nem létezik. 😞
Ami egy szomorú dolog, mert azért szerintem érdemes lenne építeni ilyet mert azért odavágna szerintem rendesen.
Eddig csak egy gitárt láttam éger nyakkal, eladósorban volt a gitár shopon. Ritka, de igenis létezik éger nyak, nem olyan puha fa az.
Én eddig egy B.C. Rich-t találtam, de az nem nagyon tetszik :S
Ezek a hülye vintage tremolók csak hagyományból vannak ott, és inkább csak elcseszik a sustaint.
Én nem használom, amennyire tudom befeszítem a tremoló rugókat és kész.
Mennyi a postaköltség? (nem tudni németül)
- kisebb test es nyak
- fix hid helyett tremolo
- ragasztott nyak
Amivel javithatod:
- szoritsd be a tremolot
- hasznalj vastagabb hurokat
- speci sustainer pickup, magas hangero erositohoz kozel, kompresszor pedal...
-
Les paulról tértám át egy fender strato-ra. a sustaine-e nem az igazi, ez mi miatt van? tudom, hogy a stratonak annyira nincs jó sustain-e, de még mi okozhatja? hogyan lehet ezt kiküszöbölni, illetve javítani? köszi
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
Azt érdemes figyelembe enni, hogy a bank átutalásnál az aktuális euróárfolyamnál 10-15 forinttal nagyobb értékkel számol.
Úgy érdemes rendelni, hogy sok mindent egyszerre, mert akkor csak egyszer jön rá a postaköltség.
Meg nem is mindent éri meg, a mikrofonok közül amiket kerestem, van ami csak 2-3 ezerrel volt drágább itthon, viszont van ami majdnem egy húszassal. Szóval érdemes utána járni.
Mondjuk nekem a jazzgitár volt nagyon fontos, azt muszáj volt innen rendelnem, mert sehol sem árulnak Magyarországon Gretsch-eket. Max használt bukkan fel itt-ott néha.
- Fender
- Gibson
- Ernie Ball Music Man
- Peavey (csakis Wolfgang standard/deluxe/custom es made in USA CT/HP)
- Carvin (Beleszerettem a ct-6m-be...)
- Japan Gibson/fender masolatok - Tokai, Greco, Burny, stb. - a Tokai vs80 erdekes joszag: http://www.tokaiforum.com/viewtopic.php?t=12408&sid=b8c49e1b5219c0513c62cc76ce37055f
- PRS (MCarty, Custom, esetleg CE)
Ez biztos? En ugy tudtam, hogy EU-n belul marad az AFA...
Ha már német e-bay-nél nézelõtsz, ajánlom ezt az oldalt is (angol verzió is van, de ott 5-10 euróval olcsóbb árakat mutat valamiért). Én innen rendeltem a jazzgitáromat. Ami a legjobb, hogy az árból lejön 19%, mert Németországban ennyi az áfa, de mivel ide rendeled, ezt nem kell kifizetni. DHL-es futárszolgálat hozza, szóval nem cseszik szét a csomagot a postán és a vámosok se kötözködnek. Kb. kettõ hét alatt van itt, és 20 euró a postaköltség.
ezeket a márkákat nézegetem használtból
Ibanez
Cort
Gibson
Epiphone
Fender
ESP
ESP LTD
Jackson
Schecter
Dean
Kramer
B.C. Rich
Carvin
Charvel
Paul Reed Smith PRS
Peavey
Samick
Washburn
Yamaha
szerintem ezek a legérdemesebb márkák ha gitárról van szó..
vélemény?
De ha nem jó, továbbpasszolom és majd csak megveszi valaki, ha meg olyan gondok vannak vele amit meg tudok oldani, megcsinálom.
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Én segítek leordítani, de hova tesszük fel?
...vágod?
Jackson JS32T Dinky Black
na most valaki mondja már el nekem hogy mi a különbség a Test: indiai cédrus és az éger között. Az égerrõl tudok mindent. De még életemben nem hallottam ezt a cédrust, és mások nem is nagyon készítenek ebbõl gitárt.
Azt meg észre vettem, hogy ezeket a dinky gitárokat a Jackson régebben égerbõl csinálta.. most akkor mi ez a cédrus? Ez jobb? Az érdekel, hogy ennek milyenek a rezonáns tulajdonságai.
Aztán ahogy elment a faszi, elkezdtem kibontani, és akkor derült ki a posta is becsomagolta külön a csomagot, és ragasztószalaggal jól körül volt még tekerve, az eredeti szétszakadt csomagolás is, meg az is amit a posta rakott rá külön.
Átbasztak, átvertek, megkárosítottak.
A pokolban fog égni az összes alkalmazott.
ezzel szemben futár hozott már úgy gépházat hogy az oldala be volt horpadva pedig nem egy gagyi 2eFt-os házról volt szó
A jó magyar posta szállította le. De mire megérkezett a monitor, már 1000 sebbõl vérzett. Félig ketté volt szakadva, a képcsõve meg szó szerint be volt törve.. be lehetett látni a belsejébe, miközben meg vagy 30 centi vastagon körbe kartonnal meg újságpapírral körbe volt bélelve.
Úgy látszik a magyar postának semmi sem lehetetlen.
Legközelebb egy tömör vas ágyúgolyót kéne feladni nekik. Megnézni azzal mit kezdenének. De szerintem az is darabokban érkezne meg végül.
A posta számára nincs lehetetlen, nagyon elhivatottak ott az emberek.
Nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelniük az alkalmazottaknak is.
Úgy tudom többség akiket nem vettek fel a postára, már csak az építõiparban tudnak elhelyezkedni a bontási szakterületen.
. pont
A másik ott a vám is, rábasznak + 27% áfát, + a vám 10% körül, és ott vagyok hogy nem vagyok sehol. 😞
practitioner of the forbidden arts of death
Nem lesz baj vele? Mennyi lehet az esélye annak, hogy valami baja esik út közben?