Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Remélem van itt, aki otthon van a gitár erõsítõk világában, mert nekem némi infóra lenne szükségem.
Van egy Marshall erõsítõm. Mindössze annyi van ráírva, hogy 100 watt super lead SL/A 3252. Teljesen ugyan olyan mint ez:http://www.lucasmilesaudio.com.au/modified_gear/marshall_jmp50/jmp50_fr.JPG
Csak nincs rajta JMP felirat az elején és nem 50, hanem 100 wattos, és ennek ellenére nem 4, hanem csak 2 EL34-es elektroncsõ van benne, ami az 50 wattos erõsítõkre jellemzõ. Szóval nincs valakinek ötlete mi lehet ez a cucc?
A választ elõre is köszi!
Remélem van itt, aki otthon van a gitár erõsítõk világában, mert nekem némi infóra lenne szükségem.
Van egy Marshall erõsítõm. Mindössze annyi van ráírva, hogy 100 watt super lead SL/A 3252. Teljesen ugyan olyan mint ez:http://www.lucasmilesaudio.com.au/modified_gear/marshall_jmp50/jmp50_fr.JPG
Csak nincs rajta JMP felirat az elején és nem 50, hanem 100 wattos, és ennek ellenére nem 4, hanem csak 2 EL34-es elektroncsõ van benne, ami az 50 wattos erõsítõkre jellemzõ. Szóval nincs valakinek ötlete mi lehet ez a cucc?
A választ elõre is köszi!
Az fasza...most vettem emiatt egy 20k-s hangkártyát a gépbe...Na mindegy, legalább nem kell magammal vinnem 😊
De ha ez egy külön hangkártya, akkor az számít hogy ami a gépben van integrált-e, ha rákötöm a gitárt?
.....
"Kiváncsi vagyok mi lesz rajta"
Behringer Guitar Link = USB-s hangkartya, amire gitart is kothetsz.
Behringer Guitar Link = USB-s hangkartya, amire gitart is kothetsz.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Én is ezt írtam, már meg is van rendelve a guitar link. Egy csomó boltot felhívtam, de sehol sem tudnak nekem szerezni aztán neten találtam egy használtat 7k-ért és hétfõn megyek el érte. Kiváncsi vagyok mi lesz rajta, gondolom nem csak egy sima átalakító ha 10-11k-t kérnek érte a boltokban.
szerintem nem a chipen múlik, hogy mi mit kezel, illetve a bemenet impedenciája, input stage kialakítása, stb meg végül az analóg-digitális konverter. Minden ezután jön, meg a chip is.
az emu kártyákon ugyanaz a chip van mint a drágább audigy kártyákon gondolok itt audigy2 zs, audigy4 ill 4 pro, és a hasonló X-Fi kártyákra, a körítés más illetve az hogy mi van és mi nincs engedélyezve a chip-ben, illetve kapcsolások is változtatva vannak rajtuk, de egyetértek ezek a kártyák zene hallgatásra vannak kitalálva míg egy emu felvételre és stúdió munkákra
tudok róla.. persze
nálam meg egy emu 1616M van. az is hangkártya és abba egyszerre két gitárt és két mikrofont is lehet dugni..
De gondolom ezek a cuccok elég speciálisak ahhoz, hogy szinte biztos nem ezeket a hangkártyákat fogja megvenni, hanem általában az emberek vesznek egy sound blaster valamit, és reménykednek hogy jó lesz..de nem lesz
szerintem a legolcsóbb ha vesz a meglévõ mellé egy 10 ezer ft os linket az jó is , olcsó is és szevasz
nálam meg egy emu 1616M van. az is hangkártya és abba egyszerre két gitárt és két mikrofont is lehet dugni..
De gondolom ezek a cuccok elég speciálisak ahhoz, hogy szinte biztos nem ezeket a hangkártyákat fogja megvenni, hanem általában az emberek vesznek egy sound blaster valamit, és reménykednek hogy jó lesz..de nem lesz
szerintem a legolcsóbb ha vesz a meglévõ mellé egy 10 ezer ft os linket az jó is , olcsó is és szevasz
Oks, köszi.
számít... ne hangkártyát vegyél a gitárhoz, mert az nem lesz jó
guitar-link et vegyél, a gitár jelét nem kezelik a hangkártyák.
guitar-link et vegyél, a gitár jelét nem kezelik a hangkártyák.
Helló!
Régebben írtam pár dologgal kapcsolatban, ajánlottatok cuccokat és most gyûlt össze mndenre a pénz.
Szóval megvettem az epiphone les paul 100 gitárt és most szeretném usb átalakítóval csatlakoztatni a géphez. Anno azt írtátok, hogy integrált hangkártyával csúszni fog a hang és rossz is lesz, úgyhogy már akkor vettem egy hangkártyát. Neten viszont azt olvasom, hogy a behringer (ucg-102) már maga egy külön hangkártya.
Most utazok és nem tudom, hogy vigyem-e magammal a hangkártyát (mert a behringert nem hozták ki 2 hét után úgyhogy inkább visszavontam és ott fogom megvenni ahova megyek).
Szóval a kérdésem, hogy mûködne integrált hangkártyával ez a dolog a behringer ucg-102-vel? Számít-e egyántalán, hogy a gépbe milyen a hangkártya?
Régebben írtam pár dologgal kapcsolatban, ajánlottatok cuccokat és most gyûlt össze mndenre a pénz.
Szóval megvettem az epiphone les paul 100 gitárt és most szeretném usb átalakítóval csatlakoztatni a géphez. Anno azt írtátok, hogy integrált hangkártyával csúszni fog a hang és rossz is lesz, úgyhogy már akkor vettem egy hangkártyát. Neten viszont azt olvasom, hogy a behringer (ucg-102) már maga egy külön hangkártya.
Most utazok és nem tudom, hogy vigyem-e magammal a hangkártyát (mert a behringert nem hozták ki 2 hét után úgyhogy inkább visszavontam és ott fogom megvenni ahova megyek).
Szóval a kérdésem, hogy mûködne integrált hangkártyával ez a dolog a behringer ucg-102-vel? Számít-e egyántalán, hogy a gépbe milyen a hangkártya?
eun belül nincs vám, szabad áruforgalom van
Amerikai ebayrõl én sem rendelnék akármit..
amúgy meg ha szoktam is és megakad a vámom, én egyszerûen csak pofátlanul hamisítok egy egyedi számlát, egy alacsony árról és szevasz..faxolom és jön a cuccom.
Én inkább börtönbe megyek, de egy nyavajás forintot nem fizetek ennek a szemét államnak, itt ahol 100 befizetett adóforintból 90 megy el adóságszolgálatra, a dollár milliárdok után amiket a politikusaink vettek fel az ország nevében, és amibõl mi soha semmit nem láttunk.
Én így tiltakozok a rendszer ellen.
Tudom..ha meg elkapnak, börtönbe küldenek, de az se baj, ott is napi 20 ezerbe kerülök az államnak.. tök mindegy hol vagyok, kint vagy bent, tõlem nem lesznek gazdagabbak a milliomos politikusaink. <#eplus2>#eplus2>
Amerikai ebayrõl én sem rendelnék akármit..
amúgy meg ha szoktam is és megakad a vámom, én egyszerûen csak pofátlanul hamisítok egy egyedi számlát, egy alacsony árról és szevasz..faxolom és jön a cuccom.
Én inkább börtönbe megyek, de egy nyavajás forintot nem fizetek ennek a szemét államnak, itt ahol 100 befizetett adóforintból 90 megy el adóságszolgálatra, a dollár milliárdok után amiket a politikusaink vettek fel az ország nevében, és amibõl mi soha semmit nem láttunk.
Én így tiltakozok a rendszer ellen.
Tudom..ha meg elkapnak, börtönbe küldenek, de az se baj, ott is napi 20 ezerbe kerülök az államnak.. tök mindegy hol vagyok, kint vagy bent, tõlem nem lesznek gazdagabbak a milliomos politikusaink. <#eplus2>#eplus2>
Vámoltatás érdekes szitu, mióta összevonták a NAV-ot, eléggé fogják a vámolni való cuccokat. Nemrég pont egy ismerõsöm járt úgy, hogy e-bay-en vett gitárt, de megkérte a feladót hogy írja rá a "gift" szót a csomagra (ajándékok után elvileg nem kell vámot fizetni), valamint értékre kevesebbet írjon, mint amibe megállapodtak, mert így ha raknak rá vámot is, azt a dobozon lévõ alacsonyabb ár és nem a valódi ár szerint számolják. Csakhogy a kedves vámosok kibontották a csomagot, és elvitték a gitárt egy hangszerészhez, aki még ráadásul nem is a két fél között megállapodott árat mondta, hanem egy jóval magasabbat, mivel a hangszerész a gitár piaci, új modellként árát mondta. A gitár meg ugye használt volt, tehát ennél kevesebbért hirdették, és még kevesebb volt az az összeg, amit a csomagra írtak.
A vámosok bekérte a paypal fizetési bizonylatot, (amin ugye a megállapodott ár volt), hogy összevessék, hogy egyezik-e (persze nem egyezett). Srác beadta, elvámoltatták vele az eredeti áron, plusz büntetésként bekérték (gobdolom zsebbe) a hangszerész által megállapított piaci ár és az e-bay-es ár közötti különbözetet, azzal az indokkal, hogy különben feljelentést tesznek adócsalás gyanújával ellene.
Szóval szerencsejáték, mert vagy kifogják a csomagod, vagy nem. Ha sokszor rendeltél már nagy tételben külföldrõl, valamint nagyon feltûnõ különbségek vannak a dobozra írt, és a "ránézésre" megállapított ár között, akkor valószínûbb, hogy vámoltatnak.
Érdemes lebeszélni az eladóval hogy posta helyett küldje inkább futárszolgálattal, azokat a csomagokat nem szokták olyan gyakran nyitogatni a magyar vámosok, mivel a csomagküldõ szolgálat garanciát vállal a szolgáltatásra, a magyar illetékesek meg (külföldiek közt is van azért hírük) nem éppen bánnak kezes módon a csomagokkal.
Külföldre egyébként a garanciát is jóval nehezebb érvényesíteni, ha esetleg valami baja történt az úton a gitárnak, ne adj isten gyári hibás a darab. Szerintem a jelenlegi viszonyok között csak akkor érdemes külföldrõl rendelni e-bay-en (az online hangszerüzletek más tészta), ha Magyarországon nem kapható olyan modell, amit keresel, ha limitált szériás a gitár, vagy annyira jelentõs mértékû az árkülönbözet a hazai és az e-bay-es modell között.
A vámosok bekérte a paypal fizetési bizonylatot, (amin ugye a megállapodott ár volt), hogy összevessék, hogy egyezik-e (persze nem egyezett). Srác beadta, elvámoltatták vele az eredeti áron, plusz büntetésként bekérték (gobdolom zsebbe) a hangszerész által megállapított piaci ár és az e-bay-es ár közötti különbözetet, azzal az indokkal, hogy különben feljelentést tesznek adócsalás gyanújával ellene.
Szóval szerencsejáték, mert vagy kifogják a csomagod, vagy nem. Ha sokszor rendeltél már nagy tételben külföldrõl, valamint nagyon feltûnõ különbségek vannak a dobozra írt, és a "ránézésre" megállapított ár között, akkor valószínûbb, hogy vámoltatnak.
Érdemes lebeszélni az eladóval hogy posta helyett küldje inkább futárszolgálattal, azokat a csomagokat nem szokták olyan gyakran nyitogatni a magyar vámosok, mivel a csomagküldõ szolgálat garanciát vállal a szolgáltatásra, a magyar illetékesek meg (külföldiek közt is van azért hírük) nem éppen bánnak kezes módon a csomagokkal.
Külföldre egyébként a garanciát is jóval nehezebb érvényesíteni, ha esetleg valami baja történt az úton a gitárnak, ne adj isten gyári hibás a darab. Szerintem a jelenlegi viszonyok között csak akkor érdemes külföldrõl rendelni e-bay-en (az online hangszerüzletek más tészta), ha Magyarországon nem kapható olyan modell, amit keresel, ha limitált szériás a gitár, vagy annyira jelentõs mértékû az árkülönbözet a hazai és az e-bay-es modell között.
Valószínû a gitár miatt van. Elvégre egy alapból is majdnem egymillió forintos gitárról beszélünk, az övé meg gondolom ráadásul valami régebbi darab is - ahogy végigpörgettem a mostani Gretsch kínálatot, nincs is olyan olyan húrláb, olyan kinézetû hangszedõ kombinációval, tremoló nélkül, amit használ - meg az övé cream színû, míg most csak feketét és fehéret árulnak hivatalosan, valamint a koptatólap is más színû, és a sólyom minta sincs belekarcolva. Egyébként meg nem single coil, hanem humbucker a hátsó hangszedõ (is). Két kapcsoló is van, a pickup selector mellett van egy tone selector is, ami a tonalitásszabályzót hivatott kiváltani.
A Slane Castle-es koncertvideón a hátsó hangszedõre van állítva a gitár, a tone-kapcsoló meg középállásba van, ahol nincs kihatása az eredeti hangképre. Azt nem tudom, hogy effektpedálokat használ-e, vagy hogy a lemezfelvételeken ugyanaz-e a gitárbeállítás mint ezen a koncerten.
A Slane Castle-es koncertvideón a hátsó hangszedõre van állítva a gitár, a tone-kapcsoló meg középállásba van, ahol nincs kihatása az eredeti hangképre. Azt nem tudom, hogy effektpedálokat használ-e, vagy hogy a lemezfelvételeken ugyanaz-e a gitárbeállítás mint ezen a koncerten.
nagyon szépen köszönöm a kimerítõ tisztába tételt!
rengeteg segítettél ezzel; most már világos, hogy fél-akusztikus/semi-hollow-body gitárt kell keresnem.
megpróbálok még összekalapálni rá egy kis pénzt és megcsípni valami jó darabot.
ezesetben ezt a uniwell/zerdo gitárt inkább hanyagolom.
ebay-rõl való vásárlás gitárok esetében mennyire biztonságos? mennyire vigyáz rá a posta, mennyi az esélye, h megfogják és jók megvámoltatják és pl. németországból mennyire tud drága lenni a szállítás?
vaterán sokat üzleteltem már, de kizárólag személyesen voltam mindent intézni; a postáról mindent olvastam eddig, csak jót nem sajnos 😞
valakinek sok gyakorlat/tapasztalat esetleg?
üdv!
rengeteg segítettél ezzel; most már világos, hogy fél-akusztikus/semi-hollow-body gitárt kell keresnem.
megpróbálok még összekalapálni rá egy kis pénzt és megcsípni valami jó darabot.
ezesetben ezt a uniwell/zerdo gitárt inkább hanyagolom.
ebay-rõl való vásárlás gitárok esetében mennyire biztonságos? mennyire vigyáz rá a posta, mennyi az esélye, h megfogják és jók megvámoltatják és pl. németországból mennyire tud drága lenni a szállítás?
vaterán sokat üzleteltem már, de kizárólag személyesen voltam mindent intézni; a postáról mindent olvastam eddig, csak jót nem sajnos 😞
valakinek sok gyakorlat/tapasztalat esetleg?
üdv!
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
Te figyi.. itt van ez a red hot chili peppers.. a gitáros szokta használni ezt a white falcont.. ez is egy ilyen üreges testû dolognak tûnik.. és akár hogy próbáltam sose tudtam jól reprodukálni azt a clean hangzást..annyira speciális. olyan mintha egy stratocaster hátsó single coilja szólna, csak nagyobb sustainnel, természetesen kompresszált hanggal..amibe nem kell belenyúlni effektekkel. Mind a mellett, hogy élesen csilingel a gitár, még meleg is a hangja..nagyon jó clean hang ez.
Ezt nem tudom utánozni. 😞 Lehet a gitár miatt van ugye?
Ezt nem tudom utánozni. 😞 Lehet a gitár miatt van ugye?
Tegyük tisztába akkor kicsit a fogalmakat (jaj de modoros vagyok, mint egy pedagógus). Az amit linkeltél, nem jazzgitár, hanem félakusztikus gitár (semi-hollow-body).
Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet rajta jazzt játszani, sõt.
A kallszikus, régifajta jazzgitárok, amik talán az elsõ elektromos gitárok az archtop típusúak. Ezek szinte olyanok mint egy akusztikus gitár, vékonyabb testtel, hangrész nélkül, csak alul van bevágásuk, és az egész test üreges, egyedül a hangszedõket (és néhol a húrlábat) tartja fa alátámasztás. Elõszük, hogy sokkal hosszabb hangkitartásuk van (itt nem a testen átmenõ húrozást, hanem az akusztikai erõsítés adja ezt), teltebb és öblösebb a hanguk, hátrányuk, hogy a hangerõ növekedésével és a torzítás mértékével egyenesen arányosan kerjed, ahogy közelítesz vele az erõsítõhöz.
A fél akusztikus gitárok átmenetek a tömör testû és a jazzgitárok között. A felépítésükben a lényegbeli különbség az, hogy itt a nyak folytatása egy tömör fadarab és ehhez van két oldalról egy-egy üreges féltest hozzáragadva. általában a test is valamivel vékonyabb mint az archtop-oknál. Hátránya, hogy rosszabb a hangkitartás, elõnye hogy jóval kevésbé gerjed, és még a jazz hangzásból is marad. Ezért ezeket pl gyakran használják olyan mûfajokban is, ahol sok torzítást használnak (britt indie pl, pop-punk, rock).
Mindkettõbõl olyan 100ezer körül kezdõdnek az árak, de ha nem akarod gyorsan kinõni, érdemes kicsit rákölteni, semi-hollow-body-kat olyan 130-150ezertõl, archtop-okat, olyan 150-170 körültõl nézni. Félakustikusból az epiphone dot, meg a cort source amikrõl mondanak jókat, és olcsók is. Cort yorktown szériát kerüld.
Személyesen kipróbálni mindenképpen érdemes, fõleg ha ennyire olcsó.
Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet rajta jazzt játszani, sõt.
A kallszikus, régifajta jazzgitárok, amik talán az elsõ elektromos gitárok az archtop típusúak. Ezek szinte olyanok mint egy akusztikus gitár, vékonyabb testtel, hangrész nélkül, csak alul van bevágásuk, és az egész test üreges, egyedül a hangszedõket (és néhol a húrlábat) tartja fa alátámasztás. Elõszük, hogy sokkal hosszabb hangkitartásuk van (itt nem a testen átmenõ húrozást, hanem az akusztikai erõsítés adja ezt), teltebb és öblösebb a hanguk, hátrányuk, hogy a hangerõ növekedésével és a torzítás mértékével egyenesen arányosan kerjed, ahogy közelítesz vele az erõsítõhöz.
A fél akusztikus gitárok átmenetek a tömör testû és a jazzgitárok között. A felépítésükben a lényegbeli különbség az, hogy itt a nyak folytatása egy tömör fadarab és ehhez van két oldalról egy-egy üreges féltest hozzáragadva. általában a test is valamivel vékonyabb mint az archtop-oknál. Hátránya, hogy rosszabb a hangkitartás, elõnye hogy jóval kevésbé gerjed, és még a jazz hangzásból is marad. Ezért ezeket pl gyakran használják olyan mûfajokban is, ahol sok torzítást használnak (britt indie pl, pop-punk, rock).
Mindkettõbõl olyan 100ezer körül kezdõdnek az árak, de ha nem akarod gyorsan kinõni, érdemes kicsit rákölteni, semi-hollow-body-kat olyan 130-150ezertõl, archtop-okat, olyan 150-170 körültõl nézni. Félakustikusból az epiphone dot, meg a cort source amikrõl mondanak jókat, és olcsók is. Cort yorktown szériát kerüld.
Személyesen kipróbálni mindenképpen érdemes, fõleg ha ennyire olcsó.
de neki Jazz gitár kell 😊 nem metál gitár, ettõl függetlenül én is ezeket a márkákat ajánlom, plusz ibanez 😊
nézegesd az eus ebayeket is..hidd el, lehet jókat kifogni, olcsóbban mint a hazai árak, és teljesen új gitárokat. Gondolom kisebb az adó, kevesebb az áfa és ezért kb 10-20 ezret is spórolhatsz az áron.
A régi gitárodra meg még új nyakat is vehetsz, mert azokat is nyomatják rendesen minden fajtához..
A régi gitárodra meg még új nyakat is vehetsz, mert azokat is nyomatják rendesen minden fajtához..
Ha jó gitárt akarsz, kezd azzal, hogy jó márkát választasz.
A neves gitárgyártók nem engedhetik meg maguknak, hogy akár az olcsó kategóriákban is..szart adjanak el.
Én ezeket ajánlanám:
Schecter C-1
Dean vendetta
olcsó ESP LTD, vagy epiphone
40-50 körül ezek már jó gitárok
De ott van még a cort is, 100 ezer alatt általában jobb gitárokat csinál mint általában a többi cég, de nem mindig.
A bundozáson meg igazából, otthon is lehet állítani, ha meg vannak a megfelelõ szerszámok.
A neves gitárgyártók nem engedhetik meg maguknak, hogy akár az olcsó kategóriákban is..szart adjanak el.
Én ezeket ajánlanám:
Schecter C-1
Dean vendetta
olcsó ESP LTD, vagy epiphone
40-50 körül ezek már jó gitárok
De ott van még a cort is, 100 ezer alatt általában jobb gitárokat csinál mint általában a többi cég, de nem mindig.
A bundozáson meg igazából, otthon is lehet állítani, ha meg vannak a megfelelõ szerszámok.
Urak!
Ezekrõl a Zerdo(korábban Uniwell) gitárokról van valami tapasztalat?
Baromira beleszerettem a jazz-gitárokba. Pár napja nyüstöltem is egyet jó ideig egy hangszerboltban, de sajnos nem tudok költeni gitárra közel 100k magyar pénzt.
Viszont új gitár már kellene, mert az elmúlt évek alatt igen csak kinõttem a mostanit és már pár perc játék után az ágyban landol, annyira dühít a hibás nyak, kopott bundozás, stb..
http://zerdo.hu/termekek/felakusztikus-testu/uh-700-b
Õt néztem ki. Gyanúsan olcsó, gyakorlatilag az átlaghoz képest fél áron fut.
Nem mondanám kezdõ gitárosnak magam(lassan 5. éve tolom elektromoson) ezért nem szeretnék többé olyan gitárt, aminek bármi alap baja van(vetemedett nyak, rossz bundozás, ilyenek)
Kipróbálni nem tudom a közelben(balatoni székhelyû a cég) és semmi képpen nem akarok zsákbamacskázni(megrendelés után pár napig 100%-os térítéssel visszaveszik, ha mégsem kell, de csak kipróbálni nem utaztatnám meg a hangszert).
Üdv.,
Ezekrõl a Zerdo(korábban Uniwell) gitárokról van valami tapasztalat?
Baromira beleszerettem a jazz-gitárokba. Pár napja nyüstöltem is egyet jó ideig egy hangszerboltban, de sajnos nem tudok költeni gitárra közel 100k magyar pénzt.
Viszont új gitár már kellene, mert az elmúlt évek alatt igen csak kinõttem a mostanit és már pár perc játék után az ágyban landol, annyira dühít a hibás nyak, kopott bundozás, stb..
http://zerdo.hu/termekek/felakusztikus-testu/uh-700-b
Õt néztem ki. Gyanúsan olcsó, gyakorlatilag az átlaghoz képest fél áron fut.
Nem mondanám kezdõ gitárosnak magam(lassan 5. éve tolom elektromoson) ezért nem szeretnék többé olyan gitárt, aminek bármi alap baja van(vetemedett nyak, rossz bundozás, ilyenek)
Kipróbálni nem tudom a közelben(balatoni székhelyû a cég) és semmi képpen nem akarok zsákbamacskázni(megrendelés után pár napig 100%-os térítéssel visszaveszik, ha mégsem kell, de csak kipróbálni nem utaztatnám meg a hangszert).
Üdv.,
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
Köszönöm, de nem ez az. Sikerült megtalálni, hangmester fórumon Sabbath gitárfestõ topikja.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Õ volt az
Beirod google-be hogy gitárfestés és az elsõ találat 😄
Beirod google-be hogy gitárfestés és az elsõ találat 😄
Egyszer valaki ajánlott egy arcot valamelyik fórumon, aki gitárfestéssel (is) foglalkozik. Kerestem, de nem találtam a hsz-t. Valaki meg tudná mondani, hogy ki a srác? Kellene egy kis segítség.😊
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
de az. a nyakit egy fehér 81-es házába rakta. hallottam még gyári állopatban is, szerintem nagyon jó kis gitár. képeken meg szerintem nem annyira szép mint élõben, nekem nagyon megtetszett.
de az nem H-H elrendezésû?
pont ilyet nézegetek én is az ebayen.. jól néz ki
pont ilyet nézegetek én is az ebayen.. jól néz ki
Egyik haveromnak van egy ltd h-1001. Nagyon jó kis hangszer, én is majdnem ilyet vettem. Élõben szerintem baromi szép. Annyi módosítást csinált rajta, hogy a hídhoz rakta a 85-ös emg-t, a nyakhoz pedig egy aktív singlecoil-t. Szerintem nagyon jó kis gitár, õ is jókat mondott róla. A nyaka nagyon kényelmes, és úgy egyszerûen rendben van az egész😄
van itt valakinek esp ltd gitárja?
mi a véleménye róla?
mi a véleménye róla?
Megoldottam a gondot. A hangolóban lenémítottam és úgy maradt. Na mindegy most már okés.
Egy kis help kéne. Amplitube 3 használok és belefutottam egy problémába. Látom hogy megkapja a bemenõ jelet de semmi kimenõ jel nincs. Próbáltam újra telepíteni de továbbra is ez a helyzet. Esélyes hogy valamit elállítottam mert a Hendrixes amp3 jól mûködik. Valakinek valami ötlet?
pl. a zoom G2 ugyanazokat az effekteket használja ugyanolyan minõségben mint a G7 vagy G9-es nagy multik, digitális effekteknek elég az is és azt nem is mérik aranyárban 😄
tudom hogy vannak jók..de nem a filléres kategóriában
használtan bármi jó ami boss
nekem még az õsrégrõl vettem újjonan egy korg multieffektet semmi pénzért, úgy megbántam mint a szél
mikor elkezdtem próbálgatni, hogy mik vannak benne. nem hittem a fülemnek, az a sok értelmetlen szar, már valami elbaszott star trek filmben éreztem magam olyan hangokat adott ki, a gitárt átváltoztatta szintetizátorrá, tiszta szar. Ugyan ez van a zoommal is.
Hidd el, nem akarsz te ezektõl multieffektet venni.
A bossban nem csalódtam még. A boss cuccok jók, nekem is van pár.
nekem még az õsrégrõl vettem újjonan egy korg multieffektet semmi pénzért, úgy megbántam mint a szél
mikor elkezdtem próbálgatni, hogy mik vannak benne. nem hittem a fülemnek, az a sok értelmetlen szar, már valami elbaszott star trek filmben éreztem magam olyan hangokat adott ki, a gitárt átváltoztatta szintetizátorrá, tiszta szar. Ugyan ez van a zoommal is.
Hidd el, nem akarsz te ezektõl multieffektet venni.
A bossban nem csalódtam még. A boss cuccok jók, nekem is van pár.
a zoom jó? igazából csak egy egyszerû multi kéne amiben van flanger, phaser, chorus, tremolo, delay. Semmi más nem fontos benne. Ja persze...legyen olcsó és kicsi.
digitechet ne az olcsó cuccaik szemétrevalók, zoom vagy korg ha olcsó cucc kell, ha van pénz rá akkor boss, line6, vox
na akkor a végsõ kérdésem: Digitech rp150, Digitech rp155 vagy Korg ax3g? (torzítás nem kell, csak effekteket használnék)
A Horakat romaniaban gyartjak, a yamahat/cort-ot tavolkeleten. Nekem a Hora a szimpibb. <#papakacsint>#papakacsint>
Ha igenyesebb vagy, akkor egy spanyol Esteve megteszi! <#hehe>#hehe>
Ha igenyesebb vagy, akkor egy spanyol Esteve megteszi! <#hehe>#hehe>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Hát elõször mindenképpen furcsa lesz. Nekem is az volt, amikor klasszikusról áttértem elektromosra, de meg lehet szokni hamar.
http://facebook.com/musicleander
na ez már tetszik
most a kérdésem az, hogy nem lesz e nehéz megszokni a húrok közti nagyobb távolságot, itt kb kétszer távolabb vannak egymástól a húrok mint elektromoson. 😞
most a kérdésem az, hogy nem lesz e nehéz megszokni a húrok közti nagyobb távolságot, itt kb kétszer távolabb vannak egymástól a húrok mint elektromoson. 😞
Igen épp msot akartam modnani hogy rosszat linkeltem be. Ez az
de ez nem nylon húros..azok kisebbek
na..te is sokat értesz a nylonhoz
na..te is sokat értesz a nylonhoz
Nekem is ilyen gitár kell, van egy két szám ami nagyon tetszik, de nylon húros nélkül nem lehet eljátszani mert csak azokon jön elõ jól
Nem tudom melyek a legjobb márkák, mire kell odafigyelni meg stb, semmi tapasztalat, eddig csak egy yamahával találkoztam közelebrõl, de a többit nem ismerem..
szóval mondjatok már valamit hogy képben legyünk
25k ért melyik a legjobb amit ma meg lehet venni?
Nem tudom melyek a legjobb márkák, mire kell odafigyelni meg stb, semmi tapasztalat, eddig csak egy yamahával találkoztam közelebrõl, de a többit nem ismerem..
szóval mondjatok már valamit hogy képben legyünk
25k ért melyik a legjobb amit ma meg lehet venni?