Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Még egy kérdés: Ha a guitar rig-ben hangfalként a gitár erõsítõt használom, akkor miért van az hogy olyan hangot ad ki, alapojáraton amikor be van kapcsolva mintha szirénáznának, amúgy nem olyan hangos csak eléggé idegesítõ. Mind2 erõsítõmmel ezt csinálja.
SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Uj 30k-s gitarnal alapbol "hibas" a bundozas, valoszinuleg zorogni fog sok helyen es rafer majd egy 5-10k-s beallitas hangszeresznel.
De nagyon lebeszélt róla...
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Igazabol csak a nyak serulhet komolyabban, megreped, tonkremegy benne a merevito rud, illetve meg a bundok kophatnak nagyon, egy ujrabundozas 50kHUF korul van, ez utobbit viszont konnyu kiszurni.
En egy ilyent arulok 60kHUF kornyeken, puhatokkal: http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1160&category_id=1&keyword=cort+kx1q
Igy maradna penzed pl. egy hasznalt Cort kx1q-ra! <#wink>#wink>
Nah aztán itt már teljesen kiégtem ezekközül mondjátok meg melyik legyen a befutó😄 több opciót nemtalálok a közeli hangszerboltban, meg igazándiból 20kért nemis várok túlnagy csodát😊 csak azért egy viszonylag tiszta hangminõséget😄
Esetleg ez??😊
Neked pl csak dekorációnak van rajt, vagy használod is?😄DD
Amúgy bennem is több elektrós van így technikusi, meg villamosmérnök hallgató fejjel, mint zenész...😄DD
http://www.tenke.hu
Akkor 10W körüli erõsítõ ebben a 20k-s nagyságrendben valami? mert max ez a plafon amit rá szánok... egy végfokot összeraknék énis, igazándiból csak a torzító részét nemtudnám úgy megcsinálni hogy normális legyen...
http://www.tenke.hu
Az én környezetemben 3-4 használt gitár fordult meg talán. Ezekbõl 1 még havernál van, a maradék 3 2-3 évnyi használat után is még a karcokat leszámítva hibátlan állapotban lettek továbbadva valakinek. Én az elsõ gitáromat 25k ért vettem használtan 5 éve és soha semmi dolgom nem volt vele húrcserén kívül (persze meg kell nézni mit veszel meg, amennyire tudod). Viszont itt berendelsz egy újat lehet, hogy kicsit görbe lesz a nyak, vagy kényelmetlenek a bundok, rossz a húrláb, vagy valami alkatrész gyárilag gyenge és egy év alatt meghal. Ezek a hibák általában egy használt gitárnál már kitudódnak és javításra kerülnek. Csak ezért ajánlottam használtat, mert ezek a hibák fõleg az olcsó kategóriában vannak jelen.
Ez a Gitár Sum41, Blink182, Three Days Grace, Bullet For My Valentine jellegû zenékre jó lenne 31.990HUF-ért?
Cort G100
Illetve, hogy ez az erõsítõ (illetve kombó) megfelelne erre a célra?:
Marshall MG10
Köszi a válaszokat!!!
Guitar Rig 5-bõl hogyan tudok audacityvel felvenni?
Elvileg valami plugin kell meg stb.
Valaki el tudná nekem részletesebben magyarázni?Lépésrõl lépésre.
http://facebook.com/musicleander
Más: Nem tudjátok Budapesten hol lehet venni Háromszög alakú pengetõt?
De nem erre a dunlop féle lekerekített pengetõre gondolok. Hanem szabályos háromszög. Fender is gyárt ilyet de eddig neten nem találtam itthon.
Problem?<#vigyor5>#vigyor5>
He? <#fejvakaras>#fejvakaras><#miaz>#miaz><#idiota>#idiota>
Ha második, akkor minél vékonyabb, elektromos gitárnál nyolcas, talán hetes, ha gyártanak olyat. Ha akusztikus gitárról van szó akkor lehet jó a 9-es is. Nálam akusztikuson van olyan szám, amit ECDGAD hangolásban játszok, és a 11-es A húrt is fel tudom húzni c-re, bár nagyon neccesen, cisznél szerintem már szakadna...
Ha elsõ oktávos G#-re, akkor szerintem bariton húrkészletbõl valami hibridet, ahol a B húr ki van cserélve vastagabbra (asszem baritonnál 12-es a standard méret, de gondolom hangszerboltba tudnak okosabbat mondani). Vagy ha Bariton húrkészletbõl nincs hibrid, akkor veszel külön egy vastagabb B-húrt. Ha jól számolom, akkor ugye a drop G# az fél hanggal van a normál bariton hangolás alatt, csak a B-húrt hangolod 3 félhanggal lejjebb, szóval szerintem elég azt kicserélni. De azért arra számíts, hogy ha ezt nem bariton gitáron csinálod, a rövidebb mezúra miatt elég érdekesen fog szólni...
Nyakat majd mindenképpen állítani kell, arra figyelj oda.
Azt nem tudom, hogy ha veszel 7 húros alap 12-es gitár készletet, azzal meg lehet-e oldani, úgy hogy minden húrt eggyel lejjebb raksz, tehát az E-t az 5-ös húrhoz, A-t a négyeshez, stb., és a B-t megint kicseréled. Igazából nem tudom, hogy a 12-es bariton készlet 5-ös E húrja meg mondjuk a 12-es standard készlet 6-os E húrja között van e különbség vastagságra. Mert ha nincs, akkor lehet érdemesebb egy 7-es standard húrkészletet, plusz egy kiegészítõ húrt venni, mivel a bariton húrkészleteket ugye bariton gitárokra tervezik, aminek a hosszabb mezúrája miatt így többet kellene tekergetned a hangolókulcsaidat a gitáron.
De biztos ami biztos, kérdezz meg egy hangszerészt hogy mit ajánl - gyanítom hogy gitárt is jelentõsen állítani kell majd, nyakat, húrmagasságot szerintem biztosan, talán még nyeregszélesítés és oktávbeállítás is kell majd - , mert csak tippelgetek, én személy szerint drop C#-nél lejebb még soha nem hangoltam.
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Végülis ott járok hogy a hangszer kábel egyik vége a gitárba van dugva a másik vége pedig elosztóval a számítógépemen a hangkártyánál a Line In-be.
Realtek HD Audio Manager van a gépe, és az ASIO4for all is fent van a gépen.
Tehát hogy állítjam be a Guitar Rig-et hogy szóljon a gitár?