Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg tudnád mondani, hogy mit tudok kezdeni az ütem mutatókkal? Lehallgattam egy számot és bele szeretném írni guitar pro-ba és feltölteni valahova, de a 32-edek, a pontozott 16-odok meg minden hülyeség miatt szinte 2 ütemenként ütemmutatót kell váltani, ráadásul a szabványos nagyon ritkán jó neki, úgyhogy legtöbbször még ki is kell számolnom, hogy összesen mennyit érnek a hangok. Erre van valami megoldás? Nem lehetne pl. azt beállítani valahogy, hogy hozzám igazítsa az ütem mutatót minden ütemben? Vagy úgy is jó lenne, ha egyántalán nem lenne, csak ahol gondolom ott új ütemet kezdek.

elitehun
vagy ha nincs senkinek tapasztalata véleménye errõl a gitárról akkor a márkáról 😊
elitehun
vélemények a santander roundback srm 2000 elektorakusztikus gityóról?
Én szoktam írni is 😊

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

Helló megint én!
Szokta valaki használni közületek a Guitar Pro (6)-ot (nem csak kotta olvasásra, írásra is!)?

mumpic
Youtube
ez itt egy yamaha stúdiókütyü reklámvidijója, csak azért rakom be mert nekem baromira tetszik amit a srác összehoz nem egész negyed óra alatt, meg maga a természetesség amivel játszik

AtomHeart
Na eleg balfek vagyok rakerestem a temaban "Toto"-ra, es megleltem a #21867-ben... <#lama>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
5-7 evvel ezelott beszurt ide egy tag egy videot egy magyar eggyuttesrol, akik talan Toto dalokat jatszottak. Egy instrumentalis szamot jatszottak, a gitaros egy Ritchie Kotzen signature Telen jatszott (de legalabb sunburst volt feher bindinggal).

Tudom remenytelen, de emlekszik-e meg valaki erre a videora..? <#vigyor5>

Hecker007
Felvételhez: Adobe Audition, Cubase, Propellerhead Record ezek mind fizetõsek és nagyon komoly programok.
Ingyenes az általad is említett Audacity-t tudom ajánlani, nem rossz program az és legalább ingyen van.

Nem arra mikrofonra gondoltam, de kössz a segítséget!

AtomHeart
Most akkor pc-re van dugva, vagy mikrofont hasznalsz?!

Ha elobbi, akkor guitar rigben hasznalhatod a masodik tapedeck-et az ablak aljan.

Most néztem errõl egy videót:
http://www.youtube.com/watch?v=vj16FcI2cBM
Ez nekem nagyon jó lenne, de nem tudom hogy kéne beállítani neki a gitárt. Valószínûleg a hangkártyát kéne neki beállítani, mint a guitar rigben midi settingsnél, csak ebben nem lehet, úgyhogy máshogy kéne, viszont nem tudom hogy.

Helló milyen programmal tudnám jó minõségben felvenni a gitár hangját, ha pc-re van dugva? Ilyenkor a rendes mikrofonomat használjam vagy állítsam át behringer ucg102-es mikrofonjára? Audacityvel próbálkoztam, de nem igazán nagyon ismerem a programot úgyhogy elég gagyi lett. Ha viszont azzzal jól fel lehet venni, valaki légyszi írja le hogy hogyan és milyen effekteket érdemes hozzá használni.

Beast Machine
Próbaterembe teljesen jó, mi a srácokkal a Fregathba járunk, és ott is mindegyik gitárerõsítõ egy fej+412-es láda kombinációja, és teljesen okés.

...vágod?

Panelra van egy kis kombó, igazából az érdekelt, hogy próbateremben és kisebb klubbokban, ahol nincs hangosítás, ott megállná-e a helyét 😊

AtomHeart
Eleg lesz gyakorlasra dobos mellett, nagyobb fellepesnel meg be lehet mikrofonozni, szal...

Problemas lehet viszont egy panel lakasban.

Sziasztok!

Napi körkérdés: egyszer volt alkalmam játszani egy Silverblade Hellhound-on. Nagyon tetszett a hangja, ezért érdekelne: egy 20wattos fej egy 4x12es ládával mire lenne elég és mire nem?

elitehun
kösz!
AtomHeart
Vastagabb hurt jobban meg kell fesziteni, hogy egy bizonyos frekvencian rezegjen.

Szerk: feszesebb hurt meg ugye nehezebb lefogni, nehezebb hajlitani es a gitar nyakat is jobban terheli.

elitehun
Tudományosan mi a magyarázata hogy a vastagabb húrokat jobb lehangolni?
csokalaci

http://facebook.com/musicleander

hangolókulccsal <#zavart1>
Szabi84
köszi

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

elitehun
Ja, úgy kell
csokalaci
Én szerintem ugyan úgy mint sima gitárnál.

Szabi84
csá! basszusgitárnál hogy kell drop d-re hangolni?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

joshua
Egy Boss gt-10es jobban megéri mint sok kispedál? Van olyan jó a hangja mint a kispedáloknak?

Hecker007
nekem megvan és sztem nem haszontalan, vannak benne jó dolgok

elitehun
valaki ismeri andrásik remo-tól a gitár kézikönyv c. könyvet? Érdemes megvenni? Igy elsõre érdekesnek tûnik.
Pistike 007
Nekem is van a Damien van a kezeim között, igaz hetes, de csak ajánlani tudom😊

elitehun
Hecker007
Akinek gondjai akadnak a tiszta játékkal, azoknak jól jöhet:

Többek között nekem is 😄

Üdv!

Ismét turkáltam a neten, és felötlött bennem a kérdés, kinek mi a véleménye a Marshall MG FX szériáról?

elitehun
Nincs gitár ami ilyen pu-al rosszul szólna
Nem hangzik rosszul... a Damien-rõl is sok jót hallottam, külföldi fórumon rendesen megoszlanak a vélemények hogy melyik jobb (hangzás, nyak ilyesmik). Majd kipróbálom mindkettõt. Most egy Höhner Rockwood Pro Rg150-em van, azon tanulgattam, mondjuk szerintem az sem szól rosszul, akitõl vettem még régen belerakott egy dimarziót meg egy seymour-duncant.
Hecker007
nekem RG370DX-em van még a régebbi Edge III tremolós, 2 és fél éve van meg kb, 10-es húrral használom és nagyon imádom 😄
Miután megvettem elvittem hangszerboltba hogy állítsák be nekem az egészet 10-es húrhoz és azóta a hardverekhez hozzá se kellett nyúlni, hangolást tartja, persze az új húroknak kell egy kis idõ hogy beálljanak. A gyári hangszedõk is teljesen jók szerintem, igaz én cseréltem õket DiMarzio-kra (nyak: LiquiFire, közép: TrueVelvet, híd: ToneZone)

csokalaci
Mert elszakadt, az egyik húr, és tetszett ami alapból rajta volt, és nem szeretnék vastagabb szettet rárakni.

AtomHeart
Szerintem 10-es a leggyakoribb, de ~1500Ft egy uj szett, nem ertem miert olyan fontos ez szamodra.

csokalaci
Engem pont les paul érdekel. Ott milyen húrt raknak alapból ?

AtomHeart
Szerintem ez menzuratol fugg, pl. egy les paulon egy 9es szett mar-mar extrem.

csokalaci
Köszi nekem is ez rémlett 😊.

elitehun
tudtommal 9-es
csokalaci
Sziasztok! Bocsi, hülye kérdés , de mindig elfelejtem. Az új gitárokon általában hányas gitárhúr van ? 9-es vagy 10-es ?

Helló!

Van köztetek olyan aki próbálta már a Schecter Damien 6-ot? Esetleg az Ibanez rg350-370-et? Ahogy láttam hasonló árkategóriában vannak és érdekelnének a tapasztalatok, persze kipróbálom majd hangszerboltban csak hát mégis...😊
Hecker007
Én fogtam egyszer Bullet Strat-ot, nekem igazából nem volt vele gondom, de az egy erõsen válogatott és nagyon jól beállított darab volt.
De én is inkább a Cortot ajánlanám, azt talán nem kell annyira válogatni, meg kevesebb betegsége van valószínûleg.

Count Adyn
Húrmagasság állítása segíthet a berezonálás ellen😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Hát használtan vettem elég jutányos áron, mondjuk az illetõ már 3 éve nyúzta, de ment neki a The End a Doorstól, és az Echoes is csak hogy pár címet említsek 😊 Viszont szerény személyem még nagyon-nagyon az elején van a dolognak, a hangolást se én végeztem el rajta, és jelenleg többek közt az nem tiszta hogy mi az istenért kell berezonálnia az esetek 98%ban ha nem jó helyen fogom le.. De a sok gyakorlás majd remélem megteszi az eredményét.

Szeretem a cicákat

Ki tudja, lehet én fogom ki mindig mindenbõl a selejtes darabot (szokásom egyébként...)
Na az ciki, mert nekem Õ lett az elsõ Gitárom, de szerencsére ez is csak egy vélemény 😊

Szeretem a cicákat