Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pistike 007
Na, ennek örülök! magyarul három pedált elvinne. (régi routerem adaptere)

nem.. abból csak 300 mA-t fog felvenni, a többi marad a többi pedálnak.
Ez a szám azt mutatja, hogy max hány ampert tud leadni az adapter, feszültségesés nélkül

Pistike 007
Ha a 9V / 300mA-t igénylõ Digitech pedálnak 9V / 1000mA-es adaptert adok akkor megnyuvasztom vele ugye?

Pretorian
Képet nem biztos hogy fogok tudni feltölteni mert nincsen fényképezõgépem, a telefonom meg elég ótvar képeket csinál.
De majd megpróbálom valamilyen fehér háttér elõtt fotózni, az jót szokott tenni a képminõségnek.
Róla van szó ugye.
22 bund, mahagóni test, rózsafa fogólap. Azt írják sok helyen hogy az Epi Special II-t simán veri, és csak nagyon picivel drágább. Youtube videókból ugye nem igazán jön át a hangzás, kipróbálni meg Pesten nem tudtam, mert nem találtam sehol. Az enyém Gyõrbõl jön jövõ héten.
Persze majd írok róla, elõször a gyári húr/humbucker setuppal, aztán majd az új elektronikával is.

#32855 & 32856

Köszi, körbenéztem. Találtam zsír új gold P-90-es cuccokat 80 dollár alatt, ami elég jó ár értük. Postával együtt is jobban jövök ki, mintha itthon venném õket.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Hecker007
Lõsz majd egy pár képet errõl a gityóról, meg írsz róla egy pár sort? 😊

elitehun
én is 9-rõl váltottam 11-re (igaz nem les paul-on), de nekem nem állitódott el a nyak
trogerzsiger
ettõl féltem :-) Köszi a választ!

Árban olyan 30k körül gondoltam.

HAli, elektro-akusztikus gitárt keresek budapesten eladót ha tud vki jó árban az szóljon, vagy ha tud vmi akcióról az is érdekel, kösze.

Hecker007
11-eshez be kell lõni megint, mert el fogja húzni a nyakat a vastagabb húr

trogerzsiger
Hali!

Ha a les paulomon, eddig 9-es húrok voltak, és most 11-est tennék rá, az fog negatív módon hatni a nyakra? Egy hangszerés annó belõtte a nyakgörbületet, amikor újonnan vettem.

használtan nézz körül az ebayen..
lesznek ott jóárasított seymourok is meg olcsóbb bareknukle cuccok is
de mindenhol érdemes megnézni ahol használtan van

Froopy
Használtan nézz körül pl. gitarshop.hu-n. Szerintem.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Pretorian
Nah gyûlnek a gityók, lassan meglesz az elsõ LP testû gitár is. Egy low-end modellrõl van szó, amirõl elég jó dolgokat olvastam.
Ez pedig a Dean Evo XM.
Ernie Ball Not Even Slinkyt veszek rá, + a humbuckereket kéne cserélni valami jobb minõségûre.
Szerintetek mennyit érdemes új hangszedõkre költeni? Egy 45 rongyos mahagóni testû gitárról van szó...
Gibbo meg Seymour Duncan kiesnek, mert 20-25 rongy körül van darabjuk (neck/bridge).
Olyan 30k-ból szeretném megúszni az egészet, valaki tudna ajánlani valamit?

próbáld meg használtan..ezeket nagyon elrontani nem lehet, vagy mûködik vagy nem.

joshua
Standard Strat pickupokat lehet venni külön-külön? Konkrétan nyaki és közép kellene. Amit eddig találtam az mind set volt.

Pretorian
Zsír! Köszi, közben arra jutottam, hogy jobban járok egy Orange Crush PiX CR20 LDX-el, ami kerül 34000 forintba, és bõven tud annyit mint a Pocket Pod Express.
Nem mellesleg olcsóbb mint a hasonló kategóriájú és tudású Roland Cube 20XL, és mivel ugye kis méretû, bárhol elfér a szobában. Beledugom a jó aranyozott AKG-fejest oszt' kész. Több tesztet is elolvastam/megnéztem, amelyben a Roland Cube-ot hasonlítják össze az Orange Crush-al, és mivel a tudásuk alapján egyiket sem tudták egyértelmû gyõztesként megnevezni a tesztekben, az ár dönt.
Ismertebb márkák közül nézegettem még Laney és Line6 cuccokat is ebben a szegmensben, de azok átlag 10-12-15-20000 forinttal voltak drágábbak, annyit meg már nem költenék szobaerõlködõre.

ez beszarás milyen jómá

Pistike 007

elitehun
gyönyörû<#eljen>
csokalaci

<#taps>

http://facebook.com/musicleander

tenkenorman

http://www.tenke.hu

AtomHeart
Korg Pandorat nezd meg meg!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

a line6 cuccok a legjobbak között vannak szerintem és még megfizethetõek
a legjobb választás szerintem is egy pocket cucc, fülessel ebben az esetben

Pretorian
Ehh...van valakinek Line 6 Pocket POD vagy Express multieffektje?
Olyan helyen lakok most ahol nem igazán van lehetõség a hangoskodásra, szóval kéne egy jó headphone multieffekt G&L Legacy-hez.
Ezt a 2 cuccot többen is ajánlották máshol, akinek esetleg van, mit tudna róla mondani?

tenkenorman
így már értem! bölcs vagy😊))

1-2 hz-t csak akkor lehet kihallani hagy egyszerre két hangot, két frekvenciát hasonlítunk össze. Gitárral meg lehet csinálni, hogy két húron ugyan azt a hangot pengeted le, majd az egyiket egy kicsit nyújtod és ilyenkor úgynevezett lebegés szerû hangeffektust kapsz..ami elég túlvilági hatásszerû is lehet, megfelelõ effektezéssel.
Pink floyd szokta ezt még gyakran használni.

Amúgy meg igen.. ha megpengetsz egy húrt a gitáron, az teli van minden féle felharmonikussal.. hatalmas a káosz, rengeted féle frekvencia megjelenik, eltûnik, kioltódik, erõsítõdik. De az alapfrekvencia a legerõsebb. Nézd meg a gitár clean hangját egy hang spektroszkópon.
A torzított jelben meg még durvább a jelenség.

Gondolj bele, a húr rezgéséhez hozzáadódik a nyereg rezgése, a híd, a nyak, test saját rezgése, ezek mind beleszólnak a hangképzésbe.
A húron is több féle állóhullám alakul ki. Ha tényleg csak egy frekvencián rezegne a húr, akkor az úgy hangzana mint egy szintetizátoron egy egyszerû sima szinusz jel. Ami egy tök egyszerû sípolás vagy búgás, olcsó digitális hang. kvarc órák adnak ilyen hangot.
Na mindegy

tenkenorman
elvileg nem kéne, max az amplitúdó más. viszonylag kis eltérést, 1-2 hz-et is jól kihallani, és érezni hogy nincs valami rendben. javíts ki a tévedek.

Hecker007
igen ezeket nevezik felharmónikusoknak, de ugye a 261Hz se annyi mikor a húrt pengeted, mert arra is "ráül" még kitudja hány frekvenciájú hullám

utána néztem hogy miért hangzanak olyan jól a power chord ok..
amikor drop D ben vagy C ben lefogod ugyan ott a 3 felsõ húrt.
vagy simán openben megpengeted.
pl így néz ki a drop C üresen megpengetve
C 261 hz
G 392 hz
C 522 hz

Ezek a hangok ezeken a frekvenciákon van.
Tehát ennyit hullámzik fel le a húr másodpercenként ha megpengeted.

és ez az érdekes.. az 522 hz a 261 duplája
a 392 hz meg a két másik hang között van egyenlõ távolságra..
ami azt jelenti hogy ezek a hangok felhangok szerintem.. egymástól ugyan olyan távolságra vannak

PM azaz palm muted

Úgy kell csinálni ahogy a faszi a videóban.
Csak annyi az egész, hogy azzal a kezeddel amelyikkel pengetsz, a pengetés közben a tenyered élét hozzáérinted a húrokhoz vagy csak egy húrhoz a hídhoz közel. Ilyenkor megváltozik a hang lefutása..brutálabb lesz 😊
Ha még egy kicsit el is csavarod a pengetõt 45 fokos szögbe akkor még brutálabbúl hangzik a dolog.

Metalmilitiakid
Vagyis nem a tenyerével, hanem az élével, csak az angolról fordítás bezavart 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Azt nem fogod. A pengetõ kezed tenyerével tompítod a húrt miközben pengetsz.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

SrAta
köszi!
Akkor lenne még1 kérdésem, miaz a PM (asszem palm mute) és olyant hogyan fogok?😄
Köszi!😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

http://www.howtotuneaguitar.org/

Ha van hangolód akkor CGCFAD. Ez mélyebb a standardnál, tehát lefelé kell tekerni a húrokat.
Ha meg nincs hangolód, akkor meg úgy kell csinálni, hogy a standard EADGBE hangolásban a legmélyebb E húrt lejjebb tekered egy hangadl D be.
Ekkor megkapod a drop D hangolást. Majd utána annyi a dolgod, hogy minden húrt egy hanggal még lejjebb tekersz, és megkapod a drop C hangolást.

Itt hallás után is be tudod állítani a húrokat.

Metalmilitiakid
Igazából attól is függ, hogy milyen hangolód van. Mert ha olyan ami kiírja, hogy milyen hangon vagy, akkor nagyon egyszerû csak be kell állítani az általad kívánt Drop C-t, mert 3 beállításra is szokás drop C-t érteni, bár általában ez a CGCFAD. Ha meg olyan van ami csak az alap EADGBE beállításra jó, olyannal vagy nem lehet, vagy van rajta valami gomb, amivel lehet állítani, hogy fél hanggal vagy egész hanggal lejjebb állítson. Aztán onnan kell számolni húronként, hogy melyiknél mennyivel kell az alaphangnál lejjebb hangolni és úgy kell végighangolni.

SrAta
Valaki leírná nekem magyarul, hogy hogyan kell Drop C-be hangolni, mert az itenér se tudom megcsinálni...-.-"
Köszönöm!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Hecker007
komplett kittet nem tudom hogy lehet-e venni, de alkatrészeket biztosan, hangszerboltban kell megkérdezni, amúgy erre én is kíváncsi lennék 😊

Külföldi oldalakon sok helyen találtam boltokban hogy árulnak Guitar Kit-eket, ami annyit takar hogy minden alkatrész le van gyártva csak össze kell rakni.
Itt egy példa: itt
Ilyen guitar kit-eket Magyarországon lehet valahol venni?

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Froopy
Mekkora acciók!😊 Mondjuk azt a "vintage" kábelt meglesem majd.😄

nézd meg az ltd m-10 szettet.. olcsó, a gitár jó, fix húrlábas masszív darab, és jár hozzá egy erõsítõ is meg egyebek.

Pistike 007
Nyugodtan megkérdezhettél volna haver.. 😊
Pár wattos gyakorlóerõsítõknél eleve nem fogsz olyat találni, ami 20k körül annyira szépen szólna, de Marshallt én sem vennék. Érdemes használt piacon körülnézni, digitálisak nem nagyon "kopnak" ha vigyáznak rá. Am úgy meg Orange, Vox..
Amúgy hangszert is érdemesebb használtan jobbat venni, ezekkel a 30ezres árkategóriákkal csak szenvedni fogsz. Ha hozzádobsz még egy húszast kicsit késõbb, már érezhetõ lesz a hang minõségén, hangolókulcsokon, nyakon.
Amúgy ha új hangszert veszel, pl gyõri boltokban, mindenhol nagyon jól beállítják - de a 30k körüli belépõs gitárt még a profik sem tudják normálisan!
Van egy olyan kategóriás gitárom szinte új, amit linkeltél, kipróbálhatod nyugodtan.. Hát nem tudom. 😊
Biztosan van rossz vétel használtból, de van jó is! Nézz körül, menj be a hangszerboltokba, sokszor ki lehet fogni valami jó kis akciót.

Béke

Hecker007
állítólag van, asszem a hangmesteren volt róla szó valamelyik LesPaul-os topikban (Gibson, Epi, Vintage), de õszintén szólva én pl nem hallottam közte különbséget

joshua
Ha egy ilyen pickupról leveszem a fém fedelet, lesz bármiféle kihatással a hangra, vagy bármire. Csupán esztétikai okok miatt szedném le.

Froopy
Szerintem azoknak az oldala íves szokott lenni, mint ezen a képen. De nem nekem lesz, csak múltkor Amigoss kérdezte a topic-ban, és ma eszembe jutott, mikor beleakadtam DealExtreme-en.

Hecker007
ilyen pengetõt Debrecenben is lehet kapni bármelyik hangszerboltban 😊

amúgy hangszerdiszkontnak írj hogy nekik van-e, nem számít hogy a webshopban nem látod sok cuccot árulnak ami ott nem szerepel, és a pengetõket feladják sima postai levél ként és nem kell rá várni egy csomót míg megjön 😄

Nekem van háromszög pengetõm.. minden féle pengetõm van.
A legbüszkébb a krómozott fém fender pengetõmre vagyok.
De van minden féle..és mostanában a smirglis kis pengetõt használom.
Annak pont jó az íve egy kis kopás után, és az anyaga olyan hogy amikor pengetek torzításnál amikor felépül a hang a pengetéskor, nincs az a kellemetlen csörömpölõ hang sem.

AtomHeart
Szerintem BP-n barmelyik hangszerboltban talalsz max 200ft-ert...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Köszi szépen, ebay-en én is megtaláltam asszem ugyan ilyen packot, de ez túlsok 😄 Igazából csak egy db kellett volna mert kipróbáltam volna , mert olyan jól néz ki😄

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic