Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

elitehun
akkor jó, nem csak nekem tûnt fel 😄
csokalaci
Ja hogy gitáros srác is van ?
Boobies! 😄

http://facebook.com/musicleander

15 évesen egy Taylor-on játszani... hát asszem van néhány ország (vagy kontinens köztünk)
Irigykedek na <#vigyor5> , ilyen videók után jut eszembe, hogy szenvedhetek én akármennyit, sose leszek fele ennyire se jó... Meg ilyen videók után szégyellem el magam, hogy valaha is hangszert fogtam a kezembe...

(Mellesleg a háttérben - egyébként szakszerûtlenül - kábelt tekerni próbáló hölgy is igen attraktív személyiség...)
sz4bolcs
omfg <#csodalk><#csodalk><#taps>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

elitehun
dafuq <#merges2>
ez igen!
csokalaci

http://facebook.com/musicleander

Talicska Topikból, egy kis solo maszatolás:

Amúgymeg ezt hallgatom rongyá mostanában..Megintcsak.
Link

elitehun
ja, egy hányinger gitáron <#kuss>
sz4bolcs
gyönyörûségességes intro

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

elitehun
nekem nem zajosak gép mellet a duncan designed pu-jaim.
Hecker007
Gép mellett pl nekem is zajosak a dimarzio humbik, single coilból meg ha a simák zajosak vannak hum-canceling típusok is amik zajmentesek, meg ott a fender noiseless azok nagyon jók szerintem.

Te is meg tudod csinálni az árnyékolást..
körbe kell szigetelni a hangszedõ üreget meg az elektronika üregét réz öntapadós szalaggal. és minden fémet ráforrasztani a föld pontra..
Nekem van fender stratóm s-s-s, és az is zajos egy kicsi ha úgy van kapcsolva a szedõ.
Minden single nek van alapzaja.. számítógép mellett, elektromos készülékek mellett még zajosabb is, mert összeszed mindent a levegõbõl, mint egy rádió olyan.
Le kell árnyékolni, és ha még akkor is zavaró..a seymournak vannak kiszajú single szedõi is.
Az a kis zaj amúgy sem árt szerintem.. értelmetlen a teljesen zajtalan szedõre törekedni, a fizikát nem lehet megkerülni.

elitehun
nem csak a hangszedõktõl függ hogy milyen zajosak, hanem a földeléstõl is. Pl az elsõ gitárom zajos mint a fene (50k Ft), az új gitárom (150k Ft) pedig teljesen zajtalan, még torzitóva is, igaz hogy ezek mind humbuckeresek de a lényeg ugyan az. Amúgy ha elviszed egy hangszerészhez az simán leföldeli/árnyékolja neked a teljes gitárt és akkor sztem nem lesz zaja. de nem értek hosszá, egy hangszerésztõl kéne ezt megkérdezni
Valakinek itt van tapasztalata single coil-os gitárokkal?
Arra gondolok, hogy vannak-e olyan hangszedõk single coil-ból, amik nem vagy csak alig zajosak. Egyszer próbáltam egy Squier bullet strat-ot és azóta is mindig felhozom elrettentõ példaként a hangszedõit. Vagy ez csak az olcsóbb széria gyerekbetegsége, a drágábbak már jobbak?
Egy telecasterre vágyom már régóta (ugyan a cortomnak felezhetõek a hangszedõi, de rettenetesen nagy a jelszintjük, és ez így azért még sem ugyanolyan...), és azt számolgatom hogy mennyibõl lehetne megúszni, hogy viszonylag zajmentes legyen. Igazából ami fontos lenne, az a klasszik tele hangszedõelrendezés, meg az hogy újfajta húrlába legyen, tehát ne a régifajta, ahol a húrok oktávtisztaságát csak párossával lehet beállítani, hanem egyenként.
Leginkább a squier (ha nagyon muszáj, fender...) vonal felé húz a szívem, mert azért mégis náluk van a licensz, a többi gyártónak változtatni kell itt-ott test vagy nyakformán.
Milyen árkategóriától érdemes nézegetni ezeket? Vagy értelmesebb venni egy olcsó modellt és hangszedõcserében gondolkodni? Vannak elvileg ilyen "noiseless" hangszedõk, azok mennyire hatásosak?
elitehun
hoppá! nem is ragasztott nyaka van hanem testen átmenõ 😊
elitehun
most találtam egy ltd m-200FM-et. szinte teljesen ugyan az mint a kh-202 csak ragasztott a nyaka és felezhetõk a hangszedõi.
elitehun
Am még milyen az ebay-hez és amazon-hoz hasonló oldalakat tudtok? ahol vannak gityók jó árban? Európában persze
elitehun
Ja, neked van a Gretsch gityód? Azért megérte elmenni, nagyon szép 😊
Pistike 007
Köszönöm a részletes tájékoztatót 😊

Körülnézek a siteokon.

Változó, van ami olcsóbb, van ami ugyan annyi, de olyan is van ami drágább. Pl. mikrofon elõfokomat majd 50 ezerért olcsóbban vettem külföldrõl, de volt olyan mikrofon amin csak 2000 ft-ot sikerült spórolnom; mikrofonállványt meg pl láttam 5000 forinttal drágábban, mint a helyi hangszerboltban...

Általában úgy éri meg külföldrõl rendelni, ha több mindent veszel (és így a postaköltség is eloszlik), vagy ha nem kapható a termék Mo-n. A jazzgitáromért pl kénytelen voltam Németországig menni...
Gyakorlatilag ki kell számolni, hogy mennyi a különbözet. Minden országnak az EU-ban egyéni áfa-ja van, ami viszont ha külföldre rendelsz, nem mindent kell kifizetni. Két nagy hangszerüzlet van európaában, a "musicstore.com", és a "thomann.de".

Én utóbbit szoktam használni, elõbbit csak akkor ha a thomann-ban nincs az, amit keresek. Szóval ez úgy néz ki, hogy a webshopban lévõ árat el kell osztani 1,19-el, hogy megkapd az áfa nélküli árat (Németországban 19% az áfa), amit majd ki kell fizetned. Ehhez jön hozzá a fix 20 euro-s postaköltség (31 kg felett van a szállításra plussz díjazás). Szóval figyelni kell az euro árfolyamot, átszámolod forintba, hozzárakod a postaköltséget, plussz rá kell számolni eurónként 15-20 forintot, ami a banknak a kezelési költsége, meg az átváltási haszna - mivel utánvétellel általában nem szállítanak külföldrõl, csak banki átutalással tudsz vásárolni.
Ezért mondtam, hogy egy-egy terméknél nem biztos hogy a postaköltség + banki kezelési költség kevesebbe fog kerülni, mint az a 19%, amit megspórolnál. De ha több mindent rendelsz, már sokkal jobban ki lehet jönni: pl pár napja írtam össze egy listát (fejhallgató, mikrofon, három mikrofon állvány), amit ha onnan rendelek, 20 ezerrel kevesebbe kerül, mintha itt a helyi boltban venném meg.

Ja, csomag dhl-el jön, szóval nem törik össze, meg ilyenek, és kb 3-4 nap alatt van itt.
az esp gitárok nem feltétlenül jobbak mint az ltd-k.
csak az a kurva 3 betû miatt kerül a gitár fél milkóba 😞
elvbõl nem vennék espt..
inkább oda adnám azt a pénzt a szegényeknek

Pistike 007
Ki van ez találva.. -__-
EU-n belül meg gondolom hasonlók az árak mint nálunk.
Tudtok valami európai boltot ahol lehet csemegézni és foglalkoznak ESP gitárokkal is?

Ha nem EU-ból rendelsz, hivatalosan 27% az import áfa + 9% a vám. Lehet olyat bejátszani, hogy megkéred a feladót, hogy ajándékként adja fel, ekkor elvileg nem kell ezeket kifizetni, de ez általában csak kisebb értékû cuccoknál mûködik - kérdés, hogy az aktuális emberkének a vámnál van e fogalma róla, hogy az a gitár most éppen 20ezer vagy 200 ezer forint...
Olyat is meg lehet próbálni, hogy a vételárnál kevesebbet íratsz a csomagra, így elvileg az alapján vonják az áfát és a vámot is. Viszont ismerõs járt úgy (de szerintem ezt már meséltem itt), hogy így rendelt gitárt (ez mondjuk e-bay-es rendelés volt, nem bolti), viszont a vámosok elvitték egy hangszerészhez, hogy becsülje fel az értékét. Az meg nem tudta hogy a vásárolt hangszer használt volt, ezért bemondta a gitár piaci árát, ami kb. 25-30%-al volt több, mint az eredeti vételár. Szóval a piaci ár alapján vámoltak, így gyakorlatilag vett egy használt gitárt e-bay-en egy új árárért (mondjuk sok választása nem volt, mert a gitárt nem lehetett kapni Magyarországon, de még az EU-ban sem...)
És azt is vedd figyelembe, hogyha bármi stikli vagy gubanc van, akkor megfogják a csomagot, berakják a raktárba, majd küldik a levelet hogy probléma van. Minden nap számolnak fel raktározási és csomagtartási díjat, ami kb 3-4 ezer forint naponta egy ekkora csomagnál. És ugye a magyar posta sem gyors, meg a NAV-nál sem sietnek a levelek feldolgozásával (pl.: bátyám fotóslámpákat rendelt Kínából, ott fogták a vámon és 4 nap csomagtartásért felszámoltak neki 18 ezer forint díjazást).
Hecker007
persze hogy van áfa+vám, kb ugyan ott vagy vele mint ha itt megveszed, ezért érdemes unión belül vásárolni mert nincs vám+áfa

Pistike 007
Gyönyörûséges 😊

Tengerentúli (új hangszer) rendelésrõl mi a véleményetek? Sújtja ezt valami adó vagy illeték? Mert sokkal olcsóbb USA-ban, és nem hiszem h 100ezer lenne a postaköltség 😄 (pl. ESP Horizon esetében, ami 4-500 ezer körül mozog nálunk)

ezért akarok LTD ben, használtan.. múltkor lecsúsztam egyrõl.. 290 euroért ment el az ebayrõl, csak bealudtam mert elõzõ nap bécsben voltam és egész nap járkáltunk, kb vagy 20 órát aludtam.. nem bírtam ébren maradni a licit végéig, pedig az jó lett volna, az egyik legszebb amit láttam. 😞

elitehun
Hát ja, a horizon egy szép darab, én ezt venném
Csak kár hogy több mint fél milla 😄
Pistike 007
Jah vágesz.
Hát nekem FR Specialom van (mondjuk hetes), de nem mondanám a legeslegjobbnak 😄

#32685:

Hát igen, a Horizon nekem is egy életcélom 😊

Eze..

elitehun
amúgy csak azért kérdeztem, mert jó lenne egy tremolos gitár. ha nagyon szar lenne a tremolója amit azért kétlek akkor legfeljebb veszek egy schaller-t (persze ha lesz pénzem, vagy ha kirabolok valamit)
elitehun
nekem tetszik. és kirk valójában ESP-t használ és ott nincs olyan hogy kh-202, ott kh-2/3/4 van, amiket ténylegesen használ 😊
még a regisztrációmat is elbaszták, be se tudok többé lépni
..ezt teszi a gyûlölet..
nagyon fasza ám

végre vissza tudtam jönni..
kibasztak egy hónpra a forumról..mert valami fasz kitalálta, hogy biztos pedofil vagyok 😞 de semmi oka nem volt erre.
egy hülye mod meg elhitte neki 😞
na mindegy.. én is készülök venni valamikor egy jó féle ltd horizont
KH-t semmi kép nem vennék..nem is tetszik, meg már le van stoppolva kirk által.

Pistike 007
Berregés alatt mit értesz?

Hecker007
háát van ahol azt írják hogy nem való semmire, de van ahol dícsérik, igazából megoszlanak a vélemények róla, ha még nem volt élezve és nincs elkopva, meg a tõcsavarok is rendben vannak akkor nincs gond velük szerintem, ki kell próbálni, meg kell tépkedni kicsit hogy mennyire tartja a hangolást, meg megnézni hogy berreg-e rendesen, én eddig Edge3, Edge pro, és vagy Original Floydot vagy Schaller Floydot próbáltam, ezekrõl tudom hogy nagyon profik, jól berregnek és tartják a hangolást is, bár az Edge3 berregésével nem vagyok kibékülve, de már találtam rá megoldást <#eplus2>

elitehun
jó 😄
majd talán nyáron beszerzek egyet, ha most vannak ilyen árban használtan akkor akkor is lesznek nem? 😄
Amúgy vélemények a floyd rose special-rõl?
Hecker007
öö szerintem igen 😄

elitehun
hopp, ez egy kérdõ mondat akart lenni 😄
elitehun
80-ért megérné egy ltd kh-202
Én egy Shadows sh330 használok. link
Elég jó max annyi hibát tudnék mondani róla hogy mivel nem csavaros néha elmozdul.

Count Adyn
Nohh a hosszú hétvégén sikerült összeülni egy kollégámnál tépni kicsit a húrokat és így alkalmam nyílt összehasonlítanom a gitárjainkat, nagyon kíváncsi voltam a különbségre😊

Erõsítõnek a Roland Cube30x emet használtuk
Gibson SG Special, Heritage Cherry vs Epiphone SG Special, Ebony

Persze a Gibsonomban nem kellett csalódnom üvöltött és süvöltött ahogy kell és szép tiszta volt amikor az kellett, minimális alapzajjal. Viszont az Epi kellemes meglepetés volt ezek után, igaz a hangja nem volt annyira átütõ, de teljesen korrektül szólt, fõleg a mélyek voltak különösen szépek, kicsit zajosabb volt ugyan, de nem zavaróan, a Killpot jó móka rakta, kárpótol azért hogy csak egy hangerõ és hangszín poti van rajta. Összességében azt kell mondanom hogy megnézzük az árkülönbséget az Epiphone SG Special egy kurvajó gitár annyiért😊 Persze az én drágaságomtól nem válnék meg érte^^

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

elitehun
sziasztok!
Van egy Stagg SW201 gitárom. nem nagy szám, de a szivemhez nõtt, és nem akarok elektroakusztikus gitárt venni ezért egy hanglyuk-pickup mellett döntöttem. ki is néztem egy Artec WSH12 hanglyuk-pickupot... azért van szükségem rá mert fellépésen az eddigi térmikrofonos megoldás csak ritkán jön be. szükségem van egy ilyen cuccra, csak nem tudom jót választottam-e
Értem köszi. De ha már itt vagyok:

Egy hobbi zenekart szeretnék alapítani Budapesten.19 éves vagyok és 5 éve gitározok. Fõleg akusztikus ritmus gitáros vagyok és zenész társat/társakat keresek. Aki lehet akár egy másik akusztikus gitárral rendelkezõ, vagy elektromossal ,de basszus gitáros is jöhet, akár dobos,akár énekes.
Az a lényeg hogy stílus a 60'as évek lenne!Elsõsorban a A Beatles és ezek mellett persze a British Invasion tagok.(The Hollies, The Kinks, Herman's Hermits ,The Byrds stb.) Ezek mellett még Simon and Gartfunkel,Mamas and Papas,Beach Boys stb. Tehát ezeknek játszanánk a számait. Mindenképpen olyan tagokat keresek akik szeretik ezeket az elõadókat. Akiket keresek korban mondjuk 16-25 éves.
Akit érdekel a dolog:[email protected]

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Kazuma92
(elfelejtettem hozzátenni, hogy akusztikus)

Kazuma92
Szia!
Nekem ilyenem van 2 éve, és semmi baja nincs.

Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem. Hogy valakinek van-e tapasztalata ezekkel az olcsó Uniwell gitárokkal kapcsolatban amiket egyiknap találtam a neten?
www.zerdo.hu

De kérlek most márkától eltekintve válaszoljatok.

Köszi!

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Nem baj, úgyis már a végén járok.

Sajnos ötletem sincs <#fejvakaras>

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

elég jó a srác, engem is egészen elvarázsolt a természetességével és a könnyedséggel.
a yamaha cuccán nem vagyok elhasalva. nem tudom, hogy miben másabb, mint 1 zajmentes interfészre kötött line6(vagy bármi más) usb interface, ami be van küldve egy Logic Pro-ba, ahol úgy állítgatod a hangzást, ahogy épp tetszik.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling