Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tenkenorman
Ez ott van!!!! S
Szeretem az ehhez hasonló bandákat! Nem tudom mi ez a stílus konkrétan... Talán valami underground-nu-metal 😄? Kicsit hasonlít egyébként kicsit olyan All That Remains-es. Ez véletlen vagy inspiráltak?

Szervezzetek egy koncertet a tatabányai roxxy music cafe-be és én ott leszek 😊))

http://www.tenke.hu

Örömmel mutatom be nektek a zenekarom új dalát, kicsit durvább anyag, de remélem lesz, akinek elnyeri a tetszését 😉

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

AtomHeart
Na megrendeltem, majd meglatjuk mi lesz. <#lookaround>

Ha megerkeszik, valszeg eladova valik a Behringer Guitar link-em kb 8.000HUF-ert, erdekelne valakit?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Hecker007
AZ EX egy felturbózott ST, nagyon jó hangok keverhetõk ki belõle szerintem, ha meg a csövet kicseréled benne egy 12AY7-re akkor egy vastagabb melegebb hangkaraktert kapsz. Én a HD500 mellett is használom az ST-met 😊

AtomHeart
Vox ToneLab EX-el valakinek tapasztalata..? 74k-ert aruljak akciosan az egyik uzletben, erdekesnek tunik.

ScOrpY
Rövid kis délutáni móka, gondoltam megosztom veletek 😊

Enny1

Fehercsoki
Peavey Vypyr 15

AtomHeart
Milyen erositovel hasznalod?

Pistike 007
Gyûjtögess 😊

Fehercsoki
Helló, van egy Epiphone Les Paul Special II gitárom, és az lenne a kérdésem, hogy megéri-e bele venni jobb pickupokat, vagy inkább az egész gitárt kéne lecserélni ha jobb hangzást akarok?(metálra használom, de most csak pickupra lenne pénzem)

AtomHeart
Marshall-t, mi mast? <#vigyor3>

(csak vicc volt, valszeg barmilyen 8kHUF folotti cucc megteszi...)

Pistike 007
Valakinek van tapasztalata a dob szoftverekkel kapcsolatban?
Nem nagyon vágom ezt a VSTi dologot, meg hogy elvileg ezek csak valami kiegészítések. Hogyan tudom õket futtatni? Pl. EZDrummer, Addictive Drums.
Nagyon dicsérik õket, igaz, magyar oldalakon nem igazán találtam megvásárolható formában. Lényeg a lényeg, ezeket most eszik, vagy isszák? 😄
Esetleg valami alternatív megoldás saját gitár alá virtuálisan dobot tenni?😊

Köszi!

Atwa
Szevasztok! Milyen fejhallgatót ajánlotok elektromos gitározáshoz ?

elitehun
már volt szerintem, de hatalmas <#nyes>
Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

csokalaci
Jaja Down/Up 😊

http://facebook.com/musicleander

SrAta
Köszi szépen!😊
az hogy DUDUUDUDUUU az meg, hogy merre pengessek igaz??😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Pistike 007
Pengetés után engedd, hogy a húr kizengje magát. Pl mikor akkordokat bontasz.

SrAta
Tabokban az mit jelent, hogy "LET RING" ??
Köszi!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

tenkenorman
hali. van az usában egy csóka aki minden féle lim-lom -ból csinál pár húros pengetõs hangszereket, és nagyon jól nyomja rajtuk, persze nem zseni azért. hogy hívják 😊?

elitehun
én csak azt mondtam hogy mire gondolt szerintem, nekem tök mind1 😄
AtomHeart
En meg arra gondoltam, hogy ebben a kategoriaban nagyon sok gitaron vannak ugyanugy a potik, kapcsolok, hasonlit a fej, szin, stb. 😄

Most komolyan, mi ertelme ezt feszegetni?

elitehun
sztem arra gondolt hogy ugyanúgy vannak a potik, a kapcsoló, a fej is hasonlit egy kicsit illetve 3-3-as elrendezésû és a hangszedõk is meg a szine 😄
AtomHeart
Tipikus "superstrat", sok modellre hasonlit...

tenkenorman
Ez nem hasonlít nagyon egy schecter omen6ra? vagy normális hogy ennyire hasonlít?

Jah nem, kezdõ vagyok, nem igazán vágom még a dolgokat sorry.
Egy SX EG2K Les Paul copy szettem van, kezdõ gityónak azt mondják teljesen jó.
Egy SX GB1065 amp van hozzá. Milyen kábel akkor pontosan?
Audiokártyám nincs csak hangkártyám, szóval 3,5-es jack megy a hangkártyába idáig megvan, 6,3-as jack kell az erõsítõbe, de hogy lesz ez úgy megoldva, hogy a füles rá legyen kötve mindkettõre?

80k ért oda adom, csak vigyék, a pod jobban kell, bár ezt is szeretem.
Egyedi hi gain hangja van, igazi marshall beütéssel.

Froopy
Elsõ keresésre 100k körül adják ládával használtan (gitarshop.hu). Nézz utána, máshol mennyiért passzolják el, mérd fel az állapotát.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

jah.. 3 csatornás, clean, od1, od2, reverb is van rajta. Hi gaint is tud.
van hozzá lábkapcsoló is

én lehet eladom a legelsõ erõsítõfejem
Marshall VS100 valvestate, csõves elõfok, tranzisztoros végfok. 100 W
A hozzá tartozó 4x12 es ládával.

Így együtt szerintetek mennyiért tudnám elpasszolni?
Venni akarok egy line6 hd padlócuccot.

AtomHeart
Aze' remelem nem egy Marshall SLP-1959 fejet akar fullhallgatoval hasznalni... <#vigyor3>

Froopy
Milyen erõsítõd van?

AtomHeart
A legolcsobb, ha rakotod az erositod kimenetet a hangkartyad bemenetere. Egy masik megoldas egy mixer hasznalata, pl. Behringer MICROMIX MX400...

Hali. Nem tudom jó helyen érdeklõdök-e, de keresek egy olyan jack elosztót fejhallgatóhoz (ha létezik ilyen), amit egyszerre tudok használni a pc-vel és az erõsítõvel is. Tehát a lényeg az lenne, hogy a fejhallgató egyszerre van rádugva a pc-re és az erõsítõre is, szóval ha mondjuk egy oktatóvideót nézek, akkor együtt tudok játszani az oktatóval, és hallom a játékomat a fülesben + a videó hanganyagát is. Kösz a segítséget.

AtomHeart
Ez a Cort KX1Q elado puhatokkal BP-n 60kHUF-ert:

Valaki..? <#vigyor5>

AtomHeart
"Mondjuk ennyi erõvel az összes low strat & tele vagy lp copy hamisítvány. "

Attol lesz hamisitvany, hogy rairjak, hogy PRS, holott a keszitojuknek semmi koze a ceghez. Ami meg a minoseget illeti, en nem biznek egy olyan gitarban, aminek keszitoje nem egy ismert ceg.

"Én láttam már nem egy helyen PRS gitárt 130-150 rongy körül, most akkor ezek nagy része kopi és PRS-ként árulják õket?"

PRS-nek van az SE (student edition = csoro diak) sorozata, azok az olcsobbak, megnezheted pl. >>itt. Ha elore lapozol, talalsz ott >4.000$-os gitart is...

Pretorian
Jah ha most végignézem a listát 300 dollár azért tényleg furcsa a custom 24-ért. <#nevetes1>
Mondjuk ennyi erõvel az összes low strat & tele vagy lp copy hamisítvány.
A legtöbb olcsó modell ugyanott készül, meg Indonéziában. Az hogy ezek legálisan készülnek, egy dolog. Attól még nem feltétlenül lesznek jobb minõségûek.
Én láttam már nem egy helyen PRS gitárt 130-150 rongy körül, most akkor ezek nagy része kopi és PRS-ként árulják õket? Az azért meleg lenne...

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

AtomHeart
Aze' PRS-nek is a legtobb gitarja 2000$ folott van...

Amit linkeltem, azok kinai hamisitvanyok, ha nem lett volna evidens.

Pretorian
ESP-nek is van néhány modellje az 1000 dodó alatti szegmensben, tény hogy nem sok. Igen, az LTD-re is gondoltam, amikor ESP-t írtam.

elitehun
Szerintem LTD-re gondoltál mert az ESP-s gityók is 400-500k HUF-nál kezdõdnek<#zavart1>
Pretorian
Nekem bejönnek a PRS cuccok, ez a kategória meg pont az ami a legközelebb áll a szívemhez, ha a hangszerek ár/érték arányát vizsgáljuk <#vigyor2>
7-800 dollárnál többet nem is hiszem hogy kiadnék gitárra.
A G&L Rampage 140 rongyba került, még egy Ibanez ART 320-at tervezek majd valamikor jövõre ami hasonló árban van, és kb. ennyi.
Amúgy nekem sokkal szimpatikusabbak a PRS féle kisebb cégek, mint pl. a Gibson a köcsögpolitikájával/árazásával. PRS-nek is vannak prémium kategóriás cuccaik Gibson árakkal, de a Gibbo pl. ott sincs az 500 dollár alatti szegmensben, amit meg 500-1000 dodó között kapsz tõlük azt megkapod az Epinél, ESP-nél, vagy éppen a PRS-nél és az Ibaneznél még olcsóbban, hasonló minõségben.

AtomHeart
PRS made in china <#vigyor3>

Pistike 007
Most nekem sem produkálja, csak OD2-ben csinálta am. Akkor biztos benne volt az ikszfaktor vagy valami 😊

On:

Eternal Descent? 😄

Nem is csak a képregényes rész, de ez a Lyra pedál.. Én kihûltem. Megkérik az árát, de nekem nagyon tetszik! 50 rugó. Nektek mi róla a véleményetek? Esetleg valakinek tapasztalat? 😊

Froopy
Nála érdeklõdj, biztos tud árat mondani.

szerintem vidd el az ûrkutatási hivatalba... ilyet nekem még nem csinált egy erõsítõm sem.

Pistike 007
😄 Egy Marshall HFX 100-as fej egy Marshall M412 ládával, plusz egy Digitech torzító, EMG pickupok.. Még ha angol vagy magyar adás lenne 😄

Hecker007
valaminek nem jó az árnyékolása vagy földelése és összeszedi a jelet

Mennyibe kerülhet ha elviszem aki ezzel foglalkozik, lefesteni+lakkozni egy stratocaster formájú gitárt, tehát pl. tiszta feketére, tehát semmi extra egy színûre. ??

Pistike 007: Szerintem te az ufókat fogtál 😄D

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

Pistike 007
Update:

Az erõsítõfejem orosz rádióadást közvetít a gitárládán keresztül, elég hangosan. Ezt most miért? 😄 Begerjedt a drága..