Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Froopy
Csak legyen hozzá PayPal-od.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Froopy
Most akadtam bele háromszög pengetõbe. Igaz, nem BP, hanem ingyenes szállítással kb. 1 hónap UK-ból vagy Kínából. De hátha fontos.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Metalmilitiakid
Hidd el nem azért ajánlunk használt gitárt mert utáljuk a boltosokat 😄 Csak azért mert szimplán az esetek 70-80% ban jobb állapotú jobb gitárhoz jutsz.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Köszi, megtaláltam.
Még egy kérdés: Ha a guitar rig-ben hangfalként a gitár erõsítõt használom, akkor miért van az hogy olyan hangot ad ki, alapojáraton amikor be van kapcsolva mintha szirénáznának, amúgy nem olyan hangos csak eléggé idegesítõ. Mind2 erõsítõmmel ezt csinálja.

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

fecska
rózsaszín (super slinky?) Ball-t használok asszem 9es a jacksonra fél hanggal lejjebb a LP-re pedig 10es slinky Ballt. szintén diszben most a jacksonon daddario van de nem szól olyan jól mint az ernie és sokkal jobban rozsdál vagy nem tudom de elszinezõdött. klasszikushoz pedig fehér daddariot használom, az elég puha és nagyon szép hangja van, csak havonta kb húrcsere...

AtomHeart
Hat pl. a bundcsiszolas nagyon nem, de meg palca allitgatast sem javasolnek kezdonek.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

SrAta
és a beállítás házilag nem egy kivitelezhetõ dolog?:/

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Hecker007
nem mindenhol állítják be normálisan, még a drága gitárokat se, nemhogy az olcsóbbakat :S

AtomHeart
Ra kell kerdezni. Lehet, hogy jol felemelik a hurokat, hogy ne zorogjenek, azt' csa.

SrAta
Új gitárt alapból nem állítanak be ingyen a boltban ahol veszem?o.OO

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

AtomHeart
Hasznalt gitaron a hurok metszespontjaban egy kis bemelyedes van a gitaron.

Uj 30k-s gitarnal alapbol "hibas" a bundozas, valoszinuleg zorogni fog sok helyen es rafer majd egy 5-10k-s beallitas hangszeresznel.

Hecker007
szemmel lehet látni a bundon hogy meg van kopva, nem sima a felülete, nincs mindegyik egy magasságban esetleg

SrAta
nézegettem azokat is, de az eladó srác nagyon cort párti, pedig egy jóval drágább squier felé kacsingattam elõször...
De nagyon lebeszélt róla...

SrAta
hogyveszem észre ha hibás a bundozás???

Metalmilitiakid
Mondjuk láttam egy Squier-t 30k ért használtan a fórumon amit linkeltem és elsõre jónak tûnt ahogy megnéztem. A pickup kiosztása ugyanolyan mint a Cort nak amit linkeltél.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

AtomHeart
Egy villanygitar elektronikaja nagyon egyszeru, magad is tudnad javitani, az olcso kategoriaban a cserealkatresz is occo, hasznaltan meg pickupot is kapsz par ezresert.

Igazabol csak a nyak serulhet komolyabban, megreped, tonkremegy benne a merevito rud, illetve meg a bundok kophatnak nagyon, egy ujrabundozas 50kHUF korul van, ez utobbit viszont konnyu kiszurni.

En egy ilyent arulok 60kHUF kornyeken, puhatokkal: http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1160&category_id=1&keyword=cort+kx1q

SrAta
Igazándiból a fõ gondom az a hasznnálttal, hogy kopik, levan ejtve stb... nah most én azt lehet hogy nemhallom ki (mert tökhülye vagyok hozzá..😄) hogy pl a pickupban a tekercs levan szakadva, aztán a jószág meg majd megadja magát... vagy a nyaka hajlott esetleg egyéb gondok... Én garancia párti, vagyok, mivel eddig még mindennel megszoptam amit vettem és vihettem vissza másnap...xD

AtomHeart
Ha nincs sok loved erositore, kivalthatnad egy profi hangkartya + guitar rig-el, nagyon sokfele hangzast kihozhatsz belole. Esetleg egy vox amplug + hi-fi erosito.

Igy maradna penzed pl. egy hasznalt Cort kx1q-ra! <#wink>

Metalmilitiakid
Látom iszonyatosan használt ellenes vagy 😄 Nézelõdj Hangmesteren hátha mégis kedvet kapsz rá 😄

SrAta
Vagy ez a Fender?
Nah aztán itt már teljesen kiégtem ezekközül mondjátok meg melyik legyen a befutó😄 több opciót nemtalálok a közeli hangszerboltban, meg igazándiból 20kért nemis várok túlnagy csodát😊 csak azért egy viszonylag tiszta hangminõséget😄

SrAta
Ibanez kombó
Bocsi a sok posztért😄
Esetleg ez?😄

SrAta
Fender erõsítõ
Esetleg ez??😊

SrAta
igazándiból a lényeg ami lényeg, hogy a Gain állítási lehetõség, a fõhangerõ és a hangszín elég, vagy ezeket az effektezõs dolgokat is szokás a kombókon használni?
Neked pl csak dekorációnak van rajt, vagy használod is?😄DD
Amúgy bennem is több elektrós van így technikusi, meg villamosmérnök hallgató fejjel, mint zenész...😄DD

tenkenorman
én sajnos neked semmit nem tudok ajánlani, mert nem a zenész szólt belõlem (huh reped plafon azhiszem😄) hanem az elektrós, meg mondta egy nagyon jó zenész ismerõsöm hogy olcsó marshallt nem ajánl. szerintem biztos van itt olyan aki tudna neked ajánlani jó kombót!

http://www.tenke.hu

SrAta
igazándiból, tudom, hogy TDA végfok van mindegyikben, ami alapvetõen nem egy rossz cucc, ha a hõmérsékletérzékenységétõl eltekintünk, én a MArshallt, csak a hangszóró része miatt preferálom...
Akkor 10W körüli erõsítõ ebben a 20k-s nagyságrendben valami? mert max ez a plafon amit rá szánok... egy végfokot összeraknék énis, igazándiból csak a torzító részét nemtudnám úgy megcsinálni hogy normális legyen...

Hecker007
Ilyen kis mg10-est és társait fölösleges megvenni, mg50-es az már jól szól mondjuk az olcsók közül, de azért azon is hallatszik hogy nem egy csöves cucc.

tenkenorman
az olcsó marshallt nem ajánlanám, ugyan az a tucad TDA2xxx ic van benne mint az olcsóbb végfokokban. a csöves hangzásnak meg nem szabad bedõlni!

tenkenorman
+egy nagyságrenddel jobb gitárt vehetsz, ugyan azért az árért!

Metalmilitiakid
Nemtudom mi ennek az oka, de érdekelne.
Az én környezetemben 3-4 használt gitár fordult meg talán. Ezekbõl 1 még havernál van, a maradék 3 2-3 évnyi használat után is még a karcokat leszámítva hibátlan állapotban lettek továbbadva valakinek. Én az elsõ gitáromat 25k ért vettem használtan 5 éve és soha semmi dolgom nem volt vele húrcserén kívül (persze meg kell nézni mit veszel meg, amennyire tudod). Viszont itt berendelsz egy újat lehet, hogy kicsit görbe lesz a nyak, vagy kényelmetlenek a bundok, rossz a húrláb, vagy valami alkatrész gyárilag gyenge és egy év alatt meghal. Ezek a hibák általában egy használt gitárnál már kitudódnak és javításra kerülnek. Csak ezért ajánlottam használtat, mert ezek a hibák fõleg az olcsó kategóriában vannak jelen.

SrAta
Az a baj, hogy nem sznobságból, de használt hangszert SOHA...://

Metalmilitiakid
Annyira a hangzásokhoz nem értek, de azt viszont tanácsolnám, hogy ilyen árkategóriában inkább egy kipróbált használt gitárt nézz magadnak. Sok nyûg lehet az olcsó gyári gitárokkal késõbb, bár igaz, hogy a Cort egy szerintem megbízható márka.

SrAta
Két gyors kérdésem lenne:
Ez a Gitár Sum41, Blink182, Three Days Grace, Bullet For My Valentine jellegû zenékre jó lenne 31.990HUF-ért?
Cort G100
Illetve, hogy ez az erõsítõ (illetve kombó) megfelelne erre a célra?:
Marshall MG10
Köszi a válaszokat!!!

AtomHeart
Igen, ha a PRE tapedeck-et hasznaltad, ami az effektek elott van. Elonye, hogy kesobb lejatszhatod ugyanazt mas effektekkel.

Igen,de felveszem és utána azt elmentem a gépen valahol, és simán megnyitom GR nélkül, akkor az effekt nem hallatszik benne.

AtomHeart
Nem kell ide audacity, a rack-ben a post/pre tapedeck-el tudsz GR-ben felvenni.

Tudnátok segíteni nekem?
Guitar Rig 5-bõl hogyan tudok audacityvel felvenni?
Elvileg valami plugin kell meg stb.
Valaki el tudná nekem részletesebben magyarázni?Lépésrõl lépésre.

elitehun
értem 😄
csokalaci
Ilyen Dunlop-osat. Leander közönségtalálkozós Scary Guyz ( Metallica Tribute (Videót is raktam fel róla 😄)) koncerten 😄

http://facebook.com/musicleander

elitehun
pont ilyet vagy vmi specko bandásat? 😄 és milyen koncerten?
én mostanában a smirglis pengetõt használom..ez lett a kedvencem, pedig régen utáltam

csokalaci
Ilyet szereztem egy koncerten<#nyes>

http://facebook.com/musicleander

elitehun
akkor gondolom nem erre gondolsz
A program az nagyon frankó, csak a számítógép hangfalaim eléggé recsegnek, pl. ha torzítok. Egyébként akusztikus gitárral próbáltam.

Más: Nem tudjátok Budapesten hol lehet venni Háromszög alakú pengetõt?
De nem erre a dunlop féle lekerekített pengetõre gondolok. Hanem szabályos háromszög. Fender is gyárt ilyet de eddig neten nem találtam itthon.

A bariton gitárok menzúrája átlag 27-29 inch körül mozog, míg az elektromosoké átlag 24,5-25,5 inc. Értelemszerûen a bariton gitárokra szánt húrok hosszabbak, így amikor tekered fel a hangolókulcsokra, többet kell tekergetned, hogy felmenjen az egész húr (persze levághatod a felesleget csípõfogóval is). Viszont ugye ajánlot minimum háromszor-négyszer körbetekerni a hangolókulcson, hogy alulról és felülröl is beszorítsd a kilogó húrvéget, vagy hogy esetlegesen tudd ereszteni/húzni a húrokat oktávbeállításnál; és mivel a baritonhúrok vastagabbak, nem biztos hogy ez a 3-4 réteg húr vertikálisan is egymás fölé rendezhetõ a hangolókulcson, ha annak túl kicsi a mérete ehhez a mûvelethez.

Problem?<#vigyor5>
AtomHeart
"aminek a hosszabb mezúrája miatt így többet kellene tekergetned a hangolókulcsaidat a gitáron."

He? <#fejvakaras><#miaz><#idiota>

Elsõ vagy második oktávos Drop G#-re?
Ha második, akkor minél vékonyabb, elektromos gitárnál nyolcas, talán hetes, ha gyártanak olyat. Ha akusztikus gitárról van szó akkor lehet jó a 9-es is. Nálam akusztikuson van olyan szám, amit ECDGAD hangolásban játszok, és a 11-es A húrt is fel tudom húzni c-re, bár nagyon neccesen, cisznél szerintem már szakadna...
Ha elsõ oktávos G#-re, akkor szerintem bariton húrkészletbõl valami hibridet, ahol a B húr ki van cserélve vastagabbra (asszem baritonnál 12-es a standard méret, de gondolom hangszerboltba tudnak okosabbat mondani). Vagy ha Bariton húrkészletbõl nincs hibrid, akkor veszel külön egy vastagabb B-húrt. Ha jól számolom, akkor ugye a drop G# az fél hanggal van a normál bariton hangolás alatt, csak a B-húrt hangolod 3 félhanggal lejjebb, szóval szerintem elég azt kicserélni. De azért arra számíts, hogy ha ezt nem bariton gitáron csinálod, a rövidebb mezúra miatt elég érdekesen fog szólni...
Nyakat majd mindenképpen állítani kell, arra figyelj oda.

Azt nem tudom, hogy ha veszel 7 húros alap 12-es gitár készletet, azzal meg lehet-e oldani, úgy hogy minden húrt eggyel lejjebb raksz, tehát az E-t az 5-ös húrhoz, A-t a négyeshez, stb., és a B-t megint kicseréled. Igazából nem tudom, hogy a 12-es bariton készlet 5-ös E húrja meg mondjuk a 12-es standard készlet 6-os E húrja között van e különbség vastagságra. Mert ha nincs, akkor lehet érdemesebb egy 7-es standard húrkészletet, plusz egy kiegészítõ húrt venni, mivel a bariton húrkészleteket ugye bariton gitárokra tervezik, aminek a hosszabb mezúrája miatt így többet kellene tekergetned a hangolókulcsaidat a gitáron.

De biztos ami biztos, kérdezz meg egy hangszerészt hogy mit ajánl - gyanítom hogy gitárt is jelentõsen állítani kell majd, nyakat, húrmagasságot szerintem biztosan, talán még nyeregszélesítés és oktávbeállítás is kell majd - , mert csak tippelgetek, én személy szerint drop C#-nél lejebb még soha nem hangoltam.
adamq01
HEllo! 6 húroson szeretnék drop G#-re hangolni. Milyen vastagságú húrokat érdemes venni?

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

és hogy tetszik a végeredmény?

megoldottam 😊

Tanácsot szeretnék kérni hogy hogyan tudnám megszólaltatni a gitárom Guitar Rig 5-ös programban, usb csatlakozás nélkül.
Végülis ott járok hogy a hangszer kábel egyik vége a gitárba van dugva a másik vége pedig elosztóval a számítógépemen a hangkártyánál a Line In-be.
Realtek HD Audio Manager van a gépe, és az ASIO4for all is fent van a gépen.
Tehát hogy állítjam be a Guitar Rig-et hogy szóljon a gitár?